Çıkmazda hissediyorum.

ebbs

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Mart 2023
2.080
4.424
Hanımlar merhaba, annemin kanser olduğunu öğrendim 2 gün önce görmüş olanlar bilir. Daha önce konu annem diye de bir konum vardı eşime surat yapmadığı halde yaptı diye tavırlanmıştı falan demiştim. Konu özü eşimin annemin kanser olduğunu bilmesi ve bu zamana kadar hal hatır sormamasından kaynaklıymış. Annem 1 ay önce kanser olduğunu öğrendiğinde ablam , eşimi arayıp böyle bir durum var ebbs'e söyleme suyu az zaten karnındaki bebeğe yazık demiş. Müsait olduğunda gel yüz yüze görüşelim demiş. Eşim de geçmiş olsun yapabileceğim bir şey varsa söyleyin demiş kapatmış telefonu.

Yüz yüze de görüşmemiş, o gece geç gelmiştik eve ama ondan sonra vakti oldu hep. Sonuçta arkadaşlarıyla çıkarken de hesap sormuyordum ki ablamın evi karşı sokağımda. Sorduğumda şüphelenirdin yalan söylesem ondan gitmedim dedi. Annemin kanser olduğunu öğrendiğim akşam bize geldiler, ablam annem ve eniştem, eşim herkese laf attı bu sefer annem ve ablam oralı olmadı hiç. Bütün gece saçma sapan bi hava oldu.

Normalde eşim kırk kat yabancıya bile merhamet edip, ilgi gösterir grip olsalar dahil. Ki bu grip değil kanser. 1 aydır doktorlara gidip gelmişler, onca sıkıntı çekmişler zaten onun üzüntüsü var üzerimde. Eşim de hiç destek olmamış. Diyebilirsiniz ki olmak zorunda değil, haklısınız ama böyle biri değildi eşim. Yardımcı olurdu mutlaka. Geçen akşam bu yüzden tartıştık. Yarın annemin ameliyat günü için doktora gidilecek sabahtan, hastanelerimiz yakın. Benim de rutin kontrolüm var. Gideriz hep beraber işte dedim kesinlikle kabul etmedi. Ben şu saatten sonra ne arabasına binerim ne de suratına bakarım, tiksiniyorum artık ondan dedi.

Eşimi asla haklı bulmuyorum ama üzüntüden de kendimi yiyorum. Diyorum ki niye onun arabası olsun benim de arabam o saçmalama. Kendi arabaları var ama uzak olduğu için cesaret edemiyorlar. Arkadaşına söylemiş beni götürebilir misin diye. Çok zoruma gitti. 3 gündür eşimden nefret etmeye başladım bu olay yüzünden. Belki de soğudum bilmiyorum. Sizce ne yapayım bundan sonra. Bir akıl verir misiniz?. Eşime annemle oturup konuşacaksın bu işi çözeceksin yaptığın çok büyük ayıp dedim. Sözde konuşacak, bekliyorum hala ama. Benim bile zoruma gitti.

Ablaniz ve enişteniz ilgilenmiş zaten ustelik eşinizin arabasi da yok anladigim kadariyla ne yapacak ki adam bir şey lazimsa arayip rica etmişler mi?
Ne yapmasi gerekiyomuş tam olarak?🙄anlamadim

Ben diger konuyu da okumuştum. Orada kanserden hic bahsedilmemisti. Siz de mi yeni ogrendiniz annenizin kanser oldugunu. O kismi anlayamadım. Siz bilmiyordunuz ama eşiniz mi biliyormuş?

Ablaniz ve enişteniz ilgilenmiş zaten ustelik eşinizin arabasi da yok anladigim kadariyla ne yapacak ki adam bir şey lazimsa arayip rica etmişler mi?
Ne yapmasi gerekiyomuş tam olarak?🙄anlamadim
Eşimin arabası var. 3 tane hem de. Annemi arayıp bi kere bile geçmiş olsun , bir ihtiyacın var mı dememiş. Bize geldiğinde de selam dışında muhabbet bile etmemeyi seçmişti. Biz muhabbet ederken tv sesini bile açtı üzerine. Bunlar annemi iyice doldurdu sanırım.

Ben diger konuyu da okumuştum. Orada kanserden hic bahsedilmemisti. Siz de mi yeni ogrendiniz annenizin kanser oldugunu. O kismi anlayamadım. Siz bilmiyordunuz ama eşiniz mi biliyormuş?
Ben öğreneli 3. gün bugün. 1 aydır kansermiş annem ve eşim 1 aydır biliyormuş.

Ben anladım. Çok haklısınız. Bilmediğiniz bir şey mi var acaba anneniz bir şey yapmıştır da sevmiyordur filan?

Ben anladım. Çok haklısınız. Bilmediğiniz bir şey mi var acaba anneniz bir şey yapmıştır da sevmiyordur filan?
Şöyle annemi savunmak gibi gelmesin lütfen ama hiç aralarında kötü bir şey yoktu. Zaten dediğim gibi bu zamana kadar da her türlü konuda birbirimize yardımcı olduk biz. Eşim de öyleydi. Beni de bu kadar şaşırtan ve üzen şey bu.

Eşimin arabası var. 3 tane hem de. Annemi arayıp bi kere bile geçmiş olsun , bir ihtiyacın var mı dememiş. Bize geldiğinde de selam dışında muhabbet bile etmemeyi seçmişti. Biz muhabbet ederken tv sesini bile açtı üzerine. Bunlar annemi iyice doldurdu sanırım.

Gercekten cok ayip etmiş. 😐 annenizi sevmese bile hastalik bu ve sizin anneniz sirf sizin icin bile bir gecmis olsun deseymis keske

Gercekten cok ayip etmiş. 😐 annenizi sevmese bile hastalik bu ve sizin anneniz sirf sizin icin bile bir gecmis olsun deseymis keske
Şu saatten sonra asla da düzelmeyecek sanıyorum araları. Bu yüzden evliliğimi sorgulamaya başladım ben de.

Şöyle annemi savunmak gibi gelmesin lütfen ama hiç aralarında kötü bir şey yoktu. Zaten dediğim gibi bu zamana kadar da her türlü konuda birbirimize yardımcı olduk biz. Eşim de öyleydi. Beni de bu kadar şaşırtan ve üzen şey bu.
Ben de üzüldüm. Gerçekten ilgilenmesi gerekirdi. Umarım sizi de annenizi de hoş eder. Gönlünüzü alır.

Ben de üzüldüm. Gerçekten ilgilenmesi gerekirdi. Umarım sizi de annenizi de hoş eder. Gönlünüzü alır.
Yani ben eşimin annesini hiç sevmem ama böyle bir durumda destek olurdum mutlaka . İnşallah yapar bilemiyorum, yoksa gerçekten beni ve doğmamış kızını kaybedecek..

Çok ayıp yahu cidden ayıp.
Eşinizi yakın bilip ahenr vermişler birde.
Nasılsın arayıp sormaz, gitmez yanına.
Sorunları da yokmuş ki ufak tefek seylerin lafı olmaması lazım hastalık söz konuysa.
Sizin de zere hattınız yokmuş demek ki eşiniz için.
Üzücü gerçekten.

Konuştum, geçerli bir sebebi yok. Ben yalakalık yapamam dedi ve geçiştirdi. Sonrası zaten kavga.
Yalakalıkta ne ilgisi var bunun yani ne biçim bakış açısı var eşinizin. Hasta olan birine moral olacaktı - ki kanserde en önemli şey.
Yapmak zorunda değil ama yapmayınca da işte soğuma, vefasızlık vs oluyor yani.
Yapmak zorunda olmadığı şeyin sonuçlarının olduğu gerçeğini değiştirmiyor bu durum.
Yapmak zorunda değildi yapmadı şu an eşiyle de aradı bozuldu, aile içinde de kötü anılıyordur. Yazık eşinize çok ayıp etmiş. Çok büyük ayıp hemde.

Çok ayıp yahu cidden ayıp.
Eşinizi yakın bilip ahenr vermişler birde.
Nasılsın arayıp sormaz, gitmez yanına.
Sorunları da yokmuş ki ufak tefek seylerin lafı olmaması lazım hastalık söz konuysa.
Sizin de zere hattınız yokmuş demek ki eşiniz için.
Üzücü gerçekten.
Ben de böyle düşünüyorum demek ki benim de hatrım yokmuş. Hiç tanımadığımız insanlar bile kanser olduğunda üzülüp yardım etmeye çalışıyoruz ama koynumda yatan adam anneme anne diyebile adam bir nasılsını bile çok görmüş.

Yalakalıkta ne ilgisi var bunun yani ne biçim bakış açısı var eşinizin. Hasta olan birine moral olacaktı - ki kanserde en önemli şey.
Yapmak zorunda değil ama yapmayınca da işte soğuma, vefasızlık vs oluyor yani.
Yapmak zorunda olmadığı şeyin sonuçlarının olduğu gerçeğini değiştirmiyor bu durum.
Yapmak zorunda değildi yapmadı şu an eşiyle de aradı bozuldu, aile içinde de kötü anılıyordur. Yazık eşinize çok ayıp etmiş. Çok büyük ayıp hemde.
Zaten benim de şaşırdığım bu. 9 senedir tanıdığım adam, nasıl böyle bir kişiliğe büründü. Ben bile tiksindim kendisinden.

Eşin hatrı diye birşey söz konusu olur evlilikte ki bu ciddi bir hastalık neyin kavgası ya da kini.
Kusura bakmayın eşinizin insanlığı falan yok,annenize cidden çok üzüldüm.
Zor zamanlarda destek olmayan kişiye ne eş diye tutarım (siz böyle yapın demiyorum tabiki) ne de sülalesine selam veririm.
Sinir oldum cidden,bu süreçte siz bireysel olarak annenizin yanında olun.

X