Çıkmazdayım … eğitim ile alakalı

Tamam da niye sinirlendiniz? Hakaret etmedim fikrimi söyledim.
Her zaman böyle gergin misiniz?

Tamam da niye sinirlendiniz? Hakaret etmedim fikrimi söyledim.
Her zaman böyle gergin misiniz?
bu mesleği işkence edilerek iradeniz dışı yapıyo gibi konuşuyor ve başka mesleklerle kıyaslıyorsunuz. Atama bekleyen hevesli bir sürü meslektaşınız var. İstemiyorsanız bırakın da onlar yapsın. Ben konu sahibine tavsiye verirken öğretmenler kaç ay tatil yapıyorlar, avukatın mesai kavramı yok, izni yok diye kıyaslama yapmadım mesela. Direkt avukat mesleğindeki zorlukları söyledim. Başka mesleklerle kıyaslama yaparsanız böyle tepki alırsınız.

Son düzenleme:
Hocam öyle guzel yazmışsınız ki daha ne olsun tüm bunları değerlendireceğim . Eşim de hayırlısı sen çalış gerisi bende diyor :)

Hukukçu yada eğitimci değilim ama avukat arkadaşlarımdan mesleğin ne kadar zor olduğunu görüyorum. Tamamen stres ve yoğun çalışmaya dayalı bir alan. Okuldan mezun olduktan staj yaptıkları bürolarda gecelerce çalışıp hakedislerini alamayıp yıpranan arkadaşlarım var. Kendilerini kabul ettirmeleri 7 8 senelerini aldı.Çok hırs, çok çevre gerekiyor.. azminizi takdir ediyorum ama bence öğretmenlik en azından yakın gelecekte para kazanmanız için daha kısa bir yol

74-78 puan mı ben KPSS alancıyım 97 puanla zar zor uzman yardımcısı oldum. Hukuka kaydını yaptır ve dondur. Bu sene kpss kas. Atandıktan sonra sadece sınavlara girersin hukukta. Zaten fotokopiciler hukuk derslerinin notlarını satıyorlar, devam zorunluluğu da yok. Millet böyle böyle bitiriyor hukuku.

Ekşisözlükte hukuk okuyup iş bulamayan birinin entrisi vardı, bulsam atardım. Biri de müvekkillerinden para alamamış, dikiş dikmeye başlamış. Bırakacağım diyordu. Öğretmenlik için kasın.

Eş durumu hakkı ne zaman geliyor ? Ben bikac yil eşinden ayrı kalıyorsun diye biliyorum.

Sonra eşinin ysnina gidebiliyorsun.

Ama işte kaç yıl ayrikaliniyor ?
Kadroya geçene kadar. O da minimum 3-4 yıl. Ancak eş durumu tayininde de o ildeki öğretmen ihtiyacı ve hizmet puanı önceliği söz konusu. 10 yıl kadar da ayrı kalınabilir. İline bağlı biraz da. Antalya, Balıkesir, Çanakkale gibi şehirlerin puanları çok yüksek.

Ölme eşeğim ölme

eşiniz kadrolu memur ise yanınıza gelir yok değilse siz onun yanına 4 sene sonra gidersiniz. @

Baloglusunannesiii

Mmemur ama maalesef gelemez neyseki çalışmayi şimdilik düşünmüyorum .
Düşünürsem de bu durumla karsilacagim demek .
Neyse belki hükümet değişir 2023de .
Öyle olunca bu durumlarda değişir kim bilir

Tesekkurler

Hukukta devam zorunlulugu yok. Bence hem hukuk hem kpss çalışın derim. Çogu ilde dogu görevi tamamlanıyor. 6yıl sözleşmeli öğretmenlik kalkalı 2 3sene oluyor. 2+1 e düşürmeye çalışılıyor şuan. En mantıklısı kpss ve hukuk derim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…