- 3 Temmuz 2019
- 313
- 109
- 53
- 33
Ne ameliyatı oldunuzmerhaba,
ben 18 eylülde ameliyat oldum. dr um 1 yıl doğal yolla gebelik için süre verdi. ekim sonuna kadar korunacağız, sonrasında korunmasız ilişki başlayacak, dr um bu şekilde olmasını istedi.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ne ameliyatı oldunuzmerhaba,
ben 18 eylülde ameliyat oldum. dr um 1 yıl doğal yolla gebelik için süre verdi. ekim sonuna kadar korunacağız, sonrasında korunmasız ilişki başlayacak, dr um bu şekilde olmasını istedi.
2 tane Çikolata kisti ve rahimde perde vardı, lapatoskopi oldum.Ne ameliyatı oldunuz
merhaba,Merhaba bendede sag yumurtalikda 3.5 cm (ultrasonda el kaymasi olabilecegi icin milimi milimine olcum olmaya bilir aklinizda olsun 3.5 cm 3 veya 4 cmde olabilir aslinda) kist mevcut cocuk istedigimiz icin hicbir sekilde mudale etmiyor doktorum en az 6 ay bekleyelim dedi bu ay 4. Ayimiz bitiyor hala tik yok ama cok cabuk olmasinida beklemiyorum zaten doktorum 6 ay dedi ama ben 7 8 ay bekleyip gitmeyi dusunuyorum yumurtlama donemim adet donemim dehset sancili geciyorum hele korunmayi biraktiktan sonra daha da artti bazen dayanamiyorum ne olacaksa olsun diyip mudale ettiresim gelmiyor degil sizler nasil basa cikiyorsunuz sizce daha erken gitmelimiyim doktora
saglikli bireyler bile 6aydan once hamile kalamaya biliyor acikcasi kafaya cok takmiyorum yumurta rezervin muhazzam rahim temiz tek sorun sag yumurtalik dedi doktor rahim filmine simdilik gerek yok dedi kant testi vs yapti ya araliga kadar hamile kalamazsam gidicem tekrar yada biraz daha erteleyecegim karar veremiyorummerhaba,
bende senin gibiydim, ağrıdan duramıyordum ve 9 ay sonunda bebek olmayınca ameliyat oldum. bir de rahim filmi çektirmeyi unutma. benim 9 ay boyunca diğer drlarım rahim filmine gerek yok demişlerdi. ama şu anki dr um kendi çekti hsg ve rahimde perde cıktı, yani sen gebe kalsanda düşükle sonuclanırdı dedi ve ameliyat oldum. yumurtalık rezervin de önemli bu arada. amh değerine baktırdın mı? tüplerin de tıkalı olmaması gerekli. bu sebeple hsg cekilmen şart.
bana da rahim filmine gerek yok demişlerdi, aynı hataya düşme derim. RAHİMDE PERDE ÇIKTI, o yüzden sakın dr u dinleme rahim filmi çektir. BENİM GİBİ BOŞA KÜREK ÇEKİYOR OLABİLİRSİN...saglikli bireyler bile 6aydan once hamile kalamaya biliyor acikcasi kafaya cok takmiyorum yumurta rezervin muhazzam rahim temiz tek sorun sag yumurtalik dedi doktor rahim filmine simdilik gerek yok dedi kant testi vs yapti ya araliga kadar hamile kalamazsam gidicem tekrar yada biraz daha erteleyecegim karar veremiyorum
DR UNUN ULTRASONU KAÇ BOYUTLU, SENİN RAHMİNİ NASIL GÖRÜP DE BİLGİ VERİYOR. benim dr umun 4 boyutlu olmasına rağmen adam yine de emin olmak için hsg çekti. bak arkadaşım benim canım yandı yanlış yönlendirme yapıldı o yüzden senin ya da baskalarının canı yanmasın isterim. beni yanlış anlama lütfen, yoksa beni ilgilendiren bir durum yok. 9 ay ben boşa beklemişim drlar yüzünden. HSG pahalı ama en başta yapılması gereken birşey ve amh değeri.bana da rahim filmine gerek yok demişlerdi, aynı hataya düşme derim. RAHİMDE PERDE ÇIKTI, o yüzden sakın dr u dinleme rahim filmi çektir. BENİM GİBİ BOŞA KÜREK ÇEKİYOR OLABİLİRSİN...
Bilmiyorum kararsizim cok daha cok erken diye dusunuyorum kurcalatmak istemiyorum kendimi acikcasibana da rahim filmine gerek yok demişlerdi, aynı hataya düşme derim. RAHİMDE PERDE ÇIKTI, o yüzden sakın dr u dinleme rahim filmi çektir. BENİM GİBİ BOŞA KÜREK ÇEKİYOR OLABİLİRSİN...
kaç yasındasın.Bilmiyorum kararsizim cok daha cok erken diye dusunuyorum kurcalatmak istemiyorum kendimi acikcasi
27 yasindayimkaç yasındasın.
Ben evliliğimin 3. Ayında gittim ama mide bulantım vardı benim araçlarda çok ,nedeni meğersem kistmiş sonra Kadın doğuma gittim sonra başladım tedaviye yani diyeceğim o ki nacizane fikrim ihmal etme , rahim filmi yada yapılması gereken tetkikleri yaptır . Ama tabiki kendi istediğin ve rahatlığın önemli bende doktorlardan zaman kaybı yaşadığımı düşünüyorum keşke daha önce normal muayenehane ye yada özel hastaneye gitmek yerine en başında tüp bebek merkezindeki doktora gitmek daha mantıklıymış çünkü onlar tam anlamı ile araştırıyorlar . Tabi bazıları işi ticaret haneye dönüştürüyor ama iyi araştırmak lazım benim doktorum içimi rahatlattı şükürMerhaba bendede sag yumurtalikda 3.5 cm (ultrasonda el kaymasi olabilecegi icin milimi milimine olcum olmaya bilir aklinizda olsun 3.5 cm 3 veya 4 cmde olabilir aslinda) kist mevcut cocuk istedigimiz icin hicbir sekilde mudale etmiyor doktorum en az 6 ay bekleyelim dedi bu ay 4. Ayimiz bitiyor hala tik yok ama cok cabuk olmasinida beklemiyorum zaten doktorum 6 ay dedi ama ben 7 8 ay bekleyip gitmeyi dusunuyorum yumurtlama donemim adet donemim dehset sancili geciyorum hele korunmayi biraktiktan sonra daha da artti bazen dayanamiyorum ne olacaksa olsun diyip mudale ettiresim gelmiyor degil sizler nasil basa cikiyorsunuz sizce daha erken gitmelimiyim doktora
Inan cok sey arastirdim vs kendimi bunalttigimi farkettim genel olarak cevremde saglikli bireylerin bile en erken 2-3 ayda hamile kaldigini ve normal saglikli bireylerin bile 1 yil icinde hamile kalma olasiliklarinin yuzde seksen oldugunu ogrendigimden beri saldim rabbim hepimize en hayirli zamanda hayirli evlatlar nasip etsin insallahhhBen evliliğimin 3. Ayında gittim ama mide bulantım vardı benim araçlarda çok ,nedeni meğersem kistmiş sonra Kadın doğuma gittim sonra başladım tedaviye yani diyeceğim o ki nacizane fikrim ihmal etme , rahim filmi yada yapılması gereken tetkikleri yaptır . Ama tabiki kendi istediğin ve rahatlığın önemli bende doktorlardan zaman kaybı yaşadığımı düşünüyorum keşke daha önce normal muayenehane ye yada özel hastaneye gitmek yerine en başında tüp bebek merkezindeki doktora gitmek daha mantıklıymış çünkü onlar tam anlamı ile araştırıyorlar . Tabi bazıları işi ticaret haneye dönüştürüyor ama iyi araştırmak lazım benim doktorum içimi rahatlattı şükürbakalım Cumartesi bende hsg çektirdim temiz çıktı şükür
bundan sonrası nasip ☺ Herşeyi kötüye yormamak lazım elbet ama tedbir işte ☺ Belkide senin yaptığın iyidir kafaya takmamak akışına bırakmak ☺
Amin amin inşalllahInan cok sey arastirdim vs kendimi bunalttigimi farkettim genel olarak cevremde saglikli bireylerin bile en erken 2-3 ayda hamile kaldigini ve normal saglikli bireylerin bile 1 yil icinde hamile kalma olasiliklarinin yuzde seksen oldugunu ogrendigimden beri saldim rabbim hepimize en hayirli zamanda hayirli evlatlar nasip etsin insallahhh![]()
Süper çabuk toparlanmışsın maşallahlaparoskopi ve histeroskopi oldum.hem kistler alındı hem de rahimdeki perde alındı. çarşamba ameliyat oldum, perşembe eve cıktım, pazartesi günü de işe başladım. ama ağır kaldırmıyorum hala, dikkat ediyorum. 18 eylülde ameliyat olmuştum ama ev işlerimi falan yapıyorum ,şu an bir sorun yok.
Çikolata kisti olduğuna emin oldular mı peki? Çünkü bildiğim kadarıyla çikolata kisti soğan kürüyle de doğum kontrol hapıyla da küçülmüyor. Basit kist olabilir sizinki.Merhaba benim tek taraflı 9cm kistim vardı üç doktora gittim hiç biri ameliyat önermedi, yumurta rezervini azaltıyor ve tekrarlama şansı çok yüksek olduğu için. Gebelik şansı için her kişide farklılık gösterir dediler. Kistim soğan kürüyle ( çok düzenli yapamadım) 2,5 cm e düştü. Ben ameliyatı önermiyorum. Hemşireyim sık sık kontrole gidiyorum.
MR fln çekildi mi gerçekten çünkü çikolata kisti çok karıştırılan bir kist. Keşke küçülsede bana umut olsaMerhaba benim tek taraflı 9cm kistim vardı üç doktora gittim hiç biri ameliyat önermedi, yumurta rezervini azaltıyor ve tekrarlama şansı çok yüksek olduğu için. Gebelik şansı için her kişide farklılık gösterir dediler. Kistim soğan kürüyle ( çok düzenli yapamadım) 2,5 cm e düştü. Ben ameliyatı önermiyorum. Hemşireyim sık sık kontrole gidiyorum.
Üçten fazla doktora gittim hepsi aynı şeyi söylediler. Visanne diye bir ilaç var sadece endometriyozis için kullanılıyor bu ilaç kisti küçültüyor eş zamanlı doğum kontrolüde sağlıyor. Bu ilacı üç yıl önce kullandım kist çok küçüldü ama ilaçtan sonra daha fazla büyüdü. Şimdi çocuk istediğimiz için bu ilacı kullanmak istemiyorum. Bir kez aşılama denedim olmadı tüp bebek deneyeceğizÇikolata kisti olduğuna emin oldular mı peki? Çünkü bildiğim kadarıyla çikolata kisti soğan kürüyle de doğum kontrol hapıyla da küçülmüyor. Basit kist olabilir sizinki.
Klinik bulgular uyumlu, CA125 değerim çok yüksek, ve ultrason bulguları destekliyor.MR fln çekildi mi gerçekten çünkü çikolata kisti çok karıştırılan bir kist. Keşke küçülsede bana umut olsa
Benim de baya büyük ameliyat diyen doktor da var ama bende korkuyorum umarım tez zamanda sağlıklı bebeklerimiz olurKlinik bulgular uyumlu, CA125 değerim çok yüksek, ve ultrason bulguları destekliyor.