Çıkmazdayım!!!

evrem88

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Ağustos 2011
71
0
36
İstanbul
Herkese meraba,
Kızlar desteklerinize ve moral vermenize çok ihtiyacım var var.

Eşimle korunuyorduk fakat 13 nisanda hamile olduğu öğrendim.İyi hoş diyebilirsiniz fakat o kadar zor durumdayım ki bana biraz akıl verin.Eşimin işleri 7-8
ay öncesinde kötü gitmeye başladı ve sonunda iflas etti.Hayatımız boyunca çalışsak ödeyemeyeceğimiz kadar borcumuz var.Eşimin telefonları hiç susmuyor alacaklılar sürekli arıyor tehditler savuruyor.Borçlar yüzünden eşimin üzerine açılmış 10 u aşkın dava var.Evimizin eşyalarını bile sattık.Bulaşık makinemi bile sattık.En son alyansımı bile sattım.Ailemin de durumu çok iyi değil ama ellerinden gelen yardımı yapmaya çalışıyolar.Allah razı olsun.Eşimin ailesi bu çok zor dönemimizde bile 5 kuruş yardım etmedi ama önceki konularımı bilenler bilir durumumuz iyiyken eşimi sonuna kadar sömürdüler.Eşimin annesinin tarlaları yazlıkları var durumları kötü değil bu arada.Hamile olduğumu eşim onlara sölediği halde hiç kimse kayınvalidem dahil kimse arayıp bi tebrik etmedi beni.Ki şimdiye kadar ufacık bi saygısızlığım olmamıştır.Daha doktora bile gidemedik bebeğim nasıl sağlıklımı kaç haftalık bunu bile bilmiyoruz.Eşime artık evime gelmesinler kimseyi istemiyorum dedim.

Sürekli ağlıyorum daha şimdi bile doktora gidiemiyorum bebeğimin ihtiyaçlarını nasıl karşılıcam diye.Aldırmayı aklımdan bile geçirmedim.O Allahtan bi lütuf.İş aramaya başladım ama ne kadar katkı sağlayabilirmki kaç ay çalışabilirim bilmiyorum.Eşimin her an hapse girme ihtimali var ne olur bana biraz moral verin.Allah şimdiden razı olsun.

Allah yardımcın olsun canım cok üzüldüm inş. Rabbim bir yol gösterir size de ama seni takdir ettim böyle bir durumda bebeği aldırmamayı düşünüp onun lütuf oldugunu söylüyorsun ya maşallah sana.Rabbim bebeğini sag salim kucagına almayı nasip etsin..

Cok üzüldüm adiniza.
Ama önce biraz toparlayin kendinizi, yazik karninizdaki sabiye.
Elbet vardir her sorunun bir cözümü. Para SIKINTISI bir sekilde halledilbilirde u esinizin hapse girme ihtimali kötü.
Insallah bir cikis kapisi acilir sizin icin.

gerçekten çok zor durumdasın canım allah sabır versin sana.hem hamilesin hem bu kadar dertle ugraşmak zor olsa gerek.keşke hamile kalmasaydın feraha çıkana kadar

Evrem bu yaşadıklarının üstüne bebeğin gelmesi hem de korunurken gelmesi tesadüf olamaz.
Demek ki rızkıyla gelecek..
Çok zor günler geçiriyorsun bir insan alyansını sattıysa orada dururum artık.
Allah yardımcın olsun dua etmekten bir an olsun vazgeçme.
Çok zor durumdasın bırak eşinin ailesi ne halt ederlerse etsinler.
Belki insafa gelip bir hayırları dokunur,haklısın ama kendini daha fazla yıpratacak hareketler yapma.
Eşin inşallah cezaevine girmez,belki borçlar bir hale yola koyulur.
Bilemiyorum ki umutsuz yaşanmaz arkadaşım Allah'da sana en büyük umudu yollamış.
Dularım seninle

Canım ya durumun çok zor ama Allahım elbet bi çıkış kapısı gösterir. Çocuk rızkıyla gelir derler sen bundan sonra bebeğini düşün umarım düzelir durumunuz çok üzüldüm adınıza gerçekten.

slm cnm baya üzüldüm ama inanki bebek kısmetiyle rızkıyla gelir.bundada eminimki bi hayır vardır kesinlikle.sen içini rahat ferah tut RABBİM işini bilir...

Saolun kızlar.Nasıl aldırabilirmki bi cana hatta kendi çocuğuma kıyabilirim.Allahın gücüne gitmesin ama hep ağlıyorum Allah kimseyi bu duruma düşürmesin.Dua edenlerdende Allah razı olsun.

Offf ne kadar büyük bir çıkmaz.

Biraz klasik olacak ama arkadaşların yazdıklarına katılmadan edemeyeceğim. Allah bu ortamda korunmanıza rağmen o bebeği size verdiyse vardır bir hikmeti. Vazgecmeyin ondan nolur.

Kurumdan bir arkadaşımın eşi de iflas etmişti, dünya kadar borc içindeydiler. O ay hamile olduğunu öğrendi. İki ay sonra eşinin bir arkadaşı iş kurmayı teklif etti, kurdular, borclarını taksitlendirdiler. Bebek doğdu, borcları bitti, gül gibi geciniyorlar simdi. O da cok düşünmüştü ve aldırmadı.

Size can yoldaşı olur belki Biraz sabır.

Kızlar o kadar daralmış durumdaym ki boğulacak gibi oluyorum.Bebeğimden vazgeçemem eşimin abisinin bile nasıl bakcaksın bakamasın çocuğa demesi o kadar koyuyoki insana aldırın demeye getiriyolar.oysa ki eşim abisinin çocuklarının bütün ihtiyaçlarını karşılardı.Her sıkıştıklarında paraları olsa bile çocuklarını öne atarak para koparmaya çalışırlardı.Bu o kadar can yakıcı ki..

ben hamile kaldığımda çok zor durumdaydık, hamile olduğumu öğrendik, 1 saat sonra eşimi hep istediği çoğu insanın çalışmak için hayalini kurduğu firmadan aradılar ve gödüşmeye çağırdılar ve kabul edildi. hayatımız biranda değişti. bu demek değilki herkes önlemini almadan 'bebek rıskıyla gelir' diye çocuk doğursun ama sen önlemini almışsın yapacak bişey yok, bebeğin kendi hayatını hazırlayacaktır inşallah.

Kimseye ihtiyacınız yok sizin. Sağdan soldan duydugunuz laflara üzülmeyin lütfen

canım benim gizliyi saklıyı hayırlıyı hayırsızı en iyi bilen Allahtır o böle bir durumda size bir bebek nasip ettiyse mutlak bir bildiği vardır buna sevin Allah'a güven neyin nereden geleceğini biz bilemiyoruz gücümüz yetmez,bebeğin masraflarına gelince evet zor tabi bende hamileyim bi çok masrafı çıkıyor geçen renkli ultrasyon istediler 175 lira dediler devlette varmı diye araştıracağım yoksa yaptırmayacağım bizler nasıl dünyaya geldik cinsiyetimiz bile belli değildi ve çok şükür iyiyiz görüyorsun bunlar fazla ayrıntı o bir bebek sadece sütüne bir kaç parça giyecek ve beze ihtiyarcın var benim bir komşum var 2 oğlu vardı ve onlarda inanılmaz zor durumdaydılar kadın tekrar hamile kalıyor ve ikiz dünyaya getiriyor ama o şükrediyor Allah o kadar yardım ettiki sadece çorap aldım diyor gerisini çevresi vermiş bi şekilde büyüyor sen bence bu kötü zamanlarını o bebekle atlatmaya çalış mutlu olun ona sarılın be tatlım, herşey alamıyorum istenileni yiyemiyorum yediremiyorum giydiremiyorum diye dert etme bir evlat yokluğuda bilecekki varlığı anlayacak karanlığı bilmeseydik aydınlığın güzel yanlarını bilemeyecektik zor şartlarda büyüyen çocuklar daha başarılı olgun oluyorlar üzülme sen Allaha güven ya gerisini boşver ağlayıp sızlanmak nedendir herkesin bir sınavı vardır senin ki, maddi yönden olmuş çok paran olupta bebek hasreti çekebilridiniz yada hastalık sakatlık vs hayatta en önemli şey sağlık en büyük zenginlik sağlıktır bunu sakın unutma ve şükret Allaha...

Cok üzüldüm durumunuza..
Allah size hayirli kapilar acsin insallah. Umarim dertlerinizden kurtulursunuz yüce rabbimin izniyle..

hangi korunma yöntemiyle korunuyordunuz ki hamile kaldınız?
evet çocuk rızkıyla gelir ama inşallah öyle gelir bir de gelmezse ne olacak..bezi bilmem nesi doktoru osu busu karşılayabilecekmisiniz tüm masrafları?aldırın demiyorum ama çok zor bir karar..zaten elinizde avucunuzda birşey kalmamış psikolojinizi tahmin bile edemiyorum o psikoloji ile hamilelik geçirip bir bebek bakabilecek durumda mısınız?biz iflas ettiğimizde hergün evde sinir krizleri geçiriliyordu işin maddi boyutunu geçtim bir de böyle manevi boyutu var bence...

ALLAH YAR VE YARDIMCINIZ OLSUN INSALLAH(AMIN)
cok uzuldum durumunuza

Sizin için zor bir durumda gelmiş ama gelmiş.
Ben maalesef bebek rızkıyla gelir diye düşünmeden edilmeden hamile kalmaya karşıyım
ama sizinki planlayarak olmamış zaten .
Aldırmayı da düşünmeyin.
Eşten dosttan destek olur mutlaka diye düşünüyorum.
Eşiniz de inşallah borçların altından kalkarç
Kendi bebeğiniz olduktan ve biraz da büyüdükten sonra evde cocuk bakarak aile bütcesine katkıda bulunabilirsiniz diye düsünüyorum. Ya da elinizden geliyorsa sanırım incik boncuk tarzı isler yaparak hanımlar kazanc saglıyorlar evden.
Bir sekilde mutlaka gidip doktor kontrolünüzü yaptırın ve vitaminlerinizi almaya calısın. Folik asit cok da pahalı bir ilac degil. Aileniz sanırım o kadar destek olabilir size diye düsünüyorum.

Bebeğimi öğrenmeden önce önce inan ne durumda olduğumuz önemli değildi.Gideceği yere kadar gider diyordum herşey.Çok seviniyorum bebeğime ama ondan şimdiden binlerce kez özür diledim anne olarak bu kadar kötü bi durumda olduğumdan.Ama her bebek annesini seçermiş o da beni seçti.bişey sormak istiyorum.ilk doktor kontrolünde tahliller felan ne kadar tuttu bilgi verebilirmisn?

İncik boncuk tarzı işler için bi kaç yere başvurdum.Doktora gidemediğim için internetten araştırıp folik asit in alınması gerektiğini öğrendim ve bi haftadan beri kullanıyorum.teşekkür ederim peki normal bi işte çalışmak istesem kaçıncı aya kadar çalışabilirim ?

canim benim öncelikle tebrikler, Allah cocugunu saglikli bir sekilde kucagina versin insallah. para konusuna gelince bu kadar kendini üzme canim mutlaka bir cikar yol bulunur. o bebegin böyle bir zaman da gelmesi hikmetinden sual olunmayan Allah'in bir imtihanidir diye düsünüyorum. önemli olan sizin bu imtihani isyan etmeden kazanmaniz. zaten aldirmayi düsünmüyormussunuz buna cok sevindim. burda ki herkesin sana dua edecegini umuyorum. kimsenin lafinida takma. insanlar nankördür, düsenin dostu olmaz o yüzden sizin bu durumda olmaniz da kim dost kim düsman belli etmis zaten. mutluluklar diliyorum canimm. Allah yardimcin olsun..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…