Çıkış yolu bulamıyorum!

canım öncelikle geçmiş olsun. benim eşimde bipolar hastası. bende evleneli yaklaşık 2 oldu. eşimle 6 yıldır beraberiz. ilk bu hastalağı öğrendiğimde 1 yıllık sevgiliydik çok üzülmüştüm ama yapacak çok da bişey yoktu. ya eşimi terk edecektim yada kalıp savaşacaktım bu durumda ve bende savaşmayı seçtim. çünkü onu seviyordum. o an eşimin yerine kendimi koydum ya ben onun yerinde olsaydım...

6 yıl boyunca çok araştırma yaptım neyseki benim kocam bu konuda bilinçli, düzenli olarak doktorumuza gidiyoruz. ( bakırköy ruh. duygu durum bölümü ) ilaçlarımızı kullanıyoruz. sigortalılara ücretsiz. sana tavsiyen öncelikle eşini buraya götürmeye ikna etmen. çünkü vücudundaki l..... değerinin düşmemesi gerekiyor. her gittiğinde kan alıp değerlerine bakıyorlar. sonra eşinin uyku düzenine dikkat etmen lazım çünkü bu hastalığı tetikleyen en önemli etken uykusuzluk ve mevsim geçişleri. eğer bilinçli olursanız eşinizle bu durumun üstesinden gelirsiniz

bu arada eşimde 1 ay önce mevsim geçişinden kaynaklı bir hipomani oldu yani hafif sinirlilik. alakasız konuları bağdaştırma gibi. bu durumlarda hemen kullanmamız gereken ek ilacımızı aldık ve doktorumuza gittik. şükürler olsun ki rabbime 2 hafta içerisinde eşim bu durumu sorunsuz atlattı..

sana tavsiyem eşini seviyorsan savaş kendini onun yerine koy. bu hastalıkla ilgili kendini eğitirsen atak geçirdiği zamanlarda yapman gereken yada kullanmanız gereken ilaçlarını kullanırsanız çok fazla sorun yaşamazsanız.

sormak istediğin bir şey olursa yardımcı olmaya çalışırım elimden geldiğince

Cok tesekkur ederim..

Yanimda olan arkadaşlar tesekkur ederim iyi dilekleriniz icin..
Konustum esimle. Iyi bi hastaneye gidecegiz gereken neyse o olacak. benim istedigim sey buydu zaten.
Ailesi falan umrumda degil, maddiyat, bebek umrumda degil.. Bunlari esimi tetikleyecek seyler oldugunu dusundugum icin yazdim sadece.. esim iyi olsun, mutlu olalim yeter..
Hepinize tekrar tesekkurler..

canım benim çok zor psikolojik sorunlarla boğuşmak ve yakınlarında birisi olunca gerçekten dahda zor
senin için kolay gibi görünen bir sorun onun hastalanmasına yetiyo
Allah şifa versin daha çok gençsiniz bebekte olur herşey olur siz birbirinize sevgiyle sarılın herşeyi aşarsınız

Allah razi olsun canim..

yapman gereken güçlü olmak. kendini bu hastalıkla ilgili eğitmek, eşini düzenli ilaç kullanması ve doktora gitmesi konusunda ikna etmek. yeter ki hastalığı ilerlemeden önlem almanız... ve unutma dünyada bir çok dahii insan bu hastalığa sahip o kadarda kötü değil

bu arada "DURULMAYAN BİR KAFA" diye bir kitap var mutlaka edin ve oku. kitapta bu hastalığı yaşayan ünlü bi prf. hayatı anlatıyor. gerçek bir bipolar hastasının yaşadıkları. sana baya yol gösterecektir.

herşey gönlünce olsun....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…