- 4 Haziran 2020
- 267
- 106
- 32
Yumurta toplama bir kere yapıldı çoğu boş cıktı 4 tanesi yaşıyordu şimdi elimizde 1 tane kaldı. Adetolduktan sonra doktorumu arayacam da sonra verecek bana da menopoz ignesini gecici olarak uygulayacak 3 aylik donem için cikolata kisti hormon ilaclarindan fazla buyuyebilir dedi tedavi surecince buyume gostermedi amayumurta toplama yapılacak mı bir daha? bu ilaçlar hep rezervi olumsuz yönde etkiliyor o yüzden doktor ile havuz yapıp yedekte embriyo bırakmaya karar verdik. geçici menepoz yumurta kalitesini bozuyor
Ya bende sogan suyu cok ictim ama hiç faydasını gormedimya siz nasil kullandınız ben de bu bekleme surecinde kullanabilirimBasta bıyuktu dogan suyu içtim sonra hayıt tohumu içtim kucüldü 3 cm olarak kaldım
ikinci toplama olmayacak mı? böyle durumlarda havuz yapılıyor. lucrin tarzı ilaçlar kaliteyi bozuyor. bu yüzden tutmama olasılığına karşı yedekte embriyo olmasını istiyorlar.Yumurta toplama bir kere yapıldı çoğu boş cıktı 4 tanesi yaşıyordu şimdi elimizde 1 tane kaldı. Adetolduktan sonra doktorumu arayacam da sonra verecek bana da menopoz ignesini gecici olarak uygulayacak 3 aylik donem için cikolata kisti hormon ilaclarindan fazla buyuyebilir dedi tedavi surecince buyume gostermedi ama
Sizin ne kadardı çikolata kisti. Benim 6.5 cm dr ameliyat diyor. Ttk taraflı soldaBende çikolata kisti ile hamile kaldım
Benimde sagdaydı 8 cm di benimde ama ısrarla olmadım Yasmin dogum kontrol hapını kullandın mıSizin ne kadardı çikolata kisti. Benim 6.5 cm dr ameliyat diyor. Ttk taraflı solda
15 gun boyunca sabah aksam ac karnaYa bende sogan suyu cok ictim ama hiç faydasını gormedimya siz nasil kullandınız ben de bu bekleme surecinde kullanabilirim
Valla şuanlik oyle birşey demedi doktorumikinci toplama olmayacak mı? böyle durumlarda havuz yapılıyor. lucrin tarzı ilaçlar kaliteyi bozuyor. bu yüzden tutmama olasılığına karşı yedekte embriyo olmasını istiyorlar.
Hayıt tohumu da aldim onu nasıl kullanayım . Birde soğan beyaz mi olmasi gerekiyor farketmez mi15 gun boyunca sabah aksam ac karna
Benim de 6.5 cm tek taraflı soldaydı. Doktor ameliyat önermedi 7 - 8 den sonra ameliyat dedi ama bir sikayetın yoksa yone amelıyat onermiyorum dedi cunku yumurtalık rezervini öldürüyor bi bakıma zarar verıyo yani dedi bir de tekrar cıkma olasılıgı var o yuzden hamılelıge de engel değil hamıle kal dogumda almak daha mantıklı demişti. Evlendıkten sonra 3.5 cm e kücüldü ama henuz hamıle kalamadımSizin ne kadardı çikolata kisti. Benim 6.5 cm dr ameliyat diyor. Ttk taraflı solda
Merhaba bende size birsey sormak istiyorum hatta okuyan herkeze. Benmde kistlerim var ve çok ağrı baskı yapıyor alt karna.dun doktora gittiğimde kistlerin çok büyüdüğünü hatta birinin 8 aylık bebek kafası kadar olduğunu rahmin arka tarafında olduğunu kistin yapı değiştirdiğini ve patolojiye muhakkak bu kistlerin görünmesi gerektiğini ameliyat olmam gerektiğini söyledi.ankarada oturuyorum gatadan randevu aldm sizce ameliyat direkt çözümüdür bu arada gebelik dusunmuyorumhiç korkmayın amh sonucu ile yumurtalar aynı orantıda olmayabiliyor. Tüp bebeğe geç kalmayın tabi , yumurtalarınızı toplatabildiğiniz kadar toplatın dondurun. Sonra kistlerinizin içini boşalttırın (aspire ettirin) 3 ay geçici menepoz ve sonra transfer... Ameliyat kesinlikle olmayın , ameliyat diyen doktordan kaçın . Birde tüp bebek öncesi yumurta toplama işlemine kadar 3 kutu prowomen ve teatrio kullanın. amh düşüklüğü ve çikolata kisti yüzünden yumurta kalitesi düşmekte bundan dolayı takviye almanız şart.(tavsiye ettiklerimi kullanabilirsiniz) Doktor gerek yok dese bile sen kullan muhakkak. benim doktorum endometriozis derneği başkan yrdımcısı ümit inceboz. bu tedavi şekli doğrudur. Her doktor endometriozis konusnda donanımlı değildir. Önce geçici menepoz yapıp snra yumurta toplama, taze transfer yada ameliyat diyenlere itibar etmeyin. Benim amh 1,68 ama döllenen yumurta sayım 1... amh nın bir önemi yok , önemli olan ultrasonda gözüken yumurta sayınız
çok geçmiş olsun , eğer ki o kadar büyük ise ameliyat olmanız doğru olur. Ameliyat tabii kistler için çzüm değil maalesef ilk 5 yıl içinde tekrar ortaya çıkıyor. Ameliyatın hemen ardından oluşmaması için lucrin ile geçici menepoz tedavisi görmüştüm , büyük ihtimalle size de verirler.Merhaba bende size birsey sormak istiyorum hatta okuyan herkeze. Benmde kistlerim var ve çok ağrı baskı yapıyor alt karna.dun doktora gittiğimde kistlerin çok büyüdüğünü hatta birinin 8 aylık bebek kafası kadar olduğunu rahmin arka tarafında olduğunu kistin yapı değiştirdiğini ve patolojiye muhakkak bu kistlerin görünmesi gerektiğini ameliyat olmam gerektiğini söyledi.ankarada oturuyorum gatadan randevu aldm sizce ameliyat direkt çözümüdür bu arada gebelik dusunmuyorum
Aslında hamile kalmak için ilk başta çözüm arıyordum (1 sene önce gitmiştim ) üzerine korona gelince hep erteledim doğum kontrol hapı vermişti doktor kuculmustur diyordum ama ameliyat beni çok korkutuyor ilk başta kapalı baslayp eğer icerde yapışıklık yada bağırsaklara kadar uzanan bir yapı varsa açık ameliyata dönebiliriz dendi birde içindeki yapı iyi huylu yada kötü olabilirmiş buda biraz korkutuyor. Buraya yazıp biraz ferahlamak istedim anlatabilecegm konusablcegm kimse yok tesekur ederimçok geçmiş olsun , eğer ki o kadar büyük ise ameliyat olmanız doğru olur. Ameliyat tabii kistler için çzüm değil maalesef ilk 5 yıl içinde tekrar ortaya çıkıyor. Ameliyatın hemen ardından oluşmaması için lucrin ile geçici menepoz tedavisi görmüştüm , büyük ihtimalle size de verirler.
Ca125 yapmadılar peki? anormallik varsa Ca125 ile belli de oluyor ...O kadar büyük ise çıkartılması zor olacağından açık ameliyata dönerler. Benim 10cmve 5cm di açık ameliyat oldum , bağısağıma da yapışıklık yapmışAslında hamile kalmak için ilk başta çözüm arıyordum (1 sene önce gitmiştim ) üzerine korona gelince hep erteledim doğum kontrol hapı vermişti doktor kuculmustur diyordum ama ameliyat beni çok korkutuyor ilk başta kapalı baslayp eğer icerde yapışıklık yada bağırsaklara kadar uzanan bir yapı varsa açık ameliyata dönebiliriz dendi birde içindeki yapı iyi huylu yada kötü olabilirmiş buda biraz korkutuyor. Buraya yazıp biraz ferahlamak istedim anlatabilecegm konusablcegm kimse yok tesekur ederim
Ca125 ne acaba yapmadılar sadece ultrasonla bakıldı zaten dün gittiğim doktor beni gataya yönlendirdi 27 kasıma randevu aldm .doktorun söylediği kistin içindeki yapıların patolojiye mutlaka gitmesi gerektiği anormal yapılar var dedi iki tane .muayne kağıdında yazan 58×61 mm kist çokmu büyük acabaCa125 yapmadılar peki? anormallik varsa Ca125 ile belli de oluyor ...O kadar büyük ise çıkartılması zor olacağından açık ameliyata dönerler. Benim 10cmve 5cm di açık ameliyat oldum , bağısağıma da yapışıklık yapmış4sene snra tekrarladı . Büyüklüğünü teyit etmek için farklı doktora da gitmeni tavsiye ederim
ca125 anormal şekilde artması kötü huylu olmasına işaret, ameliyat snrası zaten kist patolojiye gider. size tavsiym başka hastaneye gidin ca125 isteyin ve kaç cm olduğunu netleştirin...Ca125 ne acaba yapmadılar sadece ultrasonla bakıldı zaten dün gittiğim doktor beni gataya yönlendirdi 27 kasıma randevu aldm .doktorun söylediği kistin içindeki yapıların patolojiye mutlaka gitmesi gerektiği anormal yapılar var dedi iki tane .muayne kağıdında yazan 58×61 mm kist çokmu büyük acaba
Teşekkür ederim sizin ameliyatınız nasil geçti peki süreç nasıldı sezeryan gibi mi oldu açık ameliyatinzca125 anormal şekilde artması kötü huylu olmasına işaret, ameliyat snrası zaten kist patolojiye gider. size tavsiym başka hastaneye gidin ca125 isteyin ve kaç cm olduğunu netleştirin...
sezeryandan bi tık daha fazla kesiğim vardı , bnmde kistlerim baya büyüktü çünkü. ameliyatım güzel geçti. sol yumurtalığımın etrafını sarmış ve yumurtalığımın anomalisi bozulmuş iyice büyümüş yani başka doktor olsa kesinlikle o yumurtalığımı alırdı ... Sonrasında geçici menepoz uyguladı , adet kanını görünce yine orada yeşerebilir önlem alacağız dedi doktorum . 4 sene snra tekrarladı , düşükten sonra hızlıca büyüdü... amh 1.68 di ama kistler çok büyüdü ve yumurtalarım sağlıklı gelişmiyor ama yine de şükür diyorum.. tüp bebek yaptırıyorum bir tane sağlıklı embriyom oluştu , ocakta yine yumurta toplama yaptıracağım inşallah daha fazla olur... Size tavsiyem tek doktorla kalmayın , birden fazla doktora gidin ve kistlerinizin büyüklüğünü öğrenin. Ameliyat çözüm değil, ameliyatlık bir durumunuz yoksa tüp bebeğe başvurursunuz.Teşekkür ederim sizin ameliyatınız nasil geçti peki süreç nasıldı sezeryan gibi mi oldu açık ameliyatinz
Rabbim evlat isteyen herkese nasip etsin kimsenin kucağını boş bırakmasın inşallah. Ben 10 yıllık evliyim 2 çocuğum var sonradan gelişen bir durum oldu bende.suan için cocuk düşünmüyorum eger ameliyat olmam gerekirse ve sıkıntılı geçerse o zaman daha da düşünmem heralde . Neden böyle oldu anlamadım çok karamsarım en kötüsünü düşünüyorum hemen.Tesekkur ederim cevapladığınız için. Doktora gittiğimde yine yazarım burdan belki benm durumumda olanlara faydası olursezeryandan bi tık daha fazla kesiğim vardı , bnmde kistlerim baya büyüktü çünkü. ameliyatım güzel geçti. sol yumurtalığımın etrafını sarmış ve yumurtalığımın anomalisi bozulmuş iyice büyümüş yani başka doktor olsa kesinlikle o yumurtalığımı alırdı ... Sonrasında geçici menepoz uyguladı , adet kanını görünce yine orada yeşerebilir önlem alacağız dedi doktorum . 4 sene snra tekrarladı , düşükten sonra hızlıca büyüdü... amh 1.68 di ama kistler çok büyüdü ve yumurtalarım sağlıklı gelişmiyor ama yine de şükür diyorum.. tüp bebek yaptırıyorum bir tane sağlıklı embriyom oluştu , ocakta yine yumurta toplama yaptıracağım inşallah daha fazla olur... Size tavsiyem tek doktorla kalmayın , birden fazla doktora gidin ve kistlerinizin büyüklüğünü öğrenin. Ameliyat çözüm değil, ameliyatlık bir durumunuz yoksa tüp bebeğe başvurursunuz.
hiç moralinizi bozmayın bazen gerçekten saçma sapan doktorlar o kdr korkutuyorlar ki hastalarını... bana da ilk teşhis de daha geçsin atlatırsın gibi teselliler verdiler. Kanserli olduğunu düşünerek teselli verdiler , sonuç bir hafta snra ankara dan gelecek dediler. Ben o bir hafta ölüp ölüp dirildim kimseye de birşey söyleyemedim... o yüzden doktorlara çok takılma bak daha ca125 yapılmamış ultrasona dayanark mı yorum yapıyor çok saçma... çikolata kistini mr sız bile kesinleştiremezlerken hemde....Rabbim evlat isteyen herkese nasip etsin kimsenin kucağını boş bırakmasın inşallah. Ben 10 yıllık evliyim 2 çocuğum var sonradan gelişen bir durum oldu bende.suan için cocuk düşünmüyorum eger ameliyat olmam gerekirse ve sıkıntılı geçerse o zaman daha da düşünmem heralde . Neden böyle oldu anlamadım çok karamsarım en kötüsünü düşünüyorum hemen.Tesekkur ederim cevapladığınız için. Doktora gittiğimde yine yazarım burdan belki benm durumumda olanlara faydası olur