Çıkmazdayım!!!

Günlerden bir gün gerçekten zengin bir baba oğlunu yakın bir köye götürdü. Bu yolculuğun tek amacı vardı, insanların ne kadar fakir olabileceklerini oğluna göstermek. Çok fakir bir ailenin çiftliğinde bir gece ve gün geçirdiler.

Yolculuktan dönüşlerinde baba oğluna sordu,

"İnsanların ne kadar fakir olabildiklerini gördün... mü?"

"Evet!"

"Ne öğrendin peki?"

Oğlu cevap verdi,

"Şunu gördüm: bizim evde bir köpeğimiz var, onlarınsa dört. Bizim bahçenin ortasına kadar uzanan bir havuzumuz var, onlarınsa sonu olmayan bir dereleri. Bizim bahçemizde ithal lambalar var, onlarınsa yıldızları. Bizim görüş alanımız ön avluya kadar, onlarsa bütün bir ufku görüyorlar."

Oğlu sözünü bitirdiğinde babası söyleyecek bir şey bulamadı. Oğlu ekledi,

"Teşekkür ederim baba, ne kadar fakir olduğumuzu gösterdiğin için!"

bu gün bu yazıyı okudum ve paylaşmak istedim..

Allah yardımcın olsun canım, bir gün bu sıkıntılarda geçer. en azından birbirinize sahipsiniz. eşinede destek ol, onun durumu çok daha kötü. o çok daha büyük bir çıkmazın içinde, işleri kötü, ailesinden destek yok, baba olacak. her şeyden önce bir babanın evladının ihtiyaçlarını karşılayamayacak olması düşüncesi bile bi erkeği yıkar. sen ona sarıl, yarının neler getireceği belli olmaz. başında bi çatı varsa ve karnın doyuyorsa şükret haline. beterin beteri var, kimbilir belkide senin yerinde olmak isteğen kaç kişi vardır. (mesela hiç anne olamayacak bir kadın, senin borç yükünü seve seve sırtında taşıyacak)

Son düzenleme:
Ben bebeklerin rizkiyla dunyaya geldiklerine inananlardanim. Allahin yardimi sonsuz oluyor gercekten. cocugunu aldiranada niye aldiriyorsun ne bicim insansin vs soyle boyle diyenlerden degilim. Cunku bir yuvanin icinde neler yasaniyor sadece aile biliyor.

İnandigim sey hicbir anne babanin mutlu huzurlu bir yuva ortamini dunyaya gelmek isteyen bebeklerinden esirgemeyecegidir.

Eger inanciniz varsa hem esiniz hem bebegininz icin dua edin savasin derim. Buda sizin icin bir imtihan. İnsallah zaferle cikacaginiz olanlardan.

Cnm her zoruluğun ardında karanlığın içinden sızan bi ışık vardır hiç merak etme.
İnsanların sınav süreci var sende o sınav sürecindesin.
o bebeği Allah size verirken nasıl ve neyle yetişeceğini sizden daha iyi bilerek veriyo.
Onun rızkını, sizin yiyecek ekmeğiniz olmasa bile Rabbim verir.
Bebek konusunda senin hiç sıkıntın olmasın oyönden..
Diğer taraftan da bunların biraz sabırla atlatılacağına inanıyorum.
Güzel günler sizi bekliyo Allah ın izniyle duanı eksik etme.
Yardımların en güzeli O'ndan gelendir.
Her yardım istediğinde kapının çaldığını görüceksin :16:

Son düzenleme:
Günlerden bir gün gerçekten zengin bir baba oğlunu yakın bir köye götürdü. Bu yolculuğun tek amacı vardı, insanların ne kadar fakir olabileceklerini oğluna göstermek. Çok fakir bir ailenin çiftliğinde bir gece ve gün geçirdiler.

Yolculuktan dönüşlerinde baba oğluna sordu,

"İnsanların ne kadar fakir olabildiklerini gördün... mü?"

"Evet!"

"Ne öğrendin peki?"

Oğlu cevap verdi,

"Şunu gördüm: bizim evde bir köpeğimiz var, onlarınsa dört. Bizim bahçenin ortasına kadar uzanan bir havuzumuz var, onlarınsa sonu olmayan bir dereleri. Bizim bahçemizde ithal lambalar var, onlarınsa yıldızları. Bizim görüş alanımız ön avluya kadar, onlarsa bütün bir ufku görüyorlar."

Bi bakış açısı bu kadar güzel anlatılabilir:16:
Herşey nerden baktığın ve ne gördüğünle ilgili demekki

canım bebeği aldırmaman bu durumda bile gerçekten senin anneliğini ortaya koyuyor. seninle hikayelerimiz benzeşiyor. evlendik benım kendi ailem yok, durumumuz çok iyiydi işimiz gücümüz ve istediğimiz halde bebeğimiz olmuyordu, 10 ay olmadı bebeğimiz sonra işlerimiz bozuldu, eşimin icra mahkemeleri yüzünden eve ikamet bile alamadım, borçlara girince paralar suyunu çekti biz moralimiz bozuk oturuyorduk tam iş bakmaya başladım çalışayım diye. tam iş arıcam hamile oldugumu öğrendim. onca istediğim zaman olmayan bebek (bende polip oldugu için) bir anda şıp diye oluvermişti üstelik yumurtlama zamanımdan sonra döllenmiş. bu bir mucizeydi bende senin gibi aldırmayı düşünmedim. hadi diyorduk eşimin miraslık evini satalım kardeşleri sattırmıyordu bela oluyorlardı başımıza, hamile oldugumu öğrendim ya nolursa olsun aldırmıcam allahım dedim ve 2 ay sonra bi haber aldık kentleşme olmuş devlet evleri istimlak edicek bu yaz. sattırmayan abileri mecburen devlete satmak zorunda şuan. bebeğim doğana kadar inşallah işlerimizi yoluna koymuş oluruz.
sende sabret allah bi yerden mutlaka çıkış yolu göstericektir.
bu arada benimde ssk yok ve ben devlet hastanesine gittim muayeneye 15.5 tl muayene ücreti 8 tl da ultrason ücreti ödüyorum.
ilk gittiğinde dr kan ve idrar tahlilleri istiyo onlarda 30 tl civarı tuttu. sağlık güvencem olmadıgı halde devlette bu ücretleri ödedim. makul fiyatları tatlım allah yardımcın olsun inşallah.

içinde bulunduğunuz durum kolay değil canım. Allah yardımcın olsun. sıkıntılarınızdan en kısa zamanda kurtulmanızı dilerim. sadece klişeleşmiş bi laf gibi görünse de her bebek kısmetiyle gelir. buna can-ı gönülden inanıyorum ben. ilk bebeğime hamile olduğumu öğrendiğimde yeni işe başlamıştım. geçici bir iş de olsa büyük destek olmuştu bize. şimdi yine hamileyim ve yarın bi iş için mülakata çağrıldım. iş kesin gibi. yani bana da hamileliklerimde hep yeni kapılar açıldı. sen de umudunu kaybetme canım. gün doğmadan neler doğar. bize şer gibi görünen şeylerde hayırlar, hayır gibi görünenlerde de şerler gizlidir... umarım biran önce feraha erersiniz. senin için hergün dua edicem. bebeğini sağlıkla kucağına alırsın inşaallah. Rabbim yar ve yardımcın olsun canım...

her bebek kısmetiyle gelse dünyaya sefil çocuklar sefil aileler olmazdı..bu insanı vicdani olarak manevi bir rahatlatma olayından başka bir şey değil... ben kimseye aldır demiyorum beni ilgilendirmez benim başıma böyle birşey gelse ben aldırırım ben aldırırım sen de git aldır demiyorum ben kimseye.sadece iyi düşünülmesi gerektiğini söylüyorum. korunma yöntemini sordum bir cevap alamadım gerçekten korunuyor da hamile kaldıysa evet kısmet böyleymiş ama geri çekilme gibi aslında bir korunma yöntemi olmayıp ama halkımız tarafından korunma yöntemi ilan edilmiş bir yöntemle korunmaya çalışırken ortada bir hamile kalma varsa bu allahın lütfu değil ihmalkarsızlıktır.umarım sağlıkla bebeğinizi kucağınza alırsınız ve sağlıkla büyür..çünkü siz bu bebeği herşeye rağmen istiyorsunuz...

Allah kolaylik versin.Insallah hersey düzelir
Inanki cok üzüldüm.Birinin dedigi gibi es,dostdan bebegin giyimi filan halledilir.

Kızlar o kadar daralmış durumdaym ki boğulacak gibi oluyorum.Bebeğimden vazgeçemem eşimin abisinin bile nasıl bakcaksın bakamasın çocuğa demesi o kadar koyuyoki insana aldırın demeye getiriyolar.oysa ki eşim abisinin çocuklarının bütün ihtiyaçlarını karşılardı.Her sıkıştıklarında paraları olsa bile çocuklarını öne atarak para koparmaya çalışırlardı.Bu o kadar can yakıcı ki..

allah yardımcınız olsun...o bebeği veren allah rızkınıda verir,biran önce doktora gidin..hayat bir sınav hepimiz türlü imtihanlardan geçiyoruz...üzülmeyin dicem ama elde değil biliyorum,bebeğinizi düşünün..inşallah durumlarınız düzelir allah büyüktür.

gün doğmadan neler doğar ,bizimde kendimize göre borçlarımız var ama ne yapalım elden birşey gelmez ödenir hepsi.Allah büyüktür dualarınızı evinizden eksik etmeyin kul sıkışmadan hızır uğramaz diye boşuna dememişler herşey de bir hayır vardır. siz bebeğinize odaklanın dünyanın en güzel hediyesi olsa gerek :)

Bebeğimi öğrenmeden önce önce inan ne durumda olduğumuz önemli değildi.Gideceği yere kadar gider diyordum herşey.Çok seviniyorum bebeğime ama ondan şimdiden binlerce kez özür diledim anne olarak bu kadar kötü bi durumda olduğumdan.Ama her bebek annesini seçermiş o da beni seçti.bişey sormak istiyorum.ilk doktor kontrolünde tahliller felan ne kadar tuttu bilgi verebilirmisn?

devlette hepsi ücretsiz

canım çok üzüldüm durumunuza..Allah yardımcınız olsun..
Her bebek nasibiyle gelirmiş..
Bu kadar sıkıntının içinde Allah-ü Teala verdiyse size bu bebeği,
Vardır bunda da bir hikmet...

Son düzenleme:
Olan olmuş artık. Çocuk rahme düşmüş ve artık o bir canlı. Bebek özlemiyle yanan bu kadar insan varken Allah'ın size hediyesini geri çevirmeyin. Mutlaka rızkı açılır onun. Bereketle gelir. Belki de bu zor günlerinizde tutunacak dalınız olacak o sabi.

canım özele gidiyorum ama eşimden sigortam var çalışmıyorum sigorta olduğu için 30 lira muayene, tahlilleri devlette yaptırıyorum ücretsiz oluyorum ama ben 2 li testi yaptırmadığım için doktor 4 lü istedi dörtlü testi özelde 70 liraya yaptırdım ama 3 lü yü yaptırırsın devlette yaptırrırsan ücretsiz sigortan yokmu canım senin?yoksa araştırabilirim kayınvalidem ebe ona sorabilirim...

hayır canım malesef yok sigortam.Kayınvalidene bi sorabilirsen ilk doktora gidişte tahliller felan ne kadar tutar diye çok memnun olurum.

hayır canım malesef yok sigortam.Kayınvalidene bi sorabilirsen ilk doktora gidişte tahliller felan ne kadar tutar diye çok memnun olurum.

öncelikle allah yardımcınız olsun.
gerçekten çok zor durumunuz,ama yarının ne getireceği belli olmaz lütfan umudunuzu yitirmeyin.
eşinizin sigorta veya bağkur ödemesi daha önce yapılıyorduysa,ödemeler kesildikten 3ay sonrasına kadar sigortadan faydalanabiliyorsunuz.

Kanun değişti diye hatırlıyorum ben. Hatta sağlık bakanı gebe annelerin hastanelerden ve tahlillerden ücretsiz yararlanabileceğini söylemişti. Devlet Hastanelerinden tabi ki, sosyal devlet olmanın bir gereği bu aslında.

Şurayı okumakta fayda var; Genel Salk Sigortas Salk Yardmlarndan Yararlanma artlar Trafik Kazalarndaki zel Durum müsait olduğumda sizin icin arastıracağım

evremm,aile hekimine de gidebilirsin,sigortasız olanlarda muayene olabiliyorlar,
bütün aile hekimliği merkezlerinde kan tahlilleri de yapılıyor canım.
sonuçlarına da güvenebilirsin çünkü kan örnekleri hastaneye gönderiliyor.

Canım Allah yardımcınız olsun.Bu da bir sınav.Hayırlısıyla atlatacaksınız inşallah.Bebeğin hayırlı, uğurlu olsun.Allah bağışlasın şimdiden.Kendi ailen desteğini eksik etmeyecektir.Eşinin ailesini boşver artık.Ne demiş, ne yapmışla üzme kendini.Yok say.

Kanun değişti diye hatırlıyorum ben. Hatta sağlık bakanı gebe annelerin hastanelerden ve tahlillerden ücretsiz yararlanabileceğini söylemişti. Devlet Hastanelerinden tabi ki, sosyal devlet olmanın bir gereği bu aslında.

Şurayı okumakta fayda var; Genel Salk Sigortas Salk Yardmlarndan Yararlanma artlar Trafik Kazalarndaki zel Durum müsait olduğumda sizin icin arastıracağım

Cevap yazan yanımda olan dualarını eksik etmeyen bütün arkadaşlara binlerce kez teşekkür ederim lütfen eksik etmeyin dualarınızı.Eşimin iş yeri haciz edilmeden önce sigortalıydım oradan.haciz olmadan bi kaç ay öncesinde ödememeye başladı eşim sigortayı.sanırım 5 ay kadar olmuştur.

Eşimin üzerine açılmış olan sadece bir davadan hapse girme ihtimali var o da eşim borcunu ..... tarihte ödeyeceğine dair kağıt imzalamış.Ödeyemediği için adam mahkemeye gitmiş.ve o davada eşim sanık olarak yargılanacak.

Kızlar lc waikiki ye part time olarak iş başvurusunda bulunmuştum dün aradılar bugün 3 te çağırdılar.Hayırlısıysa İnşaallah olsun dua edin.Hamile olduğumu söylesem işe alırlar mı sizce?

evremm,aile hekimine de gidebilirsin,sigortasız olanlarda muayene olabiliyorlar,
bütün aile hekimliği merkezlerinde kan tahlilleri de yapılıyor canım.
sonuçlarına da güvenebilirsin çünkü kan örnekleri hastaneye gönderiliyor.

Canım şöyle bi durum var.benim ikametgahım oturduğum yerde değil icra davalarından dolayı dolayısıyla sağlık ocaklarında kayıtlı değilim.

Back