• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çikolata kistim vardı ameliyat olmadan tedaviyle tüp bebek uyguladık ve başardık.

benim de tüp bebek canım. Ben de zamanında bu konuda bilgiye ve desteğe aç olduğum için seni şimdi çok iyi anlıyorum. Yazın 2 aşılama denedim, negatifti. Laparoskopi rezervi azaltıyor, ben de çok okudum araştırdım. Hele ki senin görünen bişey de yokmuş niye boşuna laparoskopi olasın ki. Benim önceki doktorum da profesordu, o da bana laparoskopi demişti, yaptırmadım. şimdiki doktorum laparoskopisiz tüp denedi. 2-3 ay beni geçici menepoza soktu tüp bebekten önce, sürekli testlerle takip etti o ara. Sonra da tüpe geçtik ve inan benim kistli tarafımdan daha çok yumurta toplandı, doktorda şaşırdı. Bence laparoskopi olsaydım bu kadar yumurtam oluşmayabilirdi. Bi de canım sürekli söylüyorum, ben tüp bebek tedavisine geçmeden yaklaşık 1 sene evvel beslenme alışkanlığımı tepetaklak değiştirdim. Olabildiğince organik, dengeli ve sebze ağırlıklı beslenmeye başladım. Ondan sonra kist ağrılarım geçti. Bir ara spor falan yaptım, yüzdüm. Geçen kış da eşime keçiboynuzu kürü yapmıştım, onun da faydasını gördük. Zaten beslenmemize dikkat edince eşimde de sayı baya yükseldi. Morfoloji de yüzde 4 falandı, sınırdaydı heralde. Tüp bebekte hareket çok önemli değil zaten bildigim kadarıyla, mikroenjeksiyon yapıyolar çünkü.

arkadaşım teşekkür ederim beni aydınlattığın için benim da kafam iyice karışmıştı olsam mı diye tüp doktorum zaten tüp bebeğe bir zararı olmaz ameliyatın kesinlikle hiç bir faydası olmaz demişti ama proflar neden böyle anlamadım hemen herşeye ameliyat diyor ben geçen sene ofis histeroskopi oldum zaten görünseydi o zaman görünmez miydi acaba diye kafamda şüphe vardı şimdi tamamen netleşti canım sizde sorun neydi eşinde miydi bizim eşimden kaynaklı morfoloji yüzde 1 sayı normal ama hareket sayımız yüzde 2 ile 10 arası değişiyor sen nerde yaptırdın tüp bebeği?

merhabalar bende 5,5 yıllık evliyim 4 tüp bebek denemesi yaptıırdık ilk ikisi kimyasal 3ve 4 ise sonuç negatif bende son tüp bebek denemesinden sonra doktora gittim rutin kontrole gittim dr bana endometrizios teşhisi koydu benim son bir senedir kasık bölgem 7\24 ağrıyordu adetlerim oldum olası çok ağrılı geçerdi dr bu ağrıları çikolata kistleri yapar dedi ama muayene de hiç bir şey görünmedi hatta hsg bile çektirdim bir sonuç alamadım arkadaşlar sizde bu hastalık nasıl belirti gösterdi bunu çok merak ediyorm

ben zaten gençliğimden beri felaket adet sancısı çekerdim ve hep düzensizdir.sık sıkta vajinal mantar enfeksiyonu geçiririm.ama evlendiğim ilk hafta olduğum adet 2 ay sürünce doktora gittim o zaman öğrendim :43:

ben zaten gençliğimden beri felaket adet sancısı çekerdim ve hep düzensizdir.sık sıkta vajinal mantar enfeksiyonu geçiririm.ama evlendiğim ilk hafta olduğum adet 2 ay sürünce doktora gittim o zaman öğrendim :KK43:
siz de mi adet olmadan tüp yaptınız maşallah gebesiniz rabbim sağlıkla kucağınıza versin inşallah

Back