Çıkmazdayım

kusura bakmayın da bu kadın buraya laf yemek için yazmadı moral bulmak güç toplamak için yazdı. iyice demoralize etmenin bir manası yok. Eminim sizin söylediğiniz herşeyi kendine defalarca söylemiştir. Zaten yıpranmıs üzgün bir kadın var resmen düşüne bir tekme sen vur misali. Çok yadırgadıysanız yazmayın yani nedir bu insanları iyici moralini bozuyosunuz.

Sizin evliliğinizde koca yok bunları yapsın.

Teşekkür ederim. Cvp beklediğim insanlar olarak uzun dönem evli kalmış çocuklu bayanlar diye belirttim. Toylar da yazıyor. Ataerkil bir toplumdayız. Maalesef. Ben kariyerli bir bayanım. Ne dedim herkese akıl verebilirdim. Bildiğim ötelediğim bir durum. Beklenen.. Fakat ansızın geldi. Ama yıktı.

Ben sizin bayılmanız dayak yüzünden oldu sanmışım ayrıca ark. buluşuyor takım elbiseli deyince bu tür ortamlara giriyor zannettim kusura bakmayın bu kısmı yanlış anlamışım.
Peki devamıyla ilgili nasıl bir çıkmazdasınız? Maddi manevi hiç bir sorumluluk almayan adam neden belinizde bir kambur? Burda nasıl bir yorum bekliyordunuz insanlardan ya da..

Artık moral bulma seviyesini geçtik bu ülkede kadınlar olarak icraat lazım olduğu için belki de. Siz de çok yadırgadıysanız bir tarafın yorumlarını yazmayın yani nedir insanların cümlelerine müdahale ediyorsunuz.

3. Çocuk inanın beni hayata bağladı. O benim yaşama sevincim. İnanır mısınız. Doğum doktorum hastane de ne gözlemlediyse. Bu adama 3. Çocuk yapılır mı demişti

Hala bir bencillik var bu cümlenizde. Çocuklarımız tabi ki hayata bağlıyor bizi. Oturun 5 tane daha yapın daha sıkı sıkı bağlanırsınız hiç bırakmazsınız hayatı. Bir de o çocuğun gözünden mi baksanız hayata? Boşansanız da boşanmasanız da mutsuz bir evliliğe kurtarıcı ümidiyle doğdu. Ona haksızlık etmediniz mi şimdi?

Rica ederim ben sizi anlıyorum herseyi geç zaten psikoloji olarak zor durumdasınız. Allah yardımcınız olsun. Rabbim evlatlarınızdan güldürsün.

Güçlü bir kadın olsanız, eşinizi yıllardır hayatınızda tutmazdiniz.
Güç olmayacak şeyleri sineye çekip, değmeyecek bir insan için kendini paralamak değildir.
Aileniz yıllar evvel boşan demiş sizde sanki gerçekten yuvanız varmış gibi onları kötü bilmişsiniz.
Kocayı eve bağlamak için çocuk yapmışsınız.

Aldatmaya gelene kadar bir sürü sorun var zaten. Böyle bir adamın sizi aldatması anormal bir durum değil.

Boşanmalısınız yapılacak şey belli ama 22 yil emek verdim diye onu da yapamayaksınız muhtemelen.

Ömrünüzü, enerjinizi boşuna harcamışsınız, zorunuza gidiyor bu gerçekle yüzleşmek sizi de anlıyorum. O adamdan olmaz, koca peşinde helak olmayın daha fazla, önünüze bakın. Benim teyzem de ataerkil toplumda sizin evliliğinizdeki yıllar kadar bekar kaldı, halam ataerkinin göbeğinde boşandı. Bu kadınların kariyeri falan da yoktu. Bahaneler bir yere vardırmaz sizi.

Hahaha ay toylar yazıyor demişsiniz de
Şurada toy diye adlandırdığınız çoğu kişi kocasını eve bağlamak kendisini de hayata bağlamak için böyle saçma sapan evliliğe 3. Çocuğu yapmaz...

toyluğu mantıklı kararlar alabilen bireylere verilen bir sıfat olarak mı düşündünüz?

buradan bakılınca siz çok toy göründünüz gözüme
Kk da eleştirilen her şey bir evlilikte toplanmış maşallah tesadüf işte

olgun kariyerli hanım da kocam kocam kocammmm diyerek 3. bir çocuk daha yapmış

niye çünkü muhakeme yeteneği konusunda kendisi toy

ya cidden ben gün geçtikçe haklı olduğumu düşünüyorum
Cidden umarım konu gerçek değildir

arkadaşlar konuya aldatmaya rağmen evli olup üstüne 3. 4. çocuğu yapanlar yazsın
Kadın rahatlasın toplum ataerkil desin

3. Çocuk inanın beni hayata bağladı. O benim yaşama sevincim. İnanır mısınız. Doğum doktorum hastane de ne gözlemlediyse. Bu adama 3. Çocuk yapılır mı demişti
Bu kadar sorumsuz bir baba, yıpranmış sinirleri bozulmuş bir anne, maddi sıkıntılar.
Çocuğunuzu hayata ne bağlayacak?

Bile bile bu adamdan üçüncü çocuğu yapıp millete toy falan demeyin. Komik oluyor cidden.

Dalga geçiyorsunuzdur inşallah bizlerle.

Nasıl bir doğum doktoruysa size bunu demiş ilginç yani ciddiyim
Genelde çoooook ekstrem durum olmadıkça kimse karışmaz

ne insanlar bebek doğurmaya geliyor umurlarında olmuyor pek
Doktor bile ambale olmuş, nasıl adamsa artık ahah.

Buraya yazıyorsanız her tür insandan yorum gelecek. Sen yaz sen yazma herkese çay şakire yok gibi bir durum söz konusu değil. Herkese açık bir platformdasınız.

Buraya üye 20+ senelik evli 3 üye falan bulursunuz maksimum. Gidip onları bulup özelden yazsaydınız keşke.

Çoğumuz toy değiliz hanfendi, hakaret edecekseniz burası uygun bir platform değil. Sizin kadar erken evlenip kendimizi prangalamadık sadece.

Ansızın gelmemiş ama. 22 yıldır bir asalak olarak yaşamış kocanız size geçirip dişlerini. Siz de bunun farkındaymışsınız ki geri dönersem ailem biz sana demiştik tavrını gösterir demişsiniz. Toyluk eğer erken uyanmaksa ve olacakların önünü almaksa evet toy olalım. Hepimiz toy olalım ki masum çocuklar bizim düşüncesizliğimiz ve bencilliğimiz yüzünden ezilmesin. Bu şekilde dünyaya gelmesin. Uzun evliliğin sırrı bir asalakla beraber olup onu sürekli yanında taşımak mıdır yemeğini yedirip suyunu içirip istediği zaman keyfini gütmek midir? Siz kariyer sahibi olarak bu hayatı normal mi görüyorsunuz? Ben kariyer sahibi olmayarak evliliğim 2li rakamlara henüz gelmemişken size sürünmeyin dediğim zaman toy mu oluyorum? Bu işte bir yanlışlık yok mu? Ataerkil bir toplumdayız diyorsanız kocanızın yaptıklarını nasıl hoş görebilirimin yollarını arıyorsunuz. Bunu istiyorsunuz çünkü. Boşanmasın sizden. Değil mi?

Ben toy sayılmam çocuklarım var evliyim. Ben yazabilirim sanıyorum izin verirseniz.

Size söylenebilecek en doğru sıfat: ENAYİLİK.

Hala boşanma konusu açarsanız kabul edeceğinden korkuyorsunuz. Elinizde deliller var. İsteseniz tazminat da alırsınız nafaka da. Ama istemiyorsunuz. Çünkü çevrenize karşı "bu adamı ben idare ediyorum sırtımda taşıyorum" imajına bayılıyorsunuz. Buna bağımlısınız. Allah şifa versin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…