- 27 Şubat 2018
- 261
- 155
- 35
Ben İzmirde yaşıyorum. İsrael Aruh diye bir doktor varmış bi yakınım tavsiye etti sonra hatırladım kadınlar kulübünde de çok görmüştüm ismini. Bakalım inşallah vesile olur da kavuşuruz bebeğimize. Ben de çalışıyorum malesefÇok mu meşhurmuş bu doktor taa 3 temmuza randevu maşallah, bulunduğun yer küçük bi şehir mi, büyük şehirse farklı yerlere falan da bak, ayrı ayrı yerlerin söylediklerini karşılaştırırsın, zor bi süreç hele başlarken önünde karanlık bi yol varmış gibi hissediyorsun , ama nerde hangi doktorla devam edeceğine karar verince ilerlemesi daha kolay oluyor, ben şuan düşünüyorum çalışmıyor olsaymışım okadar zor bi süreç değil topu topu 1 ay uğraşıyorsun, ön görüşmeydi muayeneydi tedaviydi yumurta toplandı mı bitiyor zaten. Ama çalıştığım için ben ekstre stres yaşadım belki beni en çok yıpratan işyerinden izin almak insanlara çaktırmamaya çalışmak bunlar 5 yıl yaşlandırdı beni ama çalışmasaydım yavaş yavaş gerilmeden yapardım herşeyi, eş sadece yumurta toplama günü sperm alınması için lazım diper günler hepsini kendim hllederdim. Sağol iyi dileklerin için. Umarım gerçekten yolun sonuna gelmişimdir , şuan temmuzu beklemek bile sıkıcı ama en azından bişeyle uğraşmıyorum normal yaşamıma devam ederek bekliyorum :)
Doktor yaşına ve çikolata kistin olmasına rağmen yumurta rezervin iyi demişti, 15 civarı yumurta elde ederiz demişti, dediği gibi 14 iyi, 3 ü küçük olmak ğzere 17 yumurta toplandı, bunun 1/3 ü zaten canlılığı devam etmeyip eleniyormuş. Benim toplamadan 24 saat sonra yarısı gitti yani beklenenden biraz fazla gitti, demkki kistten dolayı içi boş yumurta büyümüş bi sürü, ilk günden elendilerelimizde canlı 7 kaldı,
2. Gün aradılar yine 7 si canlılğa devam dediler,
3. Gün yine 7 si devam,
4. Gün aradılar 3 tanesi bölünmeye başladı hücre mücre bişeye bölünüyor dediler, diğer 4 ü takipteyiz dediler,
5. Gün aradılar. 3 ü yeterli olgunluğa ulaştı dondurulmaya elverişli diğer 4 ü olduğu yerde sayıyor canlı ama hücrelere bölünmedi dediler onlar iptal oldu. 3 tanesinden 2 sini teste gönderdik en azından sağlamın en sağlamını transfer ettiririz diye. Neden 2 sini gönderdik dersen 1 embriyoyu pgt ye göndermek 2000 tlama yaşımız geç, şansımız yok ilerisi için dedik 2 sini gönderdik ilk seferde sonuç alırsak inşallah , birkaç yıl sonra o pgt li dondurulmuşu transfer ederiz dedik . 1. Oldu da 2. Ye plan yapıyoz
Ayyyy ne güzel ya :) hayırlı olsun , darısı başımıza. Hep duyuyorum da ne olduğunu tam bilmiyorum bu laproskopi ne demek, hamilelik için yapılmadı gereken bişey mi? Yaşınız kaçtı , ay ne güzel ya doğal yolla olduğunu öğrenmekÇikolata kistinden laproskopi oldum tek tüpüm alındı sonrasında ilk tüp bebek denenemde hamile kaldım şimdi iki yaşında oğlum var ikinci için ocakta tüp bebek denedik tutmadı bayramdan sonra tekrar deneyim diyordumki bu ay doğal yolla hamile olduğumu öğrendim çok şükür
Ne güzel darısı başımıza inşallah :)Çikolata kistinden laproskopi oldum tek tüpüm alındı sonrasında ilk tüp bebek denenemde hamile kaldım şimdi iki yaşında oğlum var ikinci için ocakta tüp bebek denedik tutmadı bayramdan sonra tekrar deneyim diyordumki bu ay doğal yolla hamile olduğumu öğrendim çok şükür
Hakkında hayırlısı olur gönlüne göre inşallah canım yolu yarıladın inşallah tranferinde başarılı olur Allah kolaylık versinÇok mu meşhurmuş bu doktor taa 3 temmuza randevu maşallah, bulunduğun yer küçük bi şehir mi, büyük şehirse farklı yerlere falan da bak, ayrı ayrı yerlerin söylediklerini karşılaştırırsın, zor bi süreç hele başlarken önünde karanlık bi yol varmış gibi hissediyorsun , ama nerde hangi doktorla devam edeceğine karar verince ilerlemesi daha kolay oluyor, ben şuan düşünüyorum çalışmıyor olsaymışım okadar zor bi süreç değil topu topu 1 ay uğraşıyorsun, ön görüşmeydi muayeneydi tedaviydi yumurta toplandı mı bitiyor zaten. Ama çalıştığım için ben ekstre stres yaşadım belki beni en çok yıpratan işyerinden izin almak insanlara çaktırmamaya çalışmak bunlar 5 yıl yaşlandırdı beni ama çalışmasaydım yavaş yavaş gerilmeden yapardım herşeyi, eş sadece yumurta toplama günü sperm alınması için lazım diper günler hepsini kendim hllederdim. Sağol iyi dileklerin için. Umarım gerçekten yolun sonuna gelmişimdir , şuan temmuzu beklemek bile sıkıcı ama en azından bişeyle uğraşmıyorum normal yaşamıma devam ederek bekliyorum :)
Doktor yaşına ve çikolata kistin olmasına rağmen yumurta rezervin iyi demişti, 15 civarı yumurta elde ederiz demişti, dediği gibi 14 iyi, 3 ü küçük olmak ğzere 17 yumurta toplandı, bunun 1/3 ü zaten canlılığı devam etmeyip eleniyormuş. Benim toplamadan 24 saat sonra yarısı gitti yani beklenenden biraz fazla gitti, demkki kistten dolayı içi boş yumurta büyümüş bi sürü, ilk günden elendilerelimizde canlı 7 kaldı,
2. Gün aradılar yine 7 si canlılğa devam dediler,
3. Gün yine 7 si devam,
4. Gün aradılar 3 tanesi bölünmeye başladı hücre mücre bişeye bölünüyor dediler, diğer 4 ü takipteyiz dediler,
5. Gün aradılar. 3 ü yeterli olgunluğa ulaştı dondurulmaya elverişli diğer 4 ü olduğu yerde sayıyor canlı ama hücrelere bölünmedi dediler onlar iptal oldu. 3 tanesinden 2 sini teste gönderdik en azından sağlamın en sağlamını transfer ettiririz diye. Neden 2 sini gönderdik dersen 1 embriyoyu pgt ye göndermek 2000 tlama yaşımız geç, şansımız yok ilerisi için dedik 2 sini gönderdik ilk seferde sonuç alırsak inşallah , birkaç yıl sonra o pgt li dondurulmuşu transfer ederiz dedik . 1. Oldu da 2. Ye plan yapıyoz
Antalya için dr ve gittiğiniz merkezi yazabilir misiniz . Bende Antalya da araştıracağım.Aynı benim duygularımı anlatmışsın :) biz de evlendik, 1,5 yıl çocuk düşünmedik.
Sonra olsun artık dedik ben bi doktora muayeneye gideyim dedim öylesine nolur nolmaz (kasım 2017 idi )ne bileyim hani öncesinde vitamin falan verir, eksik bişeyim vardır onu tamamlar düşüncesiyle :) kadın muayene ederken 'aaa sende çikolata kisti var, hay allah bu çocuk işini engeller ' gibi cümlelerle konuşarak muayene etti. Ben orda yatarken krize girdim zaten, manyak kadın, bide sonra diyor yıkılcak bişey yok , farklı yöntemler var dedi, ben he he kafa salladım hiçbişey demeden çıktım gittim. Söylediği doğru olabilir yada olmayabilir onu takmıyorum da söyleme tarzı çok kötüydü, ben aylarca o cümlelerin etkisinden çıkamadım kulağımda o cümleler çınladıkça ağlama krizine girdim resmen travma yaşadım.
Sonra eşimle tekrar gittik, dediki size klomen diye ilaç verecem, 5 gün kullanacaksın sonra çatlatma iğnesi yapacaz, ilişki saati söyleyecem size, bu arada eşimden de sperm testi istedi. Ben klomene başladım 5 gün sonra gittik tekrar, hem de eşimin sonuçlarını gösterdik. Eşimin de sperm hareketliliği düşük çıkınca dedi yöntem değiştiriyorz, evde ilişki önermeyecem aşılama yapalım, 3 yumurtam büyümüştü bu arada, o gün çatlatma iğnesini yaptırdı gece, perşembeydi sanırım, cumartesi sabahı 9 da burda olun dedi.ilk muayene ile bu söylediklerim arasında 10-15 gün civarı süre geçiyor yani çocuk düşünmeye başladık pat bu sürecin içinde bulduk kendimizi, kendiliğimizden hiç denemedik. Yaşlar 40 civarı benim de eşimin detüplerden biri tıkalıymış bu arada, hsg filmi çekti.
Neyse bu aşılamayı yaptı biz umutla beklemeye başladık, 15. Gün adet oldumdoktor dedi tüp bebeğe gidin. Çocuk düşünmeye başladık ve 1,5 ay sonra tüp bebek önerisiyle karşılaştık şok üstüne şok. İnsan kabullenemiyor , doktora dedik 2. Aşılamayı da denesek. Gönülsüz güde olsa yaptı, zaman kaybı sizin için dedi. 2. Aşılamayı gonal-f le yaptı. 1 yumurta büyüdü. Yine bir bekleyiş , 17. Gün adet oldum 14 mart gibi bişeydi. Sonra artık dinlenmeye çekildik, bi taraftan tüp bebek merkezi araştırıyom. Antalyada karar kıldım, internetten baktım. Tüp bebeğe gitmeden önce aşılama doktoruna gittik bilgi dalan alırı diye , nasıl oluyor süreç, ne kadar sürüyor ne kadar izin almak lazım diye. Kadın da antalyada benim karar verdiğim yeri önerdi tesadüf, yumurta takibinizi ben yaparım burda onlara bilgi veririm tedavi sürecinde dedi.
Aradım tüp bebeği randevu almak için, aldım gittik görüştük ve başladık :) geçen hafta cumartesi yumurtalarım toplandı, gelişen embriyolar donduruldu ( gelişimi iyi 3 embriyom vrdı) 2 embriyoyu pgt diye bi genetik testi var ona yolladık, onlar dönünce onlardan birini transfer edecez 5 temmuzda, umarım o tarih bizim için tedavinin sonu olur :)
Bunları anlattım, kendi yaşına göre ne yapmak gerektiğiyle ilgili fikir edin diye :) çikolata kisti ile kendiliğinden hamile kalanlar var, aşılama ile kalanlar var ama ihtimal düşük gibi. Yaşın 30 un altındaysa farklı doktorlara git kistin büyüklüğü ne kadar, tüpler ne durumda baktır, aşılama gerekiyor mu illa tüp mü diyecekler bi bak.
30 un üstündeysen hiç benim gibi vakit kaybetme derim iyi bi tüp bebek merkezine ön görüşmeye git bilgi al.
Fsh, lh, tsh, amh, gibi testler isterler, belki yaptırmışsındır, tüplerin durumu ne baktır, hsg filmi ( rahim filmi) çektir. Hiç zaman kaybetme derim, eşler genelde rahat oluyor ya durumu kabullenmiyorlar doktora gitmek istemiyorlar yada olur ya diye rahatlar :) biz evlendikten 1,5 yıl sonra düşünmeye başladık dedim ama aslında ben evlendikten 6 ay sonra başladım düşünmeye :) eşim 1,5 yılda bile tam hazır değildi böyle sorunlar ortaya çıkınca tutuştu :) kendini 18 yaşında zannediyordu heralde :) şimdi ben pes etsem bile o gaza getiriyor cesaretlendiriyor :)
'Antalya Tup Bebek Merkezi' Kemal OzgurAntalya için dr ve gittiğiniz merkezi yazabilir misiniz . Bende Antalya da araştıracağım.
Kendiliginden mi oldun yani masallah darisi hamilelik bekleyen herkese insallah :)Öncelikle herkese geçmiş olsun. Ben de bu kistle evlendikten 1 yıl sonra tanıştım. Kasık ağrılarım oluyordu doktora gittim ve sağ yumurtalığımda 5 cm çikolata kisti olduğunu öğrendim. Bana hamile kalman çok zor dedi. 3 doktora gittim en son gittiğim doktor kesin olarak ameliyat olman gerekiyor dedi. Ben birkaç ay daha beklemek istedim ve rabbime şükürler olsun 2 ay sonra hamile olduğumu öğrendim. Umudunuzu kaybetmeyin. Allah isteyen herkese hayırlı zamanda hayırlı evlatlar nasip etsin.
Geçmiş olsun ne güzel bebiş çok bekletmemiş sizi. Darısı hepimizin başına inşallah.Öncelikle herkese geçmiş olsun. Ben de bu kistle evlendikten 1 yıl sonra tanıştım. Kasık ağrılarım oluyordu doktora gittim ve sağ yumurtalığımda 5 cm çikolata kisti olduğunu öğrendim. Bana hamile kalman çok zor dedi. 3 doktora gittim en son gittiğim doktor kesin olarak ameliyat olman gerekiyor dedi. Ben birkaç ay daha beklemek istedim ve rabbime şükürler olsun 2 ay sonra hamile olduğumu öğrendim. Umudunuzu kaybetmeyin. Allah isteyen herkese hayırlı zamanda hayırlı evlatlar nasip etsin.
Evet kendiliğinden oldu. Darısı isteyen herkesin başına inşallah.Kendiliginden mi oldun yani masallah darisi hamilelik bekleyen herkese insallah :)
Çok teşekkür ederim. Amin dualarım çocuk isteyen herkese.Geçmiş olsun ne güzel bebiş çok bekletmemiş sizi. Darısı hepimizin başına inşallah.
Amin inşallah :) evet hamile kalınıyor ama işte insanı uğraştırıyor bekletiyor , bazen de şak diye beklemediğin anda süpriz yapıyor bazılarına :)İnşallah Rabbim mübarek günlerin yüzü suyu hürmetine bekleyen herkese hayırlı ve salih ve sağlıklı evlat nasip eder. Çikolata kisti huysuz olsada güzel haberler okudukça ve motive oldukça inanıyorum daha da umudum artıyor. Etrafımda kisti olup hamile kalan çok tanıdığım var . Allah sabredenlerle beraberdir. Hepimizin dualarının kabul olması dileğiyle..
Çikolata kistinden laproskopi oldum tek tüpüm alındı sonrasında ilk tüp bebek denenemde hamile kaldım şimdi iki yaşında oğlum var ikinci için ocakta tüp bebek denedik tutmadı bayramdan sonra tekrar deneyim diyordumki bu ay doğal yolla hamile olduğumu öğrendim çok şükür
canım ya kistin cikolata kisti miydı ve kac cm di. nerde ameiyat oldunÇikolata kistinden laproskopi oldum tek tüpüm alındı sonrasında ilk tüp bebek denenemde hamile kaldım şimdi iki yaşında oğlum var ikinci için ocakta tüp bebek denedik tutmadı bayramdan sonra tekrar deneyim diyordumki bu ay doğal yolla hamile olduğumu öğrendim çok şükür
Allah muvaffak eylesin. hayırla sonuçlanır inşallah. dert edilecek kadar büyük değilmiş zatenMerhabalar. Ben de bebek istedigim icin dr ye muayeneye gittim bu yaz basi. Cikolata kistim cikti 2.8 mm. Tabii şok oldum. Ilacla gecmiyor tup bebek tedavisinde icinden aliriz dedi dr. Ben de arastirdim ibr saracoglunun sogan kürünü yaptim. Yaptıktan sonra yani bitti kürüm dr ye gidip muayene olduğumda 6mm küçülmüştü kistim bukadar cabuk kurtulacagima hic ehemmiyet vermemistim. Simdi transfer yapildi 5. Günündeyim 12. Gun kan testimi bekliyorum