çıkmazdayım ben:(

bir mecburluğum yok..bende bunu anlayamıyorum birşey ona itiyor beni ayrılamıyorum işte.ailemde şaşırıyor nden diyor babam ne yaşadında ayrılamıyorsun kızıyor bana.bende yemin ederim baba bişey yaşamadım seviyorum üzülüyorum ayrılınca diyorum sonra alıştım ayrılığa ama..ne fayda yine barıştım

Hic acıma. Ben de çok acıdım. Annesi hasta, ailesinin durumu kötüydü . Maddi manevi destek oldum, sanki gelinleriymisim gibi evlerine girdim çıktım. Her tür yardımı yaptım. Hic bı sey değişmedi. Beni aldattigini da ayrıldıktan sonra öğrendim bu arada, hem de defalarca :)
Ben böyle her konuda bu kadar ödün verirken o hic değişmedi sdc seviyorum dedi ama yetmiyor iste. Ben de ayrılamam onsuz yapamam dedim ama bir anda bıraktım.
Bir de ben hayatta sunu öğrendim; hic kimse babanın oğlu, kızı degil. Birilerine aciyarak evlenilmez, evlenirse de mutlu olunmaz.
Beni cok seviyor Kıyamam, yok psikolojisi bozuk, yok bu kdr yılı çöpe mı atacam, falan filan.
Bunları düşünerek hareket edersen kendin acinacak duruma gelirsin. Bisver önce kendini ve aileni duşun .

aldatılmayı bende katlanamam.. ama nasıl inkar ediyor bilseniz,mesajda bana iş çıkar mı yazmış arkadaşına o kızlardan ötürü.ben bunu görünce çılgına döndüm bana diyor ki iş çıkarma demek istedim ben.bende salak gibi inandım.o kadar yeminler edyor..zaten artık bir soğukluk var bugün yanıma geldiğinde soğumuşum artık..olmuyor eskisi gibi.siz gerçekten mantıklı davranmışsınız.ben o kadar çok acıdım ki babası rahatsızlandığnda kendi babam gibi üzüldüm ağladım..

canım alışkanlıklar bunlar seni anlıyorum ama bu alışkanlığın sana zarar verdiğini görmen lazım dünyada birlikte olmayı hakketmeyip yanyana olan milyonlarca insan var ve maalesef seni onlardan biri olarak görüyorum.

eğer kesin ayrılığa karar verirsen.iletişime geçicek her şeyi kapat kendini dinle kendin karar ver.. bi öyle bi böyle ruh sağlığında bozulur.

biz bazen açıkca o yakılan yeşil ışığı görmek yerine..kendimizi tatmin edece şeye inanmaya meğilli oluyoruz zaten gözümüze perdeyi çekiyoruz

Birincisi; ailelerin onay vermediği evlilikten ne yazıkki huzur gelmiyor,düşün,ailen onay vermedi ve sen evlendin,arkadanda ailenin olmadıgını bilen eş,bi şekilde bunu yüzüne vuruyor ve daha rahat davranıyor,tabi sadece bunlar omuyor,aileler anlaşamadıgı için hep bi arada derede kalıyorsun.Bak burda biçok konu var,aileler anlaşamadıgı için yazılan huzursuzluklar...

İkincisi; sen ona güvendiğin halde güvenini sarsmış ve asla gelemediğim en önemli konu küfür olayı..ne yazıkki sevdiğinin sana üfürleri devam ettikçe istemsiz bi şekilde zaten sevgin bitecek,ve onla geçirdiğin heran sana eziyet gibi gelicek.

Üçünsü ve benim en çok takıldığım konu denklik kavramı.Bana göre denklik asla maddiyatla eşleşmez.Yani eş adayı ailenin şu kadar malı var,karşı tarafın hiç bişeyi yok,bana denk değil denmesi çok iticive olmaması gerekir.
Benim denklik kavramım,düşünce yapısı,konuşmları,fikir birlikleri,hoşsohpet,gelecek ile ilgili beklentiler,hedeflerin benzerliği...vs

Bu konu evliliğin uzun ve sağlıklı olabilmesi için çoookk önemli bir konu.Sen üniversite ortamı gördün,kendini bilinçlendirdin,düşünce yapın değişti,yeni şeyler kattın kendine.Sevgilin okumamış olabilir,ama kültürlü bir yapıdamı,gelecek ile ilgili hayallari,düşünce yapıları,kendine has mantıklı fikirleri varmı? Yani siz evlendiğinizde akşam eve geldiğinizde yemekten sonra karşılıklı kahvelerinizi içip konuşabilceğin birimi.?
Ortak zevk aldığınız konular var mı?
Ortak,gerçekleştirmeyi düşündüğünüz bir hayaliniz varmı?
Bunları sevgiliyken pek kimse düşünmez,ama evliliklerin çoğuda paylaşım olmadıgı için bitiyor.

Kendimden örnek vericek olursam eğer canım,ben öğretmenim,üniverste okurken tanıştım sevgilimle,oda 2 yıllık bitirdi.Sonra bu durumun ilerde sorun yaratabilceği endişesiyle 4 yıllık yaptı bölümünü.Bununlada yetinmedi,yabancı dil eğitimlerine gitti,sertifkalar aldı,diksiyon kurslar,almanca,ing.bilgisayar..vshepsinin eğitimini aldı.Sevgilim ünv bittiğinde su işlerindeçalışıyordu.Şimdi ise aynı iş yerinde daha üstün bir konumda.Yükseldi,oldugu yerde saymadı.Mesela benim bölümüm resim olunca oda ilgi sardı.Yaplıboya öğrendi.Fotoğraf makinası aldı prof.Kurusuna gitti,fotoğraf sergisi açtı.Sonra ikimizde şiir yazmyı çok severiz,ilerde büyük planlarımız var,birlikte açacağımız sergilerin hayaliyle yasıyoruz.Ve ikimizinde ezelden beri görmek istediğimiz ülke italya..vb Ortak o kadar paylaşımlarımız varki.Ve bu hayaller sayasinde,ortak beklentiler sayesinde daha çok bağlanıyoruz birbirimize.

Hayat daha güzel bir hale geliyor.Ama düşünüyorum,ben onu ilk tanıdığmda,ben 1.sınıftım,oda 2 yıllığı bırakmış,20 alttan dersi olan,işsiz güçsüz biriydi.Şimdideki statüsü ile arasında ucurumlar oln biri.Ve hala yetinmedi,şuanda bir sınava hazırlanıyor,kazanırsa daha iyi bi konumda olacak.Birde yüksek lisansa hazırlanıyor,ve birlikte hazırlanıyoruz şuan için.Birbirimize destek çıkarak,paylaşarak....

Bu kadar uzun yorum çok sık yapmam,ama anlatmaya çlaıştığım noktayı dilerim anlatabilmişimdir.Eşin olacak kişi,seni tamamlamalı,senin için gerekirse değişmeli,geliştirmeli kendini.Birlikle biçok şey paylaşabilceğeniz denklikte olmalı,sıfırda dahi olsa..Kendimden verdiğim örnek gibi..

Son düzenleyen: Moderatör:
çoğu yorumu okudum pınar, baktım herkesin fikri aynı (doğal olarak )bundan sonra gene barışırsan hendek kaz derim....

senin tam olarak ayrılamama sebebin ayrılık sonrasındaki acılardan korkman.bu korkunda da haklısın ama şunu da düşün sen bu insanla evlenirsen bi ömür üzülceksin en kötü yanı da ailene en yakınlarına derdini açamamak olcak..neden çünkü onlar seni defalarca uyardı sen yine de evlendin herkes sana 'bunu sen istedin' der..demese bile yüzde yüz böyle düşünür.yine yanında olurlar ama hem kendin yıpranırsın hem ailene yazık edersin.üç beş gün ağla yada bikaç yıl ağla ama bi ömür ağlama lütfen..şuanda her şey senin elinde..diğer arkadaşlar da demiş bak evlendikten sonra iyi olcaa benzemiyo bu durum.küfür aldatma vs olmamış olsa efendi biri olsa hadi bi umut dersin ama bi kere yapan neden bidaha yapmasın ki..saygısı yok belli ki saygı duysa diyemezdi öyle şeyler..işin içinde saygı yoksa sevgi pek de bişey halletmiyo arkadaşım.senden kıymetli değil yazık etme kendine nolur

Ateş böceklerinin yanacaklarını bile bile ateşe atlamaları gibi bişi bu snn yaptıın. Yanacaanı bile bile neden ateşe atıyosunki sn kendini? Aldattı diosn, daha ne yapması gerek? Evlenince herşey daha kötü oaacak. Kandırma kendini bence. Yol yakınken kurtar kendini.

Sizinki sadece alışkanlık ve sevgilinizin barışırkenki ısrarında tatlı sözlerine kanmanızdan başka birşey değil.

Belliki sevmiyorsunuz ve aileniz doğru söylüyor evlilikte her yönden denklik önemli.
Bence son bir karar verin ayrılın ve hayatınızı kurun.

Böyle giderse onunda daha fazla hakkına girersiniz.
Bir kalple istemeden oynamış olursunuz.

Sizinki sadece alışkanlık ve sevgilinizin barışırkenki ısrarında tatlı sözlerine kanmanızdan başka birşey değil.

Belliki sevmiyorsunuz ve aileniz doğru söylüyor evlilikte her yönden denklik önemli.
Bence son bir karar verin ayrılın ve hayatınızı kurun.

Böyle giderse onunda daha fazla hakkına girersiniz.
Bir kalple istemeden oynamış olursunuz.

anne ne diyorsa doğru olan odur.ben bunu bilir bunu söylerim.anneni dinle canım,anneler birer melek ve evlatları için hep iyi ve güzel olanı ister...

değişmesini beklemeniz hata olur..hatanın neresinden dönerseniz kardır ve şuan mutluluğu yaklayamadığınız hayatınızda mutluluk hakim olur..

aldatma var dedin baştan kaybetmiş zaten. iyice düşündün mü ben bu erkekler mutlumuyum değil miyim benden bunları aldı bana bunları kattı diye düşünürsen kararın daha net olur. :93:
erkek arkadaşının artılarını eksilerini hesapla.eksileri artılarından çoksa ve ilerleme kat etmiyorsa olay zaten bitmiştir.:18: öyle bir durumda kendini boşuna yıpratma derim inan değmiyorlar.
aile meselesine gelince.niye bilmem ama anne babanın onaylamadığı insanlar genelde %70 doğru çıkıyor.bu yüzden erkek arkadaşını iyice bir incele anne olarak empati kur derim

bu ilişkiden birşey bekleme canım aradaki saygıyı da kaybetmişsiniz seninki bence aşk da değil bağımlılık olmuş.anneni dinle kendini yakma yol yakınken yanlışından dön kararlı bir şekilde ayrıl bitir ve bu adama geri dönme

bu ilişkiden birşey bekleme canım aradaki saygıyı da kaybetmişsiniz seninki bence aşk da değil bağımlılık olmuş.anneni dinle kendini yakma yol yakınken yanlışından dön kararlı bir şekilde ayrıl bitir ve bu adama geri dönme

Mesele sadece ailenin istememesi olsa veya eğitim durumunuzun maddiyatınızın denk olmaması olsa anlayacağım.
Ama siz de istemiyorsunuz ki o adamıı...
Ve kendinize olan saygınızı kaybetmeye başlamışsınız gibi görünüyor.
Malesef karşınızdakini değil kendinizi düşünmek zorundasınız.
Uzatmadan bitirin bence...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…