- 20 Şubat 2021
- 1.505
- 2.119
- Konu Sahibi Baloglusunannesiii
Şöyle anlatayım yıllar önce Türkiye 1.si fizik mezunuydu fakat fizik için açılan kadro sayısı 0'dı. Ya da kendimden örnek vereyim. Sosyal Bilgiler öğretmenliği mezunuyum atandığım sene eylüle 988 alım oldu, şubatta 700 küsur alım yapıldı. Ama yıl 2021 bu sene ilk alımda 150 kontejyan 2.alımda 130 kontejyan verildi. Aradaki fark ortada. Yani bölümlerin her sene ne kadar atanacağı stabil değildir. 2012de örneğin bizim bölümden 2012 kişi atandı bir anda. Yani bir o zamanki atama sayısına bak bir şimdiki atama sayısına. Fizik ve diğer çoğu bölüm için bu durum geçerli. Eğer branşın dikab, ilahiyat, özel eğitim ya da sınıf öğretmenliği olsaydı otur kpss çalış alımları yüksek derdim ki her sene iyi rakamlar ayrılıyor bu bölümlere. O yüzden hukuk kazanmışken öğretmenlikten çok daha iyi şartları olduğu kanısındayım hukuk oku. Öğretmenken evet düzenli gelir vs var ama kendini pek geliştiremiyorsun ne uzuyor ne kısalıyorsun. Ben kendi alanımda tezli yüksek lisans yaptım mesela sırf mesleğimde daha çok doyum yaşamak adıma. Ama yok yani çocukların durumu, tayin durumları, okulların durumu her şey ortada..Hocam biraz açar mısınız