- 15 Haziran 2010
- 893
- 1.049
- 408
MHP başörtüsü önergesi verdiğinde AKP niye reddetti acaba?
yillarca nasil somureceklerdi ,oylari nasil topluyacaklardi...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
evet neden ilk seneler başörtü serbestini getirebilecekken neden bu seneyi bekledi acaba
bak bu konuda hemfikiriz.. ilk seneler serbest bırakılsaydı şimdiye sindirilmiş olurdu..
ben kınadımda noldu. taa başından beri rahatsızlığımı belirttim. ama sen benide suçladın ve şaşırttın.bu videoyu kınamak içi bu kadar kasmanızdan kimin siz kimin biz olduğunu anlamış olduk.. kınamayanlar benim için "siz"dir asla onlardan olmayı düşünmüyorum.
sana da iyi geceler. seçimden sonra sağlıklı insanlar olarak dönmek dileğiyle..
ne zaman verildi bu önerge
Benim bildiğim yanılmıyorsam 2008, 2011, ve son olarak 2012 de 3 kere verildi
ben kınadımda noldu. taa başından beri rahatsızlığımı belirttim. ama sen benide suçladın ve şaşırttın.
o dönemlerde zaten yasak kalksın diye adım atılıyordu ama kapatma davaları açılmıştı o sebepten sordum
çok önceden verdi mi acaba diye
o dönemlerde zaten yasak kalksın diye adım atılıyordu ama kapatma davaları açılmıştı o sebepten sordum
çok önceden verdi mi acaba diye
Şu konuşmayı unutmam
[video=youtube;0toYjsKhXU0]https://www.youtube.com/watch?v=0toYjsKhXU0[/video]
videoyu izleyemiyorum
youtube açılmıyo biliyosun
Şu konuşmayı unutmam
[video=youtube;0toYjsKhXU0]https://www.youtube.com/watch?v=0toYjsKhXU0[/video]
Ruhsar Demirel'in Genel Kurul'da yaptığı konuşma şöyle;
"İnsanları kılık kıyafeti adına tanımlamayı red ediyoruz"
"Burada özgürlük adı altında bir mobbing yapılıyor. Bu hanımefendilerin hayatları bir mikroskopa konuldu. Bunlar kimseyi ilgilendirmez. Burada hem sizler hem TV başında izleyenler, özellikle erkeklere sesleniyorum. Empati yapınız. Nasıl giyindikleri kimi ilgilendirir. Bütün kadınlar adına bu mobbingi red ediyoruz. İnsanları kılık kıyafeti adına tanımlamayı red ediyoruz.
"Biz 2008'de bir teklif verdik"
Biz 2008'de bir teklif verdik, AKP o zaman da iktidardaydı. Bu sorunu eğer bir sorunsa, çözülsün, YÖK'ün 17. maddesi de kaldırılsın, kadınları hak ve özgürlüklerden mahrum etmeyelim dediğimizde kalkmayan parmaklar, bugün vicdanlarına bunun hesabını versinler. 2010 yılında tekrar teklif ettik, yine kimse sesini çıkarmadı. Çünkü seçimler vardı. Özellikle beyefendilere seslenmek istiyoruz, biz üzerimizden değil bizimle siyaset yapılmasını istiyoruz. Bütün hanımefendiler bizim için saygıdeğerdir. Hepimizin aldığı oyların sahibi hanımefendilerdir. Her kapıyı çalan, bizler için parti politikalarını anlatan onların omuzlarıdır. Buna saygı gösteriniz. Bu mobbing ve şiddetten vazgeçiniz.
"Bizler de sizin gibi milletvekiliyiz"
Bugün sorunumuz bu değil. Türkiye 136 ülke içinde 127. sırada kadınların işgücüne katılım oranında. 91 bin tane çocuk anne var bu ülkede. Bizim ne giydiğimiz değil, onların ne yiyemedikleri, nerelerde çalışamadıkları, sağlık hizmetlerini konuşmamız gerekirken, bu ülkenin ayrıcalıklı insanları olarak, bizim kılık kıyafetimiz bu ülkenin sorunu olamaz. Biz burada memleketin sorunlarını konuşmak için gelmişken, kendimiz sorunun bir parçası olmaya hakkımız yoktur. Uzlaşalım diye yolluyor bizi millet buraya, kavga edelim diye değil. Rabbim kavga etmemizi istese bize pençe verirdi. Ama biz burada konuşmak için varız. Kendimizi kadın diye tanımlanmasından da memnun değiliz. Bizler de sizin gibi milletvekiliyiz. Partilerimizi temsil ediyoruz. MHP 2008'de bu teklifi yaptığında hayır diyenler, duymazdan gelenler, bugün eğer özgürlük diyorsa birazcık vicdanlarına baksınlar. Önce bir sorun yarat sonra çözüyorum gibi görün. Kimlik siyaseti işte budur.
"Fotoğraf çekilip Twitter'da paylaşmanın anlamı yok"
Biz MHP olarak bu konuda hep çağrı yaptık. Kadınlar istediği gibi giyinebilir dedik. Fotoğraf çekilip Twitter'da paylaşmanın da anlamı yok. Bu hanımefendilerin hayatını inceliyormuş gibi bir hava yaratmak doğru değil. Bu hanımefendilerin özel hayatına karışmayın. Mahremiyet toplumdaki en önemli değerdir. Bir kadın kaç çocuk doğuracak, sezeryanla mı doğuracak, ayran mı içsin, bunlara karışmayın. Sizin dikte edici konuşmalarınızdan rahatsızız. Anayasanın eşitlik ilkesini hatırlatmak istiyorum size. Biz sizin ne giydiğinizi konuşuyor muyuz? Mahremimizden çıkınız, herkes inancının özgürlüğünü kullansın. Türkiye 'de bu tür konuların sorun diye anlaşılma sebebi devletin fazla görünmesidir. Türkiye 'deki yüksek tansiyonun sebebi budur.
Hac farizasını yerine getiren arkadaşlarıma Allah kabul etsin diyorum. Cinsiyet üzerine yapılan mobbingi grubum adına reddediyorum."