Çikolata kisti (Endometriosis) Sebebiyle Hamile kalamayanlarn paylam alan

Merhaba kizlar.

Bugün kurstan arkadaslarimla bulustukta bir abla rica etti bende arastirayim dedim.

32 yasinda iki düsük yapmis bir abla var.
En son yaptigi tahliller hep temiz cikmis.

Sadece cikolata kisti varmis.
Doktor ameliyat yaparsak tekrar olusabilir tavsiye etimyorum demis.

Cikolata kistini baska nasil tedavi edilebilir?
Deneyimlerinizle yardimci olursaniz cok cok sevinirm.

Canım Merhaba, çikolata kisti çok enteresan bir kist. Kişiden kişiye o kadar farklılık gösteriyor ki inanamazsın. Bazıları 9 cm. kistle hamile kalırken bazıları da 2 cm. bile hamile kalamıyor. Ama arkadaşının durumu çok farklı o hamile kalabiliyor ama düşükle sonuçlanıyor. bence düşüğün çözümünü araştırsın. Çikolata kisti düşük yapmaz diye biliyorum, sadece hamileliğe engel.(Gerçi Amerikada son yapılan araştırmalarda hamileliğe engel değil denmiş(Dr.Murat Sönmezer söyledi). o yüzden düşüğün sebebi başka bir şey olabilir. beslenme herşeyde olduğu gibi kısırlıkta da çok etkili. Mesela çikolata kistine immün yetmezliği diye birşey sebep oluyormuş(adını yanlış yazmış olabilirim) bu da bağışıklık sistemiyle alakalı. Tabi stres ve üzüntü cabası oluyor. Allah şifa versin. Biz de 7 yıldır uğraşıyoruz, psikolojik olarak bitmiş durumdayız. Ama rabbim Hayy ismiyle herkese hayırlı evlatlar versin. Selamlar...

Canım Merhaba, çikolata kisti çok enteresan bir kist. Kişiden kişiye o kadar farklılık gösteriyor ki inanamazsın. Bazıları 9 cm. kistle hamile kalırken bazıları da 2 cm. bile hamile kalamıyor. Ama arkadaşının durumu çok farklı o hamile kalabiliyor ama düşükle sonuçlanıyor. bence düşüğün çözümünü araştırsın. Çikolata kisti düşük yapmaz diye biliyorum, sadece hamileliğe engel.(Gerçi Amerikada son yapılan araştırmalarda hamileliğe engel değil denmiş(Dr.Murat Sönmezer söyledi). o yüzden düşüğün sebebi başka bir şey olabilir. beslenme herşeyde olduğu gibi kısırlıkta da çok etkili. Mesela çikolata kistine immün yetmezliği diye birşey sebep oluyormuş(adını yanlış yazmış olabilirim) bu da bağışıklık sistemiyle alakalı. Tabi stres ve üzüntü cabası oluyor. Allah şifa versin. Biz de 7 yıldır uğraşıyoruz, psikolojik olarak bitmiş durumdayız. Ama rabbim Hayy ismiyle herkese hayırlı evlatlar versin. Selamlar...

Allah size de nasip etsin insaAllah. Arkadasim da 5-6 senedir deniyor ama olmuyor. Düsük gecen sene yapmis o zaman cikolata kistinin var olup olmadigini bilmiyormuydu onu bilmiyorum. Izmitte fakülteye gitmis öyle demisler ona. Söylediklerini aynen ileticem ona. Allahin takdiri mi diyim ne diyim bilemiyorum. Her sey normal cikiyor bir tek cikolata kisti denilen sey engel oluyor... Allah kimsenin kucagini bos birakmasin insaAllah.

bende geçen ay doktora gittim kızlar ca125 değerim 52 çıktı ve her iki yumurtalığımdada 5,5 - ve 5 cm lik kist vardı doktor değerlerime bakınca çikolata kisti olduğunu söyledi.adetten sonra tekrar gel değerine ve boyutlarına tekrar bakalım dedi. bu ay ca125 120'ye yükselmiş kistimin birtanesi 4,5 cm 'e düşmüş diğeri 6,5 cm'e yükselmiş...bana visanne diye bir hormon ilacı verdi d.kontrol değil bu dedi.içeriğini okuduğumda çikolata kisti için olduğu yazıyor. 6 ay kullanıcam bu ilaca güvendim doktorumda ilacım yok etmediğini ancak küçülttüğünü söyledi insallah küçülür.adet ağrılarından bağırsak ağrılarından bıktım çünkü.her adet oluşumda acillik derecesine gelecek kadar ağrım oluyor. önümüzdeki yaz evlenicem..umarım bebek yapmada bir problem yaşamam.ilk günden çalışmaya başlıycam :)
herkes umudunu kaybetmesin moral çok önemli sadece psikolojik olarak kafaya taktığı için hamile kalamayanlar tanıyorum kızlar sakın kafaya takmayın tıp çaresiz değil artık elbet herşeyin üstesinden yüksek moralle geliriz...

Herkese merhaba, bende yeni bir üyeyim, uzun süredir takip ediyorum ve yazmak istedim.
Bizde 1 yılı aşkındır çocuk denemelerinde hep hüsrana uğradık ve hiç bir doktor çikolata kistimi farketmedi bile, en son rahim filmi çektirdim ve sol tüpümde tıkanıklık çıkınca çikolata ksitim olduğu ortaya çıktı. 2,5 cm'lik bir kist. Aşırı adet kanamalarım ve adetin ilk 2 günü ağrılarım oluyor tek belirtim buydu... Şimdi dediğim gibi 1 yılı aşkın süredir malesef hamile kalamadım. İnsnaı çok umutsuzlaştıran ve korkutan bir durum. İstanbuldaki en iyi doktorları ziyaret ettim, kimi biraz daha bekle sonra tip bebek diyorlar kimi de laparoskopi yapalım ve kurtul diyorlar ancak yumurta rezervi durumu söz konusu. Ne yapacağımı şaşırdım. Geçen gün en yakın arkadaşımın hamile olduğunu öğrendiğimde onun adına sevinsem de kendi adıma çok üzüldüm. Umarım Allah en kısa zamanda tüm isteyenlere nasip eder.
Tavsiyelerinizi beklerim, sevgiler

Herkese merhaba, bende yeni bir üyeyim, uzun süredir takip ediyorum ve yazmak istedim.
Bizde 1 yılı aşkındır çocuk denemelerinde hep hüsrana uğradık ve hiç bir doktor çikolata kistimi farketmedi bile, en son rahim filmi çektirdim ve sol tüpümde tıkanıklık çıkınca çikolata ksitim olduğu ortaya çıktı. 2,5 cm'lik bir kist. Aşırı adet kanamalarım ve adetin ilk 2 günü ağrılarım oluyor tek belirtim buydu... Şimdi dediğim gibi 1 yılı aşkın süredir malesef hamile kalamadım. İnsnaı çok umutsuzlaştıran ve korkutan bir durum. İstanbuldaki en iyi doktorları ziyaret ettim, kimi biraz daha bekle sonra tip bebek diyorlar kimi de laparoskopi yapalım ve kurtul diyorlar ancak yumurta rezervi durumu söz konusu. Ne yapacağımı şaşırdım. Geçen gün en yakın arkadaşımın hamile olduğunu öğrendiğimde onun adına sevinsem de kendi adıma çok üzüldüm. Umarım Allah en kısa zamanda tüm isteyenlere nasip eder.
Tavsiyelerinizi beklerim, sevgiler

Arkadaşım ne yaptın karar verdin mi kistin büyük değilmiş bence ameliyat olmadan tüp bebeğe geç bu şekilde hamile kalanlar çoğunlukta bende aynı durumdayım Allah yardımcımız olsun:31::31:

Arkadaşlar ben de 3.5 cm çikolata kisti için ameliyat oldum. Ardından 3 ay doğal yolla denedik olmayınca tüp bebeğe geçtik. 2 tüp bebek denemesi de negatif. İlkinden sonra kullandığım ilaçlar yüzünden bu kez 2 yumurtalıkta birden çikolta kisti çıktı. Üstüne üstlük bir de kanamalı kist oluştu. D.kontrol hapına başladım. Çok şükür 4 ayda kistler geçti. Şimdi yine doğal yolla denedik ama yine olmadı. Aşılama öneriyor doktor bu defa da. Ama ben yine ilaçların ç.kisti yapacağından korkuyorum. Valla bilmiyorum neden hep başarısız oluyoruz. Kısmet değil demek ki başka bir açıklama bulamıyorum. Allah hepimize yardım etsin.

Ç.kisti ile aşılama yaptırıp hamile kalan var mı aranızda? Varsa hikayesini paylaşırsa bana da umut olur. Zira bu ara bütün umutlarım tükenmiş durumda.

Son düzenleme:
Arkadaşlar ben de 3.5 cm çikolata kisti için ameliyat oldum. Ardından 3 ay doğal yolla denedik olmayınca tüp bebeğe geçtik. 2 tüp bebek denemesi de negatif. İlkinden sonra kullandığım ilaçlar yüzünden bu kez 2 yumurtalıkta birden çikolta kisti çıktı. Üstüne üstlük bir de kanamalı kist oluştu. D.kontrol hapına başladım. Çok şükür 4 ayda kistler geçti. Şimdi yine doğal yolla denedik ama yine olmadı. Aşılama öneriyor doktor bu defa da. Ama ben yine ilaçların ç.kisti yapacağından korkuyorum. Valla bilmiyorum neden hep başarısız oluyoruz. Kısmet değil demek ki başka bir açıklama bulamıyorum. Allah hepimize yardım etsin.

Ç.kisti ile aşılama yaptırıp hamile kalan var mı aranızda? Varsa hikayesini paylaşırsa bana da umut olur. Zira bu ara bütün umutlarım tükenmiş durumda.

kimsenin umudu tükenmesin 5cmlik ç.kistimle 7 aylık şirinmi şirin bi oğlum var.nasıl tedavi oldun derseniz sadece d.kontrol hapı kullandım..sanırım 3. ay denememde hamile kalmıştım..bende çok kafama takmıştım..asla okumayın kötü yazıları..olumlu düşünün olumlu olsun:)

Bende sizlerle hikayemi paylaşmak istedim.
5 yıllık evliyim,çok uzun süre ç.kistim olduğunu bilmeden yaşadım,çocuğumuz olmuyordu ve gittigim dr.ların hepside her şeyin yolunda oldugunu sağlığımızın yerinde olduğunu söylediler. ama olmadı bir bebiş,sonra şu an ki dr.ile tanıştım bana ya ç.kisti yada tanımlanamayan infertl.dedi ancak bunu laparoskopi yaparak öğrenebiliriz dedi ve ok dedim iğnede bile bayılan ben ok. dedim çaresizlik zor.ve sonuçta endom. hastası olduğumu öğrendik aslında biz çok üzülmedik eşimle çünkü belirsizlik daha kötü.
sonra doğal yollarla denedik,iğne ilaç denedik,2 aşılama denedik,tüp bebek denedik ama olmadı bu süreçlerin her aşamasında umut hayal kırıklığı depresyon ne kadar ruh hali varsa yaşadık herhalde sonra vazgeçtim durumu kabullenemesemde hayırlısı böyleymiş diyerek bastırmaya çalıştım.bir taraftan da bu forumları takip ettim.sonra ist. denemeye karar verdim son kez dedik deneyelim ve forumlardan prof araştırdım hast.araştırdım tel. mail görüşmeleri yaptık ve mucizemi gerçekleştiren prof.u buldum.
ACIBADEM HAS. PROF.DR. TAYFUN BAĞIŞ. tam iletişim kurabildiğim bir uzman bilirsiniz herzaman anlaşılmaz uzmanlar,tayfun beyin bize uyguladığı tedavi direk tüp bebek yapmak olmadı bize kişiye göre bir tedavi uyguladı muay.ler tetkikler yıllardır biriktirdiğimiz elimizdeki verilere göre karar verdik beraber.birkaç ay yumurta baskılama uygulandı böylece kistler beslenemediği için güçsüzleşti ve transfer edilen embiryo yu yok edemedi ve kistler değil biz kazandık.çok şükür Allahıma. şimdi sabırla oğluşumuzu bekliyoruz.
Umarım birilerine faydam olur kesinlikle tavsiye ediyorum tayfun beyi. direk gidip tüp bebek yaptırıp hayalkırıklığı yaşamaktansa ki bu çok ağar oluyor,birkaç ay tedavi görmek mantıklı. Dualarım sizinle allah isteyen herkese sağlıklı,hayırlı evlatlar nasibetsin.
Lütfen ümidinizi kaybetmeyin en hayırlı zamanda geleceği için zamanını bekliyordur belkide.

merhaba, belki birilerine faydası olur diye yazmak istedim. benimde 7.5 ve 4 cm iki yumurtalııgımdada kıstler vardı. bi kez lap. oldugum ve bekar oldugum ıcın ıkıncı op. uygun görülmedi visanne + ginera (hiç ara vermeden) başladım 4 ay kullandım bugün dr a gittim ve küçük olan kaybolmus dıgerı 3 cm e düşmüş. cok sasırdım dr işe yaramıs devam dedi. birilerine umut olur dıye yazmak ıstedım herkese acil şifalar diliyorum Allah yardımcımız olsun

merhaba, belki birilerine faydası olur diye yazmak istedim. benimde 7.5 ve 4 cm iki yumurtalııgımdada kıstler vardı. bi kez lap. oldugum ve bekar oldugum ıcın ıkıncı op. uygun görülmedi visanne + ginera (hiç ara vermeden) başladım 4 ay kullandım bugün dr a gittim ve küçük olan kaybolmus dıgerı 3 cm e düşmüş. cok sasırdım dr işe yaramıs devam dedi. birilerine umut olur dıye yazmak ıstedım herkese acil şifalar diliyorum Allah yardımcımız olsun
Aminn bügün doktora gittim 3cm civarında olan kistlerim visanneyi kullanmamla 2.7 mm gördü şu an senin yazdıklarını okuyorum çok umut verdin tekrardan teşekkürler herkes kurtulsun bu endolardan

inşallah devam ettikçe faydasını görürsün. ve düzenli kullan ben saatini bile aksatmamaya çalışıyorum elimden geldiğince

inşallah devam ettikçe faydasını görürsün. ve düzenli kullan ben saatini bile aksatmamaya çalışıyorum elimden geldiğince
Aminnnnnn hepimiz kurtulalım
Bana günde 2 tane dedi doktorum sizde bu şekildemi kullanıyorsunuz bide çikolata şeklindeki akıntı oluyor sizlerdede varmı bu belirtiler şimdiden teşekkürler

gunes23 arkadaşım, teşekkür ederim. özelden yazamıyorum henüz.
bahsettiğim tedavi evet iğne ile geçici menapoz sanırım ama regl olmaya devam ettim fakat sancısız ve sıkıntısız. 2 kez yapıldı iğne ve yumurtalar baskılandı, yani ç.kistlerim beslenemedi 2 ay ve transfer edilecek embriyoma saldıramadı tabiri caizse.burada amaç kistleri yok etmek değil onları güçsüz bırakarak aktifliğini azaltmak ,bilirsin biz reğl oldukça onlar gücleniyo yok olmasının yolu ya menapoz ya da gebelik ki çaba bunun için. ben daha öncesinde laparoskopik ameliyat olmuştum endo.lu olduğum bölye çıktı ortaya, ama kistler çok dagınık ve küçük olduğundan temizlenemedi. sonra izmirde bir özel has. tüp bebek denedik tedavisiz direk ama sonuç hüsrandı. fakat prf. dr.Tayfun bağış önce dedi böyle bir tedavi uygulayabiliriz sana bırakıyorum dedi.benim de mantığıma yattı sonuçta sorun kist ise bu sorun ortadan kalktığında yada baskılandığında neden olmasın. vee çok sükür allahıma 5 yıl çabadan ve yılgınlıklardan sonra yüzümüz güldü.
şimdi sağlıkla kucağımıza alacağımız günü bekliyoruz. yardımcı olabildiysem sevinirim. Allah en hayırlı zamanda sana ve isteyen herkese nasibetsin.

çikolata kisti mağduruyum :) 15 aylık evliyim laparoskopi oldm gebelik oluşmadı bu ay aşılama oldum oda tutmadı.:43:

gunes23 arkadaşım, teşekkür ederim. özelden yazamıyorum henüz.
bahsettiğim tedavi evet iğne ile geçici menapoz sanırım ama regl olmaya devam ettim fakat sancısız ve sıkıntısız. 2 kez yapıldı iğne ve yumurtalar baskılandı, yani ç.kistlerim beslenemedi 2 ay ve transfer edilecek embriyoma saldıramadı tabiri caizse.burada amaç kistleri yok etmek değil onları güçsüz bırakarak aktifliğini azaltmak ,bilirsin biz reğl oldukça onlar gücleniyo yok olmasının yolu ya menapoz ya da gebelik ki çaba bunun için. ben daha öncesinde laparoskopik ameliyat olmuştum endo.lu olduğum bölye çıktı ortaya, ama kistler çok dagınık ve küçük olduğundan temizlenemedi. sonra izmirde bir özel has. tüp bebek denedik tedavisiz direk ama sonuç hüsrandı. fakat prf. dr.Tayfun bağış önce dedi böyle bir tedavi uygulayabiliriz sana bırakıyorum dedi.benim de mantığıma yattı sonuçta sorun kist ise bu sorun ortadan kalktığında yada baskılandığında neden olmasın. vee çok sükür allahıma 5 yıl çabadan ve yılgınlıklardan sonra yüzümüz güldü.
şimdi sağlıkla kucağımıza alacağımız günü bekliyoruz. yardımcı olabildiysem sevinirim. Allah en hayırlı zamanda sana ve isteyen herkese nasibetsin.

İnşallah canım Allah isteyen herkese nasip etsin anne olmayı bende yeni başlayacağım tedaviye inşallah maddi manevi yıpranmadan gelir bebeğim

Merhaba arkadaslar,
ben 37 yasindayim, yaklasik 1 yildir bebek denemelrimiz bosa gitti, ve 8. ayda doktorumu degistirip, fertility uzmanina gittim, cikolata kistim oldugu soylendi ve 2 gun icinde ameliyata alindim, bu ay 2,5 ay gecmis olacak ameliyatimdan, ve dun 4 haftalik hamile oldugumu ogrendik, cok mutlu olduk ama bir taraftanda hala bir korku var icimizde henuz ultrasinda kesecik gorulemedi, haftaya doktor tekrar ultrason ile bakacak.
Cok umutsuzdum, ilerlemis yasima ve kistlerime ragmen tup bebeksiz hamile kalamam diyordum ama, oldu, darisi hepinizin basina. Umarim sorun cikmadan hepimiz bebeklerimizi kucaklarimiza aliriz.

Aminnnnnn hepimiz kurtulalım
Bana günde 2 tane dedi doktorum sizde bu şekildemi kullanıyorsunuz bide çikolata şeklindeki akıntı oluyor sizlerdede varmı bu belirtiler şimdiden teşekkürler

bana günde 1 tane dedi. ben sabah ginera aksam visanne içiyorum. evet bende de geçen ay oldu bi on gün kadar azar azar sonra kesildi. doktora sordum bi sıkıntı yok dedi.

[Merhaba arkadaslar,
ben 37 yasindayim, yaklasik 1 yildir bebek denemelrimiz bosa gitti, ve 8. ayda doktorumu degistirip, fertility uzmanina gittim, cikolata kistim oldugu soylendi ve 2 gun icinde ameliyata alindim, bu ay 2,5 ay gecmis olacak ameliyatimdan, ve dun 4 haftalik hamile oldugumu ogrendik, cok mutlu olduk ama bir taraftanda hala bir korku var icimizde henuz ultrasinda kesecik gorulemedi, haftaya doktor tekrar ultrason ile bakacak.
Cok umutsuzdum, ilerlemis yasima ve kistlerime ragmen tup bebeksiz hamile kalamam diyordum ama, oldu, darisi hepinizin basina. Umarim sorun cikmadan hepimiz bebeklerimizi kucaklarimiza aliriz.]

Hayırlı olsun çok sevindim. Biraz da kendi adıma sevindim. Ben de 31 yaşındayım. 2 kere klomen kullandım. ikincisinde adetim sadece 2 gün sürdü ve çamur gibiydi. Aklıma kötü kötü şeyler geldi menapoza girdiğimi düşündüm. dr a giderken inşallah menapoz değildir ben kiste razıyım dedim ve 4 cm kistim olduğunu öğrendim. Şimdi de diyorum ki allahım senden gelecek her şeye razıyım. En çok da bebeğe razıyım :) Hamile haberleri moral oluyo gerçekten Allah isteyen herkese nasip etsin. Kese için de endişelenme bence daha erkendir. Hayırlı haberlerini bekliyoruz.

[Merhaba arkadaslar,
Cok umutsuzdum, ilerlemis yasima ve kistlerime ragmen tup bebeksiz hamile kalamam diyordum ama, oldu, darisi hepinizin basina. Umarim sorun cikmadan hepimiz bebeklerimizi kucaklarimiza aliriz.]

Hayırlı olsun çok sevindim. Biraz da kendi adıma sevindim. Ben de 31 yaşındayım. 2 kere klomen kullandım. ikincisinde adetim sadece 2 gün sürdü ve çamur gibiydi. Aklıma kötü kötü şeyler geldi menapoza girdiğimi düşündüm. dr a giderken inşallah menapoz değildir ben kiste razıyım dedim ve 4 cm kistim olduğunu öğrendim. Şimdi de diyorum ki allahım senden gelecek her şeye razıyım. En çok da bebeğe razıyım :) Hamile haberleri moral oluyo gerçekten Allah isteyen herkese nasip etsin. Kese için de endişelenme bence daha erkendir. Hayırlı haberlerini bekliyoruz.
Klomen bende de ayni tepkiyi verdi, kist u bulmalari ve bir an once operasyon yaptirmak onemli bence, ben bir onceki doktoruma hayiflaniyorum 8-9 ay beni bosuna bekletti. Bugun doktor kontrolumuzde kesecigi de gorduk, umarim sende tedavini olup bir an once gebe kalirsin.

Back