canım benim kistimi 3 ayrı doktor da ultrasonda cok net gormustu ve tereddutsuz cıkolata kıstı demıstı, ama okudugum bi yazıda, bunu her doktor anlayamayabılır dıyordu, onu bılemıyorum. adetli veya adetsız olman cok farketmez, sadece bazen, adet olunca belkı kaybolur, adetten sonra bi daha gel bakalım gecıcı bi kistmiymis diyebılıyo doktor emın olmak ıcın. belkı senınkı cıkolata kıstı degıldır, tam olarak ben de anlayamadım. benim esimde de sayı problemı vardı. hatta su an hamıleyım ama, kıstım oldugu ıcın de tedırgınım, ıltıhaplanma varsa cocuga bı zararı dokunursa dıye. Ama sunu soyleyebılırım, cıkolata kıstıyse, amelıyat ya da laparoskopı en son care. Umarım bı yardımım dokunmustur. Allah kolaylık versın canım.
canım teşekkür ederim cevap yazdığın için benim gittiğim doktorların hiç biri kist diye bir şey söylemedi zaten son gittiğim doktor prof o da endometirizios teşhisi koydu ama görünen bir şey yok dedi sadece şüphelendi onu da net laparoskopide görürüz dedi tüp bebek şansını yüzde 10 ile 15 artırır dedi ama tüp bebek doktorum kesinlikle önermiyorum sakın ameliyat falan olma dedi çünkü hiç bir faydası olmaz kendini boşuna kestirme onun çaresi sadece doğurmaktır dedi....
canım senin eşinde sayı problemi vardı ve sen hamilesin hareket yada morfolojide bir sorun var mıydı çünkü benim eşimde sayı var ama hareket ve morfoloji çok düşük yok gibi bir şey sen normal yollardan mı hamile kaldın
benim de tüp bebek canım. Ben de zamanında bu konuda bilgiye ve desteğe aç olduğum için seni şimdi çok iyi anlıyorum. Yazın 2 aşılama denedim, negatifti. Laparoskopi rezervi azaltıyor, ben de çok okudum araştırdım. Hele ki senin görünen bişey de yokmuş niye boşuna laparoskopi olasın ki. Benim önceki doktorum da profesordu, o da bana laparoskopi demişti, yaptırmadım. şimdiki doktorum laparoskopisiz tüp denedi. 2-3 ay beni geçici menepoza soktu tüp bebekten önce, sürekli testlerle takip etti o ara. Sonra da tüpe geçtik ve inan benim kistli tarafımdan daha çok yumurta toplandı, doktorda şaşırdı. Bence laparoskopi olsaydım bu kadar yumurtam oluşmayabilirdi. Bi de canım sürekli söylüyorum, ben tüp bebek tedavisine geçmeden yaklaşık 1 sene evvel beslenme alışkanlığımı tepetaklak değiştirdim. Olabildiğince organik, dengeli ve sebze ağırlıklı beslenmeye başladım. Ondan sonra kist ağrılarım geçti. Bir ara spor falan yaptım, yüzdüm. Geçen kış da eşime keçiboynuzu kürü yapmıştım, onun da faydasını gördük. Zaten beslenmemize dikkat edince eşimde de sayı baya yükseldi. Morfoloji de yüzde 4 falandı, sınırdaydı heralde. Tüp bebekte hareket çok önemli değil zaten bildigim kadarıyla, mikroenjeksiyon yapıyolar çünkü.