O imza ne öyle??Doğru zaten senin etrafındaki 2 3 kişiyle oluyordu bu işler eski seçimlerdeki haritadaki dağılımlara bak şimdikinede bak madem matematik bilmiyorsunuz
Kapalı oylamayı RTE mi yaptırmış ?
1946 seçimlerinde.
Bkz. https://tr.m.wikipedia.org/wiki/1946_Türkiye_genel_seçimleri
Maalesef sadece çoklu parti sistemine gecmekle olmuyor. Secimi bu şekilde yapınca senin çoklu partiyi hayata gecirmen demokratik olmana yetmiyor.
O yüzden bu bir lütuf değil.
Evet son zamanlarda çok dikkatimi çekti pisss
Yahu boşverin 1946'yı, 2 ay önceye dönelim.
Reisiniz kendileri hükümet kuramayınca hükümet kurma yetkisini ikinci partiye vermedi, demokrasiyi ezdi geçti.
1946'da Kurtuluş savaşının izlerini yeni yeni atlatan ve üstüne 2. dünya savaşının etkilerini hisseden ve herşeyi yavaş yavaş oturtmaya çalışan fakir TC'de demokrasi beklerken, neredeyse 1 asır sonrası modern Türkiye'sinde demokrasinin ezilip geçilmesine nasıl kör olabiliyorsunuz?
Hahah aynı benim imzam gibi buda çok iyiO imza ne öyle??Aklıma bu geldi.
Eki Görüntüle 1665516
YehhuBibimmm bundan sonra sadece seni alıntılayacam, hep seni hep seni
Hahah aynı benim imzam gibi buda çok iyi
Yehhuenson baktım beni ciddiye almıyosun darly a küfür edicektim
aslında bahane. ama bu bahaneler, uygulamaların demokratik olmadığı gerçeğini değiştirmiyor elbette. hani illa söylenmesi gerekiyorsa diyelim, Cumhuriyetin kurucu kadrosu zaten çoğunlukla Osmanlı Paşası ya da Osmanlı terbiyesiyle yetişmiş bürokrat, haliyle demokrasileri de Osmanlı'nın meşruti monarşisi kadar oluyor.Kusura bakmayın bu saydiklariniz demokrasiye geçmemek için bahane değil.
CHP'nin görevlendirilmemesi elbetteki haksizlikti bunu illaki benim de soylemem gerekse söyleyeyim.
CHP'ye yetkinin verilmesi hiçbir şeyi degistirmeyecek de olsa yetki verilmeliydi. Sonucunda yine bir koalisyon kurulamayacagi belliydi ama bu bahane olamaz tabii.
Siz de 1946daki olay hakkında birseyler söyleyin de ufkumuz açılsın.
Kusura bakmayın bu saydiklariniz demokrasiye geçmemek için bahane değil.
CHP'nin görevlendirilmemesi elbetteki haksizlikti bunu illaki benim de soylemem gerekse söyleyeyim.
CHP'ye yetkinin verilmesi hiçbir şeyi degistirmeyecek de olsa yetki verilmeliydi. Sonucunda yine bir koalisyon kurulamayacagi belliydi ama bu bahane olamaz tabii.
Siz de 1946daki olay hakkında birseyler söyleyin de ufkumuz açılsın.
Akp olmasın da ben sevinirim. Hdp zaten barajı geçecek sorun yok.Kız sen niye bu kadar sevindin hdp.nin oylari CHP'ye geçmiş :)
Bu bir geçiş sürecidir. Bir günde tek partili sistemden adaletli bir çok partili sisteme uyanamazsın. 46 seçiminin hataları 50 seçiminde bertaraf edilmiş. Ki benim bahsettiğim süreç çok daha öncesi. Atatürk sağ iken çok partili yaşama geçme konusundaki teşviklerinden ve denemelerden bahsediyorum. Kısaca CHP'den değil Atatürk'ten bahsediyorum.Ama seçimlerde açık oy gizli sayim vardı. Buna ne diyeceksiniz?
Kusura bakmayın bu saydiklariniz demokrasiye geçmemek için bahane değil.
.
ah indigo sen nerelerdeydin bu zaman kadarBen CHP ye verdim veririm vereceğim .Bir ara Vatan Partisini düşündüm .Bu havanda su dövmek olur dedim kıyamadım yine CHP ye verdim .Hİç bir zaman baraj altında kalmaz dememek lazım .MHP bile kaldı zamanında
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?