Çıldıracağım!!

Rutin belirleyin dokuz gibi ılık duş alldirin süt icirp masal anlatin bunu yaparken canlı gibi mesela kitap okur gibi değilde sonrasında yanında yatin bu süreçte isik kapalı olsun ses olmasın siz uyuyor gibi yapin ve ona cevap vermeyin bir hafta vs zorlanır ama sonra alışır o artık bir bebek değil çocuk kendi uyuyabilir ağlamak koz olmus

Teşekkür ederim 🙏
Rica ederim. Çocuklar arası yaş yakın olsun diyor çoğu insan ama işte böyle zorluklari oluyor. Bende 2 istersem benimde yaşı yakın olacak mecbur ama alternatifim olsa en az 6-7 yaş bırakırdım. Çünkü hiçbir çocuk öyle burada anlatıldığı gibi egitimle mikemmel bir çocuk olmuyor olmasinda zaten o yüzden çocuk. Her yaşın getirdiği zorluk var. Sizinki tabii kv elinde buyumekten iki kat artmış ama bence 4 yaş oldugundan sindire sindire 6 aya yayarsiniz diye düşünüyorum. Çoğu kısımda duzelme olur gibi

yardim alin tek basina altindan kalkamazsiniz. anne, elti gorumce kardes kim varsa yardim etmeli size. Allah yardimciniz olsun. hemen cocuk egitimiyle ilgili insta hesaplarini takip edin. yazilar okuyun internetten. gerekirse kitap alin. kutuphanelerde varsa odunc alin. nasil uyutulur nasil tuvalet egitimi verilir ogrenin.

Söylediklerinizi anlayabilecek yaşta şu anda konuşarak anlatın uzun uzun ve sürekli. Kendi kendine uyuduğunda aslında ne kadar büyüdüğünü, abi gibi davrandığını söyleyebilirsiniz. Masallar anlatıp, kitaplar okuyabilirsiniz. Ağlasa da eşiniz de ilgilenebilir. Şu an benim de elim kolum bağlı ama bebeğim 18 aylık emdiği için gece babası ilgilenmek istese kıyameti koparıyor. Ama sizin emzirme durumu da yok daha net kurallar koyabilirsiniz. Ufak ufak ödül vermeyi de deneyebilirsiniz

Yani öyle böyle evlenmiş çocuk yapmışsınız hiç mi nasıl büyütücem diye düşünüp bi şeyler okumadınız? 13 saat çalışmanız da bahane değil çalışmak zorundaysanız çocuk yapmayacaksınız. 4 yaşında pek çok şeyi kendi yapması gereken çocuk hala daha size bağımlı yazık günah yahu. Sallayarak sersemleştiriyosunuz çocuğu uyumuyor yani aslında. Gerçekten sinirleniyorum ya. Bundan sonra azıcık okuyun bebek doğmadan azıcık düzeltin bari.

Benim oglumda boyleydi odasini biraz degistirmistik birde bebek icin besik falan aldim abi olacaksin falan diye konusunca kendi yataginda yatmaya basladi dene istersen birde etkili olmazsa bir kac kez aglasada yataginda yatir o kalkip gelsede geri gotur bir arkadasimda bu sekilde alistirmisti

Yani öyle böyle evlenmiş çocuk yapmışsınız hiç mi nasıl büyütücem diye düşünüp bi şeyler okumadınız? 13 saat çalışmanız da bahane değil çalışmak zorundaysanız çocuk yapmayacaksınız. 4 yaşında pek çok şeyi kendi yapması gereken çocuk hala daha size bağımlı yazık günah yahu. Sallayarak sersemleştiriyosunuz çocuğu uyumuyor yani aslında. Gerçekten sinirleniyorum ya. Bundan sonra azıcık okuyun bebek doğmadan azıcık düzeltin bari.
Ne kadar incitici yazmissiniz kusura bakmayin ama ..ne var mecburmus calismaya calismis bende calistim benimde bakanim vardi calistim konu sahibi gibi ,simdi duzene sokabilir cocugunu artik onunla beraber .ayrica bayan ne sormus siz nasil yorum yapmissiniz?

Ne kadar incitici yazmissiniz kusura bakmayin ama ..ne var mecburmus calismaya calismis bende calistim benimde bakanim vardi calistim konu sahibi gibi ,simdi duzene sokabilir cocugunu artik onunla beraber .ayrica bayan ne sormus siz nasil yorum yapmissiniz?
Çocuğa abi olacaksın demenizden belli neyi ne kadar düzelttiğiniz. Bakanım vardı ne demek ayrıca onlara mı doğuruyosunuz çocuğu? Düzgün bakamayacak olan düzgün bakabilecek şartlara sahip olduğunda çocuk sahibi olsun bi zahmet. Erken çocuk yapana plaket verilmiyor.

Var var.
4 ve 3 olmak üzere iki velet var bende.
3 olan ayakta sallanıyor, aslında sallamıyoruz, alıp yastığını kendi yatıyor.
Uyanınca bile odasından gelip yatağımıza, ayaklarımıza yatıyor.

Hastalığınız için çok geçmiş olsun, hamile olduğunuzdan söktürücü kürler kullanamayacaksınız.
Olumsuz alışkanlıklar hakkında tavsiye vereyim, bıçak gibi kesin ve aylarca sürse de bir daha o davranışa dönmeyin.
Ödül daha doğrusu başarı sistemi de kurabilirsiniz, ilk gece yatağında masalla uyuduğunda ertesi gün biraz daha büyüdüğünü ve o güne kadar izin vermediğiniz, ona uygun bulmadığınız bir etkinlik vs yapabilecek seviyeye geldiğini anlatın.

Gece uyanmaları sebep ne bilmiyorum, benim ikisi de öyle.
Millet birkaç aylık çocuğu akşam yatırıyor sabah kaldırıyor, ben artık uyumasın ya yeter ki şu odaya taşınıp durmayayım derdindeyim.
Niye uyanır 4 yaşında çocuk defalarca, derin uykuya geçemez bilmiyorum.
Birkaç kere normal, hayal gücü geliştiği ve korkuların başladığı dönem olduğundan, rüya vs etkilenip uyanmalar gözlenir, bir iki defa su dese ona da tamam.
Bazı geceler 20 dk da bir uyanıyor, ben de gulyabani oluyorum.

hiçbirşey için geç değil. 13 saat çalıştığınız dönemlerin acısını çıkarmak için sizinle yatıyor olabilir yalnız hala bezde olması kısmı sıkıntılı. Bezi hallettim, tuvalet eğitimi vereceğim diye yazmışsınız, bu kısmı anlamadım. Bezli sonuçta çocuk değil mi? Bu bir gelişim geriliği olabilir, olmayabilir de, çocuk psikologuna götürüp korkutan şeyler olup olmadığını, yaşına uygun davranıp davranmadığını öğrenmeye çalışabilirsiniz. Her gece 10 kere uyanması da normal değil, bunu da konuşun, sağlıkla ilgili bir sorunu olmadığından emin olun. Kolaylıklar dilerim

Ohoo konu nerelere gitmiş...
Erken doğurmak, bilgisiz yetiştirme, zaman ayrımı falan hepsi bir yere kadar.

Karakteri hesaba katalım lütfen.
O çocuğun bir mizacı var yani, ağaç yaşken eğilse de ağaç yapan biz değiliz.

konu sahibinin sağlık sorunları var, üstelik hamile. Sorununu acilen çözmesi gerekiyor, erken yaşta doğurmayacaktınız suçlamaları gereksiz ve manasız şu anda, ayrıca kırıcı olmayın lütfen. Ben çok üzüldüm haline

Çocuğa abi olacaksın demenizden belli neyi ne kadar düzelttiğiniz. Bakanım vardı ne demek ayrıca onlara mı doğuruyosunuz çocuğu? Düzgün bakamayacak olan düzgün bakabilecek şartlara sahip olduğunda çocuk sahibi olsun bi zahmet. Erken çocuk yapana plaket verilmiyor.
Ne oluyo abi olmuyomu erken dogan 🤦‍♀️ ne dememi istersiniz amcami olacaksin demeliydim?? Ayrica yapan memnun bakan memnun tabiki birileri bakacak diye degil kendim istedigim icin yaptim kimseyi ilgilendirmez ve soylemeden gecemeyecegim neden bukadar ofkelisiniz size ters bisey yazmadim!!yazik fazla ofke iyi degildir.

Merhaba arkadaşlar oğlum 4 yasina girecek hala ayagimda sallanıyor ve bu arada 2 aylik hamile olduğumu ogrendim şuan 3. Ayimdayim mide bulantıları halsizlik beni bitirdi üstelik oğlum gece 10 defa kalkıyor yanında beni istiyor kum döküyorum ağrısını yaşayan bilir şuan korkuyorum hem oğlum böyle hem 2.cocuk böyle olan anneler varmı siz nasıl yapiyorsunuz desteğinize ihtiyacım var
hem hamılelık, hem kum dokuyorsunuz, hem cocukla yorucu rutın allah kolaylık versın...

sızın yerınızde olsam bazı seylerı nasıl daha kolay yoluna koyabılırım dıye uzman cocuk psıkologundan yardım alırdım ,bızler herseyı dogru bılemeyebılırız kendımızı de buyuturken evladımızı da bosuna yordugumuzu farketmeyebılırız ,belkıde bılene danısmak durumunuzu fazlasıyla hafıfletecektır bır deneyın ıstersenız ? cunku 4 yas dıyorsunuz 25-28 kılo vardır heralde cocuk... onu ayakta sallamak baslı basına bır ıs resmen

Uyku eğitimi için biraz geç kalmışsınız.
Kızıma ilk uyku eğitimini 9 aylıkken verdim çok rahat ettim. Sonra kışın odası rutubet yapınca oturma odasında uyumak zorunda kaldı ve salaklık edip ayağımda salladım. 22 aylıkken tekrar başladım ilk başlarda çok zorladı sürekli ağladı ağlaya ağlaya uyudu. İçim burkuldu sabrım bitti ama kararlı oldum 3 günde ağlaması gitti 2 hafta sonra oturdu eğitim. Tavsiyem yılmayın. Büyüdün artık ayakta sallanamazsın sen abi/ablasın artık deyip yatağında yanına yatın.

Acilen ayakta sallamayı bırakmalısınız. 4 yaşında vazgeçmesi muhtemelen zor olacaktır. Sizi anlayabilmesi sizin için fırsat. "Ayaklarım ağrıyor." benzeri bir şey söyleyin ama kesinlikle kardeşin olacak/ sen büyüdün gibi herhangi bir sebep sunmayın. Kardeşini kendisini sallanmaktan mahrum ettiği için suçlamasın. Muhtemelen tepki verecektir ama anlayacaktır.

Bazı ekoller direk yatağa bırakıp uzakta beklemeyi öneriyor. Ben onu yapamadım. Uyuturken ya yanına uzanıyorum ya da yatağının kenarında oturuyorum arada elime dokunuyor. Eminim zamanla alışacaktir.

Geceleri sizi niye uyandırıyor? Su filan mı istiyor?

Merhaba arkadaşlar oğlum 4 yasina girecek hala ayagimda sallanıyor ve bu arada 2 aylik hamile olduğumu ogrendim şuan 3. Ayimdayim mide bulantıları halsizlik beni bitirdi üstelik oğlum gece 10 defa kalkıyor yanında beni istiyor kum döküyorum ağrısını yaşayan bilir şuan korkuyorum hem oğlum böyle hem 2.cocuk böyle olan anneler varmı siz nasıl yapiyorsunuz desteğinize ihtiyacım var
Benim de bir oğlum var 4,5 yaşında, gece uyuyana kadar yanına uzanırım. Boynuma sarılır, kulağımla oynar, saçlarımı sever, biraz sohbet ederiz, birbirimize bilmeceler sorarız, uydurma masallar anlatırız vs.... Öyle uyuyakalır ve yanından kalkarım. Bir günden bir güne bunu eşim yapsın diye bi beklentimde olmadı. Bilirim ki uyurken yanında beni istemesi bana eziyet olsun diye kasıtlı yaptığı bişey değil. Sadece bana ihtiyacı var. Bence ilk önce çocuğunuza bakış açınızı değiştirin. Tahminim o ki çocuğu uyutmayı bir görev gibi düşünüyorsunuz. Bu düşünceden çıkın. huzurla uyursa gece uyanmaları da azalır. Bebek değil "sallanmak bitti" derseniz anlar. İlk etapta uykuya geçişi zor olabilir ama zamanla daha kolay uyuduğunu fark edeceksiniz. Sizin anlatımınız; annelikten keyif almadığınızı hissettirdi bana. Halbuki insanın evladına sarılıp saçlarını koklaya koklaya uyutması nasıl da keyifli bi an. Bu günlerin tadını çıkarın. Mecburiyet düşüncesinden çıkın, 7-8 sene sonra siz istesenizde gelip dizinize yatmayacak.

Allah kolaylik versin. Kayinvalideniz belli ki cocugu böyle uyutmaya alistirmis. Benim annem de sallamak istiyordu. Ben engelledim her defasinda. Söyle birsey var: Cocugunuzun uyku rutini simdi bu sallanma olayi. Yeni bir rutin olusturmaniz gerekecek. Mesela ilk basta kitap okuyarak, sarki söyleyerek sarilarak. Yorulunca sallanmayi isteyecektir cünkü buna alisik. Onun yerine yanina uzanin sacini oksayin, sarilin.ben mesela bazen aklima baska birsey gelmese nasil dogdugunu anlatirdim veya onu nekadar sevdigimi :D oglunuzun ne ile iyi uykuya daldigini zamanla anlarsiniz. Bizde degisiyor. Bazen müzik istiyor, bazen kitap. Insallah cabuk atlatirsiniz bu süreci. Ben ikinci ogluma hamile kaldigimda ilk oglum daha da kücüktü. Sizin oglunuza bir cok seyi anlatarak ögretme sansiniz var simdi.

4 yaşında herşeyi anlar neden ayakta sallanıyor hala

Back