benim de
tüp bebek canım. Ben de zamanında bu konuda bilgiye ve desteğe aç olduğum için seni şimdi çok iyi anlıyorum. Yazın 2 aşılama denedim, negatifti. Laparoskopi rezervi azaltıyor, ben de çok okudum araştırdım. Hele ki senin görünen bişey de yokmuş niye boşuna laparoskopi olasın ki. Benim önceki doktorum da profesordu, o da bana laparoskopi demişti, yaptırmadım. şimdiki doktorum laparoskopisiz tüp denedi. 2-3 ay beni geçici menepoza soktu tüp bebekten önce, sürekli testlerle takip etti o ara. Sonra da tüpe geçtik ve inan benim kistli tarafımdan daha çok yumurta toplandı, doktorda şaşırdı. Bence laparoskopi olsaydım bu kadar yumurtam oluşmayabilirdi. Bi de canım sürekli söylüyorum, ben tüp bebek tedavisine geçmeden yaklaşık 1 sene evvel beslenme alışkanlığımı tepetaklak değiştirdim. Olabildiğince organik, dengeli ve sebze ağırlıklı beslenmeye başladım. Ondan sonra kist ağrılarım geçti. Bir ara spor falan yaptım, yüzdüm. Geçen kış da eşime keçiboynuzu kürü yapmıştım, onun da faydasını gördük. Zaten beslenmemize dikkat edince eşimde de sayı baya yükseldi. Morfoloji de yüzde 4 falandı, sınırdaydı heralde. Tüp bebekte hareket çok önemli değil zaten bildigim kadarıyla, mikroenjeksiyon yapıyolar çünkü.