Çıkamıyorum işin içinden yardım edin:(:(

*SeRYuL*

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Şubat 2008
148
0

merhaba kızlar..şu 1 ayda ne çektiğimi bi ben bilirim bide Allah..

kızlar ben 22 yaşındayı..5.yılına giricek bi ilişkim var ve onu deli gibi seviyorum..bu kesinlikle çok kötü bişee kendimden bile çokk:KK43::KK43:liseden sonra samsunda onunla birlikte bilgisyar prog.okudum 2 yıllık..mezun olduktan sonra 1 sene hastanede hasta temsilciliği yaptım ama o işin bana göre olmadığını daha iyi yerlere gelebileceğimi düşündüğüm için ayrıldım işimden..1 sene öss ye hazırlanmak için dersaneye gittim..erkek arkadaşım ise hala 2 yıllık bölümü bitiremedi 4 e uzadı..şimdi lcw mağzasında satış temsilciliği yapıyor..ve sorun şimdi başlıyor..çok iyi bi puan alamadım meslek lisesi çıkışlı olmam ve üstnden geçen zaman yüzünden ama 8.tercihim girne amerikan ünv bilgisayar ve öğretim teknolojileri öğrt kazandım BURSLU olarakk..istediğim bölüm buydu..AMAA şimdi kıbrısa gitmek,özel okulda not kaygısıyla okumak(ortalamam 2 nin altına düşerse bursum kesiliyor),okuldan herhangi bi sebeple ayrılırsam tazminat ödemek kaygısıyla okumak,ONUN,ailemin hasretini çekmek beni çok korkutuyor..okul 5 sene 2yıllık okudum için derslerden muaf olma erken bitirme durumum da var... ama napıcağımı şaşırdım,o da ailemde gitmemi destekliyor..ama ben anlatamıycağım kadar kararsızlık yaşıyorum..sizce gitmelimiyim yoksa burda 600 700 tl maaşla öğrtmenlik gbi bi meslek yerine çalışıp 2 3 seneye evlenmelimiyim..napim kızlar nolur yardım edin:KK43::KK43:

merhaba kızlar..şu 1 ayda ne çektiğimi bi ben bilirim bide Allah..

kızlar ben 22 yaşındayı..5.yılına giricek bi ilişkim var ve onu deli gibi seviyorum..bu kesinlikle çok kötü bişee kendimden bile çokk:KK43::KK43:liseden sonra samsunda onunla birlikte bilgisyar prog.okudum 2 yıllık..mezun olduktan sonra 1 sene hastanede hasta temsilciliği yaptım ama o işin bana göre olmadığını daha iyi yerlere gelebileceğimi düşündüğüm için ayrıldım işimden..1 sene öss ye hazırlanmak için dersaneye gittim..erkek arkadaşım ise hala 2 yıllık bölümü bitiremedi 4 e uzadı..şimdi lcw mağzasında satış temsilciliği yapıyor..ve sorun şimdi başlıyor..çok iyi bi puan alamadım meslek lisesi çıkışlı olmam ve üstnden geçen zaman yüzünden ama 8.tercihim girne amerikan ünv bilgisayar ve öğretim teknolojileri öğrt kazandım BURSLU olarakk..istediğim bölüm buydu..AMAA şimdi kıbrısa gitmek,özel okulda not kaygısıyla okumak(ortalamam 2 nin altına düşerse bursum kesiliyor),okuldan herhangi bi sebeple ayrılırsam tazminat ödemek kaygısıyla okumak,ONUN,ailemin hasretini çekmek beni çok korkutuyor..okul 5 sene 2yıllık okudum için derslerden muaf olma erken bitirme durumum da var... ama napıcağımı şaşırdım,o da ailemde gitmemi destekliyor..ama ben anlatamıycağım kadar kararsızlık yaşıyorum..sizce gitmelimiyim yoksa burda 600 700 tl maaşla öğrtmenlik gbi bi meslek yerine çalışıp 2 3 seneye evlenmelimiyim..napim kızlar nolur yardım edin:KK43::KK43:

aaa soruya bakakannehir

kendi işine gücüne bak. ekmeğini eline al.

erken de bitirebilirmişsin. istediğin mesleğe kavuşmak dururken bir erkek uğruna ondan vazgeçecek değilsin heralde:eek:lmaz:

dünyanın merkezine kendini koy. yoksa çok üzülürsün. bu okul bunun için ideal bir fırsat,önce kendin için yaşaman için...:içelim:

kariyer daha önmli diye düşünüyorum bu fırsat belki bi daha elinize geçmeyebilir

:KK43::KK43: ama düşününce tek başıma nsl yapıcam bilmiyorum..aynı şehirde 5 sene geçirmişim ben onunla en fzal 3 gün görüşmemişim..şimdi nsl kopup gidicem..en azından onun mesleği iyi olsaydı bende 800 900 tl çalşır yapardık bşeyler ama böle çok zorr:KK43:

5 yıl uzun bir süre, ama kaderinizde varsa bişi şekilde olur zaten,biz 1,5 yıl askerlikta ayrılmadık askerden geldi 1 hafta sonra ayrıldık 2 yıl sonra barıştık,hayat bu sürprizlerle dolu süprizzzzz

Tabii ki önce okul!
Not kaygım var,ortalamamı tutturamazsam diye dert ederseniz başarılı olamazsınız ki zaten...
Gidin güzelce eğitiminizi tamamlayın,işe başlayın, sonra evliliği düşünürsünüz...

:KK43::KK43: ama düşününce tek başıma nsl yapıcam bilmiyorum..aynı şehirde 5 sene geçirmişim ben onunla en fzal 3 gün görüşmemişim..şimdi nsl kopup gidicem..en azından onun mesleği iyi olsaydı bende 800 900 tl çalşır yapardık bşeyler ama böle çok zorr:KK43:

yazmak istemezdim ama yazmak zorundayım

Allah geçinden versin ama ya ölüm olursa ? o zaman nasıl dayanacaksın

bu kadar bağımlılık hiç iyi değil:eek:lmaz:

ya bir sebepten dolayı ayrılırsa senden,terk ederse

o zaman kendi istediğin işi yapamayacaksın

ne kalacak elinde ?sengözlerimebaksanab

kendi hayatını kurarken başkalarını merkeze alma

hayatının hatasını yaparsın

önce sen dik durmalısın bir başına. bunun için de elinden geleni yapmalısın fırsatın varken:nazar: .

yanlış anlamadıysam. 600 800v tl almıyor öğretmenler. bilgisayar programcılığı derslerini rahat verdiysen öğretmenlikte okurken zorlanmazsın. eğer sevgilinle evleneceksen, okuldan sonrada evlenirsin. sadece sevgiline bağlama. hayatın ne zaman ne getireceği belli olmaz

yanlış anlamadıysam. 600 800v tl almıyor öğretmenler. bilgisayar programcılığı derslerini rahat verdiysen öğretmenlikte okurken zorlanmazsın. eğer sevgilinle evleneceksen, okuldan sonrada evlenirsin. sadece sevgiline bağlama. hayatın ne zaman ne getireceği belli olmaz

yook yok öğretmenlik için demedim..ben şimdi okumaya gitmezde çalışırsam öle alırım dedim..çok istiyodum bu bölümü okumak ilk kazandığımı duyduğum an delirdim resmen ama işi kafamda oturttunca çok ağladım,çok korkttum...1sene emek var bidee oturdum deli gibi ders çalıştım..şimdi gitmezsem sonra pişman olmaktan korkuyorum..eğer giderde onu kaybedersemde gerçekten benm yarım o pişman olmaktan korkuyorumm:KK43:

yook yok öğretmenlik için demedim..ben şimdi okumaya gitmezde çalışırsam öle alırım dedim..çok istiyodum bu bölümü okumak ilk kazandığımı duyduğum an delirdim resmen ama işi kafamda oturttunca çok ağladım,çok korkttum...1sene emek var bidee oturdum deli gibi ders çalıştım..şimdi gitmezsem sonra pişman olmaktan korkuyorum..eğer giderde onu kaybedersemde gerçekten benm yarım o pişman olmaktan korkuyorumm:KK43:

gidersen ne olacak da onu kaybedeceksin ?

senin yokluğunda başkasına sarılmasından mı korkuyorsun :uhm:

Okumaya gittiğiniz için sevgilinizi kaybedecekseniz zaten ilişkiniz de pek sağlıklı değilmiş..
Ben olsam okumaya gitmesem bile ilişkimi gözden geçiririm..:nazar:

buraya yazman kabahat hemen git hemen..
not kaygısı puan düşürür..
hasrete takarsan kafanı not düşer..
gelecek planı yaparsan not düşer..
sen en iyisi hiç bişi düşünme derslere konsantre ol tamam bittii..
ki ailende destekliyo çok özlersen tatilde gelirsin internette görüşürsün telefonda konuşursun....

buraya yazman kabahat hemen git hemen..
not kaygısı puan düşürür..
hasrete takarsan kafanı not düşer..
gelecek planı yaparsan not düşer..
sen en iyisi hiç bişi düşünme derslere konsantre ol tamam bittii..
ki ailende destekliyo çok özlersen tatilde gelirsin internette görüşürsün telefonda konuşursun....

evet öyle..hiçbieşi kafaya takmadan okumak sağlam bi psikoloji istyo..benm sorunumda burda başlıyor.arkada bıraktıklarım benii bunalıma sokar notlarım düşerse diye...bişeylerden alışkanlıklardan kurtulmak bu kadar kolay mı..uzaklığın bi çok ilişkiyi zedelediğini,bitirdiğini duyuyoruzz..bunun olmasaını istmeyorum..çünkü bu zamanda zor böle ilişkileri bulmak,yürütmek..derdim sadece bu:KK43:

ee gitmeyi bu kadar düşünecektin neden yazdın orayı merak ettim ???

bunları yaşıycağımı bilmedğim için...tek isteğim dağ başındada olsa okumak ve öğretmen olmak olduğunu düşündüğüm için yazdım..ama şimdi oldu ve ben ne düşünüceği şaşırdım..

öncelikle merhaba

bn seni bu siteye ilk üye olduğumdan beri tanıyorum

hatta bi ara hiç yoktun ozmnlar fotolarına bakıp maşallah :nazar: ne kadar birbirine yakışan birçift demiştim hiç unutmam ve ozmn okuldaydınz mezun olmamıştınız
neyse konuya geglilim
cnm bnm bnce git seven insan seni ne olursa olsun bekler eğer tabii evlilik düşünüyorsanız
hayatın başındasın ilerisi sana ne getirir bilinmez
oldu ki gitmedin kıbrısa ve bir süre sonra(allah korusun) ayrıldın
ee ne olcak gitmediğinle kalacaksın geleceğinden olacaksın
ama gidersen de bir ömür sen kazanırsın o da seni severse isterse adamakıllı paşa paşa bekler seni
hm kıbrıs çok da uzak değil bir uçak yeter
sen gelirsin o gider
hm bak senden diyorsun derslerden muafsın daha önce bitireceksin 2 ünv mezunu olacaksın,
daha ne olsun herzmn çevrende gıpta ile bakılırsın emin ol,
ama yok gitmezsende dediğin gibi bir yerde 700 800tl maaşla ha çıktım ha çıkartacaklar iş yeri kapanacak(nede olsa özel işyeri)
sabahtan gece yarılarına kadar çalışır durursun
ama öğretmenlik hele ki branş öğretmenliği öylemi çok ii bir maaşa ayrıca ek ders ücretleri saatleri tatilleri bir bayan için ideal meslek
evt ilk cefa çekersin ama sefasını sonra sürersin
çok uzattım sanırım
ama inşallah gidersin
ilerde pişman olacağın kararlar verme
iyi düşün taşın derim

kesinlikle okuluna git... bu fırsat bir daha geçmicek hayatın boyunca. eger gercekten seviyorsanız zaten beklersiniz. sevgi emek istemiyomu. hakkınızda hayırlısı olsun

bunları yaşıycağımı bilmedğim için...tek isteğim dağ başındada olsa okumak ve öğretmen olmak olduğunu düşündüğüm için yazdım..ama şimdi oldu ve ben ne düşünüceği şaşırdım..

ozaman hiç düşünmeyip gideceksin arkadaşım..bu işler kısmet,şimdi çok seviyorsun ama gelecekte ne olacak belli değil ki..burda hergün severek evlenen bi çiftin ayrılığını okuyoruz.böyle önyargıyla gidersen bursundanda olursun çalışamayıp, hep bunları mı düşüneceksin ?
biraz mantıklı olmak gerek diye düşünüyorum!

X