- Konu Sahibi miss polat
-
- #1.301
Arkadaşlar ben de 2002 yilinda 10 cm büyüklüğünde kistimi laparoskopi ile aldirdim, 2012 de evlendim o zamana kadar yillarca doğum kontrol hapi içtim. Son 1 senedir de bebek için uğrastik ki benim yine ilaci birakinca kistim tekrarladi, o yuzden büyümemesi için hemen tedaviye geçtik 2 asilama oldum acikcasi rapor için (ki ameliyat olduysaniz aşilama şartı yokmuş) tutmadi ki bence vakit kaybi bos yere hormon alip kisti büyütüyo çünkü bu kistler ile evet doğal yolla kalanlar var ama zaten siz normal yumurtluyosaniz aşılama ve normal ilişkinin bizim için farki yok bence. Bu sebeple ben ağustosta tüp bebek yaptirdim üstelik kistim 5,5-6 cm e ulasmisti hatta diğer tarafta da 2 cmlik vardi. FSH ise 9-10 civariydi (amh iyiydi) olumlu düşünmeye calistim ve maşallah şimdi hamileyim çok şükür. Benden küçük kisti olan arkadaşlarin tüpden önce ameliyati düşündüğü gördüm ki boyle düşünen doktorlardan var, benimki kist değil hamile kalman derdimiz dedi ameliyatin lafini etmedi. Bu kistin etkisi henüz tam bilinmiyor maalesef, normal yolla kalanlar bile varken eminim hepiniz mutlu sona erecek. Henüz hamileligimin başı sayilir ama belki sizlere umut olur dedim. İnşallah hepiniz doğal yolla bebislerinize sahip olursunuz olmazsa da tüp bebek ile şansımız yüksek... Dualarim tüm evlat hasreti çekenler için tez zamanda müjdeli haberlerinizi alirsiniz inşallah. Ben ve diğer hamile arkadaslarimizda saglikla kavusalim evlatlarimiza... Amiinn...
canım umut olmazmısın hemde nasıl oldun bilsen :))) BENDE 1 AŞILAMA DENEDİM OLMADI.ARALIKTAT ÜP YAPTIRCAM KİSTLİ OLDUĞUMU UNUTUP YAPTIRCAM RABBİMDEN UMUT KESİLMEZ :)))
İnşallah Rabbim senin de ilk sefer de yüzünü güldürür... Doktor bana çikolata kistinin nasil bir etki yaptigini bilmiyoruz tam o yüzden ilkinde olur diyemem ama 3 denemede %90 dedi. Bende öyle yada böyle kavuşacağıma inanarak yola çıktım. Transfer günü hoca embriyolarin kaliteli ama kistinden dolayi tam birşey diyemiyorum dedi yine, Bende hocam bu kistle normal yolla bile hamile kalanlar var ben etkileyeceğini düşünmüyorum dedim (olmasa da kistten diye düşünmeyecektim. Sebepsiz olup ilkinde tutmayanlar var) hoca da doğru söylüyorsun ben de iki tarafinda 8 cm kistle doğal yolla kalani gördüm dediCanim bu kistle o kadar çok çocuk sahibi olan var ki hep eninde sonunda vakti geldiğin de bebişim gelecek diye inan. Birde ben saf 1001 (yanlis hatirlamiyosam, yada ona benzer bi isim) marka direk organik sertifikasi olan arı sütlü bal ve polen yedim toplama gününe kadar. Toplama günü biraktim ama... Her ürüne güvenmedigim için lisansli ürün aldim. Sende şimdiden başlayabilirsin. Yumurta kalitesini çok etkiliyor bence... Rabbim yardimcin olsun...
ya gerçekten çocuğa o kadar ihtiyacım varki(( 30 yaşındayım ve eşimi çok seviyorum ona ve bana benzeyen hayırlı evlatlar istiyorum ilkinde seninki tutmuş.ben bilmiyorum umutlu olmak korkutuyor beni ama inşallah ilkinde tutar.maddi manevi yıpratır beni gerçekten.ankara başkent hast göğşen beye gidiyorum 3,5 lira tutacak herşey.tutmazsa bir daha bir daha çok yoracak beni..bu arada incir kürü yapıyorum yum kalitesi için sence devam edimmi polenemi geçiym :)))))))))) ya sen harikasın rabbime benim için ne olur dua edermisin adım hatice lütfen :26:
Haticecim artik isminle hep dualarimdasin emin olMaşallah ne guzel eşinle mutlulugun herseyden önemli, yoksa çocugunda önemi olmaz. Mutluluğunuzu katlandiracak evlatlar nasip etsin mevlam... Buarada sana güzel birşey daha söylüyüm mü bende başkent Hulusi beyde yaptirdim Göğşen beyde süper... İkizler topiginde bi arkadasimiz da ondan ikizlere hamile. Darısı başına aklinda olsun başkent bazi kredi kartlarina 12'ye bölüyor, biz woldcardla taksit yaptirdik en azindan maddi olarak yipratmiyor. Rapor çıkarttirabildin mi?
Canım incir prolaktin hormonunu yükseltiyordu diye duyduğum için ben hiç yapmadim. Arada zeytinyagina batirilmis incir yedim. Ama bal poleni kesinlikle tavsiye ederim. Günde 1 tatlı kaşığı (silme,fazlasi ağır gelebilir) toplamadan sonra bırak ama... bu sürecte sormak istediğin birşey olursa istediğin zaman sor yardimci olmaya çalisirim
canım bende sana hayırlı kolay doğumların olsun diye dua ediyorum rabbim sana salih evlatlar nasip etsin inşallah.hulusi bey benm kist ameliyatıma girmişti oda harika bir insanşansa bak bende ikiz istiyom zaten allahım hayırlı evlatlar banada bende kredi kartına böldürcem yoksa ödeyememki :) inşallah 12 'ye bölerler..rapor konusuna gelince göğşen bey dediki amh 1,83 rapor çıkmayabilir ama sen sakin ol ben bişeyler yaparım dedi.ne yapacaksa prolaktine hiç bakılmadı benim.ama incir kürü yaptığım günden beri akıntım oluyor.hiç akıntım olmazdı yumoş günlerimde bile olmazdı ama kürden beridir akıntım çok.bu arada hangi marka polen falan kullandın direk söylermsin.ben solgar marka omega 3 almaya başladım bi zararı olurmu bu süreçte ? nasipse 10 güne kalmaz adet olurum başlarız.tüp bebek transfer edildi diyelim inşallah olursa :))) sonra nasıl dinlendin işe gittnmi kaçıncı gün gittin nasıl şeylere dikkat ettn neler yaptın anlat hadi lütfen çikolata ksti olup ilkinde tüp le hamile kalan çok duydum ama nasip işleri bunlar çok sabrettm dahada sabredicem rabbm bizimde artık güldürsün yüzümüzü.bu arada desteğin ve cevapların için teşekkr ederm arkadaşım
Canim çok sağol amin... Ameliyat olali ne kadar oldu 1 sene olduysa rapor mutlaka çıkar, ben de ilk baş sorun yaşayacak gibi oldum hallettim. Belki Göğşen bey tam emin olamamistir. Eğer ameliyatina 1 sene olduysa ve rapor alamazsan bana mutlaka ulaş (özelden daha heme n görürüm) hallederiz. Ben anlatirim hatta Göğşen beye bile benim raporu gösteririz. Ben 3 yillik evli olmadigim halde ameliyatim 1 seneyi geçtiği için cikarttik...
Omega 3 faydasi olur herhalde Canim... Ben ilk 3 gün Dinlendim ama evin içinde kalktim yemek vs 3. gün yaptım. (Hulusi bey çok yatmayi önermiyor ) 3. Gün embriyosu ise (benimki öyleydi) transferden sonraki 2.-3. Gün tutunma günler, 5. Gün embriyosu ise ilk gün ve 2. Gün önemli o günler daha yatarsin. Ben 5. Günden sonra dışarı çıktım çok kasmadim sürekli yatmadim.
mrb doktorlar banada çikolata kistin var demişti 6cm. 6 ayda hamile kaldım umudunuzu yitirmeyin.amliyat düşünürken bir sürpriz yaptı kızım.inşallah sizlerinde güzel haberlerinizi alırız[/SIZE].
Rabbim hayırla sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsinrabbim kimsenin kucağını boş bırakmasın benimde 4,5 cm çikolata kistim var soğan suyu içtim 15 gün şimdi hamişim stres yapmamak gerekiyo 2 yıl her ay ağladım bu ay olmaz nasıl olsa die saldım bel ve kasık ağrılarım tavan yapmıştı....allahım sen isteyenlere hamile haberini müjdele amin :)
Kızlar merhaba
Benim bundan 10 yıl önce çikolata kistim vardı.23 yaiındaydım bekar olduğum için ilaç tedavisi gördüm ve 6 ay sonunda kistler yok oldu solda 6 sağda 2.7 di kistlerim ve bir daha tekrarlamadı.Şuan 34 yaşındayım 1 yıldır çocuk yapmak için uğraşıyoruz.geçen aya kadar hiçbir sorun olmadığını söyledi doktorlar bu ay bir tüp bebek merkezine gittik bugün hsg çekilecek ve çok korkuyorum sonuçlardan.Bugün sabahtan beri paylaşım ve deneyimlerinizi okuyorum ve biraz olsun moralim düzeldi.Herkese teşekkür ediyorum çünki yazdıklarınız gerçekten bir çok insana umut olabiliyor en azından pozitif düşünmemize yardımcı oluyor.Allah hepimize bu hastalıktan kurtulmayı ve kucağımaza sağlıklı bebişler almayı nasip etsin.
canm harikasın.ama ben laparoskopi oldum aşılama oldum olmadıbu adeti bekliyorum tüp bebek yaptırcaz.benmde 2-3 gün içinde adet olmam gerekiyorda şey sorcam hani kasık ağrısı eyv bizde normalde.bel ağrısı demişsin.benmde 3 gündr felaket belim ağrıyor ya üşüttümmü yoksa sen gibimi hani ne bilim :)
Kızlar merhaba
Benim bundan 10 yıl önce çikolata kistim vardı.23 yaiındaydım bekar olduğum için ilaç tedavisi gördüm ve 6 ay sonunda kistler yok oldu solda 6 sağda 2.7 di kistlerim ve bir daha tekrarlamadı.Şuan 34 yaşındayım 1 yıldır çocuk yapmak için uğraşıyoruz.geçen aya kadar hiçbir sorun olmadığını söyledi doktorlar bu ay bir tüp bebek merkezine gittik bugün hsg çekilecek ve çok korkuyorum sonuçlardan.Bugün sabahtan beri paylaşım ve deneyimlerinizi okuyorum ve biraz olsun moralim düzeldi.Herkese teşekkür ediyorum çünki yazdıklarınız gerçekten bir çok insana umut olabiliyor en azından pozitif düşünmemize yardımcı oluyor.Allah hepimize bu hastalıktan kurtulmayı ve kucağımaza sağlıklı bebişler almayı nasip etsin.
İnşallah hamişsindir :) bende adetime 3-4 gün kala başladı bel ve kasık ağrılarım. Hiç okadar acı verici bi ağrı çekmemiştim uykumdan uyandırıyodu rabbim herkese nasip etsin sen yine dikkatli ol ve sakın moralini bozma stres çok önemli
canım bende öyleydim ama adet oldum :)) neyse yarın tüp bebeğe başlıyoruz inşallah tutar teşekkr ederm :)
Inşallah bebeğin sana tutunur canım rabbim hakkımızda hayırlısını nasip etsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?