• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çift rahim ile gebelik mümkün mü?

Merhaba eğer hâlâ paylaştığınız konuyla ilgileniyorsanız size söylemek istediklerim var. Bende daha bekarken tesadüfen öğrendim çift rahimli olduğumu. Aynı şekilde bana da doktor öyle söyledi. Risk te erken doğum da var tabi . Ama bu normal bir kadın da var yani her hamilelikte var o yüzden sıkmayın canınızı Rabbim dermansız dert vermesin . Rabbim böyle yarattıysa vardır bir bildiği içinizi ferah tutun
Merhaba bende bekarım çift rahim nasil oluyor yan yana mi bilgi verebilir misiniz

Merhaba bende bekarım çift rahim nasil oluyor yan yana mi bilgi verebilir misiniz
Merhaba başta doktorlar çift rahim den şüphelendi. Film cektirdi çift rahim değil ama rahim sağda çıktı. Çift rahim ise bazen tek vajina dan bazen de çift Vajina dan iki rahim ağzına açılıyor. Bazen ultrasonda çift gibi görünüyor ama değil rahimde perde var diye ikiye bölüyor. Çift rahimde iki ayrı rahim ağzı vardır.

Peki ultrason görüntüsü nasıl oluyor.burda ki birisi dedi ki bos olan rahime bakmislardir gebelik yok demişlerdir dedi boyle bir şey mümkün mü
İki ayrı rahim olduğu için iki rahim ağzı da vardır tabiki . Bu yüzden birinde gebelik varken biri boş görünür tabi bu mümkün ama Ne olursa olsun ultrason da gebelik görülmesi gerekir .

İki ayrı rahim olduğu için iki rahim ağzı da vardır tabiki . Bu yüzden birinde gebelik varken biri boş görünür tabi bu mümkün ama Ne olursa olsun ultrason da gebelik görülmesi gerekir .
Beni alttan muayene etti spekulum ile iki rahim ağzı olsaydi gözükmez miydi

Yani nasil oluyor sonuçta alttan muayene ederken rahime bakiyor baska bir sey yapmıyor rahimler yan yana olmuyor mu of aklim karıştı 😅

Ya siz konuya hakimsiniz lütfen bana yardımcı olabilir misiniz lütfen ben ultrasinda bakıldı gebelik yok denildi cift rahim falan demedi.Cift rahimde iki rahim agzi da olabiliyor dediniz benim vajinal ultrasonda bakıldı spekulum ile de bakıldı oyle bir sey demedi ben sunu anlamıyorum ultrasonda bir rahim gözükürken diğer rahim gozukmeyebilir mi rahim ağzının cift oldugu normal ultrasonda belli oluyor mu

Ya siz konuya hakimsiniz lütfen bana yardımcı olabilir misiniz lütfen ben ultrasinda bakıldı gebelik yok denildi cift rahim falan demedi.Cift rahimde iki rahim agzi da olabiliyor dediniz benim vajinal ultrasonda bakıldı spekulum ile de bakıldı oyle bir sey demedi ben sunu anlamıyorum ultrasonda bir rahim gözükürken diğer rahim gozukmeyebilir mi rahim ağzının cift oldugu normal ultrasonda belli oluyor mu
Bazen oluyor bazen olmuyor ultrason da normal görünebilir ama herşey ne olduğunu şekli nasıl diye HSG çekilmesi lazım orda herşey net olur. Bazen Çift rahimde çift vajina da olur . . Peki size kim çift rahim dedi

Cift rahim rahmin ikiye bolummesi sanirim arkadasim da boyleydi . Dogurdu cok sukur hatta 2. Ye hamile ama son aylarda surekli bir doktor kontrolunde olmak lazim. Cunku erken dogum riski var. Rahim 2 ye bolundugu icin cocuk icin yer cok kalmiyor ve erken doguma yol aciyor ama doktor kontrolunde oldugu sirece endise etmeyin bence.

Bazen oluyor bazen olmuyor ultrason da normal görünebilir ama herşey ne olduğunu şekli nasıl diye HSG çekilmesi lazım orda herşey net olur. Bazen Çift rahimde çift vajina da olur . . Peki size kim çift rahim dedi
Bana cift rahim demedi doktorlar sadece burdan internetten duydum acaba bende de cift rahim var da o yüzden mi gebelik gozukmedi diye

Cift rahim belli olmasa da gebelik varken ultrason yaparken bebek varsa kesin gozukur mu

Bana cift rahim demedi doktorlar sadece burdan internetten duydum acaba bende de cift rahim var da o yüzden mi gebelik gozukmedi diye
Siz kendi kendinize nasıl böyle bir teşhis koyabiliyorsunuz. Eğer beta yüksekse kese ilk haftalarda görünmez. Eger beta baya bir yüksek ama hâlâ gebelik yok ise . Boş gebelik veya başka birşeydir ya da hamile değilsindir

Evet
Cift rahim belli olmasa da gebelik varken ultrason yaparken bebek varsa kesin gozukur mu
ya tabiki gözükur . Yoksa nasıl anlaşılsn lütfen kendi kendine teşhis koyma gebelik belli bir beta dan sonra kese görünür. Gebelik görünmüyorsa yok demektir . Yok ben bu muyum su muyum diyemezsin aklını da karıştırma boş yere böyle bir kanıya nasıl vardın ona şaştım ben.

Evet

ya tabiki gözükur . Yoksa nasıl anlaşılsn lütfen kendi kendine teşhis koyma gebelik belli bir beta dan sonra kese görünür. Gebelik görünmüyorsa yok demektir . Yok ben bu muyum su muyum diyemezsin aklını da karıştırma boş yere böyle bir kanıya nasıl vardın ona şaştım ben.
Burdayım bir kadın dedi cift rahim olursa bazen belli olmuyor ve çift rahim varsada bos olan rahime bakmıştır dedi bende o yüzden korktum yani nasil bos olan rahime bakılır vajibal ultrason ile bakıldı iki rahimi de görmesi gerekirdi

Burdayım bir kadın dedi cift rahim olursa bazen belli olmuyor ve çift rahim varsada bos olan rahime bakmıştır dedi bende o yüzden korktum yani nasil bos olan rahime bakılır vajibal ultrason ile bakıldı iki rahimi de görmesi gerekirdi
Yok hayır eğer gebelik varsa zaten ultrason bütün karını kontrol ediyor anlaşılrdi zaten siz şuan hamile misiniz

Canim benim ultrason da herşey belli olur merak etme sen şuan hamile misin

Canim benim ultrason da herşey belli olur merak etme sen şuan hamile misin
Ya cok teşekkür ederim gerçekten içimi rahatlatıniz korkmuştum bos olan rahime bakılıp gebelik yok denildiyse diye cok sağol siz bekarken öğrenmissiniz normal ultrasonla bakarken mi öğrendiniz

Back