Çıkış yolu bulamıyorum!

eboe

Nirvana
Kayıtlı Üye
12 Mayıs 2014
5.008
30.034
548
Bu oyle biseyki... nerden baslasam nasil anlatsam derdimi bilmiyorum. yaklasik 1 sene once Severek evlendim. Esimde bipolar bozukluk var. Ilk tanistigimizda soyledi bana bunu. Hic sorun etmedim sevgimin yetecegini dusundum hep. Yetti de cok sukur. Ama oyle seyler olduki. Artik ne o ne de ben dayanacak guc bulamiyoruz.
Esim cocuklugundan beri cok problem yasamis. Babasi şizofrenmis. Yedigi dayaklar, hakaretler.. Annesi surekli gozunun onunde dayak yermis. Anlatilacak cok sey var bu konuyla ilgili.. en son babasi annesinin namusuna laf etmeye baslamis cocuklarini kabul etmemis falan. Sonunda bosanmislar esim 13 yasindayken..3 kardesler 1 abisi var. Sokakta yatmislar kisin..
Oyle boyle esim okumus..
Universitedeyken bu hastalik ortaya cikmis iste.. yasanilan onca seyin sonucu olarak esim de abisi de psikolojik olarak çökmüş durumdalar.
Esim de ben de ogretmeniz. tanistik kısa bi sure icinde de evlenmeye karar verdik. Ama öyle pisman oluyorumki bazen keske tanimasaydim diyorum cok sevdigim halde..
Ben en bastan itibaren hep istenmeyen gelin oldum.
Esimin annesi ve abisi biraz tutucular. kayinvalidem carsaf giyiyor, ben de kapaliyim ama isim geregi carsaf yada pardesu durumum yok. Zaten calismam onlar icin basli basina bi sorun. Abisi baba gibi olmus baslarinda ve herseye karismis bu zamana kadar. Esime de hep bu konuda yuklendiler en bastan beri. Esim hep benim yanimda oldu. Dugunumuze dahi gelmedi kaynvalidem.. herseyimizi esimle ikimiz yaptik. Akliniza gelebilecek herseyi.. maddi manevi cok zorlandik. Ama evliligimize hic bulasmadi bu sorunlar.. biz nisanliyken esimin babasi öldü ve 1 ev ve arsalar kaldi onlarin memleketinde. Biz o kadar dugun borcu oderken ev 120 bine satildi ve bize para falan gelmedi. Ben esimi bulastirmak istemedim hic. Istemiyorum dedim para falan. Yeterki sen bulasma dedim. Cunku kaynim gercekten tehlikeli biri.
Maddi durumlar yuzunden cocuk istegimi ertelemek zorunda kaliyoruz ve bu esimi cildirtiyo artik. Iyice kotulesmeye basladi. Ilaclarini kullanmiyo doktora goturemiyorum. Bunlari kimseyle paylasamadim. Aileme yanistmak istemiyorum.. bunlari paylasamam..
Korkuyorum hemde cok korkuyorum.. dua edin bana ne olur..

erkeklerin amacı ancak bu kadar net anlatılabilirdi.

Canim yasadiklarin kolay şeyler değil tek basina senin tüm bunlarla mücadele etmen seninde psikolojini bozabilir. Bence birlikte destek alin belki o şekilde ikna edebilirsin eşini. Bebeğimiz olabilmesi için önce kendi psikolojimizi duzeltmemiz lazim diyebilirsin stres hamileliği çok etkileyen bir unsurmus çünkü. Madem bebeginiz olmasini çok istiyor belki boyle ikna edebilirsiniz

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Biraz daha sakinlesmesini bekleyecegim.. sonra inşallah

Yaşınız kaç bilemiyorum.Lakin hemen bebek isteyince olmayabiliyor.Bu ödemelerden dolayı 2 sene bebek düşünmemiştik.Sonra 3,5 sene tedavi gördü eşim çok şükür meleğime kavuştum ama daha uzunda olabilirdi bu süreç.
Ablamda erteledi durdu hep.şimdi 8 senedir tüp bebek tedavisi görüyor ama olmuyor.İnşallah olur diye dua ediyorum.
Hem eşinizde istiyorsa bi düşünün

Istemek yetmiyor malesef. Ciddi sıkıntılı bi durum icindeyiz. O yüzden bebek cok da onemli degil.

Istemek yetmiyor malesef. Ciddi sıkıntılı bi durum icindeyiz. O yüzden bebek cok da onemli degil.

CANIM SAKIN çocuk yapma evliliğini rayına otur benim eşimde bipola bozukluk hastası boşanma aşamasındayız ...kızım var 7 yaşında şimdi müsait değilim sonra uzun yazarım ...

Canım zor şeyler atlatmışsınız Allah yardımcınız olsun. 1 sene önce evlendik demişsin, çocuk konusunda tatlı dille ikna edebilirsin eşini. Maddi yönden rahatlayın bence

Biraz daha sakinlesmesini bekleyecegim.. sonra inşallah

Canim benim iletimde nasil olduğunu anlamadigim bir karisiklik olmuş senin yazini alintilamistim ama çok alakasiz bir yazi alintilamis benim ifade etmek istediğim birşey degil o alinti kismindaki ifade

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

sesilya arkadaşında eşinde bipolar bozukluğu var. ve boşanmayı düşünüyor. eşin mutlaka tedavi olmalı. arkadaşın sorunlarını okuduğum için ileride kötü şeylere maruz kalmak istemiyorsan o konuda bir çıkar yol bulmalısın. bebeğide eşin düzeldiğinde istersiniz...

CANIM SAKIN çocuk yapma evliliğini rayına otur benim eşimde bipola bozukluk hastası boşanma aşamasındayız ...kızım var 7 yaşında şimdi müsait değilim sonra uzun yazarım ...

Tamam.. dinlemek isterim

Kizlar alıntı yapamiyorum nedense.. hepinize tesekkurler yardimci olmaya çalıştığınız icin.. dua edin. Ben de elimden geleni yapmaya calisacagim inşallah

Biz herseyi beraber astik cok sukur. Hicbi beklentim falan da yok ailesinden. Bizi rahat biraksinlar yeter. Esimle gerçekten hicbir problemimiz yok. Allahin izniyle su doktor isini de halledecegim. Biraz konustuk bugun o da daha iyi. Ben de toparliyorum yavas yavas

Tamam.. dinlemek isterim

canım benim eşim 10 yıldır bipolar 2 kere hastanede yattı bütün mücadeleme rağmen ilaçları düzenli kullanmıyor ...biz boşanma aşamsına geldik ...ama eşim ısrarlı boşanmamakta ...konuma bakarsan bilgin olur ...bu hastalık genetik geçiş gösteren bi hastalık eşinin babası şizofrenmiş ..demekki genlerde var ..çok şüşkür eşimin ailesinde yok ..ama çocuk yaparsanız bilinki çocuğunuz risk altında ...eşinin doktoruyla görüş o size detaylı bilgi verir ...ben kzım için endişeliyim ya ondada olursa diye ...sen benim çektiğim sıkıntıları çekme hastalıktan gidişatından emin olmadan çocuk yapma ...eşninde ilaçlrı düenli kullanmasını sağla ...ilk bşta hastalık ne kadar kontrol altına alınırsa o kadar iyi ileride zorlamaz eşim devamlı ilaçları bırakıp başladığı için hastalık ilerlerdi ...

senin eşin kaç yıldır hasta bilirsin bipoların derecesi var bizimki bipolar 1 ve psikoz ...çok ozr bi hastalık ama ilaçla kontrol edilebiliyor ...eşim şimdi hastaneden çıktığından beri düzenli kullanıyormuş bak 8 ay oldu hiç hastalanmamış işine de gidiyormuş ...ne yap et ilaçları kullandırt eşine ..

eşin çalışabiliyormu düzenli şekilde kaç yaşında ..

ama sen en çok eşinden değilde ailesinden dertli gibi görüküyorsun ...
canım ben eşimden sonra ne öğrendim biliyormusun ne para ne pul ne ev ne araba hiçbirşey önemli değil allah akıl sağlığı vermesin herşey parayla düzelir ama bu hastalık düzelmez keşke düzelsede neyim var neyim yok satıp tedavi ettirsem aç kalmaya razıyım ama olmuyor işte ...tek çare ilaçlar ..
başka şeyler çin canını sıkma canım inşaallah herşey yoluna girer huzurunuz bozulmaz

Bugün biraz konustuk esimle. O da biraz rahatladi ben de ... doktor konusunu da halledecegim Allahin izniyle.. bebek konusuna daha var zaten. Bazi seylerin oturmasi lazim

Sagol canim soylediklerin icin. Esim 25 yasinda. O da ogretmen. Cok mutlu isinde de. Hicbi sorunu yokki. Ama iste sikintilar bas gosterdikce belli zamanlarda sikintiya giriyor. Ilaclari kullansa rahatlicak o da..

Sagol canim soylediklerin icin. Esim 25 yasinda. O da ogretmen. Cok mutlu isinde de. Hicbi sorunu yokki. Ama iste sikintilar bas gosterdikce belli zamanlarda sikintiya giriyor. Ilaclari kullansa rahatlicak o da..

gençmiş canım eşin benden 1 yaş büyükseninle aynı yaşlrdayız herhalde benim eşim 31 yaşında ama 20 yaşında hastalanmış ...bu mevsimlerde sıkıntı sters olunca hemen başlar ilaçları düzenli kullasın canım eşimin ailesi kimse duymasın diye tedaviyi yarım yamalak ettirmişler hastalık ilerlemiş malesef ...allah şifasını versin mutlu huzurlu evliliğiniz bozulmasın inlşaalh

Benim esim epey bi doktora gitmis benden once. Ilaclar kullanmis tedavi olmuş uzun bi sure. Azaltarak doktor biraktirmis agir ilaclarini. En son depakin kullanmis. Bu duygu inis cikislarini duzenlemek icin. Onu da uzun sure kullanmis. Sonra kendi kendine birakmis. O yuzden korkuyorum iste.
Bu yasadiklarimiza artik ben bile dayanamiyoken onun daha kötü olmasindan korkuyorum. Tek derdim bu benim..

Allah yardım etsin canım zor şeyler yaşamışsın ama tedavi olursa düzelir buna ikna etmen lazım ve zor ikna etmek bir şey diyemiyorum tek diyeceğim Rabbim yardımcın olsun.

cnm çok yakın olduğum birinde de var bu rahatsızlık. 41 kez yasin oku her bitişte suya üfle o suyu üç günde eşine içirt. Dr sen git ve ilaçları bir müddet yiyeceklerle ver bu arada da razı et . kendine acı kendine yazık etme bir ilaç yutcaksın herşey bitcek fln. bebişimize sağlıklı bir baba istiyoruz biz gibisinden ruhunu oksa

çok iyi davran. üstüne gitme anlayışlı olmaya çalış. bolca dua et. birde kötü şeylerden ne onun bahsetmesine müsaade et nede sen bahset çok kötü etkilyor. güzel şeylerden hayallerinizden ümitlerinizden konuş onunla

Allah yar ve yardımcınız olsun

cnm acilen depakine başlasın yoksa sonu kötü 3-4 ilaç içsede zor düzelir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…