çıkmazdayım ben:(

pnr241

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
29 Haziran 2012
120
0
0
İzmir
şimdi bunu okuyan kişi lütfen beni yargılamasın..çünkü ne yapacağımı bilemez durumdayım,psikoloji desen çok bozuk,kendi kararlarımı kendim veremiyorum.bir rüzgara kapıldım öyle gidiyorum..sonu iyi mi olacak kötü mü bilmeden..Konuya geleyim sevgili meselesi.Bir sevgilim vardı üç yıldır,çok sevmiştim ama sonunda beni çok üzdü yıprattı.onunla aramızda kültürel olarak farklılık vardı,sonra aile yapısı olarak,maddi olarak.Ben hiç umursamadım çünkü annemle babam birbirlerine denk olduğu halde yıllarca kavga ettiler ve etrafımda bir tane bile mutlu çift yoktu.neden biz mutlu olamıyalım dedim.Dışardan bakıldığında üst seviyede olan bendim.Ben iyi bi ünide son sınıfım.O da bi sigara firmasında çalışıyor.bayilere sigara dağıtıyor.ailesine düşkünlüğü yüzünden çok kavgalarımız oldu.aldatma desen bir mesaj yakaladım arkadaşlarıyla aralarında mesajlaşmışlar.hatunlar geliyor mu falan denilmiş.Yani anlaycağınız kavga kıyamet oldu bir sürü ayrıldık tam ben unutmaya başladım zaten çevreden hiç onay almadım bu ilişki için ailem dahil.İlk başta ailem hiç sorun değil gibi davrandı aramızdaki eğitim farkını ama sonradan cahil insanla yapamazsın gibilerinden çok konuştular.Şimdi ben bu adamla barıştım ve bana çok iyi davranıyor.Çok peşimden koştu,ağladı.Dayanamadım affettim sonra hazmedemedim yaptığı davranışları yine ayrıldım böyle baya bir devam etti ayrıl barış ayrıl barış..şimdi tekrar sevgiliyiz ama içim rahat değil.ailemde istemiyor,ailesini beğenmiyormuş babam.araştırdım diyor bu işin olacağı yok.bense artık ne yaptığnı bilemez durumdayım şimdi yine barıştım 24 yaşındayım ama şu davranışlar 24 yaşında birine ait olamaz..bu adam bana olan saygısını da yitirmişti,yani küfür olayı da oldu..yani bu kadar şeye rağmen hala nasıl barıştım bilmiyorum..annem kendini yakacaksın diyor..bense kendi ayaklarımla gidiyorum.o olmayınca biraz daha iyiydim şimdi o var aklım çok karışık..güzel bir okulum var ailem var herşey güzel sağlığım yerinde ama bir türlü şu derten kurtulamadım.ayrılmak istiyorum ayrılıyorum sonra yeniden barışıyorum.psikoloğa çok gittim yeniden gitmek istemiyorum artıkşimdi tekrar başladık diyemem ki bir daha ayrılmak istiyorum..daha ilk günden kıskançlığa başladı bile.facede iki tane çocuk fotoğrafımı beğenmiş aradı bağırdı çağırdı dayanamıyorum ben bu kadar rahat olmamı bekleme falan diye,kapattım bnde facemi.ilk başta kendimle grur duyuyordum bak katlanmadım kendi hakkımı savundum bi erkeğe karşı güçlü de duruyorum ama şimdi ne oldu o erkeğe geri döndüm..inandım verdiği sözlere..ee evlenince daha berbatın yaşatırsa napıcam ben ya da herşey güzel mi olur verdiği sözlerde durur mu ne olur..çok karışığım ben..dertleşmeye ihtiyacım var

Aldatmalar..Güven kalmamış..Ayrıl-barış ilişki zarar görmüş..Saygı kalmamış...Onsuz daha rahat olduğunu kendin söylüyorsun.. Bence annen haklı kendini yakacaksın. Yol yakınken dön. 2gün iyi davrandı diye düzelecek sanma.İnsan hayat boyu iyi davranmak için rol kesemez...Kendi saygılı ve iyi olacak,senin zorlamanla değil..

Hep söylüyorum,belki düzelir,evlenince değişir,tavır koyarsam kendine dikkat eder,çocuk olunca düzelir...vs. vs. bunlar hikayedir ve gerçekle ilgisi yoktur....Asla düzelmez!!!! Bugün küfür eden yarın tokat atar!!! Annene katılıyorum..

aşık değilsin, sadece ilişkiye bağımlısın. bırak bir daha iletişime geçme. eninde sonuna unutursun. yoksa çok pişman olacaksın.

canım şuan senden kendine bir tokat atmanı istiyorum:)
şu anlattıklarını tekrar tekrar oku bu adamla nereye kadar gidebilirsin
ne için yapacaksın bunu
içim acıdı valla gencecik kızsın eğitim yok kültür yok aldatma var küfür var
olmazzzz
sen ağzınla kuş tutsan bu çocukla olmazzzz
hem ailenin onaylamadığı evlilikten hayır bekleme
bitanem bak psikolojini bile bozmuş bu adam senin herşeye rağmen affetmişsin
sirkelen burada ileride evlendim bile bile ateşe attım kendimi pişmanım
diye konu açmanı istemem
yapma lütfen allah yardımcın olsun ve kurtul bu adamdan

yeni barıştım bir daha ayrılamam diyememek neden? o size bunları yaparken bir daha yapmamalıyım diye düşündü mü? aslında sizde ailenize hak veriyosunuz ama 3 yılın getirdiği bir alışkanlık var ne de olsa. insan evine bi kedi alsa 3 yıl ona alışır. senin facebooktaki beğenileri falan kıskanması falan da kişi kendinden bilir işi durumu. eğer sen çıkıp deseydin ki seviyorum ama çıkar yol bulamıyorm o zaman durum farklıydı ama sen de kafanda bitrimişsin aslında. bundan sonrası karar vermek ve kararının arkasında durmak.

Son düzenleme:
aslında çıkmazda olduğun durum yok..
sorunlarının nedenini ne yapman gerektiğini kendin çok iyi biliyosun bu yüzden sana ayrıl veya devam et demeyeceğim ..
bence kendini dinle zaten olması gerekenin ne olduğunu biliyosun.. kopamıyorum diye düşünme bunları gördüğün için ve denk olmadığınızı gördüğün için zaten kopmuşsun..
sorularına cevabı sen vermişsin sadece uygulaması kalmış
aşk acısından kimse ölmez hatta daha çok olgunlaşır hayat kısa günlerini ziyan etme

evlenince değişir gibi bi yanılgıya sakın düşme.
ha evet değişir ama senin beklediğin manada değil.
şimdiki durumun daha fenası yönünde.emin ol
sana yazılacak tüm yorumlarda ortak bi fikir çıkacaktır.
aklın yolu birdir.dikkate al bunu
acaba mı diye yola devam edip kendin tecrübe etmeyi düşünme bile

inan çıkmazdayım elim kolum bağlı sanki..onunla olunca kendimi anlık iyi hissediyorum sonra tekrar kötü.hislerim aniden değişiyor.biran yaptıklarını düşünüp soğuyorum ondan sonra yine sevgi duyuyorum ona karşı..tüm yaptıklarına rağmen.çok acı çekiyorum ne yapacağımı bilemez durumdayım..karar verip ayrılıyorum,sonra o arayınca ağlıyor yapamıyorum diye ikimiz ağlıyoruz bu seferde neden böyle olduk biz diye çok mutsuzm

aslında sen de olanların yaptığın yanlışın farkındasın.
ilişki bitmiş bence zaten sadece ortada bi alışkanlık.
ayrıl-barış, ayrıl-barış girince bi ilişkiye ondan bi hayır gelmez!
birbirinizi yıpratırsınız.
ailene de kulak ver azıcık.. sonuçta onlar da sana körü körüne ayrıl demiyorlar araştırmış soruşturmuşlar.
çözüm sende bitiyor. dediğin gibi herşey elinin altında aslında hayatında herşey yolundaymış bu ilişki dışında.
boşboşuna ne kendini ne de aileni yıprat, zamanını da boşuna ümit ederek harcama.
kendine uğraşlar bul bence. bi kursa yazıl. ne bileyim yeni hobiler edin.
onu da hayatından uzaklaştırmaya bak. nacizane fikrim.

lütfen ayrıl diyorum.niye dersen o kişiyi tanımasam da evliliğin onunla zor olacağından adım gibi eminim.bu hep böyle oluyor çünkü.evlenmeden önce olanlar evlilikten sonra olacakların habercisi oluyor.mesela evlenmeden önce küfredebilen biri evlendikten sonra küfrü keser mi sence.zaten saygı azalınca bir daha geri gelmiyor.daha aile girecek işin içine.o zaman çok yıpranırsın.lütfen kendine layık birini bul.

Madem aklında ayrılmak var,madem kaybetmekten korkmuyorsun,bırak onun kurallarına uymayı.
Bırak çirkinleşebileceği kadar çirkinleşsin veya O anlasın seninle yapamayacağını.

Bu arada,kendi arkadaşlarınla güzel ortamlara git.Gerçekten iyi olan çiftleri gözlemle.
Huzurlu,mutlu,birbirini anlayan çiftler nasıllar göreceksin.
Kendini bul.Neler seversin ? Nelerden onun için vazgeçtin ?
Hepsini yap ve unuttuğun zevkleri hatırla,kendine dön.
Sinema olur,konser olur,sergi olur.Hatta tatil veya arkadaşta kalmak.Neyi seviyorsan....

Seninkine coook benzer durum yasadım ben Dis hekimi, o ortaokul mezunu bı adamdı. Aşığım sandim ama bence kendimi kandırmisim.
23 yaşındayım onu tanıdığımda, 3 yil devam etti iliskimiz. İnişli çıkışlı , kavgalı gurultulu, hakaret dolu, el kaldırmalar falan.
Benm de ailem şiddetle karsı çıktı yalan söyledim onlara ayrıldım diye ama devam ettim. Onsuz yapamam saniyirdum.
Sonra oyle bir noktaya geldi ki mantık girdi isin icine, baktım olmayacak ask yeterli degil.
O donem esim karşıma çıktı, ayrılmam kolaylaştı ,ve esimlebirlikte olmaya başladım. o cok sıkıntı yaşattı o donemde ama zorladım ve bitirdim.
Şükürler olsun 3 yıldır cok guzel bı evliliğim var, dengi dengine, ailemle cok iyi anlasan bir damat.
Dgr sekilde hayatımı mahvedecektim aklımı kullandım ve bitirdim cok zor oldu ama başardım.
Simdi bu iliskiyi hatırlamak ya da dile getirmek bile utandiriyor beni.
Evlilik ömür boyu sürecek bir sey, ona gore duşun kararını ver. Sevgili olmakla cok farklı.
Biraz uzun oldu ama senin yaşadıklarından hic farkı yok, sana sdc abla tavsiyesi benimki akıllı ol, birak duygularını, o ilgiler gelip geçici

Sen bu insanı çok mu seviyosun yada aşıkmısın ona bu soruları sordun mu kendine ki öyle bile olsa sevgini haketmiyo.alıştığın için zor gelcek belki ayrılmak ama atlatırsın bunu ailen arkadaşların yanında olur.annene katılıyorum devam edersen kendini yakarsın bir sürü şey olmuş en önemlisi de zaten yakaladığın mesajlar..barışmakla hata yapmışsın şimdi devam ederek ikinci ve daha büyük bi hata yapma..

Eline bir kağıt alsan, bir çizgi çizip ortadan olumlu yönlerini ve olumsuz yönlerini yazsan..
Sonuç.. Olumsuzlar olumlulara galip geldi mi? Geldi.. Yazdıkların öyle diyor çünkü..

Şu an elinde tuttuğun geleceğini (gencim, sağlıklıyım, iyi bir üniv. okuyorum vs.) olumsuz kağıdın üzerine yatırır mısın?

Geleceğin meçhul olmasıdır insanı korkutan, aslında bugün yaşadıkları da insana geleceğin şifrelerini verebilir, ileride aynalara düşecek mutsuz görüntüler oluşursa bunun sebebi bugün olumsuzukluklar silsilesine göz yumup yaşadıklarına nokta değil virgül koyarak devam ettiğindendir..

ve

noktayı bugün koymayı bilmelisin ki nefes almaya gücün olsun, iş işten geçtikten sonra koyduğun noktanın hükmü boğazında düğümlenen nefestir, yaşama sevincini de alır götürür..

canım seviyorsan ve kendinden eminsen bence aile vesaire sorun olmamalı diye düşünüyorum çünkü illaki karşı çıkasalarda sen sevdiğin için olur belki bişeyler ama bence bikere araya çok kavgalar tartışmalar girmiş ve aldatma olayı girmiş güvenin yok bence senin o sadece alışılmış bağlılık oluşturmuş bir ilişki var sende içinde ayrılsan mutlusun ama boşluğunu hissediyorsun barışsan yine aynı sorunlar devam ediyor ve sen üzülüyorsun bak ne güzel ağzınla söylemişsin canım 24 yaşındasın güzel bir ünide okuyormuşsun bence kapılmamaya çalış insan üzülür canı yanar elbet onca yaşanmışlıktan sonra ama ona olan sendeki hissettiğin duygu aşk değil sevgi değil canım sadece bu uzun süre içerisinde oluşan bağlılık ve alışkanlık bence onsuz bir hayatta daha mutlu olucaksın buna emin ol elbet her aile arasında bireyler arasında farklılıklar olur herkes aynı olucak değil farklı olunca dengeler oturuyor birbirine ama en başına aileni geçtim kendi içinizde ve sen ayrı kendi içinde böyle şeyler yaşıyorsan bunda bir terslik ver ve bir ilişkide saygı bitiyorsa bir kere ardından sözler verilsede olmuyor canım bence kendini daha fazla yıpratma yokuşa sürme kendinide zorlama canım hayatına bak derim ben sıkma canını inan değmiyor...

biliyor musun kendimi gördüm sende. yani eski kendimi.
1buçuk sene önce yaşadığım şeyler.
öyle şeyler yaşadım ki buz gibi soğudum ama 4 yıllık ilişkiydi kolay kolay bitiremedim yani bazılarına göre çok kolay bitmişti.
çünkü çevremde benim yaşadıklarımın 10 katını yaşayanlar vardı şuan hala itekaka devam ediyorlar ilişkilerine ama benim gözümde bitmişler.
bende çok ağladım o da çok ağladı birlikteyken yine iyi hissediyordum ama yalnız kalınca yanlış yaptığımı anlayıp kendime kızıyordum.
sonra öyle böyle bitirdim geri dönüp bakmadım. o bizim ilk ve son ayrılığımız oldu. şimdi iyi ki bitmiş diyorum. bitince daha çok yanlışını gördüm.
sadece kaybettiğim zamanıma yanıyorum.
önemli olan kafada bitirmek herşeyi.
bitti artık diyorsan biticek! geri dönüş olmadan!

haklısın canım ama yapamıyorum ama bana neler yaptı ne kadar üzdü ben ona acıyorum saf gibi babası rahatsız,aile durumu kötü falan diye.gerçkten çok aynı durumu yaşamışız sizinle..bana diyor ki sensizliği anladığım için tekrar hata yapmam diyor bana..ama ya evlenince yaparsa..şimdi artık alıştım bazı şeylere tekrar hata yaparsa üzerse yine ayrılırım diyorum ama işte ya yapmazsa evlendikten sonra gerçek yüzünü gösterirse bana o zaman iş işten eçmiş olacak benm için..kendi kendime gidiyorum hataya..

kendini niye mecbur hissediyorsun bu adama anlayamadım ayrıca ailelerin rızası olmadan yapılan evliliklerin sonu hep hüsran sana değer verecek elbet biri çıkacaktır zamanı geri getiremezsin belki ama en azından gelecek yıllarını ziyan etme.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…