Çikolata Kisti Olup Normal Yolla Gebe Kalan Var Mi Acaba???

Sizin kaç cm kistiniz?
Hsg çekildiniz mi.
Yaş ve amh da çok önemli bu kistte.
Ben 2 buçuk yıllık evliyim. Bir defa boş gebelik yaşadım bi daha da gebe kalamadım

Çikolata kisti nasıl anlaşılır ulturasında çıkar mı bileği verir misiniz

Benm 3 cm.hsg cekilmedim.amh degerimide bilmiyorum.henuz yasim 25

Yaşının küçük olması iyi.
Hsg çektirmeni ve amh hormon testlerine baktırmanı tavsiye ederim.
Çikolata kisti tüpleri tıkayabiliyor
Ve yumurta rezervini ve kalitesini düşürüyor.

Çikolata kisti nasıl anlaşılır ulturasında çıkar mı bileği verir misiniz

Dr un deneyimli ve iyiyse anlar ultrasonda.
Benim önceden gittiğim dr 1 yıl boyunca normal basit folikül kist dendi.
Dr değiştirdim hemen anladı ultrasonla bakınca.
Ama genelde emar çekip ca125 testine de bakarlar.

Çikolata kisti zorlaştırıyor diye okumuştum.
Hormonların normalse tüpler açıksa eşindede sorun yoksa gebelik şansı artıyormuş. Ama ben boş gebelik yaşadıktan sonra kalamadım hala.

Geçmiş olsun.
Allah tekrar nasip etsin inşallah.
kaç cm di kistiniz

2cmdi. Suan erimiş olarak gozukuyor, yani hamile kalindiginda kist kolay bi sekilde eriyor, hormanlar baskiladigi icin. Ama gebelikten ve dogumdan sonra yeniden cikiyor genellikle. Ne kadar surede tekrarlar orasi bunyeye gore degisiyordur tabi.

2cmdi. Suan erimiş olarak gozukuyor, yani hamile kalindiginda kist kolay bi sekilde eriyor, hormanlar baskiladigi icin. Ama gebelikten ve dogumdan sonra yeniden cikiyor genellikle. Ne kadar surede tekrarlar orasi bunyeye gore degisiyordur tabi.

Senin ki küçükmüş cnm.
tekrar kalırsın bence. Dert etme. Bi kaç ay korun dinlen.

Senin ki küçükmüş cnm.
tekrar kalırsın bence. Dert etme. Bi kaç ay korun dinlen.

Sagol canim inşallah valla belli olmuyor, bu boyuta cok takilmamak lazim. Ben birden fazla doktora gittim biri 2cm dedi biri 2.5 cm dedi. En son gittigimde 3 cm diyecekler heralde diye gittim bu seferde 1.8cm dediler. Her biri baska bir boy olctu yani. En son amaaan boyu kacsa kac nolacaksa o olacak dedim, akisina biraktim. Acik konusmak gerekirse; akisina birakmak zodundaydim cunku suan ev aldik kredi oduyoruz bir tüp bebek maliyeti bizi cok zorlardi. Iyi ki de akisina birakmisim diyorum, 2 ay sonra hamile kaldığımı ogrendim. Her ne kadar düşükle sonuclansa da ben iyi tarafindan bakiyorum olaya. Bir kere oldu bir kere de daha olabilir diyorum. Siz de cok takmayin kafaniza diycem ama biliyorum takma demekle olmuyor. Deneyeli 1 sene olduysa hsg cektirip tüplerinize bir baktirin derim. Sonuclar normalse akisina birakin siz de. Bu sirada esinize flnda sperm hareketlendirici takviyeler yedirin. Ovulasyon gunlerinizi iyi hesaplayin. En onemlisi de bu son yazdigim. Benim adetlerim duzensiz oldugu icin ben cogu ayi tutturamamisim gecen oturup bi hesap yaptigimda anladim bunu. 13 ay boyunca yalnizca 5 ay mi ne tutturmusum. Bu gunlere dikkat edin, ben strese girdigim icin ovulasyon testi yaptirmiyorum, isterseniz bu testleri kullanabilirsiniz faydasini gorenler cok.

Ben hsg çekildim tüpler açık çok şükür. Eşimin testler de normal.
Ovulasyon test ile takip ediyorum bir süredir.
Bakalkm artık kısmet. Rabbim nasip eder inşallah isteyen herkese

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…