Çikolata kisti (Endometriosis) Sebebiyle Hamile kalamayanlarn paylam alan

merhaba kızlar
bende 3 ay önce laporoskopiyle 6 cm lik çik.kistimi aldırdım. aslında 4 aydır korunmuyordm baktım gördüm gelen giden yok bende bi muayene olayım dedim. aman allahım o gün şok oldum.sonra hemen bi prof.a gittim.yumurtalığımı sarmış durumdaydı çok şükür ki kurtardı doktor.sonra hsg çekildim sol tüpüm kapalı sanırım kistin kazığı bana:14: neyse birde üstüne rahmimde perde varmış 10 gün önce de o alındı. yani çok zormuş bu işler.tek tüple normal yolla olursa rabbimin bana mucizesi. bu ay korunmam var sonra sahalara dönüş:17:

Çok geçmiş olsun... Rabbim istesin yeterki bana Dr sağ yumurtalıktan olursa olur sol neredeyse imkansız demişti çok şükür normal yolla oldu darısı başına :34:

Çok geçmiş olsun... Rabbim istesin yeterki bana Dr sağ yumurtalıktan olursa olur sol neredeyse imkansız demişti çok şükür normal yolla oldu darısı başına :34:

çok saol canım bana moral oldu yazın. özel değilse sorabilir miyim?ne kadar süre sonra hamile kaldın? dr.um bana aşılamaya geçelim dedi.bende normal olmaz mı diye sorunca olur ama böyle daha çabuk olur demişti.bende uzun zaman beklemek istemiyorum artık..hayırlısı bakalım.

çok saol canım bana moral oldu yazın. özel değilse sorabilir miyim?ne kadar süre sonra hamile kaldın? dr.um bana aşılamaya geçelim dedi.bende normal olmaz mı diye sorunca olur ama böyle daha çabuk olur demişti.bende uzun zaman beklemek istemiyorum artık..hayırlısı bakalım.

Dr kontrolüne gittim çikolata kistim olduğunu öğrendim eve gelir gelmez soğan suyunu araştırmaya başladım ve 15 gün sabah akşam içtim kist erimedi ama hamile kaldım :52: şükürler olsun Rabb'ime ...

Dr kontrolüne gittim çikolata kistim olduğunu öğrendim eve gelir gelmez soğan suyunu araştırmaya başladım ve 15 gün sabah akşam içtim kist erimedi ama hamile kaldım :52: şükürler olsun Rabb'ime ...

öncelikle bebeğini sağlıkla kucağına al inşallah arkadaşım.benim eltimin de bebeği olmuyor ve o da dün bana soğan suyu içen arkaşının 2 yıl tedaviden sonra bu kürle normal yoldan hamile kaldığını söyledi. demek ki var bir hikmeti soğanın bende deneyeyim bari:23:

öncelikle bebeğini sağlıkla kucağına al inşallah arkadaşım.benim eltimin de bebeği olmuyor ve o da dün bana soğan suyu içen arkaşının 2 yıl tedaviden sonra bu kürle normal yoldan hamile kaldığını söyledi. demek ki var bir hikmeti soğanın bende deneyeyim bari:23:

İnşallah :) teşekkürler... Denemekten zarar çıkmaz inşallah sizde şifa bulur hamile haberiyle müjdelenirsiniz :)))

merhaba arkadaşlar 2 aydır korunmuyoruz tekrar adet olunca doktora gittim.bana sağ ve sol yumurtalığımda çikolata kisti olduğunu söyledi.biri 3 diğeri 6 buçuk cm kadarmış.bu işte uzman iyi bir doktora istanbul da falan gitmemi önerdi.dünden beri dünya başıma yıkıldı adeta.31 yaşındayım.ben sanırdım ki korunma bırakılınca hemen çocuk oluyor.bugün de başka bir doktora gittim oda aynı şeyleri söyledi.dün adetimin 3. günüydü hemen soğan kürüne başladım.ameliyat yumurtalıklara zarar veriyormuş.ne yapmamı öneririsiniz şimdiden teşekkürler...

merhaba arkadaşlar 2 aydır korunmuyoruz tekrar adet olunca doktora gittim.bana sağ ve sol yumurtalığımda çikolata kisti olduğunu söyledi.biri 3 diğeri 6 buçuk cm kadarmış.bu işte uzman iyi bir doktora istanbul da falan gitmemi önerdi.dünden beri dünya başıma yıkıldı adeta.31 yaşındayım.ben sanırdım ki korunma bırakılınca hemen çocuk oluyor.bugün de başka bir doktora gittim oda aynı şeyleri söyledi.dün adetimin 3. günüydü hemen soğan kürüne başladım.ameliyat yumurtalıklara zarar veriyormuş.ne yapmamı öneririsiniz şimdiden teşekkürler...

geçmiş olsun arkadaşım, aynı şeyleri burdaki herkes yaşadı ben aylarca ağlamıştım. neyse artık ne yapacağımıza bakmamız lazım artık benim 4.5*5.5 cm idi soğan suyu kullandım 2 kere 4 ay kadar ve 2.5*3 cm ye düştü çok şükür ama 1 buçuk sene oldu ve hamile kalamadım şimdi tüp bebeğe başladım, tavsiyem çok iyi bir doktor bul vebir an evvel hamile kalmaya çalış Allah yardımcımız olsun ama stres en büyük düşmanımız artık bi kistin olduğunu unut ve bismillah deyip yola çık. inşallah bir an evvel bebeğine kavuşursun.

geçmiş olsun arkadaşım, aynı şeyleri burdaki herkes yaşadı ben aylarca ağlamıştım. neyse artık ne yapacağımıza bakmamız lazım artık benim 4.5*5.5 cm idi soğan suyu kullandım 2 kere 4 ay kadar ve 2.5*3 cm ye düştü çok şükür ama 1 buçuk sene oldu ve hamile kalamadım şimdi tüp bebeğe başladım, tavsiyem çok iyi bir doktor bul vebir an evvel hamile kalmaya çalış Allah yardımcımız olsun ama stres en büyük düşmanımız artık bi kistin olduğunu unut ve bismillah deyip yola çık. inşallah bir an evvel bebeğine kavuşursun.

çok teşekkür ederim şimdi doktordan geliyorum.farklı bir doktora gittim oda aynı şeyleri söyledi.15 karne tatilinde ne olacaksa olmalı.istanbul a gidene kadar doktor araştıracam.soğan kürü bugün 3. günüm dilerim tanrıdan bir süpriz olur da hamile kalırım gitmeme gerek kalmadan.3 gündür ağlamaktan gözlerim şiş birazdan okula gidecem ilk defa böyle kötü oldum.Allah hepimize yardım etsin.

öncelikle hepinize geçmiş olsun.benim kistim 6.5 cm kadardı ve ameliyat oldum arkadaşlar. aslında baska secenegim yoktu neredeyse kaplamıştı yumurtalığımı. dr alabilirm de dedi.neyse ki yumurtalığım kurtuldu,hatta sağlam yumurtalığımdan daha çok yumurta üretiyor:nazar: size tavsiyem bu kistlerden bir an önce kurtulun.ama mutlaka bir profa yaptırın ameliyatınızı.kıyın paraya arkadaşlar.çok hassas bir konu. zaten kistler varken bebeğin tutması çok zor maleseff:50: bende su anda gebelik için uğraşıyorum umarım allah bize de verir bir hayırlı evlat:49:

arkadaşlar çikolata kisti ameliyatından sonra 1-2 yıl sonra hamile kalan o kadar çoookkk kişi var kii rahat olun...umutsuzluk yok rabbim bir sıraya koymuştur elbet..

kızlar çikolata kisti hastasıyım laparoskopi olmuştum.aşılama tutmamıştı bu ay ilk tüp denememiz oldu ve bugün öğrendim hamdolsun milyar kere hamileyim.şaka gibi geliyor ama hamileyim işte :5::5: umudunuzu kesmeyin hemen tüp yaptırın ve sabredin ama acele edin :)))

kızlar çikolata kisti hastasıyım laparoskopi olmuştum.aşılama tutmamıştı bu ay ilk tüp denememiz oldu ve bugün öğrendim hamdolsun milyar kere hamileyim.şaka gibi geliyor ama hamileyim işte :5::5: umudunuzu kesmeyin hemen tüp yaptırın ve sabredin ama acele edin :)))

canım tebrik ederim Allah yüzünü güldürdü umarım böyle devam eder hayırlısıyla bebeğini kucağına da alırsın sağlıcakla.

çok teşekkür ederim şimdi doktordan geliyorum.farklı bir doktora gittim oda aynı şeyleri söyledi.15 karne tatilinde ne olacaksa olmalı.istanbul a gidene kadar doktor araştıracam.soğan kürü bugün 3. günüm dilerim tanrıdan bir süpriz olur da hamile kalırım gitmeme gerek kalmadan.3 gündür ağlamaktan gözlerim şiş birazdan okula gidecem ilk defa böyle kötü oldum.Allah hepimize yardım etsin.

Allah yardımcın olsun arkadaşım, inşallah tedaviye gerek kalmadan olur, çook fazla üzülme ne yap ne et bir yolunu bul ve çok üzülme çünkü bir an evvel moralini düzeltip geleceğe bakmalısın. üzüntü hormonlarımızı çok kötü etkiliyor. ve başka hastalıklara da sebep oluyor benim bu süreçlerde bir de tiroitlerim çalışmamaya başladı hep üzüntü stresten. o yüzden bunu kabullenip bununla hamile kalan arkadaşları görüp hiçbirşeyin sonu olmadığını bilmelisin. inşallah çok beklemeden olur. yeter ki umutlu ol.

selamın aleyküm hanımlar... bende 1 yıldır bebek hasreti cekenlerdenım 1,5 yıllık evlıyım...bende hamıle kalamıyordum.gıtmedıım dr kalmadı hep basıt kıst dendı.enson bi prof dr buldum..saolsun ılk bakısta çıkolata kıstım olduunu anladı ve 29 kasımda laparoskopi amelyatı yaptı..meger 2 tupumde tıkalıymıs ve sag over de 7cm solda 2,5cm çiko. kistim varmıs...yanı hamılelık ımkansızmıs anlayacagınız...amelyatımı oldum sancılarımdan kırtuldum.çok iyi gecmıs amelıyatım ve tamamen temızlemısler rahım ve tupumu...ama bana 3 ay ayda 1 kez göbekten iğne verdi...zalodex yada zoladex ti sanırım vuruldum amelyattan 7gun sonra..hem kıst olusumunu engellemek için hemde oranın beslenmemesı ıçın bi nevi korunma ığnesi ayrıca...bakalım bu ayın 29unda 1 ay olmus olacak amelıyat olalı.ve dr m 3 aysonra kesın kalabılırsın dıye de baya umıtlendırdı benı...allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun...rabbım isteyen herkese gani gani evlatlar versin bana da versin inşaallah...umidimiz kesmemelıyız rabbım ol der olur ...ayrıca 21 gün boyunca günes battıktan sonra günde 7 kez ya musavvir (celli celalihu) çekilirmiş evlat sahıbı olmak için...cıkmadık can dan umut kesılmez...bu da bizim imtanımız ...rabbım sevdiği kuluna dert verırmıs ...nasip olmayan dua dilimizde ikrar olmazdı hanımlar ...ınanmak basarmaktır aslında...allaha emanet olun ...mubarek cuma gunu yüzü suyu hürmetine dualarımızın kabul günahlarımızı affetsin yarabbel alemiyn...

arkadaşlar merhaba benimde 5cm 3 mm kistim var
hamile kalmak istediğim için kontrol amaçlı gitmiştim o gün şok oldum öğreniğim de
doktor laparoskopi olmam gerektiğini söyledi
hamilelik zormuş
kan değerlerime baktıktan sonra 3 ay d.kontrol hapı verdi
burda bu kistle hamile kalanları okudum inşallah benimde mucizem gerçekleşir
1 ay sonra kontrole gidicem inşallah küçülme olmuştur
Allahım hepimize yardım etsin ve bebebeklerimizi kucaklarımıza alalım
çok korkuyorum

merhaba tüp bebek işi zor mu ne kadar zaman istiyor.özel bir merkezde mi yaptırdın.biz de tatilde tedavi için gelmeyi düşünüyoruz eşimle 15 gün yetmez galiba değil mi.ben de öğrendiğim ilk gün 15 gün boyunca soğan kürü uyguladım.adet tarihim yaklaşık olarak 3 ocak.dilerim bir mucize olur.dün netten doktor araştırırken çok ağladım.İstanbul da ART TIP MERKEZİNE ULAŞTIM KİSTLERİ ALMAK İÇİN 8000 tl istiyolar.sizler prof olsun diyorsunuz nereleri önerebilirsiniz.daha ekonomik yapan ve güvenilir bir doktor öneriniz var mı şimdiden teşekkürler...

Son düzenleme:
merhaba kızlar, geçmişinde çikolata kisti olan biriyim, 1 sene doğal yollarla denedik gebeliği olmadı, 2 negatif aşılama sonrası laporoskopi oldum infertilite uzmanına, 8 cm kist çıkarıldı,bir sonraki ayda hamile kaldım çok şükür, bebeğim şimid 1 yaşında, lohusalık sonrası hemen düzenli regl görmeye başladım, 1 yıl oldu şimdilik temizim kist yok ama merak ediyorum ameliyat sonrası tekrar eden varmı aramızda? 2. bebek düşünüyorum 2,3 sene sonra ama sırf bu sebebten hazır kistte yokken gebe kalmakmı lazım diye düşünmeden edemiyorum, ama henüz çocuğum küçük en erken 1 sene sonra düşünebilirim, bu arada bnir dr la görüştüm visanna önerdi, hergün kullanılan bir hormon ilacı, açıkcası durduk yere kullanmakta istemiyorum ne yapmak lazım

merhabalar 2 ay önce çikolata kistim olduğunu öğrendim 5cm büyklüğünde
doğum kontrol hapı kullanıyorum son 2gündür kasığımda uyuşma ve iğne batması gibi batmalar hissediyorum
normalmidir
geçme eğilimi göstermiyor mu acaba moralim çok bozuk
birde sürekli koyu kahve akıntı geliyor ilaçtan dolayı olabilir mi

doğum kontrol hapı kullanıyorum son 2gündür kasığımda uyuşma ve iğne batması gibi batmalar hissediyorum
normalmidir

merhaba ben de geçen ay öğrenmiştim kistlerimi.1 ay boyunca soğan kürü ve bitkisel şeyler uyguladım.dün doktora gittiğimde kistlerim de küçülme olduğunu gördüm.3 cm ye yakın olan 2 cm nin altına düşmüş. 6.5 cm olan ise boyu 5 cm eni de 4 cm ye düşmüş.çok sevindim.normalde şubatta tüp bebek yapmayı düşünüyordum ama vaz geçtik.dr klomen verdi.ameliyatı sakıncalı buluyolar yumurta rezervi ni azaltması yüzünden.yumurtalık takibimi yapacak umarım gelecek ay daha da küçülür.şu an soğan suyu içiyorum:1: ayrıca büyük ihtimalle kistlerini etkiliyordur kasıklarda ağrıya neden olur.ilk soğan suyu içtiğimde kasıklarım 3 gün boyunca adet sancısı gibi ağrımıştı.

Son düzenleme:
normalmidir

merhaba özelden gönderdiğin mesajı okudum.ama özel mesaj yazma hakkım yok.50 mesaj olması gerekliymiş.soğan kürünü 2. kez tekrar uyguluyorum.burda bir aktar 14 bitki karışımı olan saman gibi bi çay verdi hergün tok karnına da onu içtim.türk kahvesi çok içerdim onu bıraktım.yeşilçay ve ada çayı içtim.özel başka birşey yapmadım.ama bugün başka bir dr gittim rahim filmi çekmek için adam moralimi sıfıra düşürüp eve gönderdi beni.zaman kaybetmek istemiyosan bir an önce tüp bebek yap dedi.yada bir an önce ameliyat sonrada ara vermeden tüp bebek yap dedi.

Back