Günlerden bir gün gerçekten zengin bir baba oğlunu yakın bir köye götürdü. Bu yolculuğun tek amacı vardı, insanların ne kadar fakir olabileceklerini oğluna göstermek. Çok fakir bir ailenin çiftliğinde bir gece ve gün geçirdiler.
Yolculuktan dönüşlerinde baba oğluna sordu,
"İnsanların ne kadar fakir olabildiklerini gördün... mü?"
"Evet!"
"Ne öğrendin peki?"
Oğlu cevap verdi,
"Şunu gördüm: bizim evde bir köpeğimiz var, onlarınsa dört. Bizim bahçenin ortasına kadar uzanan bir havuzumuz var, onlarınsa sonu olmayan bir dereleri. Bizim bahçemizde ithal lambalar var, onlarınsa yıldızları. Bizim görüş alanımız ön avluya kadar, onlarsa bütün bir ufku görüyorlar."
Kızlar o kadar daralmış durumdaym ki boğulacak gibi oluyorum.Bebeğimden vazgeçemem eşimin abisinin bile nasıl bakcaksın bakamasın çocuğa demesi o kadar koyuyoki insana aldırın demeye getiriyolar.oysa ki eşim abisinin çocuklarının bütün ihtiyaçlarını karşılardı.Her sıkıştıklarında paraları olsa bile çocuklarını öne atarak para koparmaya çalışırlardı.Bu o kadar can yakıcı ki..
Bebeğimi öğrenmeden önce önce inan ne durumda olduğumuz önemli değildi.Gideceği yere kadar gider diyordum herşey.Çok seviniyorum bebeğime ama ondan şimdiden binlerce kez özür diledim anne olarak bu kadar kötü bi durumda olduğumdan.Ama her bebek annesini seçermiş o da beni seçti.bişey sormak istiyorum.ilk doktor kontrolünde tahliller felan ne kadar tuttu bilgi verebilirmisn?
canım özele gidiyorum ama eşimden sigortam var çalışmıyorum sigorta olduğu için 30 lira muayene, tahlilleri devlette yaptırıyorum ücretsiz oluyorum ama ben 2 li testi yaptırmadığım için doktor 4 lü istedi dörtlü testi özelde 70 liraya yaptırdım ama 3 lü yü yaptırırsın devlette yaptırrırsan ücretsiz sigortan yokmu canım senin?yoksa araştırabilirim kayınvalidem ebe ona sorabilirim...
hayır canım malesef yok sigortam.Kayınvalidene bi sorabilirsen ilk doktora gidişte tahliller felan ne kadar tutar diye çok memnun olurum.
hayır canım malesef yok sigortam.Kayınvalidene bi sorabilirsen ilk doktora gidişte tahliller felan ne kadar tutar diye çok memnun olurum.
Kanun değişti diye hatırlıyorum ben. Hatta sağlık bakanı gebe annelerin hastanelerden ve tahlillerden ücretsiz yararlanabileceğini söylemişti. Devlet Hastanelerinden tabi ki, sosyal devlet olmanın bir gereği bu aslında.
Şurayı okumakta fayda var; Genel Salk Sigortas Salk Yardmlarndan Yararlanma artlar Trafik Kazalarndaki zel Durum müsait olduğumda sizin icin arastıracağım
evremm,aile hekimine de gidebilirsin,sigortasız olanlarda muayene olabiliyorlar,
bütün aile hekimliği merkezlerinde kan tahlilleri de yapılıyor canım.
sonuçlarına da güvenebilirsin çünkü kan örnekleri hastaneye gönderiliyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?