- 25 Ağustos 2014
- 6.767
- 8.891
-
- Konu Sahibi graphicdesigner
ben daha yeniyimSende hoşgeldin handan.evdeki çiçekleri görelim
çokk güzel ya maşallah
laciiii ayy maşallah yaaa bu yıldız çiçeğimi oluyor??? maşallah yaa süper
merhaba tatlım inşallah en yakın zamanda büyüyüp açarlar, resimleri paylaşmayı unutma sakın.ben daha yeniyimyeni sogan çiçekleri ektim onlar bekliyorum foto atıcam yakındaa
Geçen sene vardi bundan benim
Aynen bahar temizliği yapılacak çok da iştahlıyim aslindaakıslar bahar yorgunluğumudur nedir bissürü yapılacak işim var Allahım işe bi konsantre olamıyorum halim yok kollarımı kaldıramıyorum sizdede varmı
iyi hadi bakalım bendede iştah var ama hal yok çok halsizimmmAynen bahar temizliği yapılacak çok da iştahlıyim aslindaaama bebis yapmama fırsat vermiyor.anneannemizi çağıracaz artık o bakacak ben yapcm
kuzum çk iyi bir konuya değindin bravo sana. benim yaklaşık 14 tane filizlendi, ama pek büyümüyorlar sanki, incecik kıl gibi bişeyler, güçsüz gibiler yani kalınlaşmalarını bekliyorum ama bakalım ne olacak. hakkaten bunları nezaman ayıralım, ayrıca benim papatyalarda filizlenmeye başladı , ayrıca biber tohumlarının filizleri çok sık, onlardan bu akşam ayırayım ben birkaç tane bakalım deneme yapayım ne olacak. o sırada bir tanede fesleğen ayırırım denemiş oluruz. benim kızın küçük meyve püresi kavanozları işime yarıyor bu durumlarda :)
en güzeli birinden yardım istemek, herşeyi tek ben yapayım dersen zaten eninde sonunda bi patlama yaşıyorsun, bende kızım ilk doğduğunda herşeye yetişmeye çalışırken kendimi çok hırpalayıp üzmüştüm, ne gerek var halbuki, yardım istemek varken...Aynen bahar temizliği yapılacak çok da iştahlıyim aslindaaama bebis yapmama fırsat vermiyor.anneannemizi çağıracaz artık o bakacak ben yapcm
Çok güzel ozetlemissin canım. Ben kalanso olan kısımda takildim. Kalansoyu çok severim ve bir o kadar da şansım yok. Okuldakiler süper oldular ama.evdekiler yumusadi. Ne yapcagimi şaşırdım.Kızlaaaarrr
Birkaç gündür yoktum ihmal ettim buraları
Yeni arkadaşlar hoşgeldiniz. Kendimi tanıtayım kaktüs ve sukulent için deli olurum.
Yeni fikirler, yeni teknikler ve ilk kez gördüğüm bitki çeşitleri ilgimi çekiyor :)
Sizden ayrı geçen günler için bir özet geçiyorum hemen :)
Öncelikle Grapcığım yine beni şımartmışsın sukulent kraliçesi diyerek :)
Üzülerek belirtmeliyim ki henüz kalanşo konusunda yetersizim. Benim geniş yapraklı kalanşom çiçeklerini soldurup boyunlarını büküyordu. Ben artık Antalya'da hava yaza döndüğü için sık sık tüm çiçeklerim gibi kalanşoma da su spreyliyorum. Bu biraz iyi geliyor gibiydi yeni tomurcuklar veriyordu ama malesef yaprakları yumuşamaya başladı. Bugün birkaç yaprak alayım dedim hem çoğaltır yedeklerim hem de biraz toparlanır diye. Bir de ne göreyim, toprağında beyaz bitler varHayatımda böcek ve kurt gibi şeyler kadar tiksindiğim bir şey yoktur herhalde. Normalde kalanşomu arapsabunu ile yıkamam gerek ama böceklerden öyle ürktüm ki ben de üst yapraklardan birkaçını aldım ve başka bir saksıda toprağa yatırdım. Tabii ki içim rahat değil. Eşimin hediyesini bitlere teslim edemem. Cesaretimi toplayınca toprağa dokunmadan gövdeden tutup çıkarırım belki saksıdan. Sonra Allah Kerim artık.
Annemden aldığım yalınkatlı minik kalanşoyu diktim. Yapraklarından biri toprağa değiyordu ve çürümemesi için onu da koparıp toprağa yatırdım. Öleceğine doğursun da sevelim
Nilay ve laaci'de de birer örneği bulunan opuntia subulata'm balkonda cam kenarındaydı. Yeni sürgünlerinin büyümesi yavaşlayıp renkleri aşırı koyulaşınca eski yerine, camın iç kenarına aldım. Direkt güneşi sevmediğini anlamış olduk :) Cici yapraklarından da birini alıp toprağa yatırdım. Çiftlik gibi her birinden yetiştirmeye soyundum bakalım neler olacak :)
İki adet zencefil yumrusu ekmiştim. Biri güzelce kök saldı maşallah filizi de büyüyor. Diğerinin ise sadece filizi var ve ağır büyüyor. Neden diğeri gibi kök vermediğini anlayamadım. Gölge ve nem sevdiğini biliyorum tüm koşullar uygun bakalım neye karar verecek.
Biberiye ve benjaminin ruhlarına fatiha. Olduramadım.
Eşimin işyerinin önündeki euphorbia triucalli adlı sukulent ağaçtan dal almıştım. Suda köklenmesini bekliyorum. Patladı patlayacak şişmiş
Buz çiçeği dalım da toprakta köklenmedi. Çıkarıp en alttaki birkaç yaprağını ayırdım, dalı suya koydum. Bunu bekliyormuş gibi çılgınlarcasına köklendi. Balkona askılı saksı yapıp ekeceğim birkaç güne.
Bugün fotoğraf koyamıyorum ama yakında bu eksiği de gidereceğim.
Öpüyorum hepinizi
Okuldakilerin bulunduğu şartları evdekilere sağlayamıyor musun canım? Ben de katmerli kalanşoyu ilk kez yetiştiriyorum. İstersen sen de köklerine bir bak. Sorun yoksa yerini sevmemiştir koşulları iyileştirirsin.Çok güzel ozetlemissin canım. Ben kalanso olan kısımda takildim. Kalansoyu çok severim ve bir o kadar da şansım yok. Okuldakiler süper oldular ama.evdekiler yumusadi. Ne yapcagimi şaşırdım.
Okul eve gore serin ve akşamları.kalorifer yanmiyor. Ev aşırı sıcak. Çözemedim ne yapacağımi. Acaba okula mi gotursem bir sureOkuldakilerin bulunduğu şartları evdekilere sağlayamıyor musun canım? Ben de katmerli kalanşoyu ilk kez yetiştiriyorum. İstersen sen de köklerine bir bak. Sorun yoksa yerini sevmemiştir koşulları iyileştirirsin.
Okula götürmek iyi fikir geç olmadan dene bence.Okul eve gore serin ve akşamları.kalorifer yanmiyor. Ev aşırı sıcak. Çözemedim ne yapacağımi. Acaba okula mi gotursem bir sure