- 10 Ekim 2015
- 31
- 75
- 3
- 49
Ben CHP ye verdim veririm vereceğim .Bir ara Vatan Partisini düşündüm .Bu havanda su dövmek olur dedim kıyamadım yine CHP ye verdim .Hİç bir zaman baraj altında kalmaz dememek lazım .MHP bile kaldı zamanındaindigomavi ben hdp'nin baraj altında kalacağı endişesini bir türlü anlamıyorum.
Artık hdp mecliste ve hiç bir zaman baraj altında kalmayacak.
Oyüzden aslında başka bir partiye oy atıcam da ama hdp baraj altında kalmasın diye hdp'ye oy verenleri anlamak gerçekten de zor.
Ben CHP ye verdim veririm vereceğim .Bir ara Vatan Partisini düşündüm .Bu havanda su dövmek olur dedim kıyamadım yine CHP ye verdim .Hİç bir zaman baraj altında kalmaz dememek lazım .MHP bile kaldı zamanında
yanılıyorsunuz MHP seçmeni asla CHP ye oy vermez asla vermez .HDP kalmaz. Ülke siyasetini yıllardır doğunun oyları belirler. Obölgelerden oy alabilenler barajı aşar her zaman.
MHP'nin baraj altında kadığı dönemde bir alternatifi vardı oylar oraya kaymıştı. HDP o bölgede tek şu anda bir alternatifi yok. Zaten o bölgenin hdp'ye ve selo gibi bir başkana ihtiyacı vardı.
O yüzden ben bu gün mhp'nin baraj altında kalmasına daha fazla ihtimal veriyorum.
MHP seçmeni akp'ye de chp'ye de oy verebilir alternatif olarak. HDP seçmeni için alternatif yok.
yanılıyorsunuz MHP seçmeni asla CHP ye oy vermez asla vermez .
CHP Kürtleri küstürdüğü için doğu oylarını kaybetti .
Ha bide şunu unutmayalım Akp nin oylarının bu kadar düşmesinin sebeplerinden biride akp ye oy atan hdpliler artık hdpye atıyor matematik bu kadar zor olmasa gerek
Çok partili sisteme geçme, halkın CHP'den başka tercih hakkı olmasının çalışmasını da ilk RTE yapmış diyolla doğru mudur?Olaya farklı bi pencereden daha bakalım halk eline geçen ilk fırsatta chp den kurtulmuş ne diyorsun bu işe cimcime
evet hatta kurtuluş savaşını bile RTE kazandırdı .Çok partili geçme, halkın CHP'den başka tercih hakkı olmasının çalışmasını da ilk RTE yapmış diyorlar doğru mudur?
Bu bir lütufmudur chp nin halka sunduğu yoksa olması gereken birşey mi?Çok partili geçme, halkın CHP'den başka tercih hakkı olmasının çalışmasını da ilk RTE yapmış diyorlar doğru mudur?
Günümüz iktidarını görmezden gelmezsek lütuftur.Bu bir lütufmudur chp nin halka sunduğu yoksa olması gereken birşey mi?
Bu bir lütufmudur chp nin halka sunduğu yoksa olması gereken birşey mi?
Doğru zaten senin etrafındaki 2 3 kişiyle oluyordu bu işler eski seçimlerdeki haritadaki dağılımlara bak şimdikinede bak madem matematik bilmiyorsunuzDıtt yanlış cevap etrafımda bahar seçiminde HDP ye oy atan ama bu seçimde atmayacak bi sürü arkadaşım var ya AKP'ye atacaklar ya da benim gibi CHP'ye
Doğru zaten senin etrafındaki 2 3 kişiyle oluyordu bu işler eski seçimlerdeki haritadaki dağılımlara bak şimdikinede bak madem matematik bilmiyorsunuz
Ay hadi inş.
nolmuşhahhaha kızım bu imza ne
nolmuşçok tatlı ya dayanamadım koydum bu arada beni alıntıladın şaşırdım valla
Çok partili sisteme geçme, halkın CHP'den başka tercih hakkı olmasının çalışmasını da ilk RTE yapmış diyolla doğru mudur?
ne zaman vardı pardonAma seçimlerde açık oy gizli sayim vardı. Buna ne diyeceksiniz?
ne zaman vardı pardon
Kapalı oylamayı RTE mi yaptırmış ?1946 seçimlerinde.
Bkz. https://tr.m.wikipedia.org/wiki/1946_Türkiye_genel_seçimleri
Maalesef sadece çoklu parti sistemine gecmekle olmuyor. Secimi bu şekilde yapınca senin çoklu partiyi hayata gecirmen demokratik olmana yetmiyor.
O yüzden bu bir lütuf değil.
Evet son zamanlarda çok dikkatimi çekti pissshahahahaniye bea hiç alıntılamıyor muyum aşkolsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?