- 27 Şubat 2018
- 261
- 155
- 35
Ben İzmirde yaşıyorum. İsrael Aruh diye bir doktor varmış bi yakınım tavsiye etti sonra hatırladım kadınlar kulübünde de çok görmüştüm ismini. Bakalım inşallah vesile olur da kavuşuruz bebeğimize. Ben de çalışıyorum malesef çok zor oluyo ara ara kontrole giderken bile. Sürekli takibe alırsa nasıl olacak bilmiyorum dediğin gibi işin o kısmı da ayrı yıpratıyor.Çok mu meşhurmuş bu doktor taa 3 temmuza randevu maşallah, bulunduğun yer küçük bi şehir mi, büyük şehirse farklı yerlere falan da bak, ayrı ayrı yerlerin söylediklerini karşılaştırırsın, zor bi süreç hele başlarken önünde karanlık bi yol varmış gibi hissediyorsun , ama nerde hangi doktorla devam edeceğine karar verince ilerlemesi daha kolay oluyor, ben şuan düşünüyorum çalışmıyor olsaymışım okadar zor bi süreç değil topu topu 1 ay uğraşıyorsun, ön görüşmeydi muayeneydi tedaviydi yumurta toplandı mı bitiyor zaten. Ama çalıştığım için ben ekstre stres yaşadım belki beni en çok yıpratan işyerinden izin almak insanlara çaktırmamaya çalışmak bunlar 5 yıl yaşlandırdı beni ama çalışmasaydım yavaş yavaş gerilmeden yapardım herşeyi, eş sadece yumurta toplama günü sperm alınması için lazım diper günler hepsini kendim hllederdim. Sağol iyi dileklerin için. Umarım gerçekten yolun sonuna gelmişimdir , şuan temmuzu beklemek bile sıkıcı ama en azından bişeyle uğraşmıyorum normal yaşamıma devam ederek bekliyorum :)
Doktor yaşına ve çikolata kistin olmasına rağmen yumurta rezervin iyi demişti, 15 civarı yumurta elde ederiz demişti, dediği gibi 14 iyi, 3 ü küçük olmak ğzere 17 yumurta toplandı, bunun 1/3 ü zaten canlılığı devam etmeyip eleniyormuş. Benim toplamadan 24 saat sonra yarısı gitti yani beklenenden biraz fazla gitti, demkki kistten dolayı içi boş yumurta büyümüş bi sürü, ilk günden elendiler elimizde canlı 7 kaldı,
2. Gün aradılar yine 7 si canlılğa devam dediler,
3. Gün yine 7 si devam,
4. Gün aradılar 3 tanesi bölünmeye başladı hücre mücre bişeye bölünüyor dediler, diğer 4 ü takipteyiz dediler,
5. Gün aradılar. 3 ü yeterli olgunluğa ulaştı dondurulmaya elverişli diğer 4 ü olduğu yerde sayıyor canlı ama hücrelere bölünmedi dediler onlar iptal oldu. 3 tanesinden 2 sini teste gönderdik en azından sağlamın en sağlamını transfer ettiririz diye. Neden 2 sini gönderdik dersen 1 embriyoyu pgt ye göndermek 2000 tl ama yaşımız geç, şansımız yok ilerisi için dedik 2 sini gönderdik ilk seferde sonuç alırsak inşallah , birkaç yıl sonra o pgt li dondurulmuşu transfer ederiz dedik . 1. Oldu da 2. Ye plan yapıyoz
Demek bu kist yumurtaların kalitesini bozuyor. Belki benim kimyasal gebelik de o yüzden oldu o zaman. Doktorların ağzından cımbızla laf alıyoruz. Ben artık kendim araştırmaktan doktor olucam yakında
İnşallah canım inşallah 1. si olsa sanki arkası kolay olur gibi geliyo bana hep :) hem hamilelik bu kisti de geriletiyormuş bak bi bakmışsın ikincisi kendiliğinden oluvermiş.
Bizim bir akrabamız ilk çocuğu tüp bebek yaptırdı. Sonra bizim olmuyo nasılsa diye korunmamışlar. Tam ikinciye niyetlenip tekrar tüp bebek randevusu almış ki bir bakmış hamile :) olcak oldumu önüne hiçbişey geçemiyor.