Bugün randevum var. Memorial de tüp bebek yapacak yada yaptıranlar mesajlarınızı bekliyorum. Çikolata kıstim var. Bir tup bebek deneyimim var. ALLAH Hepimize yardimci olsun.
Merhaba gözünüz aydın allah kollarınıza aldığınız günüde göstersin inşallah.benimde kistim 4,5 cmdi 2 aylık menapoz iğnesi sonra biraz küçüldü tüp bebeğe başkadık ama yumurta buyumedi aşılama yaptık oda hüsran. Sizin kaç cm di kistiniz ?
Endometriozis de. Agri 2.plandadir.belirtisi adet duzensizligi ve cocuk sahibi olmanin guclesmesidir.bende 2 kist vardi.adet duzensizligimde yoktu,sadece sancili adet oluyordum.dr. Bile sasirmistimerhabalar bende 5,5 yıllık evliyim 4 tüp bebek denemesi yaptıırdık ilk ikisi kimyasal 3ve 4 ise sonuç negatif bende son tüp bebek denemesinden sonra doktora gittim rutin kontrole gittim dr bana endometrizios teşhisi koydu benim son bir senedir kasık bölgem 7\24 ağrıyordu adetlerim oldum olası çok ağrılı geçerdi dr bu ağrıları çikolata kistleri yapar dedi ama muayene de hiç bir şey görünmedi hatta hsg bile çektirdim bir sonuç alamadım arkadaşlar sizde bu hastalık nasıl belirti gösterdi bunu çok merak ediyorm
Endometriozis de. Agri 2.plandadir.belirtisi adet duzensizligi ve cocuk sahibi olmanin guclesmesidir.bende 2 kist vardi.adet duzensizligimde yoktu,sadece sancili adet oluyordum.dr. Bile sasirmisti
merhabalar bende 5,5 yıllık evliyim 4 tüp bebek denemesi yaptıırdık ilk ikisi kimyasal 3ve 4 ise sonuç negatif bende son tüp bebek denemesinden sonra doktora gittim rutin kontrole gittim dr bana endometrizios teşhisi koydu benim son bir senedir kasık bölgem 7\24 ağrıyordu adetlerim oldum olası çok ağrılı geçerdi dr bu ağrıları çikolata kistleri yapar dedi ama muayene de hiç bir şey görünmedi hatta hsg bile çektirdim bir sonuç alamadım arkadaşlar sizde bu hastalık nasıl belirti gösterdi bunu çok merak ediyorm
canım onu usta bır doktor ultrasonda anlıyor. oncelıkle cıkolata kıstı olabılır dıyor, sonrakı aylarda yıne kontrol edılıyor, kaybolmazsa cıklata kıstı oldugu netlesıyor. benım de asırı agrılı gecerdı adet donemlerım. hatta bazen adetten gunler once bıle oldurucu sancılarım olurdu. 4cm benımkı, hala da benımle. bu meretın tek tedavısı cocuk ve cocuk olması ıcın de gercekten ıyı bır doktora gıtmek lazım. amelıyatta tavsiye etmıyorum yasadıklarıma dayanarak. ben kılpayı kurtardım amelıyattan. Allah yardımcımız olsun hepimizin
Merhabalar,
12 yıllık evliyim.36 yaşındayım.Çikolta kistim vardı.4 aylık menopoz tedavisi sonrası tüp bebek denememizde başarılı
olduk.Bana sonsuz desteği olan Doktorum Kaan Bozkurt'a çok teşekkür ediyorum.Şuan 13.gün Beta değerim 285,17.gün
değerim 1416 ve ultrasonda 1 adet kese göründü.Umudunuzu kaybetmeyin lütfen.Merak edenlere tedavimi İzmirde İrenbe
tüp bebek merkezinde oldum.Şansınız bol olsun
Öncelikle bebişin hayırlı olsun... umarım hamilelikte tamamen kurtulursun bu çikolata kisti derdinden... Ben de birbuçuk senedir çocuk istiyorum ama halen hamileleik gerçekleşmedi. Bu arada bir çok doktora gittim ve hiçbiri çikolata kistinden bahsetmedi ve ultrosonda da göremediler. İlk defa bu ay gittiğim doktor şiddetli ağrılarımdan ve rahim filmindeki yapışıklıklardan şüphelendi ve adetli iken baktığı ultrosonda kistleri gördü ama büyüklüğü ile ilgili bilgi vermedi. Sadece ameliyata gerek yok dedi. Senin doktorun bu kistleri tespit etmek için nasıl bir takip yaptı? Doktorun kimdi? Bir de sancılı adet dışında ne gibi belirtilerin vardı? Bilgilendirme için şimdiden teşekkür ederim.
bebeğiniz hayırlı olsun Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin
bende çekiyorum bu kistten ilk kez bu ay korunmayı bıraktık doktor hamileliği denememzi söyledi inşallah tutar ve ameliyata gerek kalmaz.sizin adınıza çok mutlu oldum isteyen herkese nasip olsun inş.
cnm doktorun seni bilgilendirmesi gerekirdi boyutları hakkında zaten hemen anlaşılır belki küçüktür kistlerin önemsememiştir daha önce gözümemiş ultrasonda hemen gözüküyor zaten ölçü yerleri var ölçüp söylüyorlar kaç cm olduğunu bende 5.5 cm Allahım bu dertten çekenleri kurtarsın herkes alsın yavrusunu kucağına inş.
Pazartesi tekrar gitcem tepesine ekşirim zaten nedir ne değildir,, ilk defa bir doktor gördüğü için ben de biraz şaşırdım detaylı soramadım..
Çikolata kistiyle doğal yoldan hamile kalan bir çok insan var sana tavsiyem bizim gibi kötü örnekleri okuma :) tüp bebek forumlarında gezme sadece en kısa zamanda hamile kalacağına inan... İnşallah en kısa zamanda alırsın güzel haberini hayırlısı ile...
canım onu usta bır doktor ultrasonda anlıyor. oncelıkle cıkolata kıstı olabılır dıyor, sonrakı aylarda yıne kontrol edılıyor, kaybolmazsa cıklata kıstı oldugu netlesıyor. benım de asırı agrılı gecerdı adet donemlerım. hatta bazen adetten gunler once bıle oldurucu sancılarım olurdu. 4cm benımkı, hala da benımle. bu meretın tek tedavısı cocuk ve cocuk olması ıcın de gercekten ıyı bır doktora gıtmek lazım. amelıyatta tavsiye etmıyorum yasadıklarıma dayanarak. ben kılpayı kurtardım amelıyattan. Allah yardımcımız olsun hepimizin
Öncelikle bebişin hayırlı olsun... umarım hamilelikte tamamen kurtulursun bu çikolata kisti derdinden... Ben de birbuçuk senedir çocuk istiyorum ama halen hamileleik gerçekleşmedi. Bu arada bir çok doktora gittim ve hiçbiri çikolata kistinden bahsetmedi ve ultrosonda da göremediler. İlk defa bu ay gittiğim doktor şiddetli ağrılarımdan ve rahim filmindeki yapışıklıklardan şüphelendi ve adetli iken baktığı ultrosonda kistleri gördü ama büyüklüğü ile ilgili bilgi vermedi. Sadece ameliyata gerek yok dedi. Senin doktorun bu kistleri tespit etmek için nasıl bir takip yaptı? Doktorun kimdi? Bir de sancılı adet dışında ne gibi belirtilerin vardı? Bilgilendirme için şimdiden teşekkür ederim.
teşekkür ederim cevap yazdığın için canım ben zaten tüp bebek tedavisi sürekli görüyorum bizim sorun eşimden kaynaklı bana bu zamana kadar hiçbir dr çikolata kisti diye bir şey söylemedi yani görünen bir şey değilmiş bunu bana tüp bebek doktorum söyledi ama tüp bebeğe de engel değil dedi kesinlikle önermiyorum dedi bende ne yapacağımı bilmiyorum iyice kafam karıştı senin kistlerin adetliyken mi göründü ben o kadar doktora gittim adetli ya da adetsiz hiç bir şey söyleyen olmadı sadece tüp bebek doktorum bunun çaresinin bebek olduğunu söyledi doğurman gerekli dedi ancak o zaman gider dedi eeeeeeeeee ben şimdi ne yapacam çoçuk da olmuyor oofffffffffffffffffffffffffff iyice kafayı yiyecem
canım benim kistimi 3 ayrı doktor da ultrasonda cok net gormustu ve tereddutsuz cıkolata kıstı demıstı, ama okudugum bi yazıda, bunu her doktor anlayamayabılır dıyordu, onu bılemıyorum. adetli veya adetsız olman cok farketmez, sadece bazen, adet olunca belkı kaybolur, adetten sonra bi daha gel bakalım gecıcı bi kistmiymis diyebılıyo doktor emın olmak ıcın. belkı senınkı cıkolata kıstı degıldır, tam olarak ben de anlayamadım. benim esimde de sayı problemı vardı. hatta su an hamıleyım ama, kıstım oldugu ıcın de tedırgınım, ıltıhaplanma varsa cocuga bı zararı dokunursa dıye. Ama sunu soyleyebılırım, cıkolata kıstıyse, amelıyat ya da laparoskopı en son care. Umarım bı yardımım dokunmustur. Allah kolaylık versın canım.
canım teşekkür ederim cevap yazdığın için benim gittiğim doktorların hiç biri kist diye bir şey söylemedi zaten son gittiğim doktor prof o da endometirizios teşhisi koydu ama görünen bir şey yok dedi sadece şüphelendi onu da net laparoskopide görürüz dedi tüp bebek şansını yüzde 10 ile 15 artırır dedi ama tüp bebek doktorum kesinlikle önermiyorum sakın ameliyat falan olma dedi çünkü hiç bir faydası olmaz kendini boşuna kestirme onun çaresi sadece doğurmaktır dedi....
canım senin eşinde sayı problemi vardı ve sen hamilesin hareket yada morfolojide bir sorun var mıydı çünkü benim eşimde sayı var ama hareket ve morfoloji çok düşük yok gibi bir şey sen normal yollardan mı hamile kaldın
canım benim kistimi 3 ayrı doktor da ultrasonda cok net gormustu ve tereddutsuz cıkolata kıstı demıstı, ama okudugum bi yazıda, bunu her doktor anlayamayabılır dıyordu, onu bılemıyorum. adetli veya adetsız olman cok farketmez, sadece bazen, adet olunca belkı kaybolur, adetten sonra bi daha gel bakalım gecıcı bi kistmiymis diyebılıyo doktor emın olmak ıcın. belkı senınkı cıkolata kıstı degıldır, tam olarak ben de anlayamadım. benim esimde de sayı problemı vardı. hatta su an hamıleyım ama, kıstım oldugu ıcın de tedırgınım, ıltıhaplanma varsa cocuga bı zararı dokunursa dıye. Ama sunu soyleyebılırım, cıkolata kıstıyse, amelıyat ya da laparoskopı en son care. Umarım bı yardımım dokunmustur. Allah kolaylık versın canım.
canım teşekkür ederim cevap yazdığın için benim gittiğim doktorların hiç biri kist diye bir şey söylemedi zaten son gittiğim doktor prof o da endometirizios teşhisi koydu ama görünen bir şey yok dedi sadece şüphelendi onu da net laparoskopide görürüz dedi tüp bebek şansını yüzde 10 ile 15 artırır dedi ama tüp bebek doktorum kesinlikle önermiyorum sakın ameliyat falan olma dedi çünkü hiç bir faydası olmaz kendini boşuna kestirme onun çaresi sadece doğurmaktır dedi....
canım senin eşinde sayı problemi vardı ve sen hamilesin hareket yada morfolojide bir sorun var mıydı çünkü benim eşimde sayı var ama hareket ve morfoloji çok düşük yok gibi bir şey sen normal yollardan mı hamile kaldın
benim de tüp bebek canım. Ben de zamanında bu konuda bilgiye ve desteğe aç olduğum için seni şimdi çok iyi anlıyorum. Yazın 2 aşılama denedim, negatifti. Laparoskopi rezervi azaltıyor, ben de çok okudum araştırdım. Hele ki senin görünen bişey de yokmuş niye boşuna laparoskopi olasın ki. Benim önceki doktorum da profesordu, o da bana laparoskopi demişti, yaptırmadım. şimdiki doktorum laparoskopisiz tüp denedi. 2-3 ay beni geçici menepoza soktu tüp bebekten önce, sürekli testlerle takip etti o ara. Sonra da tüpe geçtik ve inan benim kistli tarafımdan daha çok yumurta toplandı, doktorda şaşırdı. Bence laparoskopi olsaydım bu kadar yumurtam oluşmayabilirdi. Bi de canım sürekli söylüyorum, ben tüp bebek tedavisine geçmeden yaklaşık 1 sene evvel beslenme alışkanlığımı tepetaklak değiştirdim. Olabildiğince organik, dengeli ve sebze ağırlıklı beslenmeye başladım. Ondan sonra kist ağrılarım geçti. Bir ara spor falan yaptım, yüzdüm. Geçen kış da eşime keçiboynuzu kürü yapmıştım, onun da faydasını gördük. Zaten beslenmemize dikkat edince eşimde de sayı baya yükseldi. Morfoloji de yüzde 4 falandı, sınırdaydı heralde. Tüp bebekte hareket çok önemli değil zaten bildigim kadarıyla, mikroenjeksiyon yapıyolar çünkü.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?