- 27 Aralık 2007
- 1.068
- 17
- 44
- Konu Sahibi kirmizisilgi
Benim Doktorumda Ameliyat önermedi Ve Benim 3,2 Cm Bu Boyuta Bebek Olur Dedi Hatta 6 Ay Dener Sonra Rahim Filmi çekeriz Demişti Yani En çok Kontrol Altinda Bir Yil Ameliyatsiz Deneyelim Diyor Doktor üstelik Yaşima Rağmen Ameliyat Olsa Bana Demeliydi çünkü Bir Seneye Yapcaz Yaş Dolayisiyla Geç Kalmişsin Dedi.yani Bir Yila Bebek Olacak Diyor Bana Doktorum Ameliyatsa önermiyor
Merhaba arkadaşlar..
Bu bölüme yazmadım daha önce hiç ama sizlerle paylaşmak istedim endometriozis hastalığımı.
Ben 28 yaşında ve 2 yıllık evliyim.
Nişanlı olduğum dönemde şiddetli regl ağrılarım nedeniyle gittiğim doktor, sağ yumurtalığımda 4,5-5 cm boyutlarında çikolata kistim olduğunu büyüklüğü nedeniyle cerrahi operayon yapılması gerektiğini söyledi.
Laparoskopi ile operasyon geçirdim ve laparoskopi sırasında 4.(en ileri) evre endometriozis hastası olduğum kesinleşti. Yapışıklıklar vs.
Doktorumun talimatıyla 1 yıl boyunca hiç ara vermeden doğum kontrol hapı kullandım.
Yan etkilerinden dolayı bırakmak zorunda kaldım.
Sonradan kontrol amaçlı gittiğim ikinci doktorum, 4. evre endometriozisin tekrarlama riskinin yüksek olduğunu ve tahribat yaptığı için hamilelik ihtimalini düşürdüğünü, acilen bir çocuk yapmamı söyledi.
Eşim durumu bildiği halde ciddiyetini tam olarak kavrayamadı sanırım.
O ebeple de henüz çocuk için erken olduğunu düşünüyor.
Bilemiyorum, kafam çok karışık...:1no2: