- 24 Mart 2020
- 9.887
- 35.539
- 31
- Konu Sahibi WunderLost
Merhabalar hanımlar
Yaptığım sıraya göre hemen başlıyorum. Ben önce patlıcanlı mezemi hazırladım kenarda dinlenzsin diye
Malzemeler
4-5 adet patlıcan
2 diş sarımsak
Süzme yoğurt
Üzerini süslemek için ceviz ve toz kırmızı biber
Önce patlıcanları közlemek için ocağa koyuyoruz. Ardından uygun bir kapta sarımsak tuz ve yoğurdu karıştırıyoruz.
Közlenen patlıcanları bir poşete koyup beklettim ardından kaşık yardımı ile içini aldım, doğrayıp yoğurtlu karışıma ekledim.
Üzeri için yağda ceviz ve kırmızı toz biber yaktım
Vee sıra sunuma geldiiii
Sıra geldi en sevdiğim sık sık yaptığım diğer mezeye çiğköfteyeee
Malzemeler
Yarım paket ince bulgur(düğür deriz biz, simit diyen de var)
400 Gr domates salçası(isteğe bağlı üç dört kaşık biber salçası da eklenebilir)
7-8 tatlı kaşığı isot
2 tatlı kaşığı pulbiber
1 er tatlı kaşığı tuz, kimyon, karabiber
4-5 soğan
4-5 domates
1 baş sarımsak
İsteğe bağlı içine doğramak için maydanoz yeşil soğan
2 limon sosuna dökmek için
Gelelim yapılışına önce sosunu hazırlayalım
Salçanın üzerine sarımsakları rendeleyip baharatları koyup limonu da sıkıyoruz ve karıştırıyoruz işte tüm lezzeti veren şey bu sosu bana göre
Ardından yoğurma tepsimize düğürü ve robottan geçirdiğimiz soğan ve domatesi ekliyoruz yoğurmaya başlıyoruz( rendeyle de yapabilirsiniz)
Düğür soğan ve domatesle yumuşuyor, sosunu ilave edip yoğurmaya devam ediyoruz, olmaya yakın sıvıyağ ekleyip şekil veriyoruz isteyen bu aşamada yeşillik ilave edebilir.
Bu şekilde yemeyi de çok seviyoruz biz hatta içine Doritos koyuyoruz ezip ama bu defa çiğköfte daha ön planda olsun diye kullanmadım.
İşte bu kadar şimdi sunum vaktiiii
Yaptığım sıraya göre hemen başlıyorum. Ben önce patlıcanlı mezemi hazırladım kenarda dinlenzsin diye
Malzemeler
4-5 adet patlıcan
2 diş sarımsak
Süzme yoğurt
Üzerini süslemek için ceviz ve toz kırmızı biber
Önce patlıcanları közlemek için ocağa koyuyoruz. Ardından uygun bir kapta sarımsak tuz ve yoğurdu karıştırıyoruz.
Közlenen patlıcanları bir poşete koyup beklettim ardından kaşık yardımı ile içini aldım, doğrayıp yoğurtlu karışıma ekledim.
Üzeri için yağda ceviz ve kırmızı toz biber yaktım
Vee sıra sunuma geldiiii
Sıra geldi en sevdiğim sık sık yaptığım diğer mezeye çiğköfteyeee
Malzemeler
Yarım paket ince bulgur(düğür deriz biz, simit diyen de var)
400 Gr domates salçası(isteğe bağlı üç dört kaşık biber salçası da eklenebilir)
7-8 tatlı kaşığı isot
2 tatlı kaşığı pulbiber
1 er tatlı kaşığı tuz, kimyon, karabiber
4-5 soğan
4-5 domates
1 baş sarımsak
İsteğe bağlı içine doğramak için maydanoz yeşil soğan
2 limon sosuna dökmek için
Gelelim yapılışına önce sosunu hazırlayalım
Salçanın üzerine sarımsakları rendeleyip baharatları koyup limonu da sıkıyoruz ve karıştırıyoruz işte tüm lezzeti veren şey bu sosu bana göre
Ardından yoğurma tepsimize düğürü ve robottan geçirdiğimiz soğan ve domatesi ekliyoruz yoğurmaya başlıyoruz( rendeyle de yapabilirsiniz)
Düğür soğan ve domatesle yumuşuyor, sosunu ilave edip yoğurmaya devam ediyoruz, olmaya yakın sıvıyağ ekleyip şekil veriyoruz isteyen bu aşamada yeşillik ilave edebilir.
Bu şekilde yemeyi de çok seviyoruz biz hatta içine Doritos koyuyoruz ezip ama bu defa çiğköfte daha ön planda olsun diye kullanmadım.
İşte bu kadar şimdi sunum vaktiiii
Son düzenleyen: Moderatör: