Ciddi gaz sıkışmasina ne iyi gelir ?

KedidirKedii

Go girl 🔥
Pro Üye
15 Kasım 2014
4.155
11.056
Arkadasimin ciddi bi gaz sikismasi var rontgende falan çikmış 1 ay falan surer hatta demisler ne yaptiysak faydasiz kramlar falan giriyor.bu sorunu yaşayanlar nasil bi tedavi yönteminiz var acil yazarmisin .
İlac , bitkisel ne ise yaradiysa sizde ?

Arkadasimin ciddi bi gaz sikismasi var rontgende falan çikmış 1 ay falan surer hatta demisler ne yaptiysak faydasiz kramlar falan giriyor.bu sorunu yaşayanlar nasil bi tedavi yönteminiz var acil yazarmisin .
Ben vakit kaybetmeden dahiliye doktoruna gittim. Ben de kusma falan da oluyordu. Doktor ilaclar verdi. 3 hafta kullandim iyi oldum. Bence doktorun verdigi ilaclari kullansin

Spor yapsın, hareket etsin. Karnına masaj yapsın, karnına sıcak su torbası koysun, dizlerini karnına çekecek şekilde ve buna benzer hareketler yapsın.
Aklıma gelirse yazarım daha.

işlenmiş gıda tüketmesin.
yulaflı yoğurt yesin.
bol bol su içsin.
doktora danışarak bağırsak temizliği ilacı kullanabilir belki?
kolonoskopi yapmadan önce veriyorlar.

ha bir de bir hafta çay kahve içmesin, pirinç patates yemesin bunlar hep kabız yapıyor

Rezene çayı içsin. Ve cenin pozisyonunda 20 -25 dk yatsın gün içinde. Eğer durabilirse daha fazla da yatabilir. Bu pozisyon bağırsakları hareketlendiriyor. Mümkünse odada yalnız olsun. Gazı bekletmeden rahat çıkarabilmesi önemli çünkü.

işlenmiş gıda tüketmesin.
yulaflı yoğurt yesin.
bol bol su içsin.
doktora danışarak bağırsak temizliği ilacı kullanabilir belki?
kolonoskopi yapmadan önce veriyorlar.

ha bir de bir hafta çay kahve içmesin, pirinç patates yemesin bunlar hep kabız yapıyor
Lavman dan bahsediyorsunuz sanirim temizleyici derken aldi yapti ama anlik fayda korse falan kullanmaya baslamis o derecede bi agrisi ve siskinligi var.

KedidirKedii KedidirKedii
Egzersiz olarak sırt üstü yere uzanın. Bacaklarınızı dizden kırarak göğsünüze doğru iyice çekin sonra tekrar uzatın ve tekrarlayın. Bu hareket biraz da olsa iyi gelir.

Kaynamış suyun içine rezene ve kimyon atsın, ağzını kapatıp 5 dakika beklesin demlenip dibine çökünce içsin.
Günde bir kaç kere içebilir zararı yok..

ayaklarımı üşütünce gaz problemi oluyor bende. içim ısınınca geçiyor. limonlu çay bana iyi geliyor. ayaklarını her daim sıcak tutsun. mümkünse her akşam sıcak su torbası koysun ayaklarına. rezene çayı gaza iyi gelir derler. gaz yapıcı yiyecekler yemesin. Mesela portakal suyunun çok fena gaz yaptığını yaşayarak öğrendim.

Canım psikolojik olabilir mi? Ne bileyim bende genelde öyle oluyor. Eğer evim dışında bir yerde kalıyorsam gazımı çıkartacağım diye korkudan sıkarım kendimi. Biraz ona dikkat etsin. Mesela yalnız kaldığında falan çıkabiliyor mu yoksa yalnızken de yine sıkışması oluyor mu ?

X