Bahçe Bakımı ve Çiçekler Çiçek Sevenlerin Buluşma Mekanı

kıslar bahar yorgunluğumudur nedir bissürü yapılacak işim var Allahım işe bi konsantre olamıyorum halim yok kollarımı kaldıramıyorum sizdede varmı

Kızlaaaarrr
Birkaç gündür yoktum ihmal ettim buraları
Yeni arkadaşlar hoşgeldiniz. Kendimi tanıtayım kaktüs ve sukulent için deli olurum.
Yeni fikirler, yeni teknikler ve ilk kez gördüğüm bitki çeşitleri ilgimi çekiyor :)
Sizden ayrı geçen günler için bir özet geçiyorum hemen :)
Öncelikle Grapcığım yine beni şımartmışsın sukulent kraliçesi diyerek :)
Üzülerek belirtmeliyim ki henüz kalanşo konusunda yetersizim. Benim geniş yapraklı kalanşom çiçeklerini soldurup boyunlarını büküyordu. Ben artık Antalya'da hava yaza döndüğü için sık sık tüm çiçeklerim gibi kalanşoma da su spreyliyorum. Bu biraz iyi geliyor gibiydi yeni tomurcuklar veriyordu ama malesef yaprakları yumuşamaya başladı. Bugün birkaç yaprak alayım dedim hem çoğaltır yedeklerim hem de biraz toparlanır diye. Bir de ne göreyim, toprağında beyaz bitler var Hayatımda böcek ve kurt gibi şeyler kadar tiksindiğim bir şey yoktur herhalde. Normalde kalanşomu arapsabunu ile yıkamam gerek ama böceklerden öyle ürktüm ki ben de üst yapraklardan birkaçını aldım ve başka bir saksıda toprağa yatırdım. Tabii ki içim rahat değil. Eşimin hediyesini bitlere teslim edemem. Cesaretimi toplayınca toprağa dokunmadan gövdeden tutup çıkarırım belki saksıdan. Sonra Allah Kerim artık.
Annemden aldığım yalınkatlı minik kalanşoyu diktim. Yapraklarından biri toprağa değiyordu ve çürümemesi için onu da koparıp toprağa yatırdım. Öleceğine doğursun da sevelim
Nilay ve laaci'de de birer örneği bulunan opuntia subulata'm balkonda cam kenarındaydı. Yeni sürgünlerinin büyümesi yavaşlayıp renkleri aşırı koyulaşınca eski yerine, camın iç kenarına aldım. Direkt güneşi sevmediğini anlamış olduk :) Cici yapraklarından da birini alıp toprağa yatırdım. Çiftlik gibi her birinden yetiştirmeye soyundum bakalım neler olacak :)
İki adet zencefil yumrusu ekmiştim. Biri güzelce kök saldı maşallah filizi de büyüyor. Diğerinin ise sadece filizi var ve ağır büyüyor. Neden diğeri gibi kök vermediğini anlayamadım. Gölge ve nem sevdiğini biliyorum tüm koşullar uygun bakalım neye karar verecek.
Biberiye ve benjaminin ruhlarına fatiha. Olduramadım.
Eşimin işyerinin önündeki euphorbia triucalli adlı sukulent ağaçtan dal almıştım. Suda köklenmesini bekliyorum. Patladı patlayacak şişmiş
Buz çiçeği dalım da toprakta köklenmedi. Çıkarıp en alttaki birkaç yaprağını ayırdım, dalı suya koydum. Bunu bekliyormuş gibi çılgınlarcasına köklendi. Balkona askılı saksı yapıp ekeceğim birkaç güne.
Bugün fotoğraf koyamıyorum ama yakında bu eksiği de gidereceğim.
Öpüyorum hepinizi

Son düzenleme:
kıslar bahar yorgunluğumudur nedir bissürü yapılacak işim var Allahım işe bi konsantre olamıyorum halim yok kollarımı kaldıramıyorum sizdede varmı
Aynen bahar temizliği yapılacak çok da iştahlıyim aslindaaama bebis yapmama fırsat vermiyor.anneannemizi çağıracaz artık o bakacak ben yapcm

canım bence biraz daha bekleyelim.. benimkilerde ince daha.. kıl gibi.. eğer çıkarıp başka yere ayırırsak toparlanamazlar.. çok minikler bence... az daha mı beklesek acaba?
bu arada biber ben ekmiştim önceden... biliyorum yani.. eğer çok sıksa biraz ferahlat, bazılarını kopar at.. çünkü çok sık olursa üyüyüp gelişemezler ferah olmaları lazım.. şöyle üç beş dalı çıkar.. kalanlar daha canlı olur..

floressss canımmm oh be geldin en sonunda hoşgeldin canım benim.
süper bir özet geçmişsin, o bitli çiçeğini temizlemek için eline bulaşık eldiveni geçir bence biraz daha kolay olur senin için direk eline değmesin bari. bende sukulentlerimden birinin yaprağını toprağa yatırmışrım senden öğrenip, galiba diğer ucundan yaprak çıkarıyor gibi bişeyler oluyor çok şaşkınlıkla onu takip ediyorum. ALlah nekadar büyük yaaa inanılmaz şeyler bence bunlar. resmini çekeceğim inşallah ama eve gidince bir koşturmaca başlıyorki sormayın.

gazelim evet dediğin gibi fesleğenler çok ince onları ellemeye korktum, biberlerden 2 dal alıp küçük kavanozlara diktim, bakalım yaşarlarsa baya bir seyreltmem gerekecek çünkü okadar sıklar ki aralarında yarım cm ya var ya yok. atmaya kıyamam da her bulduğum kaba eker eker komşulara filan veririm fazlasını.

laciiii yya ne alem kızsın yaaa süper bir toplantıymış ama daha erken değilmi anacım henüz havalar ısınmadı bismillah, ben hala lahana gibi giyinmeye devam ediyorum, bak şimdi yağmur başladı burda daha yaz yok..

nilayım nerelerdesin yaaa kesin mutfak telaşı başladı zavallımın, Allah yardım etsin yaa evin içinde inşaat zor iş, birde minik kızı var, işi zor yani.

rabiaaaa nelerdesin cicim, bebeğin cinsiyeti belli oldumu :))

Aynen bahar temizliği yapılacak çok da iştahlıyim aslindaaama bebis yapmama fırsat vermiyor.anneannemizi çağıracaz artık o bakacak ben yapcm
en güzeli birinden yardım istemek, herşeyi tek ben yapayım dersen zaten eninde sonunda bi patlama yaşıyorsun, bende kızım ilk doğduğunda herşeye yetişmeye çalışırken kendimi çok hırpalayıp üzmüştüm, ne gerek var halbuki, yardım istemek varken...

Çok güzel ozetlemissin canım. Ben kalanso olan kısımda takildim. Kalansoyu çok severim ve bir o kadar da şansım yok. Okuldakiler süper oldular ama.evdekiler yumusadi. Ne yapcagimi şaşırdım.

Çok güzel ozetlemissin canım. Ben kalanso olan kısımda takildim. Kalansoyu çok severim ve bir o kadar da şansım yok. Okuldakiler süper oldular ama.evdekiler yumusadi. Ne yapcagimi şaşırdım.
Okuldakilerin bulunduğu şartları evdekilere sağlayamıyor musun canım? Ben de katmerli kalanşoyu ilk kez yetiştiriyorum. İstersen sen de köklerine bir bak. Sorun yoksa yerini sevmemiştir koşulları iyileştirirsin.

Okul eve gore serin ve akşamları.kalorifer yanmiyor. Ev aşırı sıcak. Çözemedim ne yapacağımi. Acaba okula mi gotursem bir sure

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…