• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çıkamıyorum işin içinden

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Çook mantıklı konuşmuşsunuz, her kelimesine katılıyorum. Ben de mantıken yürümeyeceğini idrak ettim. Tam karar verdim, o da kabul etti diyorum. Üstümde psikolojik baskı uyguluyor. Zaafımı biliyor ve bunu kullanıyor. Efendi efendi kabul etmek varken uzattıkça uzatıyor. Biliyor çünkü hassaslığımı.
Bence sevgiliniz de kabul etmiş ama son bir kez olur mu acaba düşüncesinde gibi geldi bana. Çünkü bir ilişki de genelde karşılıklı yıpranma oluyor. Tek taraflı değil. O da zamanla mantıklı olanın bu olduğunu idrak eder.

Terkedilmeyi yedirememiştir.
Kendisi terkedecektir.
Böyle bir inat ve sizden vazgeçmeye her an hazır biri başka bir şey için geri dönmez.

Terkedilmeyi yedirememiştir.
Kendisi terkedecektir.
Böyle bir inat ve sizden vazgeçmeye her an hazır biri başka bir şey için geri dönmez.

Bana da çok saçma geldi açıkçası davranışı, kendi içinde tutarlılığı yok. Zamanında çaba sarfetmedi hiç devam ettirmek için, ama ayrılmaya dair de bir adım atmadı. Hep bir köşede bekliyorum ya onun için. Çözemiyorum

Ayrilinca suclu olmadiniz, degerli oldunuz. Klasik erkek tavri bu. Cabalarken totolari nirvanayi görür. Birakinca yerin dibini.. Heppsi ayni. Hepsi... Eger 5 yil önce ilk kavganizda birakip gitseydiniz bugün daha da kiymetliydiniz. Erkekler fazla sevgiyi kaldiramiyor. Net.

Evet tam anlamıyla öyle, o derece tutarsız davranıyor ki son zamanlarda. 180 derece dönüş resmen. Ama dediğim gibi bir bardak kırıldıysa ondan tekrar su içmeye çalışmak ne derece mümkün? Artık kendime bir iyilik yapıp ayrılma kararı aldım; maile cevap tamam dedi. Şimdi telefon açıp resmen aklımı bulandırmaya çalışıyor.:KK43:

6 yillik evliyim. Senin durumunu bende yasadim. Kendimi hakli olsam bile catir catır savunamadigimi surekli bastirildigimi farkettigimde noluyoruz dedim. Ama bu benim ailemden de kaynakliydi. Hic bir zaman net bir sekide ben bunu yapiyorum istiyorum diyemedim. Ama o kabugu kirdım artik. Bir kere başlayinca corap sokugu gibi oluyo. Yapma onun bunu yapmasia izin verme.

Kırabildiyseniz ne mutlu; farkına varıp kendinizi iyi yönde geliştirmişsiniz. Bence bu en büyük meziyet. Zaten bu engel olamadığımız hislerimiz çocukluk ve ergenlik döneminde bize aşılandı. O yüzden aşmamız da zor oluyor, zaman alıyor.

Evet aynen öyle çorap söküğü olayı. Kendime kızıyorum baştan öyle etkisi altına girdim kendim gibi davranamadım. Ama zararın neresinden dönersem kâr.

Aslında yanaşmayan beynimiz değil kalbimiz. Duygularımız azalmaya başlayınca gerçekleri görüyoruz bunun için miydi ya felan diyoruz. Şu an seni çoookk iyi anlıyorum hemen unut sil bu adam için üzülme değmez diyemem çünkü o imkansız değsede değmede üzüleceksin yıllarını vermişsin sonuçta. Ama emin ol ki böyle sürerse ömür boyu üzülcen biterse bi süre sonra toparlıcan hayatına bakıcan mutlu olucan. Şu an karmakarışıksın. Bu karışıklığından faydalanmaması için onu heryerden engelle derim ben. Mantıklı düşünme safhasına gelene kadar yap bunu sonrası gelicek

Evet duygularım yavaştan sarsılmaya başladığı zaman bazı tavırları bana tuhaf gelmeye başladı iyice. Gözümdeki sis perdesi kalktı resmen. Şimdi bu tavrı beni o kadar iyi tanıdığını ispatlıyor ki. Kendi içinde tutarsızlığı da beni yiyip bitiriyor. Günlerce sorguladım, kendime gelemedim zor da olsa bir karar aldım. Önce tamam diyor, sonra türlü laflarla etki altına girmemi istiyor.

Sizinde dediğiniz gibi; huyunuzu hassaslığınızı, zaafınızı biliyor ve suçluluk duygusunu aşılamaya çalışıyor. Kendinizi sevin saygı duyun ve sizi dağıtmasına izin vermeyin.

Siz de haklısınız tabi yazım bağırıyor beni bitir diye. Hala neyin kafasındaysam.:kızgın:

Aslında okumadım derken 2. paragrafın sonuna kadar okudum. Üzgünüm ama zaten pek sağlıklı bir ilişki olmadığını düşündüm. :KK43:
O yüzden şu an ne yapıyor veya ne yapmaya çalışıyorsa geçici. Yeterince çabalamışsınız zaten siz. Ama olmayınca olmuyor.

Sizinde dediğiniz gibi; huyunuzu hassaslığınızı, zaafınızı biliyor ve suçluluk duygusunu aşılamaya çalışıyor. Kendinizi sevin saygı duyun ve sizi dağıtmasına izin vermeyin.

Bilmiyorum bundan sonraki süreç nasıl oluyor, neden zorlaştırıyor ki.. tutarsız davranışlarından sıkıldım.. erkekleri anlamak cidden zor.

Evet duygularım yavaştan sarsılmaya başladığı zaman bazı tavırları bana tuhaf gelmeye başladı iyice. Gözümdeki sis perdesi kalktı resmen. Şimdi bu tavrı beni o kadar iyi tanıdığını ispatlıyor ki. Kendi içinde tutarsızlığı da beni yiyip bitiriyor. Günlerce sorguladım, kendime gelemedim zor da olsa bir karar aldım. Önce tamam diyor, sonra türlü laflarla etki altına girmemi istiyor.
Tek çözüm iletişimi kesmek uzun bir süre.

Merhaba arkadaşlar. Yeni üyeyim, ama uzun süredir forumu takip ediyordum. Bir süredir kendimi çıkmazda hissediyorum; uzun süreli ilişkimle ilgili.

Yaklaşık 4 buçuk senedir süren bir ilişkim var. İlk 1-2 sene çok güzeldi her şey, kısmen her şey yolundaydı. Daha sonraki zamanlarda en ufak bir kavgamızda hep haksız olan taraf ben oldum ona göre, aslında haklı görüyordum kendimi. Ama bana öyle bi suçluluk psikolojisi uyguladı ki, sen şöylesin böylesin değişmeyeceksin. Dağ gibi egon var bilmem ne. Bunun gibi daha neler. Ben her zaman ilişkinin devamı için alttan alan taraf oldum, sırf ilişki devam etsin diye kendime olan saygımdan da vazgeçtim yeri geldi. İnadı çok fazlaydı. Yazmasam yazmaz, aramasam aramazdı. Ben yazıp aramasam eminim 1 ay bile olurdu suskunluğu. 10-15 gün hiç iletişime geçmezdi. Ben geçersem de sözde hatamı anlayıp özür dileyene kadar da tavrını ve inadını katlardı.

Böyle böyle hep kendimden verdim, kendime olan saygımı yitirdim sanki. Çünkü istemsizce gurursuzca davrandığım zamanlarda oluyordu. O zamanlar ayrılma ihtimalini bile düşünemiyordum. Son zamanlarda kendimi ciddi anlamda tükenmiş hissediyordum. Sanki tüm bu birikmişliklerin hepsi zamanla beni tüketmiş, bitirmiş gibi. Kendimi çıkmazda görüp intiharı düşündüğüm zamanlar bile oldu. Zaten çocukluğumdan kaynaklı suçluluk psikolojisi durumları da mevcut bende.

Sonra bir şekilde şans verdim, kendimi zorladım. Yürüsün istedim, anlamaya çalıştım durumumun altında yatan sebepleri. Anneler gününde evlerine gitmiştim, orada bana çok soğuk davranmıştı. Çok garip davranıyordu bana. Onu o an garipsedim. Tavrını yani. Eve geldiğimde, o davranışının sebebini sordum; çok tuhaf bulduğumu ifade ettim. Bunu soruşumu bahane ederek en küçük sebepten güya davranışımdaki ufak değişiklikten "benden paydos, zorlamıyorum artık ilşkiyi yürütmek için" dedi. Neyse bu sebeple de 1 hafta falan konuşmadık.

Sonra mail attı seni hep sevdim falan bilmem ne, ama eskisi gibi olmanı istiyorum. Devam ediceksek eskisi gibi ol. Eski derin'i istiyorum falan diye beni bir karar almaya zorladı. Her şey tek taraflıymış gibi sanki. Sonra biz bir süre mailleştik. Daha sonra yine bir şekilde devam ettik, denedik. En sonunda saçma bir sebepten çocukça bir güvensizlik yaptı bana. Ben de biz liseli aşık mıyız, kaç senelik ilişkimiz var diyip kendimi anlatmaya çalıştım. Ama inanmadı, beni yalancılıkla suçladı. Yine bu sebepten tüm haksızlığına rağmen günlerce yazmadı bana.

En sonunda ben bir karar aldım, bu ilişkinin bana mutsuzluk verdiğini idrak ettim. Kendimi çok hırpaladım, zamanında kendimden o kadar çok verdim ki, tükenmişlikten eskisi gibi hissedemiyordum bile ona karşı. Uzun, düşüncelerimi açıklayan bir mail yazıp ikimiz için ayrılmanın doğru olduğunu yazdım. 3 ay öncesine kadar ayrılık ihtimalini bile düşünemeyen ben, böyle radikal bir karar vermiştim. Mailime saatler sonra döndüğünde, "seni hep sevdim, değer verdim" gibi içi boş, ve tatmin edici olmayan sözler sarfetti. Davranışlarının izahını yapmaya ve durdurmaya bile çalışmadı beni. En sonunda ayrılık nedenini sormayacağım bile demştim daha önceden Allah'a emanet ol yazdı. Ben de şaşırdım, zaten o da düşünüyormuş dedim içten içe. 1-2 gün de böyle geçti. Daha sonra beni aradı, aramasıyla ben yıkıldım. Eski konulardan biraz tartıştık, birbirimizi ifade etmeye çalıştık, yine aynı frekansı tutturamadık. En sonunda gerçekten bitirmekte kararlı mısın? Ben hissetmiyorum ve düşünmüyorum gerçekten bitirmek istediğini dedi. 5 yılı çöpe mi atacaksın? Sana tek sorum cidden bitirmek istiyor musun? Bensiz başkasıyla mutlu olucaksın yani? Gibi şeylerle beni vicdan azabına sürüklemeye çalıştı. Ben de onca tavrınla inadınla zaten zamanla iki yabancı gibi olduk. Ayrılalım diyince ben mi suçlu oldum? Dedim yine aynı şeyleri sordu, bu kez daha sonra konuşalım işteyim çok uzun oldu beni merak ederler dedim ve kapattık telefonu. Ama ben perişan oldum, gerçekten darmadağınığım. Yine en başa döndüm resmen. Tam karar verdim dedim, yine bu davranışıyla işin içinden çıkamaz hale geldim. Biliyor huyumu, hassaslığımı, zaaflarımı. Suçluluk aşılıyor o konuşmalarında bile. Kendimi cidden kötü ve çaresiz hissediyorum. Ama emin olduğum bişey var, zamanında ilişkinin devamlılığı için çaba sarfeden taraf bendim, ama insan çabalarının karşılığını göremeyince bir yerden sonra tükeniyor. Böyle konuştuktan sonra whatsaptan da "belki 1 gün, belki 1 yıl belkide 1 asır ömrüm var. Ama bildiğim bir şey var o da senden fazla kimseyi sevmeyeceğim." Yazmış. Hayır şimdi bu adam beni günlerce aramazken, hem de bu durum seneler sürerken ayrılalım diyince ben mi suçlu oldum? Ne yapmaya çalışıyor? Kızlar yardımcı olur musunuz lütfen, yediğim yemekten bile keyif almıyorum resmen. Çok uzun oldu farkındayım ama çok doluyum gerçekten. Fikirlerinize ihtiyacım var. Teşekkür ederim şimdiden.
Canım işin içinden çıkmak için önce durumunu tespit etmen lazım.Narsist kişilik bozukluğu olan biri ile berabersin.Kaç kurtul.Önce aşağıdaki yazıyı oku.
https://www.psikologofisi.com/blog/bir-narsiste-asik-oldugunuzu-nasil-anlarsiniz

o linki oku bunuda oku
Peki narsistik kişilik özelliklerine sahip bir kişinin yansıtmayı sizin üzerinizde kullandığını nasıl anlarsınız?

1. Narsist bir kişiyi size karşı olan kaba ve saygısız davranışları nedeniyle uyardığınızda sizi rahatlıkla aşırı tepki vermekle, olayları abartmakla suçlayacaktır.

2. Narsist bir partner ilişkide sadakatsizlik gösterse bile bu sizin suçunuzdur, önce sizin kendisini aldatacağını düşündüğü için erken davranmıştır sadece.

3. İtinayla göz ardı ettikleri, görmek istemedikleri problemleri dile getirmeniz de sizin suçunuzdur.

4. Ortada elle tutulur hiçbir neden yokken günlerce sessizlikleriyle sizi cezalandırabilirler, ardından geçmişte yaşanan önemsiz bir olayı bu davranışlarının nedeni olarak gösterirler.

5. Uykusuz kalmalarının ve iş yerinde bu nedenle kötü bir gün geçirmiş olmalarının nedeni muhtemelen sizsinizdir.

6. Toplantıya geç kalmalarının nedeni de sizsinizdir, sizin yüzünüzden çocukları okula bırakmak durumunda kalırlar.

7. Sunumda başarısız olmalarının nedeni de büyük olasılıkla sizin suçunuz, gömlekleri olması gerektiği gibi temizlenmemiş ne de olsa…

Canım işin içinden çıkmak için önce durumunu tespit etmen lazım.Narsist kişilik bozukluğu olan biri ile berabersin.Kaç kurtul.Önce aşağıdaki yazıyı oku.
https://www.psikologofisi.com/blog/bir-narsiste-asik-oldugunuzu-nasil-anlarsiniz

Çok teşekkür ederim bu değerli bilgileri benimle paylaştığınız için.:KK68:

Özellikle koyu renkte yazdığınız kısmın birebir durumuma benzemesi: hayret bi'şeyo_O

Şu içimdeki duygusal kızdan nefret ediyorum. En ufak bir karşı tepkide dağılacak bir hale gelmişim ben. Kararlarımın arkasında net bi'şekilde duramayacak kadar kabuğuma çekilmişim. Umarım bu süreç hayrıma sonuçların. En önemlisi kendi duygularımı tanıyıp, analizimi başarılı şekilde sonuçlandırmak istiyorum.

Çok teşekkür ederim bu değerli bilgileri benimle paylaştığınız için.:KK68:

Özellikle koyu renkte yazdığınız kısmın birebir durumuma benzemesi: hayret bi'şeyo_O

Şu içimdeki duygusal kızdan nefret ediyorum. En ufak bir karşı tepkide dağılacak bir hale gelmişim ben. Kararlarımın arkasında net bi'şekilde duramayacak kadar kabuğuma çekilmişim. Umarım bu süreç hayrıma sonuçların. En önemlisi kendi duygularımı tanıyıp, analizimi başarılı şekilde sonuçlandırmak istiyorum.
yok yo yo oxguvensiz, duygusal gibi gormeyin kendinizi.Sizi o bu hale getirdi.webden bu konuyu araştırın ne demek istediğimi anlarsınız.Sakın bu adamla olmayHemen sonsuza dek kedin alâkanızı bence.

Merhaba arkadaşlar. Yeni üyeyim, ama uzun süredir forumu takip ediyordum. Bir süredir kendimi çıkmazda hissediyorum; uzun süreli ilişkimle ilgili.

Yaklaşık 4 buçuk senedir süren bir ilişkim var. İlk 1-2 sene çok güzeldi her şey, kısmen her şey yolundaydı. Daha sonraki zamanlarda en ufak bir kavgamızda hep haksız olan taraf ben oldum ona göre, aslında haklı görüyordum kendimi. Ama bana öyle bi suçluluk psikolojisi uyguladı ki, sen şöylesin böylesin değişmeyeceksin. Dağ gibi egon var bilmem ne. Bunun gibi daha neler. Ben her zaman ilişkinin devamı için alttan alan taraf oldum, sırf ilişki devam etsin diye kendime olan saygımdan da vazgeçtim yeri geldi. İnadı çok fazlaydı. Yazmasam yazmaz, aramasam aramazdı. Ben yazıp aramasam eminim 1 ay bile olurdu suskunluğu. 10-15 gün hiç iletişime geçmezdi. Ben geçersem de sözde hatamı anlayıp özür dileyene kadar da tavrını ve inadını katlardı.

Böyle böyle hep kendimden verdim, kendime olan saygımı yitirdim sanki. Çünkü istemsizce gurursuzca davrandığım zamanlarda oluyordu. O zamanlar ayrılma ihtimalini bile düşünemiyordum. Son zamanlarda kendimi ciddi anlamda tükenmiş hissediyordum. Sanki tüm bu birikmişliklerin hepsi zamanla beni tüketmiş, bitirmiş gibi. Kendimi çıkmazda görüp intiharı düşündüğüm zamanlar bile oldu. Zaten çocukluğumdan kaynaklı suçluluk psikolojisi durumları da mevcut bende.

Sonra bir şekilde şans verdim, kendimi zorladım. Yürüsün istedim, anlamaya çalıştım durumumun altında yatan sebepleri. Anneler gününde evlerine gitmiştim, orada bana çok soğuk davranmıştı. Çok garip davranıyordu bana. Onu o an garipsedim. Tavrını yani. Eve geldiğimde, o davranışının sebebini sordum; çok tuhaf bulduğumu ifade ettim. Bunu soruşumu bahane ederek en küçük sebepten güya davranışımdaki ufak değişiklikten "benden paydos, zorlamıyorum artık ilşkiyi yürütmek için" dedi. Neyse bu sebeple de 1 hafta falan konuşmadık.

Sonra mail attı seni hep sevdim falan bilmem ne, ama eskisi gibi olmanı istiyorum. Devam ediceksek eskisi gibi ol. Eski derin'i istiyorum falan diye beni bir karar almaya zorladı. Her şey tek taraflıymış gibi sanki. Sonra biz bir süre mailleştik. Daha sonra yine bir şekilde devam ettik, denedik. En sonunda saçma bir sebepten çocukça bir güvensizlik yaptı bana. Ben de biz liseli aşık mıyız, kaç senelik ilişkimiz var diyip kendimi anlatmaya çalıştım. Ama inanmadı, beni yalancılıkla suçladı. Yine bu sebepten tüm haksızlığına rağmen günlerce yazmadı bana.

En sonunda ben bir karar aldım, bu ilişkinin bana mutsuzluk verdiğini idrak ettim. Kendimi çok hırpaladım, zamanında kendimden o kadar çok verdim ki, tükenmişlikten eskisi gibi hissedemiyordum bile ona karşı. Uzun, düşüncelerimi açıklayan bir mail yazıp ikimiz için ayrılmanın doğru olduğunu yazdım. 3 ay öncesine kadar ayrılık ihtimalini bile düşünemeyen ben, böyle radikal bir karar vermiştim. Mailime saatler sonra döndüğünde, "seni hep sevdim, değer verdim" gibi içi boş, ve tatmin edici olmayan sözler sarfetti. Davranışlarının izahını yapmaya ve durdurmaya bile çalışmadı beni. En sonunda ayrılık nedenini sormayacağım bile demştim daha önceden Allah'a emanet ol yazdı. Ben de şaşırdım, zaten o da düşünüyormuş dedim içten içe. 1-2 gün de böyle geçti. Daha sonra beni aradı, aramasıyla ben yıkıldım. Eski konulardan biraz tartıştık, birbirimizi ifade etmeye çalıştık, yine aynı frekansı tutturamadık. En sonunda gerçekten bitirmekte kararlı mısın? Ben hissetmiyorum ve düşünmüyorum gerçekten bitirmek istediğini dedi. 5 yılı çöpe mi atacaksın? Sana tek sorum cidden bitirmek istiyor musun? Bensiz başkasıyla mutlu olucaksın yani? Gibi şeylerle beni vicdan azabına sürüklemeye çalıştı. Ben de onca tavrınla inadınla zaten zamanla iki yabancı gibi olduk. Ayrılalım diyince ben mi suçlu oldum? Dedim yine aynı şeyleri sordu, bu kez daha sonra konuşalım işteyim çok uzun oldu beni merak ederler dedim ve kapattık telefonu. Ama ben perişan oldum, gerçekten darmadağınığım. Yine en başa döndüm resmen. Tam karar verdim dedim, yine bu davranışıyla işin içinden çıkamaz hale geldim. Biliyor huyumu, hassaslığımı, zaaflarımı. Suçluluk aşılıyor o konuşmalarında bile. Kendimi cidden kötü ve çaresiz hissediyorum. Ama emin olduğum bişey var, zamanında ilişkinin devamlılığı için çaba sarfeden taraf bendim, ama insan çabalarının karşılığını göremeyince bir yerden sonra tükeniyor. Böyle konuştuktan sonra whatsaptan da "belki 1 gün, belki 1 yıl belkide 1 asır ömrüm var. Ama bildiğim bir şey var o da senden fazla kimseyi sevmeyeceğim." Yazmış. Hayır şimdi bu adam beni günlerce aramazken, hem de bu durum seneler sürerken ayrılalım diyince ben mi suçlu oldum? Ne yapmaya çalışıyor? Kızlar yardımcı olur musunuz lütfen, yediğim yemekten bile keyif almıyorum resmen. Çok uzun oldu farkındayım ama çok doluyum gerçekten. Fikirlerinize ihtiyacım var. Teşekkür ederim şimdiden.

Tükenmiş bitmiş buradan belli. Devam edip neden kendinize zarar vereceksiniz ki? Keşke vicdan yapmasaydınız . Evet başkasını sevebilirim diyebilseydiniz. Emin ol bu kadar anlayışlı bir insansan emeğinin karşılığı bu ilişki değil, önüne bakmalısın.

Kendi vicdanını rahatlatmak için seni suçluyor oradan buradan sana aşk acılı göndermler yapıyor şimdi sen gidip barışsan ilişkinizin eskisinden hiçbir farkı olmayacak. Uzun ilişkiden çıktığın için kendini boşlukta hissediyorsun o yüzden bir yanın ona geri dönmek istiyor ama sakın bunu kendine yapma. Çeşitli kurslara git yeni insanlarla tanış yeni ortamlara gir bak gör nasıl da mutlu olacaksın

4 seneyi çöpe mi atayım dedim, 2,5 sene sonra mahkemede aldık soluğu... boşandık 4 sene yerine 6,5 sene + bir de psikolojimi toparlamam için 1,5 sene yani toplamda 8 sene gitmiş oldu...
Umarım bu sana biraz olsun açıklayıcı olmuştur.

Şimdiki evliliğimde de tanıştığım ilk gün de bulutların üstündeydim, 3 senedir birlikteyiz bunun 1,5 senesi evlilik hala bulutların üstündeyim.

Demek istediğim bir ilişkiyi yürümüyorsa sürüklemek anlamsız.
Erkek dediğin el üstünde tutacak, destekleyecek, pohpohlayacak sana kendini özel hissettirecek ki hem ilşki ve yuva huzur bulsun. Bu adamın sana tek kattığı benim eski eşim gibi stres suçluluk içgüdüsü, sürekli ne kusurumu bulacak endişesi, güvensizlik,...
Hayata bir kez geliyoruz ve inan çok değerliyiz.
Hayatını sana değer veren, hayatını gül bahçesine çeviren biriyle geçirmeyi hakediyorsun, özetle, kaç kurtar kendini bu adamdan... 5 sene boşa gitmesin diye ömrünü heba etme...tecrübe de önüne bak...

Belki de o beni nasil birakir. Son noktayi ben koymaliydim diye düşünüyor. Sizi geri döndürüp sonra o bırakacak gibi görünüyor. Düşünsene ya bu adamla evlenseydin. Geri dönmek isteyen numaralari silmez veya sosyal medyadan engellemez. Kendine değer ver ve her yerden engelle. Aşkdan ölünseydi burdaki kadınların yarisı yaşamiyordu. Merak etme iyileşeceksin ve karşına adam gibi adam çıkınca Allaha şükredeceksin..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back