Gebeliğe Hazırlık Çikolata kisti

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Geçmiş olsun tez zamanda sağlığınıza ve bebisinize kavusursunuz inşallah. Benmde ameliyat olmam gerekiyor da nasil geçti acaba kapali oldu sanrm ameliyatinz şuan nasılsınız

neden geçici menepoz uygulamıyor ki... ameliyat snrası önemli çünkü hormonel bozukluğa dayalı kist tekrardan nüksediyor. burda kaç kere konu açıldı ameliyat oldum 1 ay snra kist tekrar oluştu hızlı büyüyor diye... bunu önlemek amacıyla 3 ay geçicii menepoz uygulanıyor, adet kanını görüp nüksetmesin diye... tamamen artık tekrarlamaz diye birşey yok , 5 yıl içinde tekrarlıyor fakat sana o protokol uygulanmaz ise bu daha kısa bir zaman dilimine iner. 3 ay geçici menepoz uygulanır... daha snra bebek çalışmalarına başlarsın , kalite arttırıcı vitaminler kullanırsın... benim 4. yılda nüksetti ama o zamana kadar yumurtlamam vs... herşey düzelmişti... ameliyat ardından tekrar kist oluşumu amh mı düşürdü... dediklerime siz kulak verin ve doktorunuza geçici menepozu sorun derim

Geçmiş olsun tez zamanda sağlığınıza ve bebisinize kavusursunuz inşallah. Benmde ameliyat olmam gerekiyor da nasil geçti acaba kapali oldu sanrm ameliyatinz şuan nasılsınız
Evet kapalı oldum tüplerim de kapalıymış onları da açmış dr. Şu anda daha iyiyim. Aslında ameliyat değil de ameliyatta uyguladıkları gaz çok fena yaptı nefes alamadım 2 gün

Sakın olumsuz düşünme benim durumumda sana benzer iki taraflı çikolata kisti toplam da 10 cm amh da 1.30 du 2 yıllık evliyim 6.aydan itibaren hep tedaviyle uğraştık hiç bekleme iyi bir doktor bul direk tüp bebeğe başla aspirasyonu kesinlikle önermiyorum ilk tedivmde yumurta toplama sırasında doktor kistlerden dolayı yumurta toplayamadı ve aspirasyon yaptı yani kistlerin içini boşalttı 2 haftaya eski haline geri döndü fakülte hastanesinde yaptırmıştım sonra istanbulda özel hastane de 2.tadeviye başladık herşey çok iyi gitti 1 taze transfer yapıldı 2 si donduruldu iyi kalite de hepsi ancak kimyasal gebelikle sonuçlandı kistlerin etkisi olma ihtimali yüksek diyerek doktorum 3 ay geçici menopoz tedavisi önerdi ilaçla menopaza girdim 3 ay sonunda en büyük kistim 3 cm küçülmüştü ama amaç bu değil tabi kistlerin rahme zararlı salgılarını kesmek 3 ay sonunda transfer oldum 2 embriyo transferi ve 6 haftalık hamileyim şükür o yüzden sakın moralini bozma ve gecikme bence hemen başla bu süreçte omega3 ve quenzym 10 vitaminleri başta olmaz üzere bağışıklık kuvvetlendirici takviye kullandım 2. Tedavi de yani yumurta toplama da etkisini gördüm tavsiye ederim bu hastalık bağışıkla bağlantılı o yüzden vitaminler önemli bence

Kızlar merhaba 23 yaşında bir kız kardeşim var henüz bekar.İki gün önce adet gecikmesin dolayı jinekolojik muayeneye gittik ve doktor sol yumurtalıkta 8 cm çikolata kisti olduğunu söyledi emar çekildi oda aynı çıktı ca-125 kan testine bakıldı 45 çıktı değer olması gereken değer 0-35 arasıymış yani oda kisti onaylıyo ve bize ameliyat önerdi yoksa kist daha çok büyüyebilirmiş.o kadar çok moralim bozuk ki ne yapıcaz bilmiyorum kardeşime çok üzülüyorum çünkü ilerde çocuğu olmamasından korkuyorum daha bekar ve çok genç Bende 7 yıl boyunca hamile kalamadım bir sorunum olmadığı halde şimdi kardeşim aynı şeyleri yaşamadından çok korkuyorum Rabbim yardımcımız olsun İnşallah amin şimdi neler söylemek istersiniz yardımcı olun kızlar iki gündür hayat cehenneme döndü resmen

merhabalar çok geçmiş olsun , bende o yaşlarda bekarken 10 cm - 5 cm çikolata kisti ameliyatı oldum . Yani ameliyat çzüm değil açıkçası herhangi bir tedavisi de yok . Resveratrol vitamini muhakkak kullansın , kistin büyümemesini ve yumurta kalitesini arttırıyor. Ameliyat snrası kist tekrar edebiliyor. Visanne tedavisi uygulayıp bir süre baskılayabilir. Ameliyat son çözüm olmadı. Ca125 e takılmayın kist biraz büyük olunca yüksek çıkıyor korkulcak bişey yok. Kesinlikle resveratrol ek takviyesini kisti olduğu sürece kullansın.

Resveratrol vitamini nasıl bir vitamin bize doktor hiç bir ilaç etki etmez ameliyat şart dedi bnde ameliyat olursa yumurtalıklarına zarar gelir die çok korkuyorum

Resveratrol vitamini nasıl bir vitamin bize doktor hiç bir ilaç etki etmez ameliyat şart dedi bnde ameliyat olursa yumurtalıklarına zarar gelir die çok korkuyorum
Ayrıca ameliyat olduktan sonra kist tekrarlarmı diye sorduğumda büyük ihtimalle tekrarlamaz dedi ameliyat sonrası ilaçlarla tamamen biter dedi o yüzden ne yapıcamızı şaşırdık

Ayrıca ameliyat olduktan sonra kist tekrarlarmı diye sorduğumda büyük ihtimalle tekrarlamaz dedi ameliyat sonrası ilaçlarla tamamen biter dedi o yüzden ne yapıcamızı şaşırdık

yok artık , kesinlikle o doktordan uzak durun , hiç ama hiç gerçekçi değil... ilk 5 yılda muhakkak tekrarlıyor. Canınızı sıkmayın kistle hamile kalınmaz dşye bir kaide yok. benm annem tyzemde de kist vardı hemen hamile kalmışlar. Sadece biraz ben sıkıntı yaşadım tüp bebek ile olacak inşallah. Nerde yaşıyorsunuz ona göre yönlendirme yapayım

Manisa da yaşıyorum ameliyat tehlikelimi

Manisa da yaşıyorum ameliyat tehlikelimi
aa süper izmir e yakınsınız . Size tavsiyem endometriozis dernek başkan yardımcısı prof. ümit inceboz izmir de ,hatta kendisi bnm tüp bebek doktorum. Bence bir görüşünü alın derim. Her doktor endometriozis konusunda donanımlı değil , özellikle bir daha tekrarlamaz diyen doktor asla ama asla onda ameliyt falan olunmaz. Ameliyat çözüm değil sadece... bence ümit hanım a bir gidin alternatif çözümlerde sunabilir.

Bekar olduğu için daha mi zor bu hastalık evli olsaydı belki yumurtalrını dondururdu bi çözüm bulunur da bize illa da ameliyat dedi çünkü kist büyükmüş ama yumurta kalitesini bozar ve kardeşim ilerde evlenirse nelerle karşılaşır bilmiyorum

kist ameliyatı rezervi çok hızlı düşürüyor, kistte bekledikçe zamanla düşürüyor ama ameliyatın dezavantaji kistin tekrar etmesi. Ne kadar geç ameliyat o kdr iyi. Bende 23 yaşında 10 cm kist ameliyatı oldum , fakat evlenip çock sahibi olduğumda kist tekrarladı. Ben olma mecburiyetindeydim çünkü kist bağırsaklarıma yapışmış ve günlük olarak hayatımı etkileyen ağrılarım vardı. Bu tür ağrıları yok ise ameliyat bekleyebilir , visanne ile basklayıp bir süreliğine küçük kalması sağlanabilir. Dediğiniz gibi yumurta toplatıp donduradabilir , bekar olması sorun değil bununla ilgili belge de veriliyor artık. Çoğu kadın doğumcu ameliyt der zaten ama dediğim gibi her doktor endometrioizs konusunda donanımlı değildir. Size tavsiyem dr. ümit inceboz ile görüşssün kardeşiniz , kendisi endometriozis dernek başkan yardımcısı... Resveratrol ü de muhakkak kullanmasını isteyin , resveratrol bir vitamin ve kisti doğal olarak baskı edim , yumurtalarında kalitesini arttırıyor.

Siz bekarken mi ameliyat oldunuz ve evlendikten sonra hamile kalabildiniz mi

Siz bekarken mi ameliyat oldunuz ve evlendikten sonra hamile kalabildiniz mi
aynen bekarken ameliyat oldum . evlendikten 1,5 yıl sonra çocuk düşündük şartlar gereği, hamile kaldım düşük yaptım , muayene sırasında kist farkedildi yine... 2mm di düşükten 8 ay snra 4cm oldu çok hızlı büyüdü... hamile kalamadığım için hsg çekildim iki tüpüm kapanmış, snra amh düştü yumurta rezervim giderek etkilendi bir daha gebe kalamadım. tüp yaptırıyorum şimdi rezervim baya düşük ve kalitesiz o yüzden ikinci kez yumurta toplama yapılıyor inşallah bu kez gzl sonuç olur umuduyla...

İnşallah Rabbim kimseyi aratmasın çok zor bende 7 yıl sonra hamile kaldım o yüzden nasıl zor olduğunu bildiğim için kardeşime çok üzülüyorum inşallah herşey yoluna girer amin Rabbim beterinden korusun kardeşimide cümlemizide .Siz ameliyat olduktan sonra yumurtalıklarınıza zarar geldimi daha sonra ilaç kullandınız mı nasıl geçti süreç kistiniz kaç cm di hangi tüpteydi

maalesef yumurta rezervim düştü. ameliyat ardından hemn nüksetmesin diye 4 aylık geçici menepoz uygulaması yapıldı fakat , 4. yılda tekrar oluştu. Zaten doktorum ilk 5 yıl içinde tekrarlıyor diye anlatmıştı. Eğer ki günlük hayatta sıkıntı yaratmıyorsa kistli yaşanabilir , amelyat ne kadar geç o kdr iyi...

Merhaba hanımlar benden de gelsin bir güncelleme...

Bugüne ameliyat günüm verilmişti fakat doktorum çarşamba günü muayene etmek istediğini söyledi gittim ultrasonla bakıldığında yumyrtaliklarimin tamammen zarar görebileceğini ve bağırsaklarimida içine aldigini söyledi
buyüzden ameliyatı erteleyip 1 ay iğne 2 ayda ilaç tedavisi göreceğim bazı kadınlarda ise yarayıp kisti kuculttugunu söyledi doktorum
bu arada derin endometriozis olarak teshis konuldu sonnda.insallah benm için doğru bir süreç olur ve bu ilaçlarla biraz da olsa rahatlarım şimdilik ameliyattan kurtuldum diyebilirim fakat olmayacağım anlamına gelmiyor
şükür ki doktorum bu konuda çok çok uzman ve son gün bile olsa ameliyat edelim bitsin demedi ağır geçebilir yumurtalıkların tümden zarar görebilir farklı birşey deneyelim dedi bakalm adetin ilk günü vurulacak iğneyi göbekten olacak inşallah ağrısız atlatırım ama karin kasık ağrımin yannda bu ağrı beni zorlamaz diye düşünüyorum Rabbim herkese acil şifalar versin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…