Günlerden bir gün gerçekten zengin bir baba oğlunu yakın bir köye götürdü. Bu yolculuğun tek amacı vardı, insanların ne kadar fakir olabileceklerini oğluna göstermek. Çok fakir bir ailenin çiftliğinde bir gece ve gün geçirdiler.
Yolculuktan dönüşlerinde baba oğluna sordu,
"İnsanların ne kadar fakir olabildiklerini gördün... mü?"
"Evet!"
"Ne öğrendin peki?"
Oğlu cevap verdi,
"Şunu gördüm: bizim evde bir köpeğimiz var, onlarınsa dört. Bizim bahçenin ortasına kadar uzanan bir havuzumuz var, onlarınsa sonu olmayan bir dereleri. Bizim bahçemizde ithal lambalar var, onlarınsa yıldızları. Bizim görüş alanımız ön avluya kadar, onlarsa bütün bir ufku görüyorlar."
Oğlu sözünü bitirdiğinde babası söyleyecek bir şey bulamadı. Oğlu ekledi,
"Teşekkür ederim baba, ne kadar fakir olduğumuzu gösterdiğin için!"
bu gün bu yazıyı okudum ve paylaşmak istedim..
Allah yardımcın olsun canım, bir gün bu sıkıntılarda geçer. en azından birbirinize sahipsiniz. eşinede destek ol, onun durumu çok daha kötü. o çok daha büyük bir çıkmazın içinde, işleri kötü, ailesinden destek yok, baba olacak. her şeyden önce bir babanın evladının ihtiyaçlarını karşılayamayacak olması düşüncesi bile bi erkeği yıkar. sen ona sarıl, yarının neler getireceği belli olmaz. başında bi çatı varsa ve karnın doyuyorsa şükret haline. beterin beteri var, kimbilir belkide senin yerinde olmak isteğen kaç kişi vardır. (mesela hiç anne olamayacak bir kadın, senin borç yükünü seve seve sırtında taşıyacak)
Yolculuktan dönüşlerinde baba oğluna sordu,
"İnsanların ne kadar fakir olabildiklerini gördün... mü?"
"Evet!"
"Ne öğrendin peki?"
Oğlu cevap verdi,
"Şunu gördüm: bizim evde bir köpeğimiz var, onlarınsa dört. Bizim bahçenin ortasına kadar uzanan bir havuzumuz var, onlarınsa sonu olmayan bir dereleri. Bizim bahçemizde ithal lambalar var, onlarınsa yıldızları. Bizim görüş alanımız ön avluya kadar, onlarsa bütün bir ufku görüyorlar."
Oğlu sözünü bitirdiğinde babası söyleyecek bir şey bulamadı. Oğlu ekledi,
"Teşekkür ederim baba, ne kadar fakir olduğumuzu gösterdiğin için!"
bu gün bu yazıyı okudum ve paylaşmak istedim..
Allah yardımcın olsun canım, bir gün bu sıkıntılarda geçer. en azından birbirinize sahipsiniz. eşinede destek ol, onun durumu çok daha kötü. o çok daha büyük bir çıkmazın içinde, işleri kötü, ailesinden destek yok, baba olacak. her şeyden önce bir babanın evladının ihtiyaçlarını karşılayamayacak olması düşüncesi bile bi erkeği yıkar. sen ona sarıl, yarının neler getireceği belli olmaz. başında bi çatı varsa ve karnın doyuyorsa şükret haline. beterin beteri var, kimbilir belkide senin yerinde olmak isteğen kaç kişi vardır. (mesela hiç anne olamayacak bir kadın, senin borç yükünü seve seve sırtında taşıyacak)
Son düzenleme: