Sivilceli Ciltler Cildim berbat halde (Resimli) Isotretinoin/Accutane/Roaccutane-tedavisindeyim.

Sivilceli Ciltler ve Çözümleri
Baya düzelmiş yüzün üstelik daha tedavinde bitmemiş bitmeden sıkıntı yapma kendine kullananların yüzünü gördün mü hiç bilmiyorum ama bebek gibi suratları oluyor tedavi sonunda sıkma canını :)

Canım ben de aynı tedavinin 6.ayındayım bende fazla yoktu ama yinede başladım tedaviye.
Ama düzeliyor emin ol.Burnum mu kanamadı saçlarım mı dökülmedi hepsi oldu ama moralini yüksek tutucaksın.
Şuan yüzümde sivilceden eser yok

travazol mantar kremi olmasına rağmen sivilce lekelerini geçiriyor tavsiye ederim

Merhaba kizlar.

Kusura bakmayin, kac haftadir resim yükleyecegim, ama kameram bozuldu, nasil yapacagim bilmiyorum.
En kisa zamanda paylasmak istiyorum sizlerle.
Yaklasik 49 günüm kaldi - 49. günümde oldugum zamani hatirliyorum, cabuk gecti aslinda, ama pes etmek üzere oldugum zamanlarda oldu.
Sizin durumunuz nasil? Kac gününüz kaldi? Gelisme var mi?

Bir cok yan etkisini gördüm ilacin; bas agrisi, eklem ve bel agrilari, burun kanamasi, burun kurumasi, dudak kurumasi, cilt kurumasi, sac diplerimde kurudu, saclarim kurudu, 1-2 ay yikamasam yaglanmayacakmis gibi.
Bu dönemde ruhsal cok etkilendim, agresiflestim, hassaslastim, en kücük seye bile duygulanir, aglar hale geldim. Kizilmayacak seylere kizmaya basladim - kisacasi ruhsal yönden cok etkiledi bu ilac beni. Nasil anlatacagim bilmiyorum, ama yan etkilerinde'de yazdigi gibi intihar düsüncelerine bile kapildigim oldu, yani düsünceyle kaldi bu tabi :) Moralim bir inip bir cikiyor oldu.

Bas agrilarim baslangicta coktu, ama azaldi. Dudaklarimda eskisi gibi kurumuyor, ve ya ben alistim artik...

Ilk basta cok kustu cildim, ekledigim resimlerde'de gördügünüz gibi coktu sivilcem, ama ilaca baslamadan önce hic yoktu okadar, yani resimler kusma dönemimden.

Allaha sükür yaklasik 49 günüm kaldi. Allahin izniyle bitiyor bu cile, ama sivilce izlerim cogaldi sanki. Kirmizi kirmizi oluyor bazen.

Devamli Avene Clean-Ac nemlendiricisini kullaniyorum, kesinlikle tavsiye ederim. Cok güzel nemlendiriyor, cildi parlatmadan. Ayni markadan, yani Avene'den, Cold Creme dudak kremini kullaniyorum, ilk basta begenmemistim, A-derma lip balm kullaniyordum, ama kullandikca hosuma gitti acikcasi :) Artik birtek onu kullaniyorum.

Dudak üstü, burun alti cok kuruluk yasadim, cok igrenc gözüktügü zamanlar oldu.
Suan 5. ayimdayim ve eskisi gibi kuruluk yasamiyorum, ama nemlendirmedende olmuyor tabi....

Kizlar, cok faydasini gördüm diye düsünüyorum. Önceden sabah yataktan kalmaya korkardim, kalkip aynaya bakmak istemezdim, belki sivilcem cikmistir diye. Agriyan sivilcelerim, iltihapli sivilcelerim cikardi. Cok agriyordu. Banyodan sonra dahada kötü olurdu, izlerim belirginlesirdi, banyodan sonra kendimden nefret ederdim.

Günlük makyaj kullaniyorum, ilaca basladigim ilk dönemde kullanamadim, cildim hemen inanilmaz sekilde kuruyor, makyaj yüzümde berbat duruyordu. Simdi ayni sekilde degil, fondöten sürünce coook güzel duruyor yaaa. Pürüzsüz duruyor. Cok mutluyum, sivilce falan gözükmüyor :) Tabi, dogal fondöten, mineral iceren, yagsiz, parfümsüz, alkolsüz fondöten kullaniyorum ki, sivilce yapmasin tekrar.
MAC Studio Fix'i cöpe attim kizlar, 4-5 defa kullandim, her defasinda sivilce yapti, bu ilaci kullanirken bile... Yeter artiik yaaa, dedim, attim :)

Allah hepinizin yardimcisi olsun.
Söz verdim, resim ekleyecegim imkanim oldugunda.
Sizlerde paylasin lütfen, sizlerinde yorumunuzu yasadiklariniz okumak istiyorum. InsAllah hepiniz memnunsunuzdur, insAllah fazla yan etkisini görmüyorsunuzdur.

Benim kan tahlillerim gayet normal gözüküyor, haftaya tekrar kan aldiracagim. 20 Kasim'da son insAllah :)
Lüften hep beraber paylasalim, moral verelim birbirimize.....

Son düzenleme:
maşallah
ilk resimleriniz ile son eklediğiniz resimler arasında çok belirgin fark var... ve bir de henüz son halini ekleyememişsiniz.. eminim çok daha iyidir cildiniz şu an....
çok sevindim sizin adınıza...

benim de bir kaç sivilcem var ama böyle bir tedavi görmediğim için o konuda bir yorum getiremeyeceğim ama gerçekten sizin adınıza sevindim...

sabrınızın karşılığını alıyorsunuz...

daha güzel hallerinizi de görmek için takipte kalacağım bir konu...

Canım bende 2.ayı bitirdim ve 2 hafta ara verdim ailemden dolayı. 3.ayıma başlamadım daha. Şu an yüzümde hiç sivilce çıkmıyor. Sadece sivilce lekelerim var kırmızı noktalar. Ayrıca sivex losyon vermişti doktor akşamları onu sürüp yatıyorum. Haftaya ilacı yazdırmaya giderim sanırım ve ara verdiğimi de söylerim doktora. İlk gittiğim doktor bana 4 ay kullan demişti. Bu doktorum başka buna da sorarım artık daha ne kadar kullanacağım diye. Ne güzel devam etseydim 24 kasımda da benim tedavim bitiyordu ama kaldım böyle uzayacak neyse.
Sabredelim de tam bitsin şu işkence.
Allah yardımcımız olsun. Bende foto eklemeyi düşünüyorum tedavi bitince karşılaştırma yaparız. Bu aralar nete çok sık giremiyorum. Zamanım oldukça bu konuya da bakıyorum zaten. Bilgilerimizi paylaşalım sürekli kızlar.

Nasil olsa artik sivilcelerim cikmiyor, dedim. Bol bol cikolata seker yedim, veeee cildim beni cezalandirdi (((

ya kızlar ben şuna çoooooooooooook inanaıyorum içimiz temiz olmayınca ne yersen ye hangi ilacı içersen iç çıkıyolar benimde
cildim inanılmaz yağlı ve sivilceliydi sonra maranki ve tv ye diğier çıkanları izleyınce sonra düşündüm mantıklı kola cips çikolata tabi
marketlerde satılan içinde yüzde 000.1 kakao olan kremanın katılaşmış halini yediğimiz için ne yapsan kurtulamıyosun
şimdi yemediğim şeyleri yiyiyorum turptur brokolidir karnabahardır zencefil vb şeyleri saçlarım bile gürleşince bu işin içmize attıklarımzla
alakalı kesinlikle. tabiki doktora gidilmeli altında yatatan başka nedenler araştırlmalı

Son düzenleme:
nasıl yani yaaaaa
bende artık cıkmıyo diye durmadan cıkolata cekirdek cips yiyorum hatta doktora sordum onlarla bir alakası yok aknenin dedi bana
yemeyelim artık yoksa kabus geri dönecek

yok mu? var canım ya normalden yağlıya, normalden karmaya, yağlı, karma, normal cildin varsa çekirdek, cips gibi yazun zamandır hiç sivilce sorğ oranı yüksek gıdalar çıkartıyor ben yemiyorum sorunum yok yediğim an birkaç gün içinde çıkıyo kocaman kocaman. cilt tipiyle alakalı mesela kız kardesimin cildi kuru ne yerse yesin çıkmıyo hiç onda diğer kardesimle benim aynı çekirdek cips mahvediyo

Merhaba canım geçmiş olsun buarada..

Birşey soracağım cildinin ilk hali nasıldı bu kadar çok sivilcen varmıydı? Ben de zoretanine başlıyalı 4 gün oldu yüzüm de aşırı bir sivilcelenme yok sadece 5 senedir geçmiyen 2 tane kistik sivilcelerim var bu ilaç bende de sende olduğu gibi yüzümün heryerinden kusturma yapar mı? Kaç ay oldu ve şimdi ki hali nasıl?

ToxicDoll geçmiş olsun canım Allah hepimize yardım etsin, ben de 2 gün önce aknetrent tedavisine başladım bakalım artık hepimiz için hayırlı olur inşallah :)

Benim de yarın 1hafta olacak bu ilacı kullanalı henüz bir etki yok. Hep bir kaç yıl önce yazılmış konuları okudum en güncel konu buydu ben de katılayım dedim. Tedavisi süren arkadaş bi yorum yazabilir mi çok merak ettim durumunu

ben de başlayalı 2 hafta oldu zoretanin tedavisine. 20 mg ilacım sabah 2 akşam 2 alıyorum toplamda 80 mg yani. aslında yüzümde pek sivilce yoktu yalnız gözeneklerim açık siyah noktalar vardı ve boynumda sivilce çıkıyordu. saçlarım aşırı yağlıydı fakat vücudumda hiç sivlce yoktu. 2. gün dudak kuruluğu başladı hametan verdi doktorum ama ben vazelin sürüyorum geceleri bol bol birde avene cold serisi lipstick aldım dışarıda onu kullanıyorum. 4. gün dudaklarım soyuldu sonra kuruluk azaldı demiştim ki dün tekrar kurumalar başladı hatta çatlıyo gibi ama çok can acıtacak cinsten değil. yüzümdeki sivilceler arttı malesef özellikle çene burun etrafında birde kızarık duruyor yüzüm tabi soğuğun da etkisiyle sivilce izleri görünüyor. çıkan sivilceler birkaç gün içinde kurudu şu an izleri duruyor sadece. yüz temizleme için la roche h serisi köpük temizleyici kullanmaya başladım tavsiye ederim 37.50falan fiyatı birde aynı serinin nemlendiricisi var özellikle bizim gibi tedavi gören kişiler için üretilmiş. doktorumun verdiği topicream sadece vücut için kullanılmak üzere bekliyor çünkü bana alerji yaptı sanırım sürekli bir kaşıntı kızarıklık yağlanma. vücudumda henüz kuruluk yada kaşıntı falan yok sadece ellerim çatlamaya başladı ama saç diplerim aşırı kaşınıyor saçlarım da hala yağlanıyor 2 gündür gözlerimde yanma var bir de eklem ağrıları başladı. 5 ay kullanmam gerekiyor umarım çabuk ve rahat atlatırız hepimiz. bu arada ilacı kullanan bir arkadaşımda sadece dudak kuruluğu yaptı 5 ay içinde sadece 1 kere sivilce çıktı yüzünde herkesin cilt yapısı farklı kendinizi korkutmamaya çalışın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…