• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

CHP'li Mahmut Tanal'ın sosyal medyada Sümeyye Erdoğan hakkında iftira dolu paylaşım tepki çekti.

Oh olsun hakaret degildir, gordugun gibi orada bir sifat veya tamlamasi yok, isim de yok. ama kalitesiz hakarettir sifattir, kalitesiz araba gibi, serefsiz de diyebilirdin. O yuzden son yazdiklarina cevap bile yazmadim, ne senin ne de kardelenin. Boyle hakaret iceren yorumlarla hic isim olmaz.
hakaret içerenlerle işim olmaz diyen senmisin.. seni yazınla başbaşa bırakıyorumm..(Bastan soyleseydin ya hala 7 yasindaki birinin aklinla yazdigini.. Millet de laf anlatacam diye bu kadar ugrasmazdi di mi..)....?????

evet var o günün şartlarına göre erkekler savaşlarda ölüp kadın nufusu fazla olduğundan zinayı engellemek için inmiş bir ayetle izin verilmiştir..
ama sadece kadının rızası yetmez erkeğin 4 kadına da her açıdan eşit davranması gerekir .. çok fazla sorumluluk yükleyen ve Allah korkusu olan bir insanın böyle bir yükün altına girmek istemeyeceği bir durum bence.. ama ne yazıkki günümüz islam ülkelerinde erkek cinsi her şeyi kendilerine göre yonttukları gibi bunuda kendilerine yontmuş 4 kadın alma hakkımız var demişlerdir..

dinimiz kadın haklarına son derece önem veren bir dindir.. erkek egemenliği altında olan bir değildir..

Yani savaşlar biterse kadın - erkek nüfusu dengelenirse bu ayeti uygulamayın diye bir kural konmamış, ayetleri o günün şartlarına göre değil her zamana uygun ve global değerlendirmeliyiz Kuran'ın bir versiyonlaması olmadığı için. O devirde kadınların mağdur olmaması, yalnız kalmamaları için belki bir çözüm ama günümüzde pek kadın haklarına hitap ettiğini söyleyemeyiz bence bu hükmün.

Tabii bu benim görüşüm, mutlak doğrudur da demiyorum yanlış anlamayın amacım dine saygısızlık yapmak değil. Hassas bir konu olduğu için özellikle belirtmek istedim. Dini konu da yasak zaten sitede. Yazmayayım daha fazla.

4 eşililik zinhar yok değil, şimdi tek tek hangi gerekçelerle oluru anlatmayayım uzamasın mevzu.

Biri bana şu adamın 4. karısı ol nasılsa yakışıyosunuz dese, ben hakaret algılarım (bekar olsamda). sizi bilemem.

ayrıca heryerden bu iddiaya karşı söylemler oldu. hatta adamın akli dengesinin yerinde olmadığını bile söylediler.
olivya hakaret yok diyor .. teklif gelse napar acabaa..:KK53::KK53::KK53:

Yani savaşlar biterse kadın - erkek nüfusu dengelenirse bu ayeti uygulamayın diye bir kural konmamış, ayetleri o günün şartlarına göre değil her zamana uygun ve global değerlendirmeliyiz Kuran'ın bir versiyonlaması olmadığı için. O devirde kadınların mağdur olmaması, yalnız kalmamaları için belki bir çözüm ama günümüzde pek kadın haklarına hitap ettiğini söyleyemeyiz bence bu hükmün.

Tabii bu benim görüşüm, mutlak doğrudur da demiyorum yanlış anlamayın amacım dine saygısızlık yapmak değil. Hassas bir konu olduğu için özellikle belirtmek istedim. Dini konu da yasak zaten sitede. Yazmayayım daha fazla.
ama belli şartları var.
keyfine göre ben 4 kadın alıyorum diyemez, kadın çok düşkünse, tehlikedeyse, başında kimse yoksa bi erkek ona bakmak kollamak için alabiliyor, nikahsız yaşayamacağı için dini nikah kıyıyor. yani uçkurunun keyfine alamıyor.

ama belli şartları var.
keyfine göre ben 4 kadın alıyorum diyemez, kadın çok düşkünse, tehlikedeyse, başında kimse yoksa bi erkek ona bakmak kollamak için alabiliyor, nikahsız yaşayamacağı için dini nikah kıyıyor. yani uçkurunun keyfine alamıyor.

Çok düşkün olmasına gerek yok aslında. Kadın evli değilse, şirk koşmuyorsa - yani müslümansa-, erkek beğendiyse ve tüm kadınların rızası varsa hepsine adil davranmak koşuluyla evlenebilir erkek. Evlat gibi bakmak için değil, karısı yapmak için alıyor kadını uçkur keyfi de sayılır yani.

Back
X