Çıkarcı değilsiniz arkadaşınız çıkarcı. Hâlâ çıkarcı olmanızdan endişe duymanız da beni şaşırttı, maşallah aşırı iyi niyetlisiniz. Burada durumunuzun iyi olduğunu belirtmişsiniz, evet ihtiyacınız olmayabilir ama burada mevzu para değil. Siz resmen onun ayağına gidiyorsunuz düzenli olarak. Bu bir vakit kaybı. Bana göre en pahalı şey vakittir, parayla karşılanamayacak kadar önemli buluyorum vaktimin her dakikasını. O yüzden nezaketen de olsa bir şey teklif etmesi gerekirdi. Bir şey teklif etmemesi sizin vaktinizi dikkate almadığını ve size saygı duymadığını gösteriyor. Sadece cimrilik değil yani mevzu. Cenaze zamanı yaşadığınıza gelince keşke cevap dahi vermeseydiniz. Dünya onların etrafında dönmüyor, çocuk bir sınavdan düşük alsa hayatı kaymaz. İnsanların acıları, işleri, güçleri olabilir, buna herkes saygı duyacak duymayan da hayatınızda olmasın zaten. Bana kalırsa bir daha asla ders için ayağına falan gitmeyin. Artık özel ders vermediğinizi, parayla bile olsa veremeyeceğinizi söyleyin zaten babanızı kaybetmişsiniz enerjiniz de düşüktür böyle biri için kendinizi yormayın. Çok ısrar ederse açık açık anlatın, anlatamam diyorsanız da bu işi ücretli yapan bir tanıdığınızın numarasını verin o da iyidir deyin :)