Champix kullanan var mı?

Slm cnm, burada da buldum seni. Bende champixle bıraktım sigarayı. Champix kullanırken en sevdiğim şey rüya kısmıydı. Fazla rüya gören biri değildim. Ama ilaç kullanırken müthiş rüyalar görüyor insan. Eşinin mide bulantısı için önereceğim yemeklerden hemen sonra ilacı içmesi. 1 saat sonra bile içse mide bulantısı yapıyor. Bende öyle olmuştu. Yemekten kalkarken içsin ilacını. Ben 1-2 kere şiddetli başağrısıda yaşamıştım ama ilaçtanmıdır bilemedim. Başarılar diliyorum eşine. İnşallah kurtulur cnm. Benim eşimde bırakmıştı 1 ay şimdi yine başladı.

slm tatlımmm.dünya küçük kk daha daküçük işteetavsiyeleriniileticem tabi.eşim rüya falan bahsetmedi ama gelince bi sorayım bakalım.ilk gün hiç uyuyamadı.şimdi daha iyi tabi.sen şimdi içiyomusun rezzancım yaaa.inş bırakıp tekrar başlamaz.ve daha fazla yn etkisi olur diye de korkuyorum.

Canım ben içmiyorum ama cnm çok istiyo bu aralar. Ben bayramda ilacıda bırakmıştım. Normalde 2 ay daha kullanmam lazımdı ilacı ama ben kendime güvendim ve ilacı bıraktım. Eşin sakın bırakmasın tam tedaviyi uygulasın. Yan etkilerinden korkma bence şimdiye kadar olmadıysa daha olmaz. Ben 2 hafta zorlandım biraz yorgunluk uyku hali yapmıştı ama sonra kalmadı ve ilaçla çok iyi hissediyordum. Şimdi 4 gündür yine başladım ilaca. Ama daha iyi hissetmeye başladım bile. Eşimde o ilaçla bıraktı ama 1 ay sonra başladı. Çünkü o da ilacı bırakmıştı.

Selam kızlar ben de bu ilaçla bayramıın 1. günü sigarayı bıraktım ki günde bir paketten fazla içiyordum.
devam paketini almadım hatta 14. gün sigarayı bırKTIM,20. gün de ilacımın kalanını attım çöpe,sigara kokusu çok iğrenç gelse de hala canım istiyor ama içmiyorum

biraz geç oldu ama merak ettim, hala içmiyor musun?
Ben champixle sigarayı bırakalı 1 buçuk ay oldu.. ilacı bırakalı da 10 gün.

maşallahh reklamcı dolmuş burası. yanlış anlamayın gerçekten kullanıp da memnun kalanlardan bahsetmiyorum.
kadın(?)'ın 2-3 tane forum mesajı var gelmiş burda övüyor da övüyor. çok mu akıllı sandın kendini biz problemliyiz ya senin reklamcı olduğun hiç belli olmuyo, valla bak.

arkadaşlar cidden bu ilaç hakkında nette bir sürü iyi-kötü yazı var bana faydalı gibi geldi. parası hiç önemli değil annem sigarayı bıraksın yeter ki. ama annem kendine güvenemiyor deli oluyorum. bana ne tavsiye edersiniz?

kalkıp da 2-3 mesajı olanlar bana cevap vermeye kalkmasın zaten reklamcılar ilk bakışta anlaşılıyor.

teşekkürler , iyi günler...

Slm, reklamcı değilim emin olabilirsin, ben kullandım ilacı cnm. Faydasını da gördüm. Bende yan etki yapmadı. Ama bana dr. verdi. Kesinlikle hele annen için dr. kontrolüyle almasını tavsiye ederim. Eğer ki karar verdiyse. Kararlı olmak lazım yoksa ilaç mucizeler yaratmıyor. İlaçsız bırakma girişimlerim olmuştu ama sonuç 0. Ben 65 gün içmedim. Ama malesef sonrasında kaçamak yaptım. Şimdi içiyorum günde 2-3 tane. Üzülerek yazıyorum. Ama yine dr.uma gidip bu sorunu konuşacağım. Kesinlikle istemek lazım. Annende istekliyse devlet hastanelerinden randevu alıp gidebilirsiniz. Ama champixi devlet karşılamıyor. Sanırım zyban adlı ilacı veriyormuş. Bir görüşün istersen.

sağolun reklamcı olmadığınızı biliyorum.
annem iradem yok diyor. hem evde de herkes içiyor o yüzden sürekli sigaralı ortamda bulunduğundan bıraksa bile tekrar başlamasından korkuyorum. of yani çok çaresizim tiksiniyorum sigaradan ve anneme zarar verdiğini bile bile içmesini engelleyemiyorum kararlıyım bıraktırcam

1.5 aydır bu ilacı kullanıyorum, sigarayı bıraktım. Hala canımın çok istediği zamanlar oluyor ama kendimi tutuyorum. Çok faydasını gördüm ilacın. Ben 2 saat sigara içemeyim gözüm dönüyordu. Kendi düğünümde içimden sürekli şu düğün bitsede bi sigara içsem dediğimi bilirim. Valla engel olmasalar gelin damat masasında yakıp bi tane içerdim.
Bu ilacın desteği ve kendimde anlam veremediğim bir iradeyle bıraktım. Şu andada çikolata bağımlısıyım, her yemekten sonra yemem gerek. Hatta sigara aklıma gelmiyo çikolata aklıma geliyo artık. Kaç kilo aldığımı bilmiyorum ama çok aldım. Artık hiçbir kıyafetim olmuyor. Gerçekten çok sağlıklı ve şişkoyum artık.
Yalnız bir problemim var, geceleri çok tuhaf rüyalar görüyorum. O kadar gerçekçiki. Bir rüyamda yüzüm ebatlarında bir böcek üstüme doğru geliyordu. Yorganı çektim üstüme, yorganın üstüne konmuş o da. Biraz zaman geçtikten sonra gittimi diye bakmak istedim. Yorganı indirmemle yüzüme doğru gelmesi bir oldu. Sonra eşimi başka insanlarla görüyorum. Beni görmüyo, bana cevap vermiyor, yanındakilerle ilgileniyor sürekli, ben yokmuşum gibi davranıyor. Bazende çok güzel rüyalar görüyorum. Yarı uyanık uyumaya çalışıyorum rüya bitmesin diye. Günün her saati uykum var. Morfin çekmiş gibiyim. Mutluda değilim, mutsuzda değilim. Bi hafta daha kullanıp bırakacağım ilacı, yalnız korkuyorum yine canım çok sigara isterse ilacı bırakınca

herkese selam

nerdeyse 10 senedir bağımlıyım. son 4 yıldır günde 2 paketten fazla sigara içiyorum. bir kaç kez 3-4 gün süren ara vermelerim oldu. aslında amaç bırakmaktı elbette ancak dayanamadım. en son ramazan ayında (oruc tutmuyorum bununla bi alakası yok) kendimi bırakmaya cok hazır hissediyordum. 3 gün hiç içmedim. 2 gün gece yatarken 1 tane yakıp yarısına kadar içip söndürdüm. 6. gün sabah ilk işim paket almak oldu nedense bırakmaktan vazgectim. ama o 5 gün sabahları uyandıgımda yaşadıgım rahatlık ve sürekli enerjik hissetmek hosuma gitmişti. aylardır hep aklımdaydı ve bende yeni yılda sigarayı hayatımdan cıkarmaya karar verdim. bunun için plan yaptım ve champix aldım bugun 6. günüm. acıkcası günün belli saatlerinde canım istemiyor belli saatlerinde ise peşpeşe yakıyorum. üzerinde düşünmek istemediğim için de hesap yapamadım azaldı mı azalmadı mı diye. 8.gün yani yeni yılın ilk günü bende umarım bırakmıs olurum bunu gercekten cok istiyorum. gelişmeleri size bildiririm. hepimize bu yolda kolaylıklar ve yeni yılda sonsuz mutluluklar diliyorum.

bu arada yan etkilere değinmeyi unutmusum cunku bende gözle görülür bi etkisi olmadı. yani yorgunluk ve uyuma isteği bende genelde de oldugu için sıkıntım yok bu açıdan :) belki de henüz baslamadı etkileri. dediğim gibi burdan bildiriirm size zaman geçtikçe.

ben de başladım ilaca. bugün 3. günüm. daha bırakmadım. hatta bırakıcam diye biraz artırdım ..bugün iştahım çok açıldı.
sizdede öyle bi durum oldumu

Kızkardeşimin champix ile sigarayı bıraktığını görünce dün soluğu ketem de aldım.Dün de ilaca başladım hayırlısıyla. Sigaradan kurtulmayı ben de eşimde herşeyden çok istiyoruz ama çok istediğimiz birşey daha var o da çocuk. Üçüncü tüp bebeği yaptırmaya karar vermiştik ama ben eşime önce sigaradan kurtulayım dedim. Merak ettiğim şu: tedavi 3 ay sürüyormuş, ben 1 ay sonra champixi bıraksam, tüp bebek tedavisine geçsem( tedavilerde 15-20 gün içmiyorum sigarayı) acaba becerebilir miyim bırakmayı?...Doktoruma sordum önce tedavin bitsin sonra bebek düşün dedi ama ben aklıma tüp bebeği de koyduğum için düşünmeden edemiyorum.Bir de bu ilacı kullandıp da hamile kalan var mıdır acaba, doktor korunun dedi ne olur ne olmaz

önce ilaça baktım bugün 27. günündeymişim .ilaça başladıktan 10 gün sonra sıgarayı bıraktım ve tam 17 gündür bırakmış sayılabilirim .Sayılabilirim çünkü 5 gün öncesine kadar günde 1 kere 1 -2 nefes ablamın sıgarasından çekmiştim oda canım istediğinden değil sadece ne alaka ise içsem bi tadını alsamdan dı , zaten birşeyde anlamadım .15 yıldır falan sıgara kullanıyorum 1 paket ilaçı yeterli görmüyorum o yüzden dr laraında tavsiye ettiği dibi devam paketlerinide 2 ay boyunca kullanacağım .sanki 1 dozu atlasam aklıma gelecek içecekmişim gibi tedirginiz o güveni kendimde görene kadar 2 pakette ancak biter diye düşünüyorum .

Ben kendimce şöyle bir yöntem buldum acaba yapsam mı ? 1 paket Champix sonrası devam paketlerini zyban mı kullansam bunu yapan oldumu ?

Bernareco bencede sen önce sıgaradan kurtul sonra inşallah bebek sahibi olursunuz.kimisi hamile kalınca bi anda jilet gibi kesip atıyor sıgarayı ama ben malesef hamileliğimdede az da olsa içtim .öyle çoçuk var bi can taşıyorsun bırak falan dışardan konuşma ile olmuyor öyle kolay değil .ama bilseydim böyle birşeyi bende önce sıgarayı bırakır 2 ay sonrada çoçuk düşünürdüm .çok şükür kızım sağlıklı ama riske atılacak basit bir olay değil .İnşallah önce sıgarayı bırakır sonrada sağlıklı bir evlat sahibi olursun .

iki ilaç birbirinden çok farklı. ikisini de kullandım, champixi hala kullanıyorum. zyban antidepresan, yan etkilerinden biri sigarayı bıraktırmak. o yan etki herkeste olmuyor tabi, bende olmadı mesela. champix sigarayı bıraktırmak amacıyla üretilmiş ilk ilaç. içindeki etken maddesi, beyinde nikotinin bağlandığı reseptörlere bağlanıyor, yani nikotinin yerini işgal ediyor diyebiliriz. böylece vücut nikotine ihtiyaç duymuyor. zannımca bunu kullanırken, nikotin bantı ya da sakızı da kullanılmamalı.

2. paketi mutlaka almanı tavsiye ederim. internetteki diğer forumlara da baktım. ilacı düzenli ve tam olarak kullanmayanlar kısa süre içinde sigaraya yeniden başlamışlar. hepsi değil ama büyük bir kısmı. kendine güveniyorsan ikinci pakete gerek kalmaz, ama işini sağlama almak istersen almalısın.

ben bugün aldım. kampanya vardı. eşime bir tane başlangıç paketi, iki tane de devam paketi aldık. 3 al, 2 öde kampanyası varmış, 380 tl verdik. benim başlangıç paketim de bitmedi daha.

kızlar bende bıraktım.1 kutu ilaç kullandım. 18. gün sigarayı bıraktım..şubatın başından beri içmiyorum..darısı bırakmayı düşünenlerin başına

evet alacağım galiba .ama bu champix in yanındada bana bir antidepresan lazım acayip agrasifim çatacak yer, kişi arıyorum .bunuda çözersem tamamdır .

malesef kendime güvenmiyorum sabah akşam olan başlangıç paketimden 28 ve 30. günlerde olan hapları günde 2 değil 1 1 alıp 4 gün kullandım .ilaç bağımlılığınıda biraz azalttım .şimdi 2. paketide alıp onu da sabah akşam değil de günde tek sefer kullanacağım .böylece 2 ayı daha ilaçla atlatıp sonunda kurtulurum inşallah .

ben bırakmaya çalıştığım zamanlarda çok agresif olurdum. bu ilacı kullanmaya başladığımdan beri agresif değilim. gerçi eşim çok gergin olduğumu söylüyor, ama ben öyle hissetmiyorum. ben de günde 1 kere sabah içiyorum. akşam ilaçlarını bırakmak zorunda kaldım, bende çarpıntı yaptı.

arkadaşlar peki bu sinirlilik halini nasıl halledeceğiz ? bugün üçüncü gün fakat saracak yer arıyorum herşey batıyor bi tavsiyenizvarmı ne kadar sürer bu durum yardım lütfennnnnn

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…