- 1 Haziran 2018
- 5.294
- 15.824
- 248
- Konu Sahibi La vie en Rosee
-
Kendi vicdanını rahatlatmak için seni suçluyor oradan buradan sana aşk acılı göndermler yapıyor şimdi sen gidip barışsan ilişkinizin eskisinden hiçbir farkı olmayacak. Uzun ilişkiden çıktığın için kendini boşlukta hissediyorsun o yüzden bir yanın ona geri dönmek istiyor ama sakın bunu kendine yapma. Çeşitli kurslara git yeni insanlarla tanış yeni ortamlara gir bak gör nasıl da mutlu olacaksın
Belki de o beni nasil birakir. Son noktayi ben koymaliydim diye düşünüyor. Sizi geri döndürüp sonra o bırakacak gibi görünüyor. Düşünsene ya bu adamla evlenseydin. Geri dönmek isteyen numaralari silmez veya sosyal medyadan engellemez. Kendine değer ver ve her yerden engelle. Aşkdan ölünseydi burdaki kadınların yarisı yaşamiyordu. Merak etme iyileşeceksin ve karşına adam gibi adam çıkınca Allaha şükredeceksin..
4 seneyi çöpe mi atayım dedim, 2,5 sene sonra mahkemede aldık soluğu... boşandık 4 sene yerine 6,5 sene + bir de psikolojimi toparlamam için 1,5 sene yani toplamda 8 sene gitmiş oldu...
Umarım bu sana biraz olsun açıklayıcı olmuştur.
Şimdiki evliliğimde de tanıştığım ilk gün de bulutların üstündeydim, 3 senedir birlikteyiz bunun 1,5 senesi evlilik hala bulutların üstündeyim.
Demek istediğim bir ilişkiyi yürümüyorsa sürüklemek anlamsız.
Erkek dediğin el üstünde tutacak, destekleyecek, pohpohlayacak sana kendini özel hissettirecek ki hem ilşki ve yuva huzur bulsun. Bu adamın sana tek kattığı benim eski eşim gibi stres suçluluk içgüdüsü, sürekli ne kusurumu bulacak endişesi, güvensizlik,...
Hayata bir kez geliyoruz ve inan çok değerliyiz.
Hayatını sana değer veren, hayatını gül bahçesine çeviren biriyle geçirmeyi hakediyorsun, özetle, kaç kurtar kendini bu adamdan... 5 sene boşa gitmesin diye ömrünü heba etme...tecrübe de önüne bak...
Sakın o duygu sömürülerini yeme... kalitesini o yazdığı şeylerle belli ediyor bu adam.Her kelimenizde o kadar haklısınız ki.. Yaşadığınız tecrübeler bana ışık tuttu. Çok teşekkür ederim buna vesile olduğunuz için. Adınıza çok mutlu oldum. Umarım bir ömür boyu eşinizle çok mutlu olursunuz.
Ben de evlensek yürümezdi, yine özüne dönerdi diye düşünüyorum. Ama işte dediğim gibi huyumu bildiği için beni hassas yerimden vurmaya çalışıyor. Kanıksanmış davranış biçimimle telefonda onunla yine kesin konuşamadım. Bu sabah da kalkmış ortak Whatsapp grubumuzda ''evlenmeyin, evlilik kötü bir şey.'' yazmış. Yani bu tavrıyla da o kadar sığ olduğunu belli ediyor ki.
İnşallah günün birinde ben de doğru kişiyle mutlu olurum. Şu oyunlarına gelmek istemiyorum artık. Mutlu ve kendim gibi olmak istiyorum bundan sonra..
Sakın o duygu sömürülerini yeme... kalitesini o yazdığı şeylerle belli ediyor bu adam.
Güven bana karşına en az benim şimdiki eşim kadar düzgün biri çıkacak...
Ve asla konuşma, bırak kendini paralasın, uzun dönemde seyretmek seni eğlendirecek
Ben evlenip boşandım yani süreci daha da ağır yaşadım.Gerçekten içim eziliyor, aşırı duygusallığımdan mı kaynaklı, bilmiyorum. İlk "tamam" diyip kısa bir sözle ayrılığı kabul eden adam, sonra sırf sosyal medyadan fotoğrafları silmedim diye emin olduğuma inanmayıp bana tek bir şey söyle bitti mi? Ailelerimizle tanıştık, aldığın ağır kararın farkında mısın? Gibi sözler söylüyor. Ya ben çok çabuk etki altında kalıyorum, ya da o benim aklımı bulandırmaya çalışıyor. İnanın darmadağınım. Siz de bu süreci yaşadınız mı?
Ben evlenip boşandım yani süreci daha da ağır yaşadım.
Ancak ben bununla mücadele edeceğim demiştim. öncelikle sosyal medya temizliği yap ve mümkünse hatta bütün sosyal medyanı kapat ve ortak arkadaşlarından uzaklaş.
Bak canım hayat gerçekten çok uzun, kısa sürede çok acı veren şeyler uzun dönemde hayatını kurtarır. Belli ki bu adamla evlenmeyi istemiyorsun çünkü biliyorsun ki olmayacak... olur sa da boşanma olacak sonu ki inan bana ev ayırmak boşanmak çok aı ve çok sancılı bir süreç...
O sebeple yol yakınken şunun şurasında 2-3 ay ağlarsın 4-5 ay üzülürsün sonra yoluna bakarsın, seni hakeden zaten çıkar karşına... Ben o zaman 4 senemi çöpe mi atayım demiştim, sonrasında 2,5 senelik evlilik sonrasında 1,5 sene kendimi toparlamam... ama sonra eşim çıktı karşıma, doğru insan neymiş onu gördüm...
yani yaşım geçti, zor olur diye düşünme...
Kesinlikle sosyal medya diyeti iyi gelecek. En az 3-5 ay uzak durursan hem stalklamayınca hem de Bilgi almayınca hem kalbin soğuyacak hem de daha mantıklı düşünmeye başlayacaksın.Söyledikleriniz benim için altın değerinde. Tecrübelerinizi benimle paylaştığınız için çok teşekkür ederim. Umarım bir gün ben de huzura kavuşmuş olurum. Sosyal medya dondurma olayı aklıma yattı, fotoğrafları silip onu engelleyip ve engeli açıp instagramı ve face'i bir süre dondurmayı düşünüyorum. Çünkü ciddi anlamda kendime engel olamıyorum, hep hesabını kontrol ediyorum vs. Bir de gerçekten şu an için bana bir şey katmıyor sosyal medya; belki geçen süreç içinde daha mantıklı ve sakin düşünebilirim
Bu adamla evlenip hayatını zulüm etmek mi istiyorsun. Sevgiliyken böyle olan evlenince mazaallah ne olur. Bu adam seni mutlu etmiyor. Son noktayı koymalisin artık.
Bana bir kere bir arkadasim "Biz birbirimizin zayif noktalarini cok iyi biliyoruz ve ordan vuruyoruz" dedi. Sizdede durum tamda bu (siz sevgilisiniz sadece). Sizi nasil oynatabildigini cok iyi biliyor ve ordan vuruyor. Ayrilsaniz ve biraz zaman gecse bu kadar dayandiginiza sasiracaksiniz. Benden söylemesi
Çok haklısınız ben de öyle düşünüyorum. Benim bazı özelliklerimi çok iyi biliyor, zaten kendi de söyledi "senin kötü özelliğin kimseye hayır diyemiyorsun" diye. Bunu biliyor ve kullanmaya çalışıyor işte. Kaç kere aradı, açmadım. Çünkü her şekilde beni köşeye sıkıştırmaya çalışıyor, devamlı bana yükleniyor, ajitasyon yapıyor. Kendimi kötü hissetmeme sebep oluyor, ben de açmadım hiç birini. Sonra engelledim. Sonra annesinin telefonundan aradı, uçuş moduna aldım. Şimdi whatsapp'dan yazmış, peki derin tamam öyle olsun zaten mailden bitirdin ne bekliyorumki zaten son 3 4 aydır böylesin senin sevgin bitmiş, bilmem ne. Ya cidden ne yapmaya çalışıyor. Bu kadar düşeceğini tahmin etmemiştim. Resmen duygularımı sömürmeye çalışıyor, dediğiniz gibi zayıf tarafımı bildiği için.
Okadar iyi tanimis ki dizi... cok iyi biliyor sizin duugularinizi nasil kullanacagini.
Bunca seye seneler icin katlanmissiniz anlarim, ama o cocukca guvensizlik dediginiz sey cok agir gelmis olmali size.
Diger hersey bile kendi basina ayrilik sebebiyken, bu guvensizlik mevzusundan sonrs 1 dakika bile dusunmemelisiniz bence.
Sizin ki sevgi degil alıskanlık haline gelmis
Söyle söyliyim: Siz hep bir caba icindeydiniz bu iliski icinde. En büyük cabaniz ona sevginizi ispat etmek. Ve ne zaman sizin hakkinizda birsey iddia etse bunun tam tersinden onu ikna etmek. Ve bunu aliskanlik haline getirmissiniz. Simdi ne yapmaya mi calisiyor? Basit: Sizin bu "böyle olmadigini sana kanatlayacagim"-refleksinizi tahrik etmek. O simdi size "senin sevgin aylar önce bitmis" dese,sizin bunun böyle olmadiginin kanitlamak istemenizi istiyor. Yani burda duygu üzülmesi felan degil. Sakin yanilmayim burda. Onun burda tek cabasi sizi hala istedigi gibi yönlendirmek. Ve konusmanizin bunun icin kesilmemesini saglamak. Telefonnumeranizi degistirmenizi öneririm..
Evet düşündüğüm şeyler arasında bu var, zaten sosyal medya hesaplarımı dondurdum. Bir süre kafamı dinlemem lazım. Bu duygusal baskıdan hasta olucam diye korkuyorum. Durumu çok iyi analiz etmişsiniz; her kelimesine katılıyorum. Şu anki amacı bence de bana ölüyor bitiyor oluşundan değil, ya hazmedemiyor ya da saldırarak kendini tatmin etmek istemesi.
Aynen öyle. Siz istedigi tepkiyi vermedikce o baska yollardan hatta araya baska insanlari da koyarak size ulasmayi calisacaktir. Buna izin vermeyin. Degerinizi bilecek 5 sene icerisinde bilirdi zaten. Daha fazla onun yüzünden yipranmaya gerek yok. Kendinize deger verdikce onun size nw kadar az deger verdigini ve daha iyisine laik oldugunuzu anlayip sükredeceksiniz
Öyle sözler ediyo ki, kendini sorgulatıyo insana... vicdan yaptırıyo, sanki ben onu yarıyolda bırakmışım. En son yazdığı mesajında da "kaçakk dövüşçüsün, kaf dağında görüyorsun kendini, başkasının lafıyla etki altında giriyosun" gibi şeyler dedi. Zaten zor bir dönemden geçiyorum, hala onu yaptın bunu yaptın devamlı bana duygusal baskı kuruyor. Kendimden şüpheye düşeceğim neredeyse, öyle laflar ediyor ki yaralamaya yönelik. Aşırı mutsuz hissediyorum, bu kadar zor olmamalıydı..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?