Öğrenciyim ben is arıyorum part time. Kendime göre bişey buldugumda bi süre kuzenimde yaşamayı düşünüyorum. Ama uzakken de küçük kardesimden ayrilmak koyuyor. Evde bi ben ilgileniyorum istediklerini yapmasi için.Üzüldüm adına. Ana baba işte. Atsan atılmaz satsan satılmaz. Kendi hayatını kurmaya bak. Birazda uzaktan yardımcı olmaya çalış. En azından geceleri daha rahat uyursun
Ne yazayım ne diyeyim bilemedim.Yaşamayan bilemez sanırım.Allah kimseye de yaşatmasın zaten.
Yaşınız tutuyosa, kendinize bakabileceksiniz alın başınızı gidin demek geldi içimden ama sonuçta yine de aile bir şey olsa sizin canınız yanar.Ayrıca küçük kardeşler varmış onları arkada bırakmaya vicdan dayanmaz.Babanızı geçtim ama anneninize bir şekilde yardım edebilseniz keşke.Onun sorunu eşi.O yüzden böyle olmuş kadıncağız...
Öğrenciyim ben is arıyorum part time. Kendime göre bişey buldugumda bi süre kuzenimde yaşamayı düşünüyorum. Ama uzakken de küçük kardesimden ayrilmak koyuyor. Evde bi ben ilgileniyorum istediklerini yapmasi için.
Allah kimseye vermesin böyle aile sorunlarını. Geçen sene psikolojik tedavi oldum ama sorun bitmeyince devam edince tedavi de bi işe yaramadı.
Gitmek istiyorum ama diyorum ki geranio sen kötü ol onların yanında kal onlar iyi olsun. Çok kötü olunca kaciyorum bi kac günlüğüne bi yerlere ama geçici çözüm eve dönünce yine ayni. Insan evine gelmek istemez mi? Utanmasam gittigim yerden eve donerken aglicam.
Bi ara istemis anneannem engel olmus annemin ayrilmasina. Isin komik yani araları iyiyken birbirlerinden iyisi yok kavga ettiklerinde biri can cekisse oteki su vermez. Annemde bir sürü hastalik çıktı hep onlarla uğraşıyor epilepsi troid falan onlarda sinir yaparmis. Babam onu nasil yiprattiysa oda bizi yipratiyor. Güzel güzel konusup hatasını anlatmaya çalışınca parlar hemen hic bi sekilde yanlis oldugunu kabul etmiyor ki psikolojik tedaviyi kabul etsin.En azından psikolojik tedaviyi denemeniz hoş ama anneniz kabul etmez mi böyle bir şeyi ? Anneniz kabul etse, kendine gelse kadın en azından siz de iyi olurdunuz.Alkolik koca çekmek, aileyi kendi başına çekip çevirmeye çalışmak da çok zordur kadının da psikolojisi yıpranmıştır ona bir şey diyemiyorum o yüzden.Sorunun başı babanız ne yazıkki..
Anneniz hiç ayrılmayı düşünmedi mi ?
Bi ara istemis anneannem engel olmus annemin ayrilmasina. Isin komik yani araları iyiyken birbirlerinden iyisi yok kavga ettiklerinde biri can cekisse oteki su vermez. Annemde bir sürü hastalik çıktı hep onlarla uğraşıyor epilepsi troid falan onlarda sinir yaparmis. Babam onu nasil yiprattiysa oda bizi yipratiyor. Güzel güzel konusup hatasını anlatmaya çalışınca parlar hemen hic bi sekilde yanlis oldugunu kabul etmiyor ki psikolojik tedaviyi kabul etsin.
Kardeslerim annem degil benim sözümü daha cok dinler, ciddiye alirlar. O kadar cok kiziyor ki buna. Nedenini söylüyorum kabullenmiyo saldırıya geçiyor hemen ne yazikki
Çok zor gerçektenO triod vs. falan üzüntüden,stresden de olur diye biliyorum ben.Öğrenciymişsin anladığım kadarıyla..En iyi çözüm okulu bitirip, iş bulup, hem kendine hem annene bakabildiğine inandığın bir zaman düşüncelerini annene açman sanırım.Zaten annemin lokması daha çok geçti boğazımdan diyorsun.Anladığım kadarıyla babanın aileye bir katkısı yok dertten başka...Ama kısa vadede bir çözüm yok aklıma gelen.Dua edip katlanıcaksın canım ne yazık ki..
Allah yolunu açık etsin, sıkıntılarına son versin inş.
En güzel yaşlarımızda böyle şeyler yaşatmasın bizlere...
Annemin yaşattığı sözlü şiddetten ötürü canımın acısı ona üzüntümden daha büyük oluyor ya nasıl bişey Allah kimseye vermesin. Çok nefret ettiğim olur kendimden
Önceleri dert dışında hiç etkisi olmazdi bu senelerde basladi az çok eve katki saglamaya babam. Ama ne yaparsa yapsin annemin emegini geçemez tabiki. Cok istedim bosanmalarini. Iyi mi olur bu saatten sonra bilmiyorum ama bitsin ikisine de ofkemi kusayim bende.
Teşekkür ederim, Allah ikisine de tez zamanda akıl fikir verir inşallah.Bu saatten sonra hakkında-hakkınızda hayırlısı neyse o olsun canım.Küçük kardeşlerine acırlar inş
Ben evden gitmek istiyorum artık, sizce bencilce bi karar mi bu?
Okuyorum son sınıfım. Ben ne ders calisabiliyorum ne biseyle ilgilenirken dikkatimi toplayabiliyorum artik. Bu yüzden uzaklaşmak istiyorum. Kuzenim var yalniz yasayan o cagiriyor yanina gel burada yasa diye kardesi gibi sever beni. Onun yaninda kalsam biraz toparlarim gibi geliyor. Ama kardeslerimi onlarla bırakınca bencillik yapmis sadece kendimi düşünmüş gibi hissediyorum.işte sırf evlilik sürsün diye çocuklarının hayatından, sağlığından, psikolojisinden çalan bir anne-baba daha...
konu sahibi, umarım hayatınızın bundan sonrası farklı olur, ben hep insanların hayatlarında belli dönemlerde sorun yaşıyorlarsa diğer dönemlerinin tam tersi mutlulukla geçeceğine inananlardanım...
şu an yapabilecek bir şey yok onları düzeltmek imkansız...
meslek sahibi misiniz okuyor musunuz bilmiyorum ama kendinize bir hayat kurup uygun kişiyle hayatını birleştirdikten sonra yaşadığınız çocukluğu ibret alıp çok mutlu bir aile ve anlayışlı bir anne olmanızı dilerim...
kararlarınızı verirken aileden kaçıp kurtulma dürtüsüne yenik düşmeyin, seçimlerde hata oranını arttırıyor...
Onlar annem ve babam. Hayatimda yerlerini degistiremecegim iki insan. Kötü de olsalar yanımda olsunlar düşüncesi var. Ama artık hayatim etkileniyor. Kafayi yemek üzereyim sayelerinde.Anne baba arasında kalmak çok zor yaa ben de yaşadım ve hala yaşıyorum..
En sonunda boşandılar vr babam yurt dışına gidip bizi terk etti şimdi yaşarken ölmüş gibi nerde ne yapıyor bilmiyoruz.. cvp vermiyor aramalarımıza da.. ne bileyim olsaydı da yine arada kalsaydım diyorum. En kötü gününü bile özlüyor insan bir arada olmak güzeldi yine de
Okuyorum son sınıfım. Ben ne ders calisabiliyorum ne biseyle ilgilenirken dikkatimi toplayabiliyorum artik. Bu yüzden uzaklaşmak istiyorum. Kuzenim var yalniz yasayan o cagiriyor yanina gel burada yasa diye kardesi gibi sever beni. Onun yaninda kalsam biraz toparlarim gibi geliyor. Ama kardeslerimi onlarla bırakınca bencillik yapmis sadece kendimi düşünmüş gibi hissediyorum.
Kacmaktan kastim evlenmek degildi :) Canimdan cok sevdiğim biri var zaten en büyük destekcim. Zamanini bekliyoruz yuvamizi kurmak icin.
Tesekkurler:) Bende böyle düşünüyorum aslında. Umarım dogru olani yapabilirim.Son sınıf psikolojisini iyi bilirim, bir de ailevi durum eklenince iyice zorluyordur sizi Allah yardımcınız olsun...
Bence aileniz problem etmeyecekse bir süre kuzeninizde kalmak çok iyi fikir. Bencillik etmiyorsunuz emin olun, aksi durumda da kendinize haksızlık edeceksiniz. Bunu geçici bir dönem olarak, kendinizi toparlayacağınız bir mola olarak görün. Zaten psikolojinizi düzeltirseniz kardeşlerinize de bunu olumlu yansıtırsınız. Siz kendinizi iyi edin ve geleceğinizin önünü açın ki onlara daha iyi bir abla olabilesinizzaten bu hassasiyetiniz bile ne kadar düşünceli ve empati kuran bir abla olduğunuzu gösteriyor, kendinizi daha iyi hissedince onlara da faydalı olursunuz bence ama aksi durumda bir bakmışsınız ki onlara da olumsuzluk yansıtıyor olmuşsunuz, böyle yapmasanız bile gergin ve mutsuz bir abladansa bir süre kendini korumaya alıp toparlanmış sağlıklı mutlu ve güçlü bir ablayı tercih edeceklerdir