Çikolata kisti (Endometriosis) Sebebiyle Hamile kalamayanlarn paylam alan

harikasın darısı başıma foruma girmeyeli ne güzel şeyler olmuş böyle

Arkadaşlar merhaba,

Anne olma yolunda tetkiklerimi yaptırırken sol yumurtalıkta 4.6 cm'lik çikolata kistine rastlandı. Doktorum bir rahim filmi HSG çektir ve onu göreyim öncelikle bir yapışıklığa sebep olmuş mu kistin dedi şimdi HSG yaptıracağım hayırlısıyla. Bu miyomlar yapışıklık sebebi olabiliyormuş ve hamilelik bu nedenle gecikiyor veya olmuyormuş. HSG denilen işlemde de rahim içi basınçlı sıvıyla yıkandığından bu kanallar tüpler vb. yapışıklıklar açılıp da kolay hamile kalınabiliyormuş. Bu çok hoşuma gitti göreceğiz:)

Bir de bendeki miyom 3 cm üzeri, acaba alınır mı diyorum, ameliyatları genelde kapalı oluyormuş ama hadi bakalım hayırlısı. Kist olabileceği benim aklıma aşırı sancılı adet günlerimden gelmişti ama ultrasonla da kanıtlandı. Kisti alıyorlar mı yoksa ilaçla mı yok ediyorlar meraklanıyorum, endişeleniyorum karışık duygular içindeyim tabii en önemlisi bebek konusu.

Tatlim meraba bende ayni surecten gecen biriyim iki tarafyada 5 ve 7 cm kistim vardi cikolata kisti super derecede sancim oluyordu tabii fakulteye gidene kadar hicbir dr anlamadi cikolata kistim oldugunu.neyse fakultede prof a gittim 1ay snra laporoskopiye aldi ki bide tuplerimde tikalimis bu operasyon esnasinda hsg ilede tuplerimi acmis bu kadar kiste tuplerin tikanmamasi imlansizdi heralde ...ameltayimi oldum 3ay once ve bana 3 ay zoladex subgutan igne verdi ayda 1 vurulcakmis...3 ay sonra dogal yolla hamile kalabilirsin bi engel yok dedi.tabii hersey takdir ilahi rabbim ol derse olur insaallah.simdi bu pazartesi kontrolum var ve reglimin gelmesini beklicez yumurtamaya baslamasi icin yumurtalarin...bu igne hem de gecici menapoza sokuyoki cikolata kisti kanla olistugu icin 3 ay dilerdi rahmi ve korunmus olduk ...bakalim pazartesi ultrason sonuclarimi alacagim haber veririm ...ama sen sen ol bu isi aksatma benim bosu bosuna 1 yilim gitti .tamam hersey allahtn ama sen tedbirii al takdir allahin dimi canimve cok sikinti yapma kendine yazik cnmm

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Kızlar bu kisteri erimiyor biliyorum ama ısırgan ve biraz civanperçemi katıp bu çayı içiyorum .en azından ilerlemesine faydası var gibi geliyo. Birde af-ye bitkisel kapsülden senna ve arı sütü içiyorum...inş şifa olur paylaşmak istedim ... Ben 20 yaşında oldum ilk ameliyatı bekardım.6.3 cm kist ve sol yumurtalık alındı. Çok üzüldüm tabi.26 yaşında evlendim bu sefer sagda oluştu 4.5 cm ama şükür çabuk hamile kaldım bu şekilde. Şimdi 31 yaşındayım bir en az iki kistim var yine. 2. Çocuk olmuyor 1 yıldır iki kez kimyasal düşük yaptım. Yumurtalık rezervim çok azalmış...e zaten tek yumurtalık. Şimdi tüp bebek diyor. Doktor. Bilmiyorum bu rezervle o da olur mu.?? Endometroizi ancak endonetroizisi olan anlar?? Dualarla...

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Arkadaşlar konunun hepsini okumadım ama size umut olsun diye yazıyorum sadece. Ablama drlar çikolata kistin var ameliyat olman şart ameliyattan sonrada öncede senin çocuğun asla olmaz demişlerdi, bile bile evlendi. Şimdi mi 7 yıllık evli 4 oğlu var. İyiki ameliyat olmamışım diyor...Rabbim herkese evlat tattırmayı nasip etsin

Zehracım sağolasın... Benim bildiğim kadarıyla bu kistler eğer tıkanıklık veya yapışıklık yaparsa engelmiş. Ama her ne ise ablanın durumu çok ümit verici oldu çok teşekkürler...

MELEKİM 03 çok teşekkürler. Senin katettiğin yol da çok fazlaymış, umarım istediğin sağlıklı sonucu alırsın kardeşim. Ama bu sanki çağımızın hastalığı gibi kliniklerde bunu görüyorum çok fazla kadın aynı dertlerden muzdarip. Ultrason raporunu bekliyoruz canım, hadi bakalım hayırlısıyla...

Ben de bugün aldım HSG sonucumu temiz çıktı, radyolog dr. da sağolsun kaptan pilot sesiyle bana ekranı gösterdi ve "İşte ...... hanım bu sizin güzel yavrunuzu taşıyacağınız rahminiz :))Gayet güzel hiçbir yapışıklık yok, tıkanma yok sağlıklı dedi, yani kist var evet ama tıkanma yapmamış. Öğrendik bakalım mekanik bir engel olmadığını. Şimdi hormonlar var ya işte şu senin bahsettiğin belalı hormonlara geldi sıra.

Yarın HİPOTİRODİM için verdiğim kan örneği sonucumu alacağım ve hemen doktorla görüşüp TSH ilacımın dozunu ayarlatacağım. Benim TSH 'ım çok yüksekti geçtiğimiz yıl ama ilacım çok ağır gelmişti aşırı baş ağrısı, migren ve mideme alevden taş oturmuş gibi yanma ve hazımsızlık yaptı. 1 ay kullanabildim ancak. Bu sefer farklı ilaç verecek Levotiron, ilk aldığım Euthyrox'tu. Ayrıca eşimin testleri var onu ona bıraktım artık :))) Bir de reglin 3. günü verilen kandan bakılan hormon testi. Onları da halledersek hemen ilaç tedavisi. Benim PROLAKTİNİM DE 65 ler civarındaydı onu da geçen yıl düşürmüştük ama bu geçiciymiş tekrar hormon hapı falan filan İnter Milan :))) Yani kısacası hormonları düşürmem lazım şimdiki amacım bu, yoksa biliyorsundur ne TSH ne de PROLAKTİN YÜKSEKSE HAMİLE KALMAK ÇOK ÇOK ZOR HATTA İMKANSIZ. Söylediğin gibi oyalanmamak lazım yumurtalar tükenmeden.

Canım çok teşekkürler ilgili mesajın için seni gördükçe mesaj atmaya çalışırım. Sağlık ve sağlıklı bebekler dilerim....

Serracım ben de şu an önümde soğan suyu var onu içiyorum bugün işler güçlerden dolayı saati gecikti ama olsun en azından büyümesin ve hatta küçülsün diye bu çok etkili olduğu söylenen kürü aralıklarla uygulayacağım. Zor değil zaten. İncir kürü bence çok şekerli ve uğraş gerektiriyor. Senin uyguladıklarından civanperçemi evet kadın hastalıklarında çok kullanılıyor onu da deneyebilirim bakıcam kardeşim. Bu arada çok çok geçmiş olsun büyük ameliyat geçirmişsin. Ama henüz gençsin bana göre, senin şansın benden daha fazla ve az olsa da daha sağlıklı yumurtaların var zaten yapacaksan bu yaşlarında kesin yap daha yukarısı çok daha zorlaşıyor biliyorsundur. Tüp müp kesin yap bugün bir kadın klinikte tanıştık 43 yaşındaydı ve SGK 39 yaşına kadar tüp bebek masraflarını karşılıyor dedi bana. Hani bunu da düşün çünkü çok yüksek maliyetli bir iş. En az 10 bin TL o da tutup tutmayacağı belli değil, çünkü tutmasındaki tek faktör senin yumurtaların değil. Kardeşim çok çok geçmiş olsun dirayetli ol ve bu işi bu sene hallet yoksa Melekim03'ün dediği gibi çok geç oluyor.

Ben hamile kalma çalışmaları esnasında kullanmak üzere sağlıklı yumurta üretmeye yaradığı söylenen INOFOLIC de alacağım. Şu anda normal bir folik asit folbiol kullanıyorum bebek sağlıklı olsun diye. Ama Inofolıc ayrıca yumurtayı sağlıklı hale getiriyormuş . Doktoruma soracağım ama reçetesiz bir yardımcı madde, hormon vs. değil bilgine. Arı sütü dedin de aklıma geldi ben uzun süre Dukan diyeti yaptım yani hayvansal kaynaklı protein alıp beslenerek çok güzel kilo verdim. Ancak infertilite yazıları okudukça gördüm ki hayvansal beslenme doğum, yumurtlama şansını azaltıyormuş, bir çeşit baskılama yapıyormuş. Ancak bitkisel kaynaklı özellikle baklagil, kuruyemiş(tuzsuz çiğ) ve sebze ağırlıklı beslenme hamilelik şansını çok arttırıyormuş. Eşimle sebze ve karışım meyve suları yapıyoruz, toksik temizlenme hem kanseri de önleyici. Hayvansal gıdalar çok kanserojen ve gebelik önleyici. Arı sütü de saf hayvansal proteindir biliyorsundur..Evet güç kuvvet verir de bu makalelere göre bal da dahil her tür hayvansal gıda gebelik şansını azaltıyor, hele ki et, süt yumurta.... Yeni öğrendim ve çok şaşırdım ve bitkisel proteinlere geçiş yaptım canım, hem kendim hem hamileliğim için.

Çok çok sevgiler, en kısa zamanda sağlıklı bebeğine kavuşmanı dilerim. İstediğin zaman yaz kardeşim, geçmiş olsun.

Cnm bmm tuplerin tikali olmamasina cok sevindim ..evet zor bi surec ama kafaya taktikca dahada uzuyo o yollar...aynen hormonlatinin tedavosine basla ve bir sure bebis konusundaa relax ol kendini cok dinleme vucudunu dinleme.tedavin bitsin gor bak beklemedigmiz anda gelecek bebislerimiz meleklerimiz rabbimin izniyle hayirli saglikli olsunlar insaallah.rabbim guzEl saglikli omur versin dualarimiz birbirimize hep cnm bnmm....

Bu arada pazartesi sonuclarimi aldim.artik bebis icin hicbir engel olmadigni ogrendim.ayrica bmm sancialarim sebebi yumurtaligimin torsiyon olmasiymis yani dönmüs bogulma gibi bi nevi iste.4 ay o sanciyi cektim iyi òlmemissin dedi dr um biliomusun...rabbime sonsuz sukurler olsun iyi bir dr cikartti sonunda karsima.ve iyilerstim hamdolsun.simdi onumusdeki ay regl olursam eger bebis icin dualarimiza devam calismalara devam bakalm ...rabbim sanada isteyen herkeslere verain inssaallah...

Ben de senin adına çok sevindim Melek.... Bu arada torsiyon olayı ilginçmiş demek ki stres yapmamak lazım dediğin gibi. Büyükşehirlerde ne mümkün hele ki çalışıyorsan. Ama öyle bir psikoloji edinmek lazım umarsız, gamsız teflon tava gibi, dertleri yapıştırmadan yaşamak lazım. Neyse fazla edebiyat yapmayayım da.... Ben de şu an gebe kalmayı kolaylaştırıcı yiyeceklerle ilgili makaleler okuyorum. Aşırı hayvansal gıda engelmiş mesela. Ben 1.5 sene Dukan diyeti yapmıştım güzel kilo verdim ama gebeliğe engelmiş. Bakar mısın canım Dilara Koçak yazmış http://www.dilarakocak.com.tr/dogurganligi-arttirici-besinler/

T

tüp bebeğim bile tutmadı benm inşallah sizinki tutar...

Kittykatcım ilgin için teşekkürler.
Hayırlısı olsun hakkımızda inş. Bu dediğin yumurtalara iyi gelen ilacı bem de bir araştırayım.İnofolic dediğiniz.tAvsiyelirin için teşk. Allah yardımcın olsun.

tüp bebeğim bile tutmadı benm inşallah sizinki tutar...

Canım evet tutacağının bir garantisi yok. Bu yumurtalık rezervi meselesinde sanırım yapacak bişey yok,ben de tüp bebek bile yaptırsam sağlıklı yumurta yoksa ne olacak...hem ekonomik olarak da zor olcak bizim için.
Biz kapıları çalmaya çalışcaz sadece Rabbim bilir gerisini.

6 tane yumurtam toplandı.5 tanesi döllendi.2 tanesi transfer edildi.geriside bozulduğu için dondurulmadı..bakalım nisan adetiyle ikinci tüp bebeğe başlicaz.inşallah olur hayırlısıyla.herşey kısmet gerisi boş

bu arada bende ilaç tavsiyesinde bulunayım şimdiden başla...bıosteron yumurta kalitesini arttiricı.günde 3 tane alıyorsun fiyatı 120 tl..ben 2 kutu aldım kullanıyorum :)

Hatibulut geçmiş olsun...

Umarız yakın zamanda tutar bebek. Bu arada önerdiğin ilaç reçetesiz değil, reçeteli satılıyor. Yani kimse kafasına göre kullanmasın. Ben İnofolic'i çok yerde okudum ve hormon yükseltici ya da kilo aldırıcı bir etkisi olmadığından ve reçetesiz satıldığından yazdım. Senin önerdiğin tüp bebek doktorları tarafından verilen bir ilaç, yani destek madde değil direkt HORMON ARTTIRICI ve yan etkileri var.

Ayrıca biosteron yumurtası az olan ve neredeyse doğurganlığı bitenlere öneriliyor, yumurta kalitesini arttırıp arttırmadığı ise doktorlar arasında tartışmalı, çünkü sonuçta bir hormon ve kadın metabolizmasını kötü etkileyebiliyor.

Şimdi bak kardeşim benim söylediğim İnozitol zaten insan vücudunda her hücreye faydalı bir madde ve inositol kullanıyorsan kahve de tüketmeyeceksin etkisini yok ediyormuş, inositol rezervlerimiz düştüyse kahve bunu daha da arttırıyormuş yani dışardan destek gerekiyor. E Türk halkının çay-kahve-çikolata bağımlısı yapıldığı düşünülürse özellikle kadınlarımız heryerde ya kahve ya çikolataya saldırıyorsa bu infertilitenin sık görülmesi doğal bile olabilir... Hayır ben de çok seviyorum ve bağımlıyım geçen hafta bıraktım hepsini. Ben geçen hafta öğrendim kahvenin hamilelik riskini çok düşürdüğünü ve kakao da aynı türden. O yüzden kahve, kakao, çikolata bebek yapmak isteyenlere aslında yasak ve hamilelikte de demir azaltıcı olduğundan önerilmiyor şimdiden bu bağımlılıkları bırakın. Konuyla ilgili makale var ekliyorum. http://multiyasam.com/inositol-nedir-faydalari-eksikligi-gunde-ne-kadar-alinmali/ Yani İNOZİTOL direkt hormon değil yan etkileri yok, eser miktarda. Aama "BİOSTERON-KLOMEN" gibi ilaçların hepsi gerçekten Tüp bebek yapanlara, yumurta eksikliği olanlara, hatta rezervleri bitmek üzere olanlara hormonları tavan yaptırtıp yumurta üretsin diye veriliyor. İnofolic ise sadece destek folic asit bileşimi. Bir nevi vitamin desteği gibi... Yani o ikisini doktor önersin bence. Hani hassas konular bunlar...

Belki senin de tüp bebeğe ihtiyacın yoktur kardeşim. Çünkü sonuçta bu bir endüstri, insanların umutlarına hayallerine yönelik bir sömürü düzeni tıpkı sezeryanlı doğum gibi. Sezeryana hiç ihtiyacı olmayanı bile cart kesiveriyor özellikle özel hastane doktorları çünkü hem normal doğumla uğraşmak istemiyorlar hem de ameliyat ve yatış parası almak isterler. O yüzden önce beslenmemizi düzenleyip doktorla detaylı görüşüp, son çare tüp bebek yapmalı. Bir de bak çoğu tutmuyor, yumurta kalitesi sadece ilaçla da artmıyor, yeme içme çok etkili stres çok etkili. Ben böyle düşünüyorum arkadaşlar. Aman kahve -kola- kakao-çikolata yemeyin içmeyin çocuk yapma sürecinde...Öptüm...sevgilerimle...

Cc

Canım kittykat, bu çikolatadan vazgeçmek çok zor . Bunun dışında kahve bisküvi vs.den.ben de kendime söz verip verip tutamıyorum. Ben de bu endonetroizisi araştırırken okumuştum çikolatanın özellikle bu hastalığa iyi gelmediğini ve beslenme tarzıyla endonetroizisi ilişkili olduğunu. Uzun zaman geçtiği için hatırlamıyorum ayrıntıları ama senin yazdıklarını okuyunca aklıma geldi. Bu arada sen ne yapıyorsun tedaviyle ilgili?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…