Bisküvi - Kurabiye Tarifi Çiçek Buketi Kurabiye-Piyale Sponsorluğunda

Elalis

75.5 🐘-73.4🐳
Kayıtlı Üye
20 Mart 2017
15.709
57.946
598
Merhaba
Bugün kızımın en yakın arkadaşının doğum günü.hazır kurabiye kategorisine denk gelmişken ona hediye edeyim istedim ❤

Kurabiye için malzemeler

1 yumurta
2 kaşık yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
250 gram tereyağı
Yarım bardak şeker
Bir yemek kaşığı nişasta
Vanilin
50 gram kakao
5 bardak un
Un hariç bütün malzemeleri kaba koyup çırpıyoruz.şekeri güzelce eridikten sonra yavaş yavaş unu ekliyoruz.çok katı olmayan ama ele de yapışmayan bir hamur elde ediyoruz

Ben gül kalıbı ve top şeklini kullandım.

Gül kalıbına hamuru doldururken kıvamı biraz yumuşak geldi.top kurabiyeler fırında yayılmasın diye onlara biraz daha kakao ilave ettim.böylece daha sert bir hamur oldu.
Bu hamurdan iki tepsi kurabiye çıktı

Kurabiyeler tam soğumadan ortalarına kürdan batırdım ve dinlenmeye aldım.
Gülleri çikolata kaplamak için yine kalıbı kullandım.benmari erittiğim çikolatayı 1 tatlı kaşığı olacak şekilde kalıbın dibine döktüm.sonra gül keki tekrar kalıba yerleştirdim.hepsi tamamlanınca soğuyup şekil alması için buzdolabına kaldırdım

Top kurabiyeleri de çikolata sosa bandırıp donması için köpük üzerine batırdım.üstlerini zevke göre glazür,toz fıstık ve hindistan cevizi ile süsledim

Buket yapabilmek için küçük boy bir kap kullandım.üzerine köpükten yarım küre gib bir şekil kestim, yapıştırdım

Bundan sonrası en zevkli kısım arzunuza göre kurabiyeleri diziyoruz.bu işlemi yaparken ben ince uçlu pense kullandım,çok daha kolay oldu.

Vee işte çiçek kurabiye buketimiz hazır ❤

Son düzenleme:
Ama çubukları var nevoş
Valla tarif alırken balkonda kahve içiyorduk eşim kızım ben.sen konuyu açınca eşime sordum,en güzel kurabiye ne diye? Elmalı dedi,dedim uçmuştur ama sorayım
Senden dıııııtttt cevabı gelince kızıma sordum,mantar kurabiye anne dedi.sen yine dıııııttt dedin
Sonra kızımın arkadaşının doğum günü geldi aklımıza.daha önce aynısını kek ile okul kermesi ve eşimin doğum günü için yapmıştım.bi de kurabiye versiyonunu kk için yaptım

Çok ama çok güzel olmuşlarrrrrr
Çok güzel bir hediye olur bu kesinlikle deneyeceğim yakın arkadaşımın doğum gününde Ellerinize sağlık yarışmada başarılar

Vayssss harikaaaa ellerine saglikkkk muhtesemmmm

Çok ama çok güzel olmuşlarrrrrr
Çok güzel bir hediye olur bu kesinlikle deneyeceğim yakın arkadaşımın doğum gününde ❤❤❤ Ellerinize sağlık yarışmada başarılar ❤
Kesinlikle denemelisin
Çok uğraşınca acaba hazır mı alsaydım ne gerek vardı dedim.ama doğum günü kızımızın mutluluğu paha biçilemez
Ellerine sağlık teyzecim demesi bütün yorgunluğumu aldı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…