Sivilceli Ciltler Cildim berbat halde (Resimli) Isotretinoin/Accutane/Roaccutane-tedavisindeyim.

Sivilceli Ciltler ve Çözümleri
ne güzel bende daha cok iz var benim de yanaklarım da malesefff . bende 2 ay 11 gündür kullanıyorum.kaç mg dı senin ?

bende günde 2 30 mg kullanıyorum.cok güzel ilerleme olmus sende bende izler daha belirgin ve daha cok ama senden daha cok sivilcem ve önceden kalma sivilce lekelerim vardı.bunlaar için doktor bir krem falan verecek mi acaba eylülde soracagım

Bende zoretanin kullandım. İlk üç ay yüzüm o kadar kötüydü ki senin ki yanında hafif kalır. Okula gitmek istemiyodum sınavlara girmek istemiyodum. Neredeyse okulu uzatacaktım. Stresimi dudaklarımdan çıkartıyodum. Zaten kuruyolardı ben birde yoluyodum stresten onları felaket bi hal almıştım anlıyacağın..

Bulaşık deterjanı el sabunu ne kullansam hepsi elimi kolumu yara ediyodu. Eczanede çalışan kardeşim var onun tavsiyesiyle hafif bi yüz temizleme jeli aldım elimi yüzümü onunla yıkamaya başladım kızarıklık falan olmadı çok şükür. Dudaklarım içinde doktorun verdiği kremi dakika başı kullanmazsam hiç bi işe yaramıyodu. Yine kardeşim eczanede ilaç hazırlamak için kullandıkları vazelin varmış ondan bi kutuya koydu getirdi çok iyi geldi. Eczanelerden iste verirler mutlaka kokusuz katkısız bişiy.

3 aydan sonra sivilce kalmıyo zaten sadece cilt kuruluğu kalıyo. Burun kanaması oluyodu bende birde.. Tek güzel yanı saçlarım hiç yağlanmıyodu :) Eskiden hergün yıkardım akşama vıcık vıcık olurdu... 8 ay kullandım bitirdim herşey normale döndü. 1 buçuk sene oldu ilacı bırakalı adet dönemlerimde bir iki sivilce çıkar onlarda sabah çıkar ertesi güne kaybolur hemen.

Sabret sakın bırakma ilacı ilaç süren bittikten sonra lekeler için krem ister onu kullanırsın zaten zoretaninden dolayı cilt iyice inceldiği için lekeler çabuk açılıyo..

Ha birde sakın güneş kremi sürmeden dışarı güneşe çıkma.. Ben bir kere yaptım o hatayı. Yüzüme sürdüm kollarıma sürmeyi unutmuşum kollarımda hep güneş lekesi kaldı Hamilton ın 50 faktörlük güneş kremleri var losyon şeklinde olanlar iyi geliyodu bana sen yine eczacıya bi danış..

Yarin 90. günüm :) Kasim'in sonunda tedavim bitiyor insAllah....
Resimlerden gelismeleri görebilirsiniz...
Canım gerçekten çok iyi bir ilerleme var yüzünde ben 2.ayıma girdim tedavide beni de görenler farkediyor bi düzelme var diyorlar çünkü çok berbattım bi dönem ama şimdi düzelme var gerçekten çok moral verici :))
Benimde sol tarafımda sivilce yok şuan iz var sadece senin aynı son halindeki gibi benimde sol yanak o durumda. Sağ tarafta da düzelme var ama sivilceler duruyor hala. Zaten en iyi sonuçlar 3.aydan sonra başlıyormuş inşallah bebek gibi yüzümüz oluuuur :) bir an önce aylar geçsin diye bekliyorum :))

Ha bu arada ben ilk 1 ay zoretanin kullnandım 2.gidişimde doktor acnegen verdi o da aynısıymış zaten

merhaba arkadaslar bende bu ilaca 14 subatta basladım ve 20 gün önce tedavim bitti cok sükür 6 ay zoretanin kullandım ilk 4 ay yüzüm cok berbattı hic bu kadar sivilceyi bir arada görmemiştim yolda işte orda burda insanlar yüzüme iğrenerek bakıyordu buda benim psikolojimi bozuyordu hatta bigün iş arkadaslarımdan biri bunlar gecicimi diye sordugunda cok kötü olmustum ama arkadaslarımın cogu cok destek oldu bana saolsunlar bu ilacın cok yan etkisi var ilk zamanlar cok korkmustum baslamamak için cok doktora gittim ama kesin cözüm olarak hep bu ilacı önerdiler en sonunda kararımı verdim cesaretimi topladım ve basladım gözlerim cok kurudu ve burun içi tabiki 6 ay boyunca kuruluktan dolayı burnunm kanadı artık onu bile nemlendirme ihtiyacı duydum yani yüzümü hiç nemlendirmedim sadece günes kremi kullanıyorum eklem agrısı yaptı heryerim fena bir sekilde agrıyor tedavi bitmesine ragmen halsizlik ve uyku yaptı saclarım öncedende dökülüyordu ama daha cok dökülmeye basladı her ay düzenli olarak tahlillerimi yaptırdım son 3 ayımda karacigerlerimi etkiledi tedavi bitti ama yan etkşler hala devam ediyor ne zamana kadar sürer bilmiyorum ama su an yüzümde hiç sivilce yok sadece kırmızı izler var onlara ne yapıcam bilmiyorum sag yanagımda cok yogun simdide bu sıkıntıyla yasıyorum her ay yüzümün resmini cektim ilk 4 aydan sonrasında cok güzel degişimler var ilk resimlere bakıyorum ve sonrakilere bakıyorum yüzüm cok güzel oldu birde izler olmasa eski halime döndüm artık dicem ama izler var onlarada kısın bir care bulmaya calısıcam artık sizde sabredin sonucu cok güzel olacak pes etmeyin bu tedavinin en önemli kuralı sabır

arkadaşlar bahsettğnz tedavyi gören bikaç arkdşm war yüzleri artk bebek gbi sabredin sznde öle olacak :)) bnmde svlce problemm war gerçi çok değl ama izler fln war 20 yaşndaym hla siwilce çkıo..doktor szn kullandğnz tedavileri önermiyor okadar birşey yok yüzünde die ama ben kendmi ynede kötü hssediorum hele de sevglm svilcelermle dlga geçnce :) cildm çok yağlı ama çok fzla svlcem yok ayrca hç makyaj yapmam bde onlar mahvetmesn yüzümü..szn önerebleceğnz bşy war mı?

beslenmeye de dikkat etmek , yağlı baharatlı acı şeyleri yememek gerekır cilt için. benım arkadaş da uzun süre tedavi gördü yüzü için, şimdi bıraktı ilacı, çok iyi oldu cildi, dudakları da artık kurumuyor:) sabredın siz de.

TorneRose öncelikle çok geçmiş olsun iyi çoğu gitmiş azı kalmış inş tamamen arınırsın..

ben birşey sorucaktım anneminde aynı şekilde oluyor içleri iltihaplı iltihaplı ve çok canı yanıyor tabi bunlar ergenlik sivilcesi olamayacağına göre:))

bulunduğumuz bölgedeki bir çok dra gittik verdikleri kremler vs hiçbir işe yaramadı daha sonra sağdan soldan gece yanığı okutun vs dediler neyse bunu yapıyoruz tabi ama sana tam ne teşkisi konuldu sivilce mi yoksa başka birşey mi birde ne krem verdi tam olarak nasıl kullandığın konusunda da yardımcı olursan sevinirim bende ona göre doktorla görüşmek istiyorum şimdiden teşekkürler...

eğer uzun yıllardır geçmeyen sivilceleriniz varsa , adetleriniz düzensiz oluyorsa ( bazen birkaç ay gelmiyorsa), kıllanma şikayetiniz varsa bu sivilceler ergenlik sivilcesi değil polikistik over sendromudur, çok yaygın görülür ve tedavisi çok basit, sadece doğum kontrol hapı kullanmak yani östrojen hormonu içeriyor bu haplar, roaccutane hapından çok çok daha az zararlı.

evet ben de doğum kontrol hapı kullandığı süre içinde hiç sivilcem çıkmadı
şimdi bıraktım diye pırtladılar her taraftan..
ama hap da sürekli kullanılmaz ki..

evet ben de doğum kontrol hapı kullandığı süre içinde hiç sivilcem çıkmadı
şimdi bıraktım diye pırtladılar her taraftan..
ama hap da sürekli kullanılmaz ki..

benim sınıftan arkadaşımda çıktı, 6 ay süreyle kullanması gerekiyormuş, sonra bir daha ultrasonla bakılacak. Bu hapın yan etkisi yok, bu arada polikistik over sendromu kilo artışı da yapıyormuş.

Ne şanslısın, sivilcelerinden kurtulmuşsun tebrikler.
Benim de çok sivilcem var. Antibakteriyel merhem kullanayım dedim, ilk günlerde küçük sivilcelerime etki etti ama bazı büyük sivilcelerimin geçmesi zaman aldı. Bi de merhemi kullanırken yeni sivilcelerim çıkmaz, yüzümde mevcut olanlar da yok olur gider dedim ama benim hesap tutmadı. Hala yeni yeni sivilcelerim çıkıyor. Yüzümde çok aşırı sivilce izi var ve bu yüzden sanki tüm yüzüm sivilce kaplıymış gibi duruyor. Dr.a gitmek istiyorum ama hap kullanmaktan çekiniyorum, okuduğum kadarıyla zorlu bi süreç çünkü.

Son olarak yine söylüyorum sen çok şanslısın. Yüzün gayet güzel durumda.

2-3 hafta sonra 4. ayima giriyorum - bu hafta icerisinde resim cekip yüklemeye calisacagim.
Yüzümde cok leke olusuyor Sivilce cikiyor hala. Uff.. Yoruldum artik, bitsin artik.. Leke istemiyorum, iz yapiyor sivilcelerim, dokumasam bile.

2-3 hafta sonra 4. ayima giriyorum - bu hafta icerisinde resim cekip yüklemeye calisacagim.
Yüzümde cok leke olusuyor Sivilce cikiyor hala. Uff.. Yoruldum artik, bitsin artik.. Leke istemiyorum, iz yapiyor sivilcelerim, dokumasam bile.

sana çok katılıyorum,aynen.benimde 2buçuk ay oldu.bu arada senin ilk zamandan beri paylaştığın resimlere baktım.annem de gördü ve seni ben sandı:) bana resim mi yükledin diye sordu inandıramadım ben olmadığıma.çünkü yüzümüz aynı lekelerin olduğu yerler,dudak burun yapımız aynı,ten rengimiz,yani çok benziyoruz.neyse benimde sivilcelerim kistlikler hep geçti ancak hiç ellemediğim halde küçük kırmızı ama sık izler kaldı yanak bölgemde ve az da çenemde.bu izler için hapın yanında bu ay nadixa adlı bi krem verdi sabah ve akşam yüzümü suyla yıkayıp bunu sürüorum izlerin üstüne bakalım azalma olacak mı.inşallah olur çünkü okulumun açılmasına az kaldı ve böyle gitmek istemiyorum.ilaç kullanılrken keşke makyaj yapılabilse..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…