Çıkmazdayım!!!

her bebek kısmetiyle gelse dünyaya sefil çocuklar sefil aileler olmazdı..bu insanı vicdani olarak manevi bir rahatlatma olayından başka bir şey değil... ben kimseye aldır demiyorum beni ilgilendirmez benim başıma böyle birşey gelse ben aldırırım ben aldırırım sen de git aldır demiyorum ben kimseye.sadece iyi düşünülmesi gerektiğini söylüyorum. korunma yöntemini sordum bir cevap alamadım gerçekten korunuyor da hamile kaldıysa evet kısmet böyleymiş ama geri çekilme gibi aslında bir korunma yöntemi olmayıp ama halkımız tarafından korunma yöntemi ilan edilmiş bir yöntemle korunmaya çalışırken ortada bir hamile kalma varsa bu allahın lütfu değil ihmalkarsızlıktır.umarım sağlıkla bebeğinizi kucağınza alırsınız ve sağlıkla büyür..çünkü siz bu bebeği herşeye rağmen istiyorsunuz...

Peki açlıktan ölüyo üzere olsanız gidip bi insanı vurup öldürürmüydünüz.
Zira sizin söylediğinizle aynı şey bu.
Yani çocuğum aç kalıcak diye bi insan çocuğunu mu öldürmeli.
O şuanda bi canlı sizin benim gibi her insan gibi bi CANLI.
Aç kalıcak bahanesiyle gidip yaşamına mı son verilmeli.
Bu aç kalmasından bin kat daha kötü.
Doğduktan sonra aç kalır kalmaz burası imtihan dünyası hominigırtlak yiyip içelim yan gelip yatalım dünyası değil.
Mutluluk da var hüzünde var.
Her insanın sınavı da ayrı yerdendir.
Çook zengin olur bir aile ama çocuk doğduktan sonra iflas ederler çocuk aç büyür.
Bunun garantisimi var ki?
Olacak olanı kimse durduramaz.
Bu nasıl bir düşüncedir ya.
Bu hayatta hiç bişey tesadüf değil.
Ağaçtan düşen yaprağı dahi Allah tayin ederken bi çocuğun dünyaya gelmesi tesadüfmüdür ihmalkarsızlıkmıdır.
Kazayla dünyaya gelen profesörler ihmalkarsızlıktan mı gelmiş dünyaya.
Bize verilenlerin hepsi Allah ın lütfudur.
Öylede kalacak.

Yoruma cevap verme sebebim çok hassas bi konuda konu sahibini kötü yönde etkilemesinden endişe etmem.
Normalde kimsenin yorumuna karışmam ama bu başka bi mesele

Cevap yazan yanımda olan dualarını eksik etmeyen bütün arkadaşlara binlerce kez teşekkür ederim lütfen eksik etmeyin dualarınızı.Eşimin iş yeri haciz edilmeden önce sigortalıydım oradan.haciz olmadan bi kaç ay öncesinde ödememeye başladı eşim sigortayı.sanırım 5 ay kadar olmuştur.

Eşimin üzerine açılmış olan sadece bir davadan hapse girme ihtimali var o da eşim borcunu ..... tarihte ödeyeceğine dair kağıt imzalamış.Ödeyemediği için adam mahkemeye gitmiş.ve o davada eşim sanık olarak yargılanacak.

Kızlar lc waikiki ye part time olarak iş başvurusunda bulunmuştum dün aradılar bugün 3 te çağırdılar.Hayırlısıysa İnşaallah olsun dua edin.Hamile olduğumu söylesem işe alırlar mı sizce?

Allah yardımcın olsun cnm. Tabi ki söyle hamile olduğunu, dürüst olmakta fayda var. Zaten eleman sirkülasyonu fazla olur oralarda, itiraz edeceklerini sanmam.

Cnm işin hayırlı olsun inşallah.
Lc waikiki de arkadaşım part time çalışıyordu şimdide başka bi şehirde okul kazandı. ona rağmen bırakmadılar arkadaşımı o şehirdeki waikikiye tayin ettiler:)
Yani elemanlarına çok iyiler ve part olmasına rağmen maaşı da güzel.
İnşallah çok güzel olur senin için.
Allah yardımcın olsun.

Son düzenleme:
her bebek kısmetiyle gelse dünyaya sefil çocuklar sefil aileler olmazdı..bu insanı vicdani olarak manevi bir rahatlatma olayından başka bir şey değil... ben kimseye aldır demiyorum beni ilgilendirmez benim başıma böyle birşey gelse ben aldırırım ben aldırırım sen de git aldır demiyorum ben kimseye.sadece iyi düşünülmesi gerektiğini söylüyorum. korunma yöntemini sordum bir cevap alamadım gerçekten korunuyor da hamile kaldıysa evet kısmet böyleymiş ama geri çekilme gibi aslında bir korunma yöntemi olmayıp ama halkımız tarafından korunma yöntemi ilan edilmiş bir yöntemle korunmaya çalışırken ortada bir hamile kalma varsa bu allahın lütfu değil ihmalkarsızlıktır.umarım sağlıkla bebeğinizi kucağınza alırsınız ve sağlıkla büyür..çünkü siz bu bebeği herşeye rağmen istiyorsunuz...

Canım eşim korunuyordu.Bu kadar zaman korunduk olmadı.Tamda bu zamanda oldu.Bu bence Allahın bir lutfudur ki böyle olmasaydı bile hangi bebek öldürülmeyi hakeder.O na sorsak belki herşeye rağmen yaşamayı tercih edecek.Bende bu bebeği hissetmeden önce belki hamile kalsam aldırırım diye düşünebilirdim ama içimde hissettiğim andan itibaren aklımın ucundan geçirmedim.Evet çok zor bi sınav bekliyor beni ama bebeğim için sürünmeyi ona kıymaya binlerce kez tercih ediyorum.

Allah yardımcın olsun cnm. Tabi ki söyle hamile olduğunu, dürüst olmakta fayda var. Zaten eleman sirkülasyonu fazla olur oralarda, itiraz edeceklerini sanmam.

Canım aslında üni.mezunuyum ama geçici bi iş benim için daha iyi olacak gibi önümüzdeki 3-4 ay için.Satış danışmanı olarak 10 dan fazla yere başvurdum ve hamile olduğumu söyledim hiç biri işe almadı.:(

bebeğinin hayırlı olsun, inş. sağlıkla kucağına alırsın.

eğer yanlışım yoksa 1-2 sene önce sağlık ocaklarına misafir hasta olarak gidebiliyordun, bence bir araştır belki hala vardır öyle bir uygulama.

borçlarınız içinde Allah kolaylık versin.

lütfen bu yorumumu içten ve samimiyetimle yazdıgımı bil senı hıc görmedim bilmiyorum tanımıyorum ama bu cuma günü hürmetine yazdıklarını okuyunca yorum yapmak istedim.. RABBIM SABIR VERSIN ÖNCE ZOR ZAMANLAR GECIRIYORSUN bebegın hayırlı olsun ınsallah ama üzülme RABBIM belkıde sana onu tam zamanında verdi senın ıyılıgın ıcın verdi.. benımde tanıdıgım biri var bı abım eşide ablam olurdu yanı yakındık aynı soyadındandık kızken evlendıler sac tüccariydı o abi battı milyarlık borclara girdi ve hala kaçak yasıyor ama battıkdan bır sene sonra eşi 2. cocuguna hamıleydı ve dogdu yavrum masallah onunla beraber cogu sıkıntısı kalktı ve zamanla hersey yoluna oturdu basta cok sıkıntı cektı borc yuzunden ödemedı ödeyecek gucu yoktu elınde avcunda neyı varsa gitti ama zaman herseyı sardı sarmaladı EŞİN VE SEN ALLAHA SIGININ emın ol en buyuk kapı ve cıkar yol O. TEK YARDIMCINIZ O. eşim kaza gecırdı bugunlerde sucsuz ama vijdanı rahat değil evımızde ama gönlü hep o kaza yerınde RABBIME SIGINDIM BANA YARDIMCI OLAN O BİR İNSAN BİR INSANA BIR IKIGUN DESTEK OLUR AMA RABBIM HER NEFESIMIZDE BİZİMLE.. ve bebegın hakkında ne düşünüyorsun bilmiyorum ama aldır dıyemem oda bence sana ve eşine bır mucıze ve sınav insallah sabır ve saglıkla atlatırsınız.

Bebeğimi öğrenmeden önce önce inan ne durumda olduğumuz önemli değildi.Gideceği yere kadar gider diyordum herşey.Çok seviniyorum bebeğime ama ondan şimdiden binlerce kez özür diledim anne olarak bu kadar kötü bi durumda olduğumdan.Ama her bebek annesini seçermiş o da beni seçti.bişey sormak istiyorum.ilk doktor kontrolünde tahliller felan ne kadar tuttu bilgi verebilirmisn?

Cevap yazan yanımda olan dualarını eksik etmeyen bütün arkadaşlara binlerce kez teşekkür ederim lütfen eksik etmeyin dualarınızı.Eşimin iş yeri haciz edilmeden önce sigortalıydım oradan.haciz olmadan bi kaç ay öncesinde ödememeye başladı eşim sigortayı.sanırım 5 ay kadar olmuştur.

Eşimin üzerine açılmış olan sadece bir davadan hapse girme ihtimali var o da eşim borcunu ..... tarihte ödeyeceğine dair kağıt imzalamış.Ödeyemediği için adam mahkemeye gitmiş.ve o davada eşim sanık olarak yargılanacak.

Kızlar lc waikiki ye part time olarak iş başvurusunda bulunmuştum dün aradılar bugün 3 te çağırdılar.Hayırlısıysa İnşaallah olsun dua edin.Hamile olduğumu söylesem işe alırlar mı sizce?

cnm bnm. Rabbim yardımcın olsun:16::16: kesinlikle bebek kısmetiyle gelir. tabii ki üzülüyorsun ama kendini topla ve güçlü bir anne ol. bebişin hepsini hissediyor çünkü.
o sana can yoldaşı olacak inşallah. hamile olduğunu söylemelisin etik olarak:34:
ayrıca devlet hastanelinde testler ücretsiz. muayene ücreti var. belki yeni kanuna göre almayabilirler bile. en yakın devlet hastanesine gidip bir sorarsın.
Çevrendekilerin söylediği olumsuz şeylere kulak asma.sanki iyi gününüzde çok mu yanındalardı??? hele hele eşinin tarafını hiiiiççççç takma.mümkünse görüşme bile. mesafeli ol.senin enerjini daha çok düşürmelerine izin verme.
eşin de iyi kötü bir iş bulsun. mahkeme olsa bile iş bulduğunu, borçlarının da taksitlendirilmesini istediğini söyler.
Çok büyük bir sınavdasınız eşinle beraber.Dualarla ve güçlü inancınla inşallah bu sınavı geçeceksiniz.

Son düzenleme:
durumunuz gerçekten zor Allah sabırlar versin.
bütün arkadaşlar söylenecekleri söylemişler zaten. doğru yoldasınız. her umutsuzluğun bir umudu vardır. o bebek dünyaya gelince herşey düzelecek. bi tanıdığım var aynı durumdayken bebeği dünyaya geldiğinde herşey yoluna girmişti.
sabredin, moralinizi bebeğinizin sağlığı için iyi tutmaya çalışın. o doğduğunda herşey düzelicek emin olun.

bebeğin kısmetiyle gelir inşallah.üzülmemeye çalış hayatta her şeyin muhakkak bir çaresi vardır...

Herkese meraba,
Kızlar desteklerinize ve moral vermenize çok ihtiyacım var var.

Eşimle korunuyorduk fakat 13 nisanda hamile olduğu öğrendim.İyi hoş diyebilirsiniz fakat o kadar zor durumdayım ki bana biraz akıl verin.Eşimin işleri 7-8
ay öncesinde kötü gitmeye başladı ve sonunda iflas etti.Hayatımız boyunca çalışsak ödeyemeyeceğimiz kadar borcumuz var.Eşimin telefonları hiç susmuyor alacaklılar sürekli arıyor tehditler savuruyor.Borçlar yüzünden eşimin üzerine açılmış 10 u aşkın dava var.Evimizin eşyalarını bile sattık.Bulaşık makinemi bile sattık.En son alyansımı bile sattım.Ailemin de durumu çok iyi değil ama ellerinden gelen yardımı yapmaya çalışıyolar.Allah razı olsun.Eşimin ailesi bu çok zor dönemimizde bile 5 kuruş yardım etmedi ama önceki konularımı bilenler bilir durumumuz iyiyken eşimi sonuna kadar sömürdüler.Eşimin annesinin tarlaları yazlıkları var durumları kötü değil bu arada.Hamile olduğumu eşim onlara sölediği halde hiç kimse kayınvalidem dahil kimse arayıp bi tebrik etmedi beni.Ki şimdiye kadar ufacık bi saygısızlığım olmamıştır.Daha doktora bile gidemedik bebeğim nasıl sağlıklımı kaç haftalık bunu bile bilmiyoruz.Eşime artık evime gelmesinler kimseyi istemiyorum dedim.

Sürekli ağlıyorum daha şimdi bile doktora gidiemiyorum bebeğimin ihtiyaçlarını nasıl karşılıcam diye.Aldırmayı aklımdan bile geçirmedim.O Allahtan bi lütuf.İş aramaya başladım ama ne kadar katkı sağlayabilirmki kaç ay çalışabilirim bilmiyorum.Eşimin her an hapse girme ihtimali var ne olur bana biraz moral verin.Allah şimdiden razı olsun.
Çok zor durumdasın farkındayım fakat bebek kısmetıyle gelir demişler ilk işin bır doktora gitmek olsun yardım alacagın biri yok mu ? İstanbul da mısın istanbuldaysan istanbulun neresındesın ? eger buradaysan seni doktora götürebilirim sakın yanlıs anlama lütfen en azından bebeğini gör diye söyluyorum yanlıs anlasılmak istemem istersen mesaj at ıstanbuldaysan birlikte doktora gıdebılıriz senınle tabıkı benım durumumda belli daha fazla yardımcı olamam ama gormus olursun eger tamam dersen yaparız lutfen kendını yıpratma bebegın hıssedıyor bunu

durumunuz gerçekten zor Allah sabırlar versin.
bütün arkadaşlar söylenecekleri söylemişler zaten. doğru yoldasınız. her umutsuzluğun bir umudu vardır. o bebek dünyaya gelince herşey düzelecek. bi tanıdığım var aynı durumdayken bebeği dünyaya geldiğinde herşey yoluna girmişti.
sabredin, moralinizi bebeğinizin sağlığı için iyi tutmaya çalışın. o doğduğunda herşey düzelicek emin olun.

Çok saolun o kadar rahatlattınız ki içimi bana cesaret verdiniz.İnanın kimsem yok bunları konuşacağım.Allah kimseyi düşürmesin bu duruma.Amin.

Çok zor durumdasın farkındayım fakat bebek kısmetıyle gelir demişler ilk işin bır doktora gitmek olsun yardım alacagın biri yok mu ? İstanbul da mısın istanbuldaysan istanbulun neresındesın ? eger buradaysan seni doktora götürebilirim sakın yanlıs anlama lütfen en azından bebeğini gör diye söyluyorum yanlıs anlasılmak istemem istersen mesaj at ıstanbuldaysan birlikte doktora gıdebılıriz senınle tabıkı benım durumumda belli daha fazla yardımcı olamam ama gormus olursun eger tamam dersen yaparız lutfen kendını yıpratma bebegın hıssedıyor bunu

Cnım çok teşekkür ederim.Ne desem az Allah yüce gönüllülüğünün karşılığı kat be kat versin.Düşünmen bile yeter.Devlet hastaneleri ücretsizmiş sanırım.Onu bi araştıracağım.Manevi olarak yanımda olmanız o kadar güç veriyor ki çok saolun.

Cnım çok teşekkür ederim.Ne desem az Allah yüce gönüllülüğünün karşılığı kat be kat versin.Düşünmen bile yeter.Devlet hastaneleri ücretsizmiş sanırım.Onu bi araştıracağım.Manevi olarak yanımda olmanız o kadar güç veriyor ki çok saolun.

Amin cümlemize tatlım . Seni tanımasamda yanındayım unutma bunu sakın . durumum belli cok yuksek seyler yapamam yıne soyluyorum sen arastır tabı ama bende seni götürebilirim dikkat et kendine üzme sakın bebişimiz var o göbüşte hadi gül azcıkkk

Amin cümlemize tatlım . Seni tanımasamda yanındayım unutma bunu sakın . durumum belli cok yuksek seyler yapamam yıne soyluyorum sen arastır tabı ama bende seni götürebilirim dikkat et kendine üzme sakın bebişimiz var o göbüşte hadi gül azcıkkk

canım bi gülüyorum bi ağlıyorum zaten ne karmaşık duyguymuş annelik :)

Peki açlıktan ölüyo üzere olsanız gidip bi insanı vurup öldürürmüydünüz.
Zira sizin söylediğinizle aynı şey bu.
Yani çocuğum aç kalıcak diye bi insan çocuğunu mu öldürmeli.
O şuanda bi canlı sizin benim gibi her insan gibi bi CANLI.
Aç kalıcak bahanesiyle gidip yaşamına mı son verilmeli.
Bu aç kalmasından bin kat daha kötü.
Doğduktan sonra aç kalır kalmaz burası imtihan dünyası hominigırtlak yiyip içelim yan gelip yatalım dünyası değil.
Mutluluk da var hüzünde var.
Her insanın sınavı da ayrı yerdendir.
Çook zengin olur bir aile ama çocuk doğduktan sonra iflas ederler çocuk aç büyür.
Bunun garantisimi var ki?
Olacak olanı kimse durduramaz.
Bu nasıl bir düşüncedir ya.
Bu hayatta hiç bişey tesadüf değil.
Ağaçtan düşen yaprağı dahi Allah tayin ederken bi çocuğun dünyaya gelmesi tesadüfmüdür ihmalkarsızlıkmıdır.
Kazayla dünyaya gelen profesörler ihmalkarsızlıktan mı gelmiş dünyaya.
Bize verilenlerin hepsi Allah ın lütfudur.
Öylede kalacak.

Yoruma cevap verme sebebim çok hassas bi konuda konu sahibini kötü yönde etkilemesinden endişe etmem.
Normalde kimsenin yorumuna karışmam ama bu başka bi mesele

harikasın sen ya negüzel şeyler yazmışsın helal olsun sana canım benim...

Back