Çıkmazdayım!!!

Herkese meraba,
Kızlar desteklerinize ve moral vermenize çok ihtiyacım var var.

Eşimle korunuyorduk fakat 13 nisanda hamile olduğu öğrendim.İyi hoş diyebilirsiniz fakat o kadar zor durumdayım ki bana biraz akıl verin.Eşimin işleri 7-8
ay öncesinde kötü gitmeye başladı ve sonunda iflas etti.Hayatımız boyunca çalışsak ödeyemeyeceğimiz kadar borcumuz var.Eşimin telefonları hiç susmuyor alacaklılar sürekli arıyor tehditler savuruyor.Borçlar yüzünden eşimin üzerine açılmış 10 u aşkın dava var.Evimizin eşyalarını bile sattık.Bulaşık makinemi bile sattık.En son alyansımı bile sattım.Ailemin de durumu çok iyi değil ama ellerinden gelen yardımı yapmaya çalışıyolar.Allah razı olsun.Eşimin ailesi bu çok zor dönemimizde bile 5 kuruş yardım etmedi ama önceki konularımı bilenler bilir durumumuz iyiyken eşimi sonuna kadar sömürdüler.Eşimin annesinin tarlaları yazlıkları var durumları kötü değil bu arada.Hamile olduğumu eşim onlara sölediği halde hiç kimse kayınvalidem dahil kimse arayıp bi tebrik etmedi beni.Ki şimdiye kadar ufacık bi saygısızlığım olmamıştır.Daha doktora bile gidemedik bebeğim nasıl sağlıklımı kaç haftalık bunu bile bilmiyoruz.Eşime artık evime gelmesinler kimseyi istemiyorum dedim.

Sürekli ağlıyorum daha şimdi bile doktora gidiemiyorum bebeğimin ihtiyaçlarını nasıl karşılıcam diye.Aldırmayı aklımdan bile geçirmedim.O Allahtan bi lütuf.İş aramaya başladım ama ne kadar katkı sağlayabilirmki kaç ay çalışabilirim bilmiyorum.Eşimin her an hapse girme ihtimali var ne olur bana biraz moral verin.Allah şimdiden razı olsun.
cnaım bende hamıle klmadan ocne eımın ıs yerı maas odemıyordur cok zor durumdaydık sonr ahamıle kaldıgımı ogrendım ve esım super bır ıse gectı maası hemen odenen olanakalrı cok ıyı hatta butun dagım masraflaırmı ve aılnın saglık durumalrını karsılıyor o kadar rahatkı ve ınana derler ya nasıbıyle gelıyor belkıde bu bebek sızın ıcınde oldugunuz durumu duzeltecek hıc uzulmenerdesın sen ankaradaysan bıde cınsıyet bellıyse ben sana verrım bebek esyalarını hepsı cok yenı ve kalıtelı cok gıyemıyor sakın uzulme sen uzulursen cocuk cok sorunlu oluyor dogunca hısedıyor yavru sakın aglama cıkar bır care

Sakin yalnis bir sey yapma.her cocuk kendi rizkiyla gelir.bunu asala unutma.Rabbim bir bebek veriyorsa rizkinida veriyor.

sakın cocgu aldırma benım ablam aldırdı onun ıkılerı 1 yasıdnayken yıne hamıle kalmıstı su an esske akdar pısman remen katıl oluyorsun sakın sakın sıze ugur getırcek o bebek

cnaım bende hamıle klmadan ocne eımın ıs yerı maas odemıyordur cok zor durumdaydık sonr ahamıle kaldıgımı ogrendım ve esım super bır ıse gectı maası hemen odenen olanakalrı cok ıyı hatta butun dagım masraflaırmı ve aılnın saglık durumalrını karsılıyor o kadar rahatkı ve ınana derler ya nasıbıyle gelıyor belkıde bu bebek sızın ıcınde oldugunuz durumu duzeltecek hıc uzulmenerdesın sen ankaradaysan bıde cınsıyet bellıyse ben sana verrım bebek esyalarını hepsı cok yenı ve kalıtelı cok gıyemıyor sakın uzulme sen uzulursen cocuk cok sorunlu oluyor dogunca hısedıyor yavru sakın aglama cıkar bır care

çok saol cnm.Daha doktora bile gidemedik tahminim bi buçuk aylık felandır.istanbuldayım düşünmen bile yeter çok teşekkür ederim.

sorun degıl sen yeterkı dogur kargoya verrım uzulme ınan cocuk etkılenıyor bı arkadasımın cok sorunluydu hamılelgı cocuk cok sınırlı su an dr demıskı hamılelıgın nasıldı dıye benımkıde habıre guluyor benım oglumun kısmetıne babasına bedellı bıle cıktı daha ne dıyım cok kısmetlı velet

sorun degıl sen yeterkı dogur kargoya verrım uzulme ınan cocuk etkılenıyor bı arkadasımın cok sorunluydu hamılelgı cocuk cok sınırlı su an dr demıskı hamılelıgın nasıldı dıye benımkıde habıre guluyor benım oglumun kısmetıne babasına bedellı bıle cıktı daha ne dıyım cok kısmetlı velet

çok saol cnm.Üzülmemeye çalışıyorum elimden geldiğince eşimin de bebeği çok istemesi ve çok mutlu oluşu beni biraz cesaretlendiriyor.İNŞAALLAH ömür boyu kısmetli olur şansı bahtı açık olur oğlunun

hangi korunma yöntemiyle korunuyordunuz ki hamile kaldınız?
evet çocuk rızkıyla gelir ama inşallah öyle gelir bir de gelmezse ne olacak..bezi bilmem nesi doktoru osu busu karşılayabilecekmisiniz tüm masrafları?aldırın demiyorum ama çok zor bir karar..zaten elinizde avucunuzda birşey kalmamış psikolojinizi tahmin bile edemiyorum o psikoloji ile hamilelik geçirip bir bebek bakabilecek durumda mısınız?biz iflas ettiğimizde hergün evde sinir krizleri geçiriliyordu işin maddi boyutunu geçtim bir de böyle manevi boyutu var bence...

canım benim eminim ki iyi niyetle yazdın bunları çünkü hayatın gerçekleri bunlar doğru sölüyorsun doktoru osu busu ama bböle düşünme canım benim her ne olursa olsun aldırmak cinayettir sen farkında olmadan aldır diyorsun bu yorumunda yanlış fikir veriyorsun birgün sende böle olabilirsin aldıracakmsın sakın canım sakın o sürprizlerle gelir inan bana

Bebeğimi öğrenmeden önce önce inan ne durumda olduğumuz önemli değildi.Gideceği yere kadar gider diyordum herşey.Çok seviniyorum bebeğime ama ondan şimdiden binlerce kez özür diledim anne olarak bu kadar kötü bi durumda olduğumdan.Ama her bebek annesini seçermiş o da beni seçti.bişey sormak istiyorum.ilk doktor kontrolünde tahliller felan ne kadar tuttu bilgi verebilirmisn?

canım özele gidiyorum ama eşimden sigortam var çalışmıyorum sigorta olduğu için 30 lira muayene, tahlilleri devlette yaptırıyorum ücretsiz oluyorum ama ben 2 li testi yaptırmadığım için doktor 4 lü istedi dörtlü testi özelde 70 liraya yaptırdım ama 3 lü yü yaptırırsın devlette yaptırrırsan ücretsiz sigortan yokmu canım senin?yoksa araştırabilirim kayınvalidem ebe ona sorabilirim...

zor bir durum ama umudunu asla yitirme Allah büyük mutlaka bir çıkış yolu gösterecektir sen yeter ki bol bol dua et bebeğinde Allahın lütfü sana rızkı bol olur inşallah canım:31:

öncelikle allah yardımcın olsun.ben önceden karşıydım inanmıyordum rızkını allah veriyor gerçekten.imkanlar sunuyor inan bana.devlet hastanesine gitmeni öneririm.bi şekilde daha ucuz olur.özeller daha çok nasıl para alırım olayına bakıyorlar.(ben özele gidiyordum.bu son ay tesadüf ssk da çalışan bir doğum dr.uyla tanıştım.ssk ya gidiyorum.gayette güzel ilgilendiler valla.) ikili testi yaptırmak mecburi değil bana göre.ben yaptırmadım.zaten eminde olamıyorlar.emin olmak için su alıyorlar oda bebeğe zarar verio zaten.düşük olabilio.yinede aklına girmiim ama.sen annelik yoluna başkoy.allah sana kapılar açacaktır.hamile duası kabul olur.sen üzülme.

öncelikle geçmişolsun başınıza gelenler gerçekten çok üzücü
ama siz okadar korunuyorken bu bebeğin olması belki de çok farklı şeylerin başlangıcıdır
evet şuan çıkmazdasın kapana kısılmış gibisin ama bu çıkmazda allah sana bir melek göndermiş
elbet de rızkıyla gelir üzülme ve sakın kıyma bebeğine
allah yardımcınız olsun........

Kızlar o kadar daralmış durumdaym ki boğulacak gibi oluyorum.Bebeğimden vazgeçemem eşimin abisinin bile nasıl bakcaksın bakamasın çocuğa demesi o kadar koyuyoki insana aldırın demeye getiriyolar.oysa ki eşim abisinin çocuklarının bütün ihtiyaçlarını karşılardı.Her sıkıştıklarında paraları olsa bile çocuklarını öne atarak para koparmaya çalışırlardı.Bu o kadar can yakıcı ki..

düşenin dostu olmaz derler ya işte böyle siz kimseyi kafanıza takmayın inanın ALLAh yar ve yardımcınz olsun dualarımz sizinle

birçok arkadaşım gibi bende bebeğin size allah tarafından gönderilmiş bir lütuf olacağını düşünüyorum.çok geçmiş olsun diliyorum.allah a olan inancınızı asla yitirmeyin.size moralinizin düzelmesi için yaşanmış bir olay anlatmak isterim.
teyzemler bundan bi 25 yıl öncesinde çok fakirlermiş öyleki.evlenmişler kayınvalide yanına gitmişler.ama kayınvalide teyzemin halası olduğu halde istememiş 4 ay sonra evden kovmuş öz oğluyla yeğeni olan gelinini.tuvaleti bile olmayan bi gecekondu bulmuşlar zar zor orda burda çalışmışlar ve sen gibi bi gün hamile olduğnu öğrenmiş.belkide senin aklından geçenler onunda aklından geçmiştir.bu sefaletin içine birde masummu dünyaya getiricem vs. diye .bu arada doktorlar demiş sizin asla çocuğunuz olmaz doğuştan rahmin yapışık diye.ama allah büyük işte bebeğin gelmesiyle 3-5 sene geçtikten sonra yavaş yavaş işleri düzeldi ufak bi işyeri bile açtılar v.s.sonra ikiniciye bi bebekleri daha oldu.şimdi türkiyenin büyük şehirlerinden birinde çok tanınmış bir iş adamı eniştem.evlerin arabaların hesabı yok.
demek istediğm illa sizde öle olucaksınız diye bişey yok ama şu bi gerçekki allah ım derdi veriyosa sabreden kuluna dermanınıda er geç verecektir.asla ümidini ve allaha olan inancını yitirme.

yuce yaradan bır kapıyı kapatırsa dıgerını acar, bu cocukta korundugun halde geldıyse, o kapının anahtarıdır dıye dusunuyorum. sakın aldırmayı dusunme, hersey hale yola gelır. RABBIM herseyı olçüp tartıp ınsanın basına getırır ,ve malesefkı en buyuk kazıklar, bu durumlarda önce yakınlardan yenir..

Çok geçmiş olsun kardeşim.gerçektende gelen rızkıyla gelir.umarım biranönce sıkıntılarınızdan kurtulursunuz.Herşey Allah'tan.Ne mutlu sana ki para varken Allah'ı unutup sıkıntıda hatırlayanlardan değilsin.Bebeğiniz yüzüsuyu hürmetine geniş rızık kapılarınız açılsın inşallah.

canm uzulme lutfen sadece ALLAHA tevekkul et belkıde suanda yasadıkların bı sınav sonunda ıstedıklerın olucak ole dusun.Benımde 14aylık bı kızım var eger sorun bez vs ben elımden geldıgınce yardımcı olurum cınsıyetı bellı oluncada kız olursa kızımın kullanmadıgı bı dolu seyı var sevee sevede yollarım.devlet hast.5-10tl cıvarı bı muayne ucretı alıyo orda kadın dogumdan bebısın hakkında bılgı alabılırsın.eger esının ssk,veya emeklı sandıgı varsa ozel hasta muayne ucretıde 12+30 yanı toplamda 40-50tl cıvarı ama devlet hast halledersın cnm cokda guzel bakıyolar ınan ben bazen sıgortam olmasına ragmen ozel hast gıtmıyorum.dedıgım gıbı elımden ne gelıyosa yardımcı olurum.sen bol bol dua et olurmu?

canım aldırmayı aklının ucundan bile geçirmeyişini takdir ediyorum.maaşallah sana.Allah gönlüne göre versin,bebeğin de rızkıyla gelsin inşallah.:16:canım Allah yar ve yardımcın olsun.

Evrem, bu kadar olumsuzluklar üzerine gelen o umudunuz size hayır getirir inşaallah.

Işığınız yolda, belli ki az zaman kalmış bu sıkıntılara.

Yeter ki isyan etme, zor ama azıcık daha sabret, bitecek bu sıkıntılı günler.

Allah yardımcınız olsun.. Hayırla alırsınız inşaallah kucağınıza.

Allah yardımcınız olsun canım inşallah hemen umulmadık bir kapınız açılır kurtulursunuz...rızık korkusuyla evlatlarınızı öldürmeyin buyuruyor Allah Kur'an da ...inşallah düzelir durumunuz seni çok iyi anlıyorum biz de başakaları yüzünden durduk yere kötü duruma düştük üstelik yeni yeni hamileyken başımıza geldi ...Allah ım günahsız tertemiz sabilerimizin Peygamber efendimiz sav in hatırına yüzümüze bakar dilerim Rabbimin izniyle güzel günlere uyanırız...

Back