• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çiçek gönderimi delil sayılırmı?

Herkese selamlar.
Evli bir erkeğin başka bir kadına seni seviyorum kadınım notuyla çiçek gönderimi delil sayılırmı.
İki tarafında adı soyadı telefon numarası var çiçek sepetinden gelen mailde bunun ekran görüntüsü yasalmıdır? Ben yollamadım vs benim maille arkadaşım yolladı yalanı meşhur hep.. öyle Derse haklı çıkarmı erkek. Allah kimseye yaşatmasın da böyle şeye şahit olan bilgisi olan yazarsa seviniriz. Yasal olmayan bişey yapmamak için fikir almak adına konu açılmıştır.
Bence delildir.
Bu olay sizin başınıza mı geldi 😔

Diyebilir evet aksini ispat etmekle diğer taraf sorumlu ne malum zorla elinden alıp bunu yaptığı ? Ayrıca eşlerin sadakat yükümlülüğü mecburiyeti var aksi hal zaten kusurlu hareket bunun için yelefon karıştırmak burdan delil elde etmek suç değildir. Arabasına ses kaydı cihazı koyması vs de burada mahkeme koyan kişinin kastını sorgular ne amaçladı ? Şantaj mı rezil mi etmek istedi vsvs ama amaç ihaneti ispatlamaksa bu kamaat verilirse deliller hukuka uygun kabul edilir.

Bilmeden yorum yapmamanızı tavsiye ederim konu sahibini yanlış yönlendirmek olur. Kanunlar mantığa ya da bizim bakış açımıza uygun olmak zorunda değiller.

Yargıtay 12.Ceza Dairesi'nin 2012/13117 Esas ve 2012/14791 Karar sayılı İlamında ' hatta buyrun yargıtay kararı.
Evet bilmiyorum ben kendi yorumumu, kendi mantigima yatanı yazdım. Hukukçu değilim neticede. Hala diyorum, birisi geldi benim günlüğümü okudu, şikayet etsem bana kendisi verdi deyip yirtacak mı yani? Burada beyin fırtınası yapıyoruz. Kaldı ki mahkemeler bile birbirlerinin tersine kararlar alabiliyor.

Bana sorarsanız aldatma konusunda bu mail mahkemede bir kanaat oluşturur ama adam özel hayatı ihlalden dava açarsa kazanabilir.

Evet bilmiyorum ben kendi yorumumu, kendi mantigima yatanı yazdım. Hukukçu değilim neticede. Hala diyorum, birisi geldi benim günlüğümü okudu, şikayet etsem bana kendisi verdi deyip yirtacak mı yani? Burada beyin fırtınası yapıyoruz. Kaldı ki mahkemeler bile birbirlerinin tersine kararlar alabiliyor.

Bana sorarsanız aldatma konusunda bu mail mahkemede bir kanaat oluşturur ama adam özel hayatı ihlalden dava açarsa kazanabilir.
Birisi ile karı koca ayrı şeyler. Karı koca arasında yükümlülükler var ve bunun sonuçları.
Ve o dediğiniz şey imkansız asla kazanamaz kanun maddesi açık anlatırdım ama bilmeden hala diretiyorsunuz gülüp geçiyorum oyuzden kolay gelsin :).

Birisi ile karı koca ayrı şeyler. Karı koca arasında yükümlülükler var ve bunun sonuçları.
Ve o dediğiniz şey imkansız asla kazanamaz kanun maddesi açık anlatırdım ama bilmeden hala diretiyorsunuz gülüp geçiyorum oyuzden kolay gelsin :).
Ya siz ne kadar gerginsiniz? Ben diretmiyorum, haddim değil. Bence diyorum. Kazanamayabilir. Bana gelip depremle ilgili birşeyler soranlara, saçmayanlara bile gülüp geçmiyorum, eziklemeye calismiyorum . Tamam en çok siz biliyorsunuz 👍👍👍

Bence sayılır kelebek arkadaşın dediği gibi düşünüyorum. Yargıtay kararlarını incelerseniz zaten delilin (fotoğraf, ekran görüntüleri, ses kaydı) suçun ispatına yönelik yasal yoldan mahkemeye sunulmasının sorumluluk doğurmadığına dair kararlar okursunuz. Umarım zarar almadan kurtulursunuz.

Herkese selamlar.
Evli bir erkeğin başka bir kadına seni seviyorum kadınım notuyla çiçek gönderimi delil sayılırmı.
İki tarafında adı soyadı telefon numarası var çiçek sepetinden gelen mailde bunun ekran görüntüsü yasalmıdır? Ben yollamadım vs benim maille arkadaşım yolladı yalanı meşhur hep.. öyle Derse haklı çıkarmı erkek. Allah kimseye yaşatmasın da böyle şeye şahit olan bilgisi olan yazarsa seviniriz. Yasal olmayan bişey yapmamak için fikir almak adına konu açılmıştır.
Notu çok kiroymus ..

Bence sayılır kelebek arkadaşın dediği gibi düşünüyorum. Yargıtay kararlarını incelerseniz zaten delilin (fotoğraf, ekran görüntüleri, ses kaydı) suçun ispatına yönelik yasal yoldan mahkemeye sunulmasının sorumluluk doğurmadığına dair kararlar okursunuz. Umarım zarar almadan kurtulursunuz.
İnşallah 🙏

Öncelikle eğer karşı taraf mail adresinin hacklendiğine ilişkin bir delil sunmadıysa delil geçerli. Zira eşler orta hesap ya da bilgisayar kullanımı yaygın olduğundan görebilir. Buna ilişkin bie sürü Yargıtay kararı var. Ancak bu tek başına zina için yeterli bir delil değil. Sadece eşler arasında güven sarsıcı hareket kabul edilir ve erkeği kusurlu hale düşürür. Diğer delillerle cinsel birlikteliğin varlığı ispatlanırsa durum değişir tabi.

Boşanma davalarında bu tür şeyler delil sayılır. Çünkü aksi şekilde aldatıldığınızı ispatlamanız imkansız neredeyse. Eşin whatsapp konuşmalarının ekran görüntüsünü almak, konuşurken ses kaydı almak aldatıldığını ispatta kullanılır. Başka davalarda delil kabul edilmez. Birisini öldürmüş bakın bu da ispatı diyemezsiniz buradaki mantık belki o yazının ya da o konuşmanın o an tehdit zoruyla yaptırılmış olabilme ihtimalidir. Mailinin şifresini bana kendisi verdi ortak kullandığımız bile oldu diyebilirsiniz.

Herkese selamlar.
E madem Bir ipucu buldun ve kesin bosanmak istiyorsun, yemis gibi yap Öyle saglam delil bul bukadar basit

E madem Bir ipucu buldun ve kesin bosanmak istiyorsun, yemis gibi yap Öyle saglam delil bul bukadar basit
İnanın neler delil sayılır neler sayılmaz hiçbir fikrim yok ne yapacağımı bilmiyorum elbette böyle bir adamla hayat sürdürmem sadece ne yapmalıyım bilmiyorum 7 yıl boyunca çalıştım, didindim kömür sobası kullandım idare ettim borçlar bitti başka kadına iltifat!!! Emeklerimin karşılığı bu olmamalıydı.. Bedel odetmem lazım.

ortak mailinizi mi vermiş gerçekten üye olurken yani bunlarda da akıl yok eline yüzüne bulasmıs oh o metresi de ifşa etmek lazım da
Kadının adı soyadı Adresi yazıyor bukadar salakça bişey görmedim..

Gönderen de Kendi ismi soyadı telefon numarası. Alıcı da kadının adı soyadı Adresi yazıyor.
Maili hacklemeden gorduyseniz, yani sifre girerek maili gorduyseniz bu delil gecerli. Hacklemis olmaniz durumunda konu biraz tartismali ama bu haliyle gecerli delil. Gonderen vs kisminda aslinda sormak istedigim bu degil, kart olur ya cicegin ustunde, ona bir seyler yazilip altina mesela ben woman yazarim, ismimi ya da kardesime gonderiyorsam ablan yazarim vs. Sizin notta romantik seyler yazip altinda ne yaziyor

Back