- 16 Eylül 2017
- 1.180
- 788
- 34
-
- Konu Sahibi Baloglusunannesiii
Okuduğumda sanki eşim yazmış bunu sandımBen olsam öğretmenliği zorlardım en rahat meslek kadın için , hele ki bebeklerinizle . Kısa zaman da da para kazanmayı istediğinizi anladım bence öğretmenlikten devam zaten kapasiteniz var KPSS halledersiniz atama puanı da düşükmüş artık hukuk ele düştü çok çevreniz yoksa aylak gezersiniz
Çok çevrem yok hocam . Bende bir hayaldi gerçek olsun diyerek çalışmıştım…Öncelikle sizi tebrik ederim. Hayatım boyunca hayallerimi süsleyen meslek hukukçu olmak. Ben hayalimden malesef başka başka sebeplerden dolayı vazgeçmek zorunda kaldım yeğenim yaşıyor hayalimi Ankara Hukuk da şuan. Size tavsiyem amacınız para kazanmak ise Hukuk Fakültesini dondurup öğretmen ataması için çabalamanız hukuk hayaliniz ise atandıktan sonra okursunuz. Hukuk atamaları çok zor her taraf hukukçu kaynıyor. Atama olmadan özelden yaparım çevrem var derseniz ayrı tabii.
O zaman formasyon alır KPSS ye asılırım. 2 senede formasyonu hallederken KPSS de çalışır atanırdım. 78 puan iki sene çalışma ile alınmayacak bir puan değil. Artık çok fazla avukat var memlekette. Tanıdığı olmayan işini zor döndürüyor. Dikiş tutturmanız en az 7 sene sürer. Yani okul, staj, iş bulma derken 7 seneniz gidecek ama formasyon ve atama için maksimum 3 sene. Hukuk kazanan kişi KPSS yi de yaparBölümünde öğretmenlik ataması 74-78 bandında
Formasyon düşündüğün bölüm nedir? Eğer atama şansı yüksek olan bir bölümse tamam formasyonu al kpssye odaklan ama değilse tabiki hukuk okumalısın derim. Şahsen ben eğitim fakültesi mezunuyum ataması zor bir bölüm okudum, 2 sene atamayı bekledim şükür 6 yıl önce 88.5 puanla atanmayı başardım. Tamamen şartlarını iyi değerlendir derim..Merhaba arkadaşlar . Ben lisans mezunuyum ,evliyim ve oğlum ve ikizlerim var . Mezun olalı baya oluyor bir çılgınlık yapıp yks ye hazırlanıp hukuk kazAndım . Ancak hukuk oldu 5 yıl artı 1 yıl staje yaş 31 . Lisansım fen fakültesi olduğu İçin formasyon bekliyorum aldıktan sonra öğretmenlik için KPSS düşünüyorum . Aklım çok karışık … sizce hukuğu dondurup formasyon artı KPSS mi çalışayım ? Yoksa ikisini bir arada götürebilir miyim ki imkanı yok ? Ya da KPSS falan düşünmeyip hukuğu mu okumalıyım . İnanın atanıp paramı kazanmak istiyorum. Çıkmazdayım
Çok sagolunHukuk okuyun tebrik ederim buraya kadar gelmeniz bile çok gurur verici
Hocam formasyon alacağım bölüm fizik suan arkadaşım 74.18 ile atandı alımlar 300 kişi bandında ilk atama ama ikinci atamalar vs olunca da şans artıyor diye düşünüyorum siz ne dersinizFormasyon düşündüğün bölüm nedir? Eğer atama şansı yüksek olan bir bölümse tamam formasyonu al kpssye odaklan ama değilse tabiki hukuk okumalısın derim. Şahsen ben eğitim fakültesi mezunuyum ataması zor bir bölüm okudum, 2 sene atamayı bekledim şükür 6 yıl önce 88.5 puanla atanmayı başardım. Tamamen şartlarını iyi değerlendir derim..
İyi atanirsiniz çalışsanız.Bölümünde öğretmenlik ataması 74-78 bandında
Kesinlikle hukuk oku derim, fizik bölümünün atamaları çok stabil olmuyor. Riskli yani yine de siz bilirsinizHocam formasyon alacağım bölüm fizik suan arkadaşım 74.18 ile atandı alımlar 300 kişi bandında ilk atama ama ikinci atamalar vs olunca da şans artıyor diye düşünüyorum siz ne dersiniz
Hocam biraz açar mısınızKesinlikle hukuk oku derim, fizik bölümünün atamaları çok stabil olmuyor. Riskli yani yine de siz bilirsiniz
Okuduğum en mükemmel kafa karışıklığı sebebi. Tebrik ederim azminizi.Aklım çok karışık …
Gerçekten öyle zamanın ne geçireceğini bilemeyiz . Bende üniversiteye başladığımda binden aşağı almıyordu bölümüm ve 75-78 arasında bir puanla alıyordu . Şimdi ise 83 bile kurtarmıyorEvet ben de sizin gibi düşünüyorum . Dondurmayı düşünüyorum ve KPSS ye odaklanmak istiyorum. Çünkü gün geçtikçe hersey zorlaşıyor . Ben fizik ve moleküler biyoloji ve genetik mezunuyum. Fizik bölümünde puanlar 75 e düşmüş . Elbette kendine göre zorluğu olduğu icin puanlar bu sekılde düşüşte olabilir . Ama bu şansın da 2-3 yıl sonra sona ereceğini düşünüyorum
hukuk fakultesi artik. Eski ve köklu bir universite degilse serbest calismayi dusunuyorsaniz daha dogrusu avukat yaninda,ise alim zor olur, artik universite seciyor cogu avukat. Buro acarim vs diyorsaniz insanlar yine dikkat ediyor universiteye, bana bile hala arada sirada soruyorlar universitemi, 15 yil gecti meslekte. Kpss diyorsaniz olabilir. Orada okul onemsiz puan toplay
SagolBir masallah demeye geldim harikasınız
Eşimde sürekli aynı şeyleri söylüyor KPSS ile kısa yoldan hayata başla artık diyor . Öğretmenlik bir anne icin en güzel meslek buna asılmalısın diyor bana . Tam anlamıyla sizle aynı fikirde . Okumak istiyorsan da atanınca oku diyorÇevremde de burda da hukuk okumak isteyen insanlara her zaman verdiğim tavsiye: okumayın. Kendi büronu açacak çevren de yokmuş. Avukatlık şu anda lisans mezunu kölelik. Çok dürüst davranacağım. Okulu bitirene kadar 35 falan oluyorsun. O yaşta 3 çocuklu birini eğer tanıdık değilse kimse ne stajyer ne avukat olarak işe almaz. Şu anda her yıl 20 bine yakın mezun veriyor. Bunlar asgari ücretle haftada 50-60 saat çalışıyorlar. Bu yüzden bekar ve genç insanları tercih ediyorlar işe alırken. Kıdem kazandıkça maaşın da artmıyor. Kendi yerini açsan yine çok mezun var. Süper ötesi bir çevren olması lazım ki iş alabilesin. Hasbelkader iş bulsan da ailene vakit ayırma şansın sıfır. Sektörle ilgili daha çooook şey anlatırım da fazla uzatmak istemiyorum ama şu an hukuk okumak akıl işi değil onu söyleyim.
Hocam artık ekmek aslanın midesinde ağzını da geçti nasipBaşarınızı takdir ediyorum,atanmak için çalışan bir öğretmenim.Alımı iyi olan bir bölümden(sınıf öğretmenliği) mezun olmama rağmen 3.seneme kaldım.Atanmak için artık daha çok çabalamak gerekiyor.Formasyon eğitimi +kpss+mülakat+atama kontenjanını bekle derken zaten hukuk 2 ya da 3.sınıf öğrencisi olursunuz bile.