çig kalan pilav

sl_12

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
31 Mayıs 2017
2.028
2.288
83
Arkadaslar pilav yapmayı bilmiyorum youtubeden bakmama ragmen olmuyor. Akşama misafirim var eşimin ailesi memleketten gelicek. Her şey hazır pilav yaptım nohutlu youtubeden ama içi çig tane tane olmasına ragmen pilava kaynamış su ekledim çig olmasın diye kaynattım şimdide tuhaf oldu tadını begenmedim. Tam olarak ayrıntılı yazabilecek biri var mı ? Yapamıyorum bir türlü eşim bulgur pilavı yemiyor evlendigimizden beri pilav yapmadım bugün niyetlendim lütfen yardımcı olsun biri

Önce diyelim 2 bardak princten yapacaksın ilk bas sıcak suda biraz dinlendir.sonra suz tencereye sıvı yağ istersen sanayag tereyağ ekleyebilirsin princi kavur.uc bardak su ekle azcik karabiber serpistir.tane tane yapar kaynayınca kis altini.nohutlarida ekle tuzunuda tabi.kapatirken azcik sulu bırakıyorum ben çokta güzel olur pilavim

Allah iyiliğinizi versin ,ziyanlık yapmayın gelince pilavı yaparlar :)

Ölçülü yapmak her zaman hayat kurtarır ben genelde 1/2 ölçü ile yapıyorum önce yapacağın kadar pirinci bardak ile ölçüp bir güzel yıka sonra yağını kavur ve içine at tuzunu da koy kavur 5 dk kavurduktan sonra aynı bardakla 2şer bardak su koy her bardak için altını aç ağzını kapat kaynasın kaynayınca altını kıs demlene demlene pişsin ha suyu koyduktan sonra nohutu da koymayı unutmayın

Öncelikle kısık ateşte şehriyeyi pembeleşene kadar kavur. 2 bardak baldo pirinci nişastası iyice gidene kadar yika. Kavrulmuş sehriyeyeekleyip iyice kavur. Pirinçler önce toplanıp sonra birbirinden ayrılmaları gerekiyor. Üzerine 4 su bardağı ılık su koyup tuzunu ekle kapağını kapat. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişir. Pişince ocağı kapa kapağı açmadan 10 dk dinlensin. Sonra pilavı bir kere karıştır ve dinlenmeye birak.

Pirinçleri önce sıcak suda beklet sonra bir bardak pirince 2bardak su olucak şekilde ayarla icine tavuk, et suyu ya da bulyon varsa ondan koy tadı daha güzel olur

M
Arkadaslar pilav yapmayı bilmiyorum youtubeden bakmama ragmen olmuyor. Akşama misafirim var eşimin ailesi memleketten gelicek. Her şey hazır pilav yaptım nohutlu youtubeden ama içi çig tane tane olmasına ragmen pilava kaynamış su ekledim çig olmasın diye kaynattım şimdide tuhaf oldu tadını begenmedim. Tam olarak ayrıntılı yazabilecek biri var mı ? Yapamıyorum bir türlü eşim bulgur pilavı yemiyor evlendigimizden beri pilav yapmadım bugün niyetlendim lütfen yardımcı olsun biri
Öncelikle pirinçleri bol su ile yıka vakit varsa tuzlu suda beklet. Mutlaka 15 dakika süz pirinci... Sonra yağ koy ve şehriyeli olacaksa önce şehriyeui Kavur sonra princi ekle ve en az 7 dakika Kavur. Sonra kesinlikle ılık yada sıcak su ekle. Soğuk asla olmaz. Ben sıcak su ekleyince tereyağını ve tuzuda ekliyorum. Kaynayınca kısıp ağzını kapat.
Pirinç göz göz oluyor suyunu çekiyor o zaman kapat önce yada sonra değil. Yarım saat dinlenmesi gerek. Ağzı kapalı.

Ölçüm 1 e 2

Bu tarife herkes bayılıyor. Tane tane ve çok lezzetli oluyor.
Aynen uygula lütfen.

Ölçülü yapmak her zaman hayat kurtarır ben genelde 1/2 ölçü ile yapıyorum önce yapacağın kadar pirinci bardak ile ölçüp bir güzel yıka sonra yağını kavur ve içine at tuzunu da koy kavur 5 dk kavurduktan sonra aynı bardakla 2şer bardak su koy her bardak için altını aç ağzını kapat kaynasın kaynayınca altını kıs demlene demlene pişsin ha suyu koyduktan sonra nohutu da koymayı unutmayın
Kis canımı çektirdin bende nohutlu pilav yapicam simdi

Canım pirinci daha önceden ıslatmadan gerek 2-3 saat kadar ,
Daha sonra siviyagini tavaya koy sehriyeleri ekle ve hafif kavur ,kavrulduktan sonra 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı ve pirinçleri ekle bu sekilde de biraz kavur,nohutlari da ekle
Sonra 2 adet tavuk bulyon kat içine zararlı olsada lezzet veriyor 😋
Suyunu ben göz kararı koyuyorum pirincler batana kadar koy sicak suyuda ve orta derece ateşte pisir
Afiyet olsun
Ben hep byle yapiyorum herkes bayılıyor

Ben pirinci arpa şehriyeli severim. Önce sıvıyağ biraz koy ve bir avucunla arpa şehriye koy ve koyulaşana kadar kavur. O sıra 2 su bardağı pilavlık pirinvi yıka duru su kalana kadar. Şehriye koyulaşınca içine pirinci ve 1 yemek kaşığı tereyağını koy kavur. Kısık ateşte. Kaşığa yapışmayacak kadar kavur. Sonra pirincin üzerini iki ya da üç parmak geçecek kadar su ekle.

Önce harlı ateşte fokurdamasını bekle. Sonra kısık ateşte pişir. Piştiğinde cızır cızır ses geliyorsa içinden pişmiştir. Rulo peçete ile kapat ve üzerine kapağını kapat nemini alsın.

Çiğ kaldıysa suyunu az koymuşsundur. 1 bardak için 1.5 bardak sıcak su kullan bu ölçüyü hiç değiştirme. 2 bardak kullanacaksan ilk önce pirinçleri ılık tuzlu suda 15 dakika beklet. Sonra tereyağı ve sıvıyağ karışık yağda teflon tencerede pirinçler iyice tıkır tıkır oluncaya kadar kavur. Sonra varsa tavuk suyu ve su karışımını 2 bardak pirinç için 3 bardak su olacak, pirinçlerin üzerine ekle. İyice kıs ocağın altını Pilav piştikten sonra da tuzunu ekle.

M
Öncelikle pirinçleri bol su ile yıka vakit varsa tuzlu suda beklet. Mutlaka 15 dakika süz pirinci... Sonra yağ koy ve şehriyeli olacaksa önce şehriyeui Kavur sonra princi ekle ve en az 7 dakika Kavur. Sonra kesinlikle ılık yada sıcak su ekle. Soğuk asla olmaz. Ben sıcak su ekleyince tereyağını ve tuzuda ekliyorum. Kaynayınca kısıp ağzını kapat.
Pirinç göz göz oluyor suyunu çekiyor o zaman kapat önce yada sonra değil. Yarım saat dinlenmesi gerek. Ağzı kapalı.

Ölçüm 1 e 2

Bu tarife herkes bayılıyor. Tane tane ve çok lezzetli oluyor.
Aynen uygula lütfen.
Niye soğuk olmaz? Ben süresoğuk suyla yapıyorum. Bulgur pilavı soğuk suyla olmzz pirinç olur.

soğuk suylada yapabılırsın ... önce pirinci guzelce yıka elındekı bardak neyse olcun o olacak bır bardak pırınç ıçınbırbucuk bardak su ... guzelce yıkadığın mumkunse yarım saat onceden ılık sıcak arası tuzlu suda beklet pirinci sonra guzelce suz yıka yıne suz sonrada yağı erıt bıraz arpa şehrıyede olur kavur şehrıyenı pirinci at içine kavur kısık ateşte tahmını olarak 10 dk yeterlı olur sonra soğuk yada sıcak suyunu ekle kapagını kapat ve ocak kısık ateşte kalsın ... goz goz olunca agzı kapalıyken 10 sanıye en yuksek ısıya al ve ocagı kapat guzel bır sofra bezıne pilav tenceresinin kapagını açmadan sar ve 20 dk sonra pilav hazır...

Hepinizden Allah razı olsun şimdi baslıcam yine yapmaya çok teşekkür ederim

annem pilava kaynar su konulur der. Soğuk koyarsan lapa olurmuş. Koyduğun su da pirinçlerden bir parmak yukarıda olacak kadar konmalıymış.Tam ölçü bilmiyorum annem hiç ölçüyle yapmadığı için bende hiçbi şeyin ölçüsünü öğrenemiyorum 🤦‍♀️

Gözlemledim bende pilav piştikten sonra şehriyeler ve pirinçler yukarı kıvrılıyor. Bende bu ayarı tutturduğumda (sadece iki defa tutturabilmiştim🙈) olduğunu anlıyorum

Niye soğuk olmaz? Ben süresoğuk suyla yapıyorum. Bulgur pilavı soğuk suyla olmzz pirinç olur.
Bana güvenin. Pilavım özel talep edilir.
Sıcak su kullanın; Pilav yaparken çoğu kişi soğuk su kullanır. Bu da yanlış bir işlem. Büyüklerimizin ‘pişmiş aşa su katılmaz’ sözünü hatırlatmak isteriz. Genellikle hiçbir yemeğe soğuk su ilave etmekten kaçının. Soğuk su koyduğunuzda, hararet ile pişmekte olan yemeğin ısısını düşürmüş, lezzetini kaçırmış olursunuz. Pilavda da durum değişmez. Sıcak su ilave ettiğinizde pişen her ne olursa olsun suyu algılamaz bile, lezzetini koruyarak pişmeye devam eder.

Back
X