Çıkamıyorum işin içinden yardım edin:(:(

öncelikle merhaba

bn seni bu siteye ilk üye olduğumdan beri tanıyorum

hatta bi ara hiç yoktun ozmnlar fotolarına bakıp maşallah :nazar: ne kadar birbirine yakışan birçift demiştim hiç unutmam ve ozmn okuldaydınz mezun olmamıştınız
neyse konuya geglilim
cnm bnm bnce git seven insan seni ne olursa olsun bekler eğer tabii evlilik düşünüyorsanız
hayatın başındasın ilerisi sana ne getirir bilinmez
oldu ki gitmedin kıbrısa ve bir süre sonra(allah korusun) ayrıldın
ee ne olcak gitmediğinle kalacaksın geleceğinden olacaksın
ama gidersen de bir ömür sen kazanırsın o da seni severse isterse adamakıllı paşa paşa bekler seni
hm kıbrıs çok da uzak değil bir uçak yeter
sen gelirsin o gider
hm bak senden diyorsun derslerden muafsın daha önce bitireceksin 2 ünv mezunu olacaksın,
daha ne olsun herzmn çevrende gıpta ile bakılırsın emin ol,
ama yok gitmezsende dediğin gibi bir yerde 700 800tl maaşla ha çıktım ha çıkartacaklar iş yeri kapanacak(nede olsa özel işyeri)
sabahtan gece yarılarına kadar çalışır durursun
ama öğretmenlik hele ki branş öğretmenliği öylemi çok ii bir maaşa ayrıca ek ders ücretleri saatleri tatilleri bir bayan için ideal meslek
evt ilk cefa çekersin ama sefasını sonra sürersin
çok uzattım sanırım
ama inşallah gidersin
ilerde pişman olacağın kararlar verme
iyi düşün taşın derim

çoook tşk ederim evt resimlerimiz vardıı :) gerçekten çok svyrm onu..elim,kolum,ayağım oldu o bana..şimdidee minnetim çok daha arttı..gitme bile demedi.senin için ii olucak aşkım ben herzmn yardımcıyım san aarkandayım dedii.benden hiç bi şüphen olmasın dedii..şimdi çok daha sevyrm onu..sizlerin düşüncesi de çok önemli..gidicem evet ben bunu,biz bunu başarabiliriz..hepinize çok tşk ederim...

evet öyle..hiçbieşi kafaya takmadan okumak sağlam bi psikoloji istyo..benm sorunumda burda başlıyor.arkada bıraktıklarım benii bunalıma sokar notlarım düşerse diye...bişeylerden alışkanlıklardan kurtulmak bu kadar kolay mı..uzaklığın bi çok ilişkiyi zedelediğini,bitirdiğini duyuyoruzz..bunun olmasaını istmeyorum..çünkü bu zamanda zor böle ilişkileri bulmak,yürütmek..derdim sadece bu:(

o ilişkileri bitiren sadece uzaklık değil. sen yanlış boyuttan bakıyorsun olaya. dipdibe olmak ilişkinin geleceğinin garantisi değildir.yasakkelime

sevgi saygı yoksa aranda biter zaten uzaklık sadece bahanesi olurşakkıdı

uzaklık ne getirir ilişkinize; özlersin ve sevip sevmediğini anlarsın. karşılıklı sadık kalınıp kalınmadığını görürsün.:KK3:

iyi bir imtihandır uzaklık. hiçbir zaman gerçek sevenleri birbirinden ayırmaz. aksine bağ kuvvetlenir. tabii ki bu söylediğim "gerçekten" sevgi ve saygı varsa geçerli olan bir şey... gerçekten aranızdaki bağ kuvvetli ise ömür boyu bitmez. kuvvetsizse zaten evli de olsa ayrılırsın. zemuszemus

tek derdin buysa şayet gitmen için bir sebep daha... erkek arkadaşın seni gerçekten seviyor mu ? sadık biri mi öğreneceksinaklinialirimsmile

hem işine kavuşacaksın hem hayatındaki erkeği ölçmüş olacaksın. kaçırılmayacak bir fırsat sositososito

gidişin sana zarar değil fayda verecek buyrunnnnnnnnn

ay karışık bir durum aslında ama kaderinde ne varsa o olacak illaki ama ben gitme derim

Tabiki gidip oku, ailen de sevgilin de arkandaymış hem de.
2'nin altına düşme mevzusunu düşünme bence. Zaten orada en büyük uğraşın okumak,ders çalışmak olduğu için notlarının 2'nin altına düşeceğini sanmıyorum.
Önce git okulunu bitir kesinlikle. Mis gibi de kazanmışsın.:teselli:

Ki not derdini de düşünme bence.
Sonuçta sen oraya burslu girdiğin için diğer öğrencilere göre alt yapı olarak daha üstün olacaksın.
Başarılı olacağını düşün sadece, psikolojini başarısızlığa hazırlama.

Açıköğretimden 4 yıllık üni okumak daha mantıklı geliyor :nazar:
İster calıs oku ister evlen oku neticede diplomada acık ögretim mezunu yazmıyor.

git bence. belki onun da yolu oralara düşer. belki de her fırsatı değerlendirir görüşürsünüz. biz de sevgilimle 5 senedir beraberiz ama bunun 4.5 yılı ayrı şehirlerde geçti. özlem aşkı güzelleştirip güçlendiriyor.

git bence. belki onun da yolu oralara düşer. belki de her fırsatı değerlendirir görüşürsünüz. biz de sevgilimle 5 senedir beraberiz ama bunun 4.5 yılı ayrı şehirlerde geçti. özlem aşkı güzelleştirip güçlendiriyor.

bunu başarabilen yürütebilen örneklere çok ihtiyacım var sanırım..inş bizde hiç kopma noktasına gelmeyiz...tek isteğim bu..Allah yardımcımız olsun

Yazdıkların beni 5 yıl önceye götürdü.. Bende o zamanlar ciddi ilişkimi bırakıp şehir dışına okumaya gitmiştim..Ne mi oldu peki tabi ki beklenen!!! Gidişimin 3. ayında ayrıldık.. Uzaktan bir ilişkiyi başaramadık..

Arada geçen zamanda hep aklımdaydı ama imkansızdı cünkü terk eden bendim, onu bırakıp uzağa giden.. Okulumun devam ettiği süreçte hiç konusmadık istemedim aklımın karışmasını..

Şimdi ne mi oldu peki.. Mezun olup evime döndükten, işime başladıktan kısa bir süre sonra yeniden başladık ve bana beni beklediğini benim için üniversitenin ne demek oldugunu çok iyi anladıgını bu yüzden sessiz kaldıgını ve şimdi evlenmek istedigini söyledi. Birkaç aya kadar istemeye gelecekler..

Çok özet geçerek bunları sana niye mi anlattım..Kıssadan hisse.. Kısmetinde o varsa zaten senindir, seni anlar ve bekler.. Değilse ve bu yüzden kariyerinden olursan pişmanlığın bir ömür boyu sürer.. Kendine bu haksızlıgı yapma bence..

Yazdıkların beni 5 yıl önceye götürdü.. Bende o zamanlar ciddi ilişkimi bırakıp şehir dışına okumaya gitmiştim..Ne mi oldu peki tabi ki beklenen!!! Gidişimin 3. ayında ayrıldık.. Uzaktan bir ilişkiyi başaramadık..

Arada geçen zamanda hep aklımdaydı ama imkansızdı cünkü terk eden bendim, onu bırakıp uzağa giden.. Okulumun devam ettiği süreçte hiç konusmadık istemedim aklımın karışmasını..

Şimdi ne mi oldu peki.. Mezun olup evime döndükten, işime başladıktan kısa bir süre sonra yeniden başladık ve bana beni beklediğini benim için üniversitenin ne demek oldugunu çok iyi anladıgını bu yüzden sessiz kaldıgını ve şimdi evlenmek istedigini söyledi. Birkaç aya kadar istemeye gelecekler..

Çok özet geçerek bunları sana niye mi anlattım..Kıssadan hisse.. Kısmetinde o varsa zaten senindir, seni anlar ve bekler.. Değilse ve bu yüzden kariyerinden olursan pişmanlığın bir ömür boyu sürer.. Kendine bu haksızlıgı yapma bence..

doğru dyosunuz herşey kader kısmet alnına yazılmşsa illaki olur...benm korkum çekiceğim acılar..hep sevilmeye alıştırılmış bi insanın zorluklarla tek başına göğüs germesinin korkusu..ve pişman olmak..geldim ama hayatımın aşkını kaybettm demek..inş olmycak inş..

1 yıllık bir ilişkim var ve senin dediğin gibi sürekli beraberiz en fazla 3-4 gün görmüyoruz birbirimizi.Ona o kadar alıştım ki sanki yıllardır berabermişiz gibi o olmasa nefes alamayacakmışım gibi geliyor.Şuan ikimiz de üniversite sınavına hazırlanıyoruz.Bir yıl önce istanbulda okuma fikri bana çok uzakken ailemden ayrılmayı göze almışken şimdi o burada kalmak istiyor diye daha çok çalışıyorum her gece dua ediyorum aynı şehirde üniversite kazanalım diye.Ama şunu da düşünüyorum her an her şey olabilir bu kadar bağlanmak iyi mi kötü mü? Senin yazdıklarını okuyunca kendimi gördüm sende.Umarım her şey gönlünüze göre olur ama 5 sene az bir zaman değil.Bunca zaman birbirinize bağlı kaldıysanız,birlikte olduysanız uzaklık sizin sevginizi ancak arttırır.Olumsuz etkilemez bence.Sonuçta o senin,sen de onun sevdiği ve güvendiği insansın bu yüzden bulunduğunuz yerin çok önemi yok.Sadece biraz özlem çekersiniz.Ona da bir şekilde alışılır.

Başlarda bunun sıkıntısını yasayacaksın elbette.. Hem sadece tek sıkıntın erkek arkadasından ayrı kalmak değil... Kıbrıs gibi okuması çok zor ve pahalı bir yerde tek başına olmanın getirdikleri olacak. söyle bi internetten arastır orda okuyanların cektikleri sıkıntıları.. Çok zor yani..

Tek yapman gereken güçlü olmak ve ne istedgini bilmek.. Eğer gitmeye karar verirsen erkek arkadasına bunu ne kadar istedigini anlat, seni anlayacaktır..

Çok para kazanmak, kariyer sahibi olmak tek başına mutluluk getirmiyor elbette. Ben üniversite okuyarak hayalimi gerceklestirdim. Ailemde aynı sekilde benimle gurur duydu. Sende okuyarak sahip olacağın maddi kazancları degil manevi kazancları da düşün... bunun seni ne kadar tatmin edeceğini de tabiki..

Evlenmeden bır kac yıl once bırını cok sevmıstım.
Onun ıcın dostlarımı hıce saydım.
Aılem mezhep farklılıgı nedenı ıle 'olmaz' demesıne ragmen,
ben 'olur' dıye dırettım.
Sonrasında o kısı tarafından terk edıldım.
Onunla aynı sehırde olmak canımı yakıyordu,
bu nedenle kacıp gıtmek ıstedım.
Yurt dısına gıtmek ıcın hazırlık yaptıgım ve son asamasına geldıgım sıralar,
tekrar gorusmeye basladık.
Vızem cıkana dek soylemedım, vızem cıktı ve soyledım.
'gıtme dersen gıtmem' dedım, 'gıt' dedı.
Gıttım ve benı yıne terk ettı.
Sımdı ıyı kı gıtmısım, ıyı kı benı terk etmıs dıyorum.

Bılmem anlatmak ıstedıgımı anlatabıldım mı?
Bırılerı, bılhassa aıle dısındakı bırılerı ıcın hayatımızı sekıllendırmek buyuk hata.
Cunku aılemız dısında herkes bır gun cıkıp gıdebılıyor hayatımızdan.
O vakıt 'keskeler' baslıyor.

Bu, hayatınızdakı buyuk fırsatlardan bırı.
Bır erkek ıcın bu fırsatı gerı cevırırsenız, keskelı bır hayatınız olacak demektır.

Notlar, v.s... bunları dusunmek ıcın vakıt henuz cok erken.
Azım bır cok basarı oykusunun etkenı olmustur.

Bır baska sehırde bır basına olmak;
Bundan buyuk haz alabılırsınız.
Sahsen ben bır baska ulkede bır basıma yasadım
ve hayatımın en renklı donemı o yıllara aıttır.

Ustelık bu yalnızlık kendınıze olan guvenınızın artmasına da vesıle olacaktır.
Hakkınızda her ne olacaksa hayırlısı olsun.

Başlarda bunun sıkıntısını yasayacaksın elbette.. Hem sadece tek sıkıntın erkek arkadasından ayrı kalmak değil... Kıbrıs gibi okuması çok zor ve pahalı bir yerde tek başına olmanın getirdikleri olacak. söyle bi internetten arastır orda okuyanların cektikleri sıkıntıları.. Çok zor yani..

Tek yapman gereken güçlü olmak ve ne istedgini bilmek.. Eğer gitmeye karar verirsen erkek arkadasına bunu ne kadar istedigini anlat, seni anlayacaktır..

Çok para kazanmak, kariyer sahibi olmak tek başına mutluluk getirmiyor elbette. Ben üniversite okuyarak hayalimi gerceklestirdim. Ailemde aynı sekilde benimle gurur duydu. Sende okuyarak sahip olacağın maddi kazancları degil manevi kazancları da düşün... bunun seni ne kadar tatmin edeceğini de tabiki..

okumam mı tek tek okuyorum hergün..bide herşein üstne bu olumsuzluklar ekleniyo tabi..ama öle ki ben en başta dağdada olsa okuycam die işe baş koymştum..şimdi onları düşünen benii kaybettim...tek istedğim onun hep yanımda olması..

türkiyedeki bir üniversite olsa hemen git, herşey olacağına varır derdim ama kıbrıs biraz düşündürdü açıkçası beni.
kıbrısta okumak gerçekten zor, gece hayatından tut da pahalılığına kadar.
bir de aldığın dersleri üniversite onaylamayabilir ve muaf olmadığın için de tekrar almak zorunda kalabilirsin. bu da okulu erken bitirme hayallerini yıkar.
bence sen şu an ilişkinin geleceğinden çok, ailenden uzakta yeniden bir üniversite okumaya hazır olup olmadığını sorgula canım.

türkiyedeki bir üniversite olsa hemen git, herşey olacağına varır derdim ama kıbrıs biraz düşündürdü açıkçası beni.
kıbrısta okumak gerçekten zor, gece hayatından tut da pahalılığına kadar.
bir de aldığın dersleri üniversite onaylamayabilir ve muaf olmadığın için de tekrar almak zorunda kalabilirsin. bu da okulu erken bitirme hayallerini yıkar.
bence sen şu an ilişkinin geleceğinden çok, ailenden uzakta yeniden bir üniversite okumaya hazır olup olmadığını sorgula canım.

kıbırısn çekicliğin erkekler için olucağını dşnyrm gece hayatıyla ne işim olur benmm die düşnyrm..pahalılık evet ama ulaşıma para vermemeye çalşcam kalıcağım yurt hemen 5 dk mesafede ve yurt parası yılllık olarak ailem sağolsun gözden çkarılmş durumda..ders maufiyeti konusuna gelince evet çooook isterm ki inş olur ama özel okul olması daolyısıyla benide düşündryo:KK43: yöke sunulursa mutlaka olur ama senatoya sunulursa kabul etmeye blrler insaflarına kalmş:KK43: umarım olur ama olmzsada mecbur okuycam..ya iştee gitmek mi zor kalmak mıı...çıkılmyo işte işin içinden:KK43:

kıbırısn çekicliğin erkekler için olucağını dşnyrm gece hayatıyla ne işim olur benmm die düşnyrm..pahalılık evet ama ulaşıma para vermemeye çalşcam kalıcağım yurt hemen 5 dk mesafede ve yurt parası yılllık olarak ailem sağolsun gözden çkarılmş durumda..ders maufiyeti konusuna gelince evet çooook isterm ki inş olur ama özel okul olması daolyısıyla benide düşündryo:KK43: yöke sunulursa mutlaka olur ama senatoya sunulursa kabul etmeye blrler insaflarına kalmş:KK43: umarım olur ama olmzsada mecbur okuycam..ya iştee gitmek mi zor kalmak mıı...çıkılmyo işte işin içinden:KK43:

inan gittikten sonra bi şekilde alışılıyor.
ben de ailemden uzakta okudum hep gitmeden önce karnıma ağrılar girerdi ama otobüse binip de el salladıktan sonra hemen duruma alışırdım biraz önce ayrılan ben değilmişim gibi.boshayallersmile
uzaktan bir ilişki yürütmek çok zor, iyi düşünüp karar ver.
ama hiç kimse için de eğitiminden taviz vermemelisin diye düşünüyorum.

Eğer liseden yeni mezun olmuş 18 yasında bir kız olsaydın sana gitmen için binlerce satır yazabilirdim.. Ama sen zaten birçok seyi cok net görebilicek yaşta ve durumdasın..Bu yüzden mutluluğu sadece erkek arkadasınla yanyana olabilmek onunla evlenmek olarak tanımlıyor ve yaşadıgımız gercek aşk diyorsan herkes kararına ancak saygı duyar..

Eğer liseden yeni mezun olmuş 18 yasında bir kız olsaydın sana gitmen için binlerce satır yazabilirdim.. Ama sen zaten birçok seyi cok net görebilicek yaşta ve durumdasın..Bu yüzden mutluluğu sadece erkek arkadasınla yanyana olabilmek onunla evlenmek olarak tanımlıyor ve yaşadıgımız gercek aşk diyorsan herkes kararına ancak saygı duyar..

:):) oooooooyy iice kafam karıştıııııı...kararrrrr vermek işte bu kısım çok zorrr!!ve ben yrn kayıt yaptırmaya gidicem yada gitmiycemmmmmmmmmmm:KK43:

X