Sivilceli Ciltler Cildim berbat halde (Resimli) Isotretinoin/Accutane/Roaccutane-tedavisindeyim.

Sivilceli Ciltler ve Çözümleri
hangi durumdasınız arkadaşlar yüzünüzdeki değişimleri paylaşır mısınız...

birinci ayın 29. hapını içtim pazartesi kontrole gidecem
pul pul döklüyorum yüzüm kurudu yeni çıkan herhangi bişi yok ama resimde gördüklerinin izleri kırmızılıkları duruyo şu an,boynumun altındakiler arada çıkıyo
cerodolin hidro aldım banyodan sonra sürüyorum ilk gün kadar kırmızı değilim yada gözüm alıştı:)
gözlerim acıyo onun dışında sorunum yok durum böle:54:

arkadaşlar benimde anlımda çok sivilce vardı cildiye doktoruna gittim özelden SİVEX LOSYON KREMİ önerdi bana bıunu kullandım her gece yatmadan önce sürdüm ve 1 aya yakın bir sürede sivilce diye birşey kalmadı çok iyi tavsiye ederim onu bir deneyin ama yine geçmezse daha kolay bir formül daha var arkadaşlar hergün uygulayın bunu şimdi küçücük bir kutu veya çay tabağına bir çay kaşığı tarçın koyun bir çay kaşığı da limon suyunu kırmızımsı bir renge gelene kadar karıştırın sonra bunu sadece sivilcelerin üstüne sürün başka yerlere sakın sürmeyin ilk başta çok kötü yanıyo ama bence sivilcelerden kurtulmak için değer yanması geçince tarçın kuruyor yanması geçince yıkayın biraz kızaracaktır kızaran yerlere buz koyabilirsiniz ama zaten geçiyo hemen kızarıklık bence deneyin benim bir arkadaşım da bunu uyguladı gerçekten çok iyi umarım işinize yarar :)

arkadaşlar benimde anlımda çok sivilce vardı cildiye doktoruna gittim özelden SİVEX LOSYON KREMİ önerdi bana bıunu kullandım her gece yatmadan önce sürdüm ve 1 aya yakın bir sürede sivilce diye birşey kalmadı çok iyi tavsiye ederim onu bir deneyin ama yine geçmezse daha kolay bir formül daha var arkadaşlar hergün uygulayın bunu şimdi küçücük bir kutu veya çay tabağına bir çay kaşığı tarçın koyun bir çay kaşığı da limon suyunu kırmızımsı bir renge gelene kadar karıştırın sonra bunu sadece sivilcelerin üstüne sürün başka yerlere sakın sürmeyin ilk başta çok kötü yanıyo ama bence sivilcelerden kurtulmak için değer yanması geçince tarçın kuruyor yanması geçince yıkayın biraz kızaracaktır kızaran yerlere buz koyabilirsiniz ama zaten geçiyo hemen kızarıklık bence deneyin benim bir arkadaşım da bunu uyguladı gerçekten çok iyi umarım işinize yarar :)

Eveeet kiiizlar. Tekrar aranizdayim. 3 haftaligina Türkiyeye izine gitmistim :) Tekrar döndüm ve güncellemek istiyorum durumumu..
Kusura bakmayin, pek aktif olamadim forumda :(

60 gün dolmak üzere, Allaha sükür.
Ramazandan hap saatlerimi degistirmek zorunda kaldim, bir iftara birde sahura aliyorum, toplam 40 mg.

Türkiyede cildim tam anlamiyla BERBAT oldu. Soran soranaydi, naptin, niye oynuyorsun cildinle, fazlami ugrasiyorsun diye. .:( Of ya...
Tek tük kisiye anlattim ilac kullandigimi.
Neyse, dediigim gibi gercekten hic olmadigi kadar berbat oldu. Maalesef resim cekmedim yakindan.
1 hafta önce geldim izinden, düzelmeye basladi. 1 hafta gibi Caprice Otel'de kalmistik, malum günes isigindan fazla uzak kalamadim. Havuz'a falan girdim, o da etki etmis olabilir cildime, yani günesden uzak durmak gerekiyorya bu haplarla.

Neyse..
Burnumun ici baya kurumaya basladi, ici yara oluyor ve kaniyor. Ama kuruduktan sonra farkediyorum cünkü nefes alirken biraz rahatsiz ediyor kan icinde kurudugu icin.
Dudaklarimda cok kötü oldu türkiyede Avene ve A-derma dudak kremi kullanmama ragmen, o da günesden olsa gerek.
Cildim daha önce yagli oldugu icin pek kuruluk hissetmedim acikcasi.

Yanliz bu haplara basladim baslayali acaaaaaip bir yorgunluk var üzerimde, cok halsizim :(

Resim ekliyorum.. Bakalim siz az da olsa farklilik görebilecekmisiniz. Yanliz cildimin iyiye gitmesini görebiliyorum. Bundan sonra düzelecek heralde. Zaten 2. aydan sonra düzeliyormus :))))
Dün kan aldirdim, insallah olumsuz haberler almam..
$IMG_1244.jpg
$IMG_1249.jpg
$IMG_1250.jpg

tatlım bence hap kullanmayı bırakmalısın cunku benımde bır donem yuzum acayip sivilcelenmıstı her goren arkadasım neoldu sana dıyodu.
çok iyi bir dr.a gittim verdiği kremler çok iyi geldi..
hap kullanıyorsun yüzümü düzelteyim derken başka bıyerden hasta olursun allah korusun zararlı haplar.

Canım merhaba, ben de üniversite yıllarımda cildimde sivilce sorunu yasadım. Antibiyotikler ilaçlar kar etmedi. Bir süre tedavi gördükten sonra doktorun aklına kadın doğumla ilgili bi sıkıntı olabileceği geldi ve bir de oraya görünmem gerektiğini söyledi. İhtimal vermeden kadın dogumdan randevu aldım ve sonunda polikistik over sendromum oldugunu öğredim. Hemen dogum kontrol hapı baslandı.Sivilce şikayetlerim gecti ama ne zaman hapı bıraksam sivilceler geri dönüyordu. Anladım ki bu kistten kurtulana kadar sivilceelerden kurtuls yoktu. Şimdi hamileyim, kistlerim ne alemde bilmiyorum.Doğumla kaybolmasını umut ediyorum. peki sen hiç kadın doguma göründün mü? Kistik akneye benzettim ben senin sivilcelerini?

bence düzelme cok fazla canım doktorun dediklerini uygula zaten bu tip tedaviler hemen gecmesi beklenemez benim arkadasım 6 ay kullanmıstı simdide baska bir arkadasım 6- 7 ay kullanacak tedavisi devam ediyor... içindeki sivilceleri dışarı cıkarıyor bu haplar bence sabırla kullanmalısın...

ilk resimlerinle bu resimlerin arasında cok kadar fark var üstelik daha tedavinin basında sayılırsın...

Geçmiş olsun. Yüzünde baya bir iyileşme olmuş bir an önce kurtulursun hepsinden inşallah.

Ben de dün başladım günde 20 mg alıyorum. Pazartesi de staja başlıyorum çok korkuyorum bu yüzden çok kötü olur diye cildim.
Gerçi doktor bu ay fazla bir şey olmayacak dedi ama bakalım :)
Bana dudak kuruması için bepanthene verdi korkudan yoğurt gibi sürüyorum dudaklarıma annem de dalga geçiyor bu yüzden :D
Bu arada ben de 21 yaşındayım umarım hepimiz kurtuluruz bir an önce tekrar çok geçmiş olsun.

Cook tesekkür ederim yaa :) Büyük moral oldu :) Cok mutlu ettiniz. :)

geçmiş olsun canım
benimde 2 ay bitti dün kontrole gittim bir ay daha kullanacaz dedi dr fazla bi kusma yapmadı arada çıktı yenileri bendede
ama izler duruyo. hala kırmızıyım. elime sıcak su dökmüştüm bu ilaçdan sanırım geç iyileşiyo ve bende çok yorgun ve halsizim hep uyuyasım var
gözlerim kızarıyo kuruyo dr a söledim olur hassasiyet dedi bi ilaç vermedi nette gözyaşı damlası kullanıldığını okudum eczaneye gittim dr a görün dedi vermedi
burda da göz dr yok sinir oldum kendi doktorumda bu şehirde değil

ben ilk ay zoratenin kullanmıştım 2. ay roaccutane verdi . 3 ay ise gene roaccutane verdi ama eczanede yokmuş aknetrent verdi yerine aynısı dedi
onada sinir oldum tanıdık olunca eczacı bişi de diyemedim zaten 5 gün ara ver demişti dr um o sürede bulurdum

Kızlar sizlere önerebileceğim hiçbir şey yok ne yazıkki ne söylesem yalan olur yardımcı olamıycağım için üzüldüm cidden :( Ama umarım yakında hepiniz güzel haberler verirsiniz bizlere,sabredin ve moralinizi bozmamaya çalışın Allah ciddi sağlık sorunlarından korusun :)

Merhaba kizlar.

19 yasindayim, sonbahara 20 yasima giriyorum.
3-4 senedir az/cok sivilcelerim ve lekelerim var.

Bi cok krem verdi doktor, denedim, kisa süreli etkisi oldu.
Artik vakti gelmisti kesin cözüm olacak birsey bulmanin.
1 ay önce doktoru aradim, kontröle gittim. Bana Isotretinoin'i önerdi, fakat bi cok yanetkisinin oldugunuda uyardi.
Her ay kan aldirmam gerekiyor kontröle gitmeden, cünkü gercekten bi cok yanetkisi var.

Roaccutane kadar agir bi ilac degil fakat bi alt seviyede, yani isotretinoin ( Zoretanin ) roaccutane maddelerindende iceriyor ki bukadar tehlikeli oluyor.
Bi cok yerdede accutane olarakda geciyor, fakat icerigi ayni.

Aslinda cildim baya düzelmisti, iyiye gidiyordu yani. Sirf lekerimden dolayi sikayetciydim en cok, bide cok acik gözeneklerimden. Siyah noktalar olurya, onun beyazlari vardi bende bi cok.

Suan 20 gün oluyor iso-tedavisine baslayali. Ilk 4-6 hafta yüzün cok kötü olur dedi doktor, cilt icten temizliyormus ilk haftalar, sonra cok güzel olacak, sevinmelisin dedi.
Cok heyecanliyim. :18: Suan cok moralim bozuk, is'e falan gitmek istemiyor canim, ama sabretmek zorundayim. :43:

Dudaklarim kurumaya basladi, dudaklarim icin A-derma kullaniyorum eczaneden.
Cilt kurulugum icinde Avene Clean-Ac, özellikle cilt tedavisinde olanlar icin hazirlanmis bi krem. Kurumayi ve kizarikligi engelliyor - tam engelleyemese bile.

Dedigim gibi 20. günümdeyim :18:
Dudaklarim kurumaya basladi, cildim asiri yagliydi, artik yagli degil. Aslinda cildi cok kurutuyor, ama cildim yagli oldugu icin benim icin sorun degil :ssz:
Bel agrilarim basladi, basim agriyor, ve sac diplerim kasiniyo :18: Bunlarda en dogal yan etkilerden. :43:
Saclarim dökülmesinde... :20::18:

Yurt disinda yasiyorum, 2 hafta sonra Izmire gidecegim, o sicakta günesden iyi korunmam gerekiyor, cünkü cilt bu tedavide cok hasas oluyor! Günes lekeleri istemiyorum! :(

Hergün bi hap aliyorum simdilik, cuma günü tekrar kontröle gidecegim, bakalim doktor artiracakmi gündelik hapi. Dün kan aldirdim, insallah sonuclar iyidir. :/

Resim ekliyorum, sürekli güncelemeye calisacagim ki sizlerde yorum yapin, nasil gelisiyor falan diye bakin :) :34:

Aranizda bu tedavide olan varsa yorum yazsin, birbirimize moral verelim - coook ihtiyacim var.
Erkek arkadasimla bulusmak bile istemiyorum :((( Makyajla kapatiyorum, tam kapamiyor tabi, ama makyaj malzemelerim sivilceli cilde uygun oldugu icin baya kapatiyor, ama makyajsiz olmak istiyorum ya :5:Eki Görüntüle 447774 Eki Görüntüle 447775 Eki Görüntüle 447777 Eki Görüntüle 447778 Eki Görüntüle 447779 Eki Görüntüle 447780 Eki Görüntüle 447781 Eki Görüntüle 447782 Eki Görüntüle 447783 Eki Görüntüle 447784

Eki Görüntüle 447788
Bu arada, cildim hic bukadar berbat olmadi, tedaviye basladiktan sonra oldu, ama düzelecek biliyorum :)))) :17:

Ilk resimler ilk günler cekildi. Sonda ki resimler en yeni resimler.

Bu arada Zoretanin ve isotretinoin ayni sey, Zoretanin türkcesi :)))

canım benim eşimin yeğeninde de aynı problem var ve ismini tam hatırlayamasam da senin kullandığını yazdığın ilaç isimleri çağrışım yaptı bende aynı ilacı kullanıyor olabilirsiniz.. bizim yeğenin de cildinde çok sivilce vardı, ilaca başladı ve doktor zaten söylemişti artacak dudakların kuruyup çatlayacak ama sabredeceksin diye.. tahmini olarak söylüyorum kullanmaya başlayalı 4-5 ay oluyor.. ilk 1 ay falan çok arttırmamıştı sivilceleri ama 2 aydan itibaren felaket olmuştu yüzü morali çok bozuluyordu ama geçeceğini biliyordu.. dudakları çatladı kurudu kuzumun kanıyordu da arada.. ama şimdi geçme döneminde.. arada bariz fark var ilk halinden..

inşallah sabreder ilacını bırakmaz kullanırsın ve cildin ipek gibi olur

senin yüzün ablamın yüzüne benziyor ama ablamın daha kötüydü onunkiler derinin altındaydı izler yüzü güneydoğu anadolu bölgesi gibi girintili çıkıntılıydı yüzü. doktorun sana verdiği tedaviyi uyguladı yüzü dudakları felan çok kurudu aşırı dökülüyordu resmen en yakın arkadaşımında aynı problemi vardı ablamla aynı doktora gidiyorlardı ona da aynı tedaviyi verdi o resmen konuşamıyordu ağzı yüzünden. ablamın da arkadaşımın da eskisinden daha kötü oldu yüzü.
ama şimdi görsen hiç bir eser yok sivilceden siyah noktadan deri altındaki izlerden ooh ruj sürüp çıkıyorlar hanımlar valla hayat onlara güzel
düzenli kullandığın takdirde o tedavinin çok faydasını göreceğine eminim ben.

senin yüzün ablamın yüzüne benziyor ama ablamın daha kötüydü onunkiler derinin altındaydı izler yüzü güneydoğu anadolu bölgesi gibi girintili çıkıntılıydı yüzü. doktorun sana verdiği tedaviyi uyguladı yüzü dudakları felan çok kurudu aşırı dökülüyordu resmen en yakın arkadaşımında aynı problemi vardı ablamla aynı doktora gidiyorlardı ona da aynı tedaviyi verdi o resmen konuşamıyordu ağzı yüzünden. ablamın da arkadaşımın da eskisinden daha kötü oldu yüzü.
ama şimdi görsen hiç bir eser yok sivilceden siyah noktadan deri altındaki izlerden ooh ruj sürüp çıkıyorlar hanımlar valla hayat onlara güzel
düzenli kullandığın takdirde o tedavinin çok faydasını göreceğine eminim ben.

Back